ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
INFUSION - nowy panel nawigacyjny.
mac1eq
Gratuluję skryptu! Na stronie którą obecnie tworzę rozwijanie grup będzie bardzo przydatne. Niestety z PHP-Fusion mam kontakt od 3 dni, a z językiem php niewiele więcej. :)

Dlatego mam prośbę:gdzie (i co) mam zmodyfikować, aby przy grupach pozostała jedynie strzałka (bez ramki) Chciałbym również usunąć kolor na całej długości - ten pasek jest nieestetyczny. Mam tu na myśli o rozwiązanie zastosowane na http://mfusion.vi.../news.php.

Czy mogę liczyć na pomoc?

Obrazek:
img360.imageshack.us/img360/9490/schowek019df.jpg

PS. To mój pierwszy post na tym forum - Witam wszystkich serdecznie :)

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 16:41:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
można to zwijanie zrobic javą - podobnie jak u mnie panel usera - testowałem to również w nawigacji i działa ,ale ostatniecznie pozbyłem się z navigacji bo mi to nie było potrzebne, kwestia gustu...

tomrek
Wyniuchałem błądWink albo to ja przedobrzyłemCool po dodaniu 24 pozycji, skrypt zaczyna zerować kolejność zaczynając od początku czyli w krateczce tego co było na początku listy (kolejność 1,2,3,4, ..., x+1) pojawia sie (0,0,0,0,0) i menu się rozsortowujeSad

To sie dzieje po edycji linku
Edytowane przez tomrek dnia 21.09.2005 19:27:26

http://www.vloeg.prv.pl
JazOOn
3haq napisał/a:
Próbuję wstawić ikonki z tej strony np icon_community.gif do nowego panelu nawigacyjnego, lecz nie wyświetlają się na stronie. Te, które są nie wyglądają estetycznie, ponieważ mam ciemne tło strony i widać białe obwolutki. Jak można wyświetlić ikony z tej strony ?

musisz w pliku php od nawigacji podać adresy do właściwych ikon

fusionek
A skąd mogę ściągnąć tego INFUSIONa i czy będzie działał na najnowszej werski fusiona?

JazOOn
aX napisał/a:
A skąd mogę ściągnąć tego INFUSIONa i czy będzie działał na najnowszej werski fusiona?

zajrzyj do Laboratorium Modułów, będzie działał Smile

fusionek
W instrukcji mam:

4. Przejdź do zarządzania blokami i podmień 'navigation_panel' tna 'new_navigation_panel'

W najnowszej wersji chyba nie ma już czegoś takiego jak bloki więc gdzie i jak mam to podmienić?

fusionek
A nie ma możliwości przesuwania poszczególnych grup?

Wooya napisał/a:
kidler napisał/a:
Dzięki, mod jest cool. A mozesz mi powiedzieć w którym z plików mogę zmienić to tło co jest przy grupach w menu?? Lekko mi nie pasuje do tla bloku i chcę poprawić :)

W pliku new_navigation_panel.php znajdz linie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

klasy dla tagow < td > zmien na style, np.: < td style = 'background-color: #ffffff' > lub cos w tym stylu

A mógłby ktoś podać poprawnie wyedytowany już ten fragment kodu bo mi coś nie wychodzi?
Edytowane przez fusionek dnia 06.11.2005 16:00:47

Pieka
Sprawdz to:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 06.11.2005 22:29:33
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
fusionek
Działa. Wielkie dzięki.

A w jaki sposób można usunąć ten trójkącik img330.imageshack.us/img330/9162/zrzut00596hq.png ukrywający i pokazujący zawartość grupy?

JazOOn
a jakie ustawienia wybrałeś dla tego panelu nawigacyjnego? obrazki + rozwijane grupy? czy klasyczny + rozwijane grupy?- zmień po prostu ustawienie na same obrazki lub samo klasyczny

Pawson91
panowie prosze was o wytlumaczenie mi tego :

Zawartosc rozpakowujemy i wrzucamy do katalogu infusions. Pozniej instalujemy infusiona, wchodzimy do infusiona i importujemy dane z navigation_panel, podmieniamy panel navigation_panel na new_navigation panel a obrazek nnp.gif wrzucamy do administration/images.

ja poprostu ni ewiem jak podmieniac te pliki wytlumaczcie mi to po kolei prosze !!!Sad
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
SebaZ
Zawartosc rozpakowujemy i wrzucamy do katalogu infusions. Pozniej instalujemy infusiona, wchodzimy do infusiona i importujemy dane z navigation_panel, podmieniamy panel navigation_panel na new_navigation panel a obrazek nnp.gif wrzucamy do administration/images.

no dokładnie jak jest napisane

1. kopiujesz folder z wtyczką
2. instalujesz wtyczkę w PA->INFUSIONS
3. Wchodzisz do PA->Wtyczki->New Navigation panel-> bierzesz Import danych ze starego menu (powinien być jakiś przycisk albo ptaszek do zaznaczenia)
4. Wywalasz z Zarządzania PAnelami stre MENU i na jego miejsce wstawiasz Panel z nowego

napisałem praktycznie to samo, czy teraz wiesz o co hcodzi ?
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Pawson91
dobra zanim to przestestuje to prosze was powiedzcie mi gdzie ustawic wielkosc avataru

i jeszcze jedno slyszalem ze w wersj 6.3xx mozna tak zrobic ze gdzie nie wejde bedzie widac panel nawigacyjny jak to trzeba zrobic czy tez jest potrzebna wtyka jakas ?

czy ja wszystko wykonyje (jesli chodzi o podmienianie) na swojej stronie poprzez PA ?? czy tez cos musze podmieniac w plikach ?

prosze wytlumaczcie mi krok po kroku na co klikac jestem nowy nie amm pojecia jak to mozna zrobic PROSZE KROK PO KROKU Sad
Edytowane przez Pawson91 dnia 22.12.2005 21:45:44

www.insidepc.info
SebaZ
napisałem ci krok po kroku, a skoro nie potrafisz czytac to już.. raczej nie mój problem ani nikogo z tego grona

Aha, PA = Panel Administracyjny - reszta jest napisana jak w fusionie
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Pawson91
no dobra tylko wiesz czego najbardzij ni erozumiem tego wywalania jak mam wywalic no nigdzie nie moge wywalic jak mogl bys opisac ten krok bardziej dokladnie bede wdzieczny

Wszystko masz w opisie tej wtyczki (plik readme lub install)./Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 22.12.2005 22:32:48

www.insidepc.info
Pawson91
sory ale niestety nie ma tekiego czegos jak pliku readme ani instal Sad

www.insidepc.info
SebaZ
a co tu jest do rozumienia????
Manu jest w zarządzaniu panelami - wywalić = usunąć = skasować = kasować, zalezy jaki masz lang FrownFrown
Czy myślenie jest takie trudne ??

Pawson91
poczekaj ja wiem co to znaczy :) tylko jest taki rblem ze ja nie wiem co mam wejsc zeby to usunac :| wszystkie slowa juz kumam :D

Nazwa Panelu: super
Nazwa Pliku Panelu: none forum_threads_list_panel forum_threads_panel last_seen_users_panel latest_articles_panel member_poll_panel navigation_panel new_navigation_panel online_users_panel shoutbox_panel user_info_panel welcome_message_panel
Zawartość Panelu Bedzie Ignorowana Jeśli Zaznaczono
Treść Panelu:
openside("name");
echo "content";
closeside();
Umieszczenie: Lewa Góra Prawa Dół
Dostęp: Publiczne

chodzi mi o ta tresc
openside("name");
echo "content";
closeside();

czy ja z ta trescia musze cos zrobic ? czy wystarczy w nazwie pliku zmienic na new_navigation panel ??

NO TERAZ NAPISALEM O CO CHODZI MI DOKLADNIE :D
Edytowane przez Pawson91 dnia 23.12.2005 11:36:13

www.insidepc.info
Pawson91
PANOWIE DZIEKUJE WAM ZA POMOC ALE JUZ DOSZEDLEM METODA WLASNYCH PROB I BLEDOW Grin BERDZO WAM DZIEKUJE I MOWIE ZE JETSESCIE NAJLEPSI !!! NIECH ZYJE PHP FUSION

p.s
przepraszam za duza czcionke ale musialem to głosno powiedziec Grin

tylko ze umnie nadal jest rozwijanie nawet jak ustawie ze maja byc same obrazki wyglada to tak jak by nie mogl tego zpisac co to moze byc ?
Edytowane przez Pawson91 dnia 23.12.2005 13:22:07

www.insidepc.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl