ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Admin, zapomniane hasło, mail, PROBLEM
memakro
Witam!
Jestem początkujacym. Założyłem sobie stronke na PHP-FUSION i jestem z niego bardzo zadowolony.
Ostatnio jednak pojawił się problem:

Zapomniałem hasła admina, kliknąłem przypomnij hasło, wyświetliło mi ze nowe hasło zostało wysłane na podany mail.
Maila nie dostałem ale w międzyczasie przypomniałem sobie hasło.
Próbuje się zalogować i za nic nie mogę.
Domyślam się, że stare hasło zostało zamienione na nowe stworzone przez PHP-FUSION.
Może to co zrobiłem jest głupie, raczej może napewno, ale prosze o pomoc, ponieważ niemogę nic zmieniać na stronce.

Z góry dzięki!

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 09:18:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
nowa instalacja
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

MiChalSzy
jak byłem na darmowym serwie to nie wszyscy dostawali biuletyn i nie wszystkim działało wysyłanie nowych haseł. Wejdź do skrzynki pocztowej na serwie na którym masz stronkę (na Lycosie jest napewnoWink) i sprawdź czy nie ma tam raportów z niedostarczonymi mailami. Może w jednym z nich będzie twoje hasło.

Nie znam się, ale czy hasła nie można zobaczyć w bazie danych przez myadmina?

BlackDog
SebaZ, mój kolego drogi, nie przesadzaj z tą nową instalacją.

a po kiego walentego kombinować coś z hasełkiem jak nie ma takiej potrzeby.
Dużo łatwiej rozwiążesz swój problem, w następujący sposób:

Jeżeli masz jakiekolwiek inne konto do którego hasło znasz, to po prostu wchodzisz sobie do phpmyadmina, wybierasz sobie DB na którym stoi PHPFusion, następnie klikasz sobie na tabelę fusion_users i dajesz przeglądaj.

Wyświetlają Ci się wszystkie rekordy w tej tabeli czyli mówiąc po polsku Smile wszyscy userzy wraz ze szczegółami.

przy koncie, do którego znasz hasełko zaznaczasz sobie fiszkę i klikasz na taki ołóweczek obok - czyli edytuj - no i masz możliwość modyfikacji wartości poszczególnych kolumn dla tego usera - znajdujesz sobie pole - user_mod i zamiast tej wartości której tam masz wpisujesz sobie wartość 4 dajesz zapisz, i w wyniku tego masz konto z uprawnieniami superadmina Smile

Jeżeli nie masz żadnego konta do któego znasz hasełko, to po prostu załóż sobie jakiekolwiek, zrob to co wyżej napisałem, a potem już sobie z poziomu stronki jako Superadmin ustwisz hasełko do właściwego konta, to które Ci właśnie wcięło Smile

Edytowane przez BlackDog dnia 11.04.2005 22:59:22

Kliknij w banerki po prawej stronie

SebaZ
to juz chyba prościej skopiowac ten ciąg znaków z hasła skopiowac do usera z kontem superadmina
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

BlackDog
jeden piernik Smile

memakro
Ok wszedłem do phpMyAdmin, odnalazłem urzytkownika, ale nie znajduje tam pola _user-mod ani nic podobnego.. Co najwyżej _user-rights.
A jest mozliość przekonwertowania tych krzaczków na normalne hasło?
Próbowałem je wkleić przy logowaniu i nie wchodzi.

SebaZ
nie ma mozliwości. Chyba że złamiesz algorytm szyfrowania md5

memakro
No to nie dobrze.
Ale może da sie cos z tym zrobić...........

memakro
PORADZIŁEM SOBIE!!!

Miałem dodatkowego urzytkownika. Znałem jego hasło. W phpMyAdmin było zaszyfrowane to hasło. Skopiowałem je i wkleiłem w miejsce zaszyfrowanego hasła admina i ZADZIAŁAŁO!

Dzięki za pomoc!!!!Smile

SebaZ
czyli to co ja pisałem SmileSmile

memakro
W sumie tak.
Ja widocznie nie zrozumiałem, a Ty zamało precyzyjnie napisałeś.
Ale najwazniejsze, że działą!Smile

BlackDog
no czyli brachu z tego co widzę to ty chyba na pięćjedynce jeżdzisz a nie na piątce tak jak ja Smile

Dytryk_z_Bern
Te niedomówienia... Wink
no no ale dałem off-topa Grin
Digital Youth Trained for Rational Yelling and Killing

http://www.rzasnia.net
erdei
Off: Hej,
Czy w ten sposób, mając haslo oraz zaszyfrowaną wartosć pola w mysql , mozna dojsć do szyfru?

BlackDog napisał(a):

przy koncie, do którego znasz hasełko zaznaczasz sobie fiszkę i klikasz na taki ołóweczek obok - czyli edytuj - no i masz możliwość modyfikacji wartości poszczególnych kolumn dla tego usera - znajdujesz sobie pole - user_mod i zamiast tej wartości której tam masz wpisujesz sobie wartość 4 dajesz zapisz, i w wyniku tego masz konto z uprawnieniami superadmina Smile

http://erdei.aplus.pl
SebaZ
hehe. Każdy szyfr zna. Nazywa się md5. Znajdź jego algorytm i się dowiesz

BlackDog
Chcesz się z nim dokładniej zapoznać - looknij sobie na stronkę:
MD5

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl