kolumna, co nie pasuje w rowku pierwszym... ;)
|
hetty |
Dodany dnia 16.04.2005 13:57:13
|
Przedszkolak
Data rejestracji: 22.03.2005 22:27
|
Column count doesn't match value count at row 1 - jak widzę znane te słówka są... Mój problemto kwestia dwóćh rzeczy (przy założeniu, że w ogóle nie grzebałem w bazie danych, wszystko jest tak, jak skrypt poinstalował i już):
1: wyżej wspomniany błąd wystęuje, gdy jako admin usiłuje z panelu admina dodać newsa/artykuł - wtedy wywala ten błąd. Jednak gdy dodam np. newsa za pomocą linku z lewej (jak zwykły członek i ląduje wtedy w nadesłanych materiałach), to bez problemu się zapisuje i można go potem z panelu admina publikować ,edytować itd...
2: TEn sam błąd wysypuje, gdy próbuję stworzyć "strony informacyjne" alias Custom pages... tu już nic nie zdziałam, bo innego sposobu na stworzenie tego nie znam...
Gdzie pogrzebać i co sprawdzić, dlaczego tak jest?
A, chodzi na 5.1 z takim ładnym temacikiem modern2...
pozdrawiam
Edytowane przez hetty dnia 16.04.2005 14:00:39
|
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 01:15:41
|
Pan Kontekstualny
Data rejestracji: Zawsze
|
|
IP: localhost |
|
|
zszywak |
Dodany dnia 20.04.2005 23:42:06
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2004 23:19
|
no to sie narobiło!!!!! ta skórka jest tylko do wersji 5.00 - dlatego, ze umieszcone tam zostały dodatkowe modyfikacje jak podswietlane tematy forum i paleta kolorów w edytorach - stron informacyjnych, newsów, paneli.
Przede wszystkim: czy wrzucałes na serwer wszystkie pliki z tej skórki? nawet pliki z folderów: fusion_admin, fusion_forum ??? Jesli tak, to podmień te pliki na oryginalne, takie, które są w packu fusiona wersji 5.01,
Skórka działa tez i na fusionie 5.01 - ale bez dodatkowych modyfikacji! na serwerze powinna znaleść sie skórką - sama skórka bez inncyh dodatkowych modów.
|
|
|
|
hetty |
Dodany dnia 21.04.2005 00:22:53
|
Przedszkolak
|
O, nareszcie konkretna odpowiedź, dzięki zszywaku... jak dorwe zapasowe pliki (przezornie je zgrałem, tylko są w szkole na kompie), to dam znać, czy pomogło... |
|
|
|
hetty |
Dodany dnia 23.04.2005 16:32:07
|
Przedszkolak
|
No tak... Podmieniłem pliki na zapisane zapasowe wcześniej i zmieniłem skórkę, która teraz zwie się Pegasus. Działają już całkiem normalnie opcje dot. zapisywania artykułow i newsów z poziomu admina. Natomiast NADAL NIE DZIAŁA nic, co związane jest z Infopage... Co prawda podgląd bardzo łądnie wszystko pokazuje, nawet po zapisaniu pokazuje się kulturalnie napis:
Infopage dodane
Adres do tej strony to:
viewpage.php?page_id=3
ale ta strona jest całkiem i zupełnie pusta... nic, tabula rasa, czarna dziura, siwy dym... został jedynie ID i tytuł, można infopage edytować zapisane wcześniej, ale zobaczyć go ze strony - nie sposób (klikam w link "viewpage.php?...itd, lub dodaję do odnośnika w menu). Co znowu popsułem?
Czyżby Pegasus też sie nie nadawał? Czy też gdzieś inny problem powstał? Bardzo wdzięcznym za pomoc będąc...
HELP! |
|
|