ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Złe umieszczanie minaturek w galerii przez Watermark MassUpload Mod
ICEK
Witam Smile

Chciałbym się zapytać, czy Wy też macie taki dziwny myk, że gdy dodacie zdjęcia przez upload gdzieś to zdjęcia się dodadzą wszystko jest ładnie pięknie do momentu kiedy nie chcemy oglądnąć zdjęć. W momencie kiedy klikam na miniaturkę zdjęcia otwiera mi się w powiększeniu zupełnie inne zdjęcie to kilkakrotnie to samo gdy przewijam. Myślałem, że to wina Moda ale sprawdziłem na kilku stronach i było to samo, Potem myślałem, że ma z tym coś wspólnego hosting - też nie bo sprawdziłem. Pytałem innych mówili, że spotkali się z tym, i że czasami tak sie robi a czasami nie.

Niestety wszystkie galerie, które wczoraj wrzucałem usunąłem i wrzuciłem ręcznie, ale tutaj: http://www.choszc...bum_id=198 jest stara galeria, której nie usunąłem specjalnie, żeby pokazać o co mi chodzi.

Ps: Szukałem i temat wydaje mi sie, że nie był poruszany.

Pozdrawiam
Edytowane przez ICEK dnia 09.01.2008 17:56:22

www.modlinski.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 11:30:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Nie modyfikowałeś pliku showphoto.php?
Na tej stronie która to dokładnie wersja fusiona? Pokaż ten w/w plik.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

ICEK
@Grześ nie nie modyfikowałem showphoto. Akurat na tamtej stronie nie wiem jaki jest upload bo tam wgrywał tam to ktoś inny a na razie nie mam z nim kontaktu a wersja jest tam najnowsza jak i we wszystkich stronach na których tak sie robiło. Rozmawiałem, z gościem, który zna się bardzo dobrze na fusionie (mowa o niebieskim - dawno tu nie był) i mówi.ł on, że w phpmyadmin trzeba usunąć miniaturki i raptem wszystko dostaje olśnienia i że to nie wina Moda tylko Fusiona i że raz jest ok a raz nie. Coś tam jeszcze mówił, że to miniaturki sie nakładają jedna na drugą czy coś. [?]
Edytowane przez ICEK dnia 09.01.2008 18:12:12

www.modlinski.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja się z tym spotkałem przy mass upload i stwierdziłem, że nie ważne iż zdjęcia są w osobnych katalogach jeśli nazwy plików wsadowych się dublują to tak jest.
Ja stosuje wstępnie mass resize i rename jest i w total-uzywam ciagle stsrego sprawdzonego win com5 jak i irfanview przetwarzanie wsadowe.
Po takim wstępnym przygotowaniu jest ok.
Zdjęcia z cyfrówki, nazwy plików często bywają takie same,

wlodekp.europa.pl
ICEK
wlodekp wszystko byłoby ok tylko wczoraj wrzuciłem zdjęcia na stronę sztabu wosp były to pierwsze zdjęcia więc nie miało się co tam dublować.

www.modlinski.net
A czym wrzucasz normalnie pojedynczo bo ja mówi o sytuacji gdzie mam kildadziesiąt albumów i dodaje np 100 nowych zdjęć do nowego albumu i jak pisałem miniaturki są wtedy ok ale duże nie od nich używam starego massupload 2 i znaku wodnego, zresztą u mnie w galerii pod żadnym względem nie ma nic z oryginałów.
I tu nie idzie o zapis ale o odzyt pliku photogallery.php
Mówie o gsalerii strona druga w podpisie.

wlodekp.europa.pl
ICEK
Chodzi mi o to, że wrzucam na stronę gdzie mam ok 300 albumów i raz się tak dzieje raz nie, jak napisałeś o dublowaniu się nazw to mówię, że wrzucałem wczoraj zdjęcia przez Watermark MassUpload Mod przez commandera na stronę gdzie ejszcze zdjęć nie było i też się tak zrobiło a do tego czasami wyskakuje mi w prawym dolnym rogu zdjęcia napis "Watermark test" ale to tylko na jeden stronie a tak to napisu nie ma.

Teraz sprawdziłem i dzisiaj wszystko działa a jutro czy pojutrze wrzucę znwou fotki i nie będzie działać.

www.modlinski.net
Każdy mas upload ma swój plik odczytu photogallery.php a jeśli sub to jeszcze inny.
Nie są to pliki oryginalne fusion, więc jeśli błąd to ewentualnie ich a nie fusiona.

wlodekp.europa.pl
ICEK
Nie znam sie na tym Pfft A więc co z tym fantem? Da się coś z tym zrobić? Raz działa raz nie? I to nie tylko u mnie tak.

www.modlinski.net
Nic z tym nie zrobisz ten typ tak ma pojedynczo i w oryginale byłoby ok.
Dlatego ja np używam sprawdzonego masupload2 i plików od niego, chociaż sam opisywałem wszystkie te nowe wynalazki 3, flasche itd.
Musisz znaleść najstabilniejszą wersję dla siebie pod nowe wersje fusion ja używam starej sprawdzonej bo wiem jakie ma kaprysy i co mnie spotka.
A błedy są autorzy poszczególnych modyfikacji i np. na beta mods fusion całe litanie postów o każdej, nie wiem może tam już rozwiązano ten problem.
U nas każdy ma swoje stable zmodyfikowane na maxa pod siebie i tak jedzie bardzo ostrożnie podchodząc do nowych wynalazków.
Tak to się przedstawia.

wlodekp.europa.pl
ICEK
To czemu np przy innym uploadzie też tak sie robi?

www.modlinski.net
Pieka
ICEK napisał/a:
To czemu np przy innym uploadzie też tak sie robi?

Poniewaz zostal "skopany" przez Watermark MassUpload w starszej wersji.
Pisalismy o tym przy okazji poruszania tematyki Watermark MassUpload.
Nie kaz mi podawac przykladow tematow, bo jak to zrobie, to juz nie bede taki mily Wink

Ekhm...
1. Watermark & Massupload MOD v2
2. Watermark & Massupload MOD v4.-
Edytowane przez Pieka dnia 09.01.2008 19:27:48
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Dla mnie podstawą do oceny systemu jest działanie jej oryginalnej wersji, jakiego uploadu Ty używasz nie wiem jest jeszcze kwestia safe mode of on i podkatalogów czy jednego wora.
Jednak baza jest identyczna w obu przypadkach, różny jest tylko odczyt pliku photogallery php który ma je wydzielić jeśli używasz watermark to plik jest już inny odczytu mało tego konstrukcja gfx jest inna w różnych wersjach i nie należy tych plików mieszać.
A ja niby skąde mam wiedzieć czego ty używasz jakich modyfikacji i nie pisz nawet wersji numerów, bo jest ich tyle, że nikt nie będzie wnikał w szczegóły.
Masz wersje znajdz temat o niej i pytaj autora.
Bo jak napisałem każda galeria danej osoby jest inna , my przy pomocy możemy jedynie odnosić się o ryginałów takich używasz i nie chodzą?
Upload już w katalogach masz pomieszane fotki, bo sądzę, że tylko wyświetlanie pliku photogallery.php.
To dwa różne pojęcia gdzie jeszcze do tej pory nie wiem czy tak czy tak to jest u Ciebie.
Przywołałeś Niebieskiego niech się zajmie tematem.
Mnie rola panaceum na wszysko nie odpowiada, napisałem gdzie szukać przyczyn i odpowiedzi.
Resztę składam w Twoje ręce.
Tyle i amen mój w tym temacie.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl