ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Błędy i korekty
 Drukuj temat
Usuwanie całych albumów z galerii
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jako, że ostatnio poświęciłem troche czasu-tematowi galerii to:
Mamy masowe dodawanie zdjęć do galerii, nie ma jednak masowego usuwania.
Zmodyfikowałem plik administracjon/photoalbums.php-w mojej postaci kliknięcie na usuń pod miniaturką albumu-usuwa wszystkie pliki albumu wraz z katalogiem i wszyskimi wpisami w bazie dotyczącymi albumu i zdjęć w nim umieszczonych.
Usuwamie pojedynczych zdjęć także działa-jak do tej pory.
Zasada działania opiera się na zastosowaniu funkcji: function DeleteDir wyszukanej w internecie i dopisanej do pliku photoalbums.php oraz kilku drobnych modyfikacjach.
Proszę bardzo ostrożnie obchodzić się z funkcją usuń bo jej działanie jest błyskawiczne i nieodwracalne-A ZNIKAJĄ CAŁE ALBUMY.
JESZCZE RAZ OSTROŻNIE I Z GŁOWĄ NA KARKU!!!
DO ZASTOSOWANIA NA SERWERACH BEZ SAFEMODE
wlodekp dodał/a następującą plik:
photoalbums.zip [4.05kB / 506 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 25.10.2006 11:09:45

wlodekp.europa.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 22.11.2024 15:39:15
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pako
Nic Dodać Nic Ująć - Super, tego właśnie brakowało..
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
vroobell
a ja jakoś nie wpadłem do wersjie 6.01.6 na moda masowego dodawania fotek. jednak dzięki za 'masowego usuwacza'.

Kolego -kiepsko szukasz temat przyklejony 6.01 massupload..... v2.0 .

wlodekp.europa.pl
ArturMaly
Wielkie dzieki za to udogodnienie, inaczej musiałbym usuwać ok 2500zdjęć ręcznie...

www.MotorRacingTeam.pl
Pieka
ArturMaly napisał/a:
Wielkie dzieki za to udogodnienie, inaczej musiałbym usuwać ok 2500zdjęć ręcznie...

Ee, file manager idzie po calych albumach jak przeciag Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Menager file
Sprawa ma się tak:
Owszem można usunąć jednak pojedynczo i dopiero katalog-brak modyfikacji funkcji rmdir do automatycznego usuwania całego katalogu.
Delete działa tylko i wyłącznie na uplodowane pliki i katalogi utworzone mkdir, nie usunie nic co było wgrane po ftp i nie ma zmienionego chmodu na zezwolenie zapisu.
Jednak jest świetnym narzędziem-bo gdzie ftp-nie może(usunąć) to tylko on poradzi.
Edytowane przez wlodekp dnia 01.12.2006 04:53:39

wlodekp.europa.pl
Pieka
Nie, nie Wlodku Smile
Za pomoca file managera usuniesz wszystkie pliki, nawet te, ktorych wlascicielem jest PHP Wink
Ostatnio mialem okazje przetestowac czyszczac stare konto strony domowej.
Bylo co kasowac.... Pare tysiecy zdjec, plikow etc.

Jednak, zeby to zrobic trzeba miec do dyspozycji FM, wiec Twoj sposob jest zdecydowanie praktyczniejszy i automatyzuje calosc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Nie chodzi o licytację lepszy gorszy. Miałem go dawna ściągniętego-nawet nie wiedziałem, że też jest w labie-wszystko co mi wpadnie w rece na forach ściągam-mam wiele oryginałów jeszcze niepublikowanych. Jako człowiek starej daty pracowałem na pierwszych, dosach,windowsach i programach w języku angielskim.
Wiele infusionów, które-działają w trybie administratora nie spolszczam, bo na angielskich-wręcz lepiej mi się pracuje-wiem w 100% co jest co, a nasze odpowiedniki-to tylko surogat.
I mam go w tej wersii-najnowszej-nie przeglądałem do tej pory-Twoja informacja skierowała mnie do niego i jest extra ale nie mogę tak jak Ty kasować-ja to sprawdziłem u siebie przed napisaniem.
I wszystko co nam pomaga jest dobre-ON JEST BARDZO DOBRY-ale to moje ale?

wlodekp.europa.pl
Pieka
Mialem na mysli stadardowy FM cPanela, ale ten, o ktorym piszesz jest rzeczywiscie bardzo fajny, mam go u siebie od dawna.
Gwoli uswiadomienia nieswiadomych Wink

INF-File Manager v1.00 - 32.23Kb
Przy pomocy File Manager'a wykonasz: utworzysz katalog; umieścisz pliki na serwerze (auto-chmod 755); podglądniesz m.in. pliki txt'owe; podświetlanie składni PHP; podgląd grafiki w osobnym okienku.
Licencja: GNU/GPL | Autor: nick56 | Wersja: v1.0
Data dodania: 06.03.06 | Pobrano: 737

Jednak jak zauwazyles ma drobne "ale", ale mimo wszystko jest wart polecenia Cool
Edytowane przez Pieka dnia 07.07.2007 16:36:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukaszmertin
A u mnie nie działa żaden ze sposobów ;( i teraz nie wiem co mam zrobić.
Deus Vult

www.lomza.oaza.pl
Nie ma takiej siły żeby nie działał:
Menadżer plików Cpanela-z tego poziomu możemy usunąć każdy!!! plik swojego Fusiona jest on jak konto ROOT w stosunku do strony użytkownika.
Jeśli galeria jest w trybie safemode to fotki są w jednym worze i można je skasować po ftp.
Moja modyfikacja dotyczy bez safemode-kiedy po ftp normalnie nie można usunąć albumów-dodatkowo usuwa wpisy w bazie dotyczące poszczególnych albumów i zdjęć w nich umieszczonych-i tak może chodzić dlatego że poszczególne albumy mają swoje odzielne katalogi i kasowanie poszczególnych nie stanowi problemu.
Sprawa z masowym skasowaniem plików zdjęć W JEDYM WORZE jest bardziej skomplikowana-skryptem jednak możliwa zapytanie do bazy o wszystkie nazwy plików zdjęć danego albumu rozbicie ich do tablicy i wykonanie pętli kasującej rmfile czytanymi nazwami z tablicy-jednak skoro jest to możliwe po ftp-nie stworzono jeszcze takiego skryptu.
A usunięcie z bazy fotek danego albumu to tylko delete where id tego-albumu
Więc możliwości jest wiele-należy jednak ustalić jaki typ galerii mamy i co chcemy osiągnąć
ZASTRZEGAM NIE DOTYCZY TO SERWERÓW TYPU BOO gdzie trudno doszukać się logiki w zabezpieczenia i konstrucji uprawnień i praw własności.
Na każdym normalnym no problem.

wlodekp.europa.pl
lukaszmertin
Właśnie ja nie chcę skasowac plików tylko puste galerie które nie maja także nazwy, a po drugie moje konto nie ma cpanela, a jezeli nie można usunąć tych galerii to jak je uzupełnić.
http://www.lomza....allery.php

podaje link;D
Deus Vult

www.lomza.oaza.pl
Kolego dokładnie co chcesz usunąć i z czego. Puste galerie-katalog-zapisy w bazie do nich???

wlodekp.europa.pl
Pieka
lukaszmertin napisał/a:
Właśnie ja nie chcę skasowac plików tylko puste galerie które nie maja także nazwy, a po drugie moje konto nie ma cpanela, a jezeli nie można usunąć tych galerii to jak je uzupełnić.
http://www.lomza....allery.php

podaje link;D

To pytanie jest co najmniej dziwne?
Nie da sie ich usunac z Panelu Admina??
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
lukaszmertin
Proszę wejdzcie na strone i zobaczcie, kliknąłem przed dodaniem miniaturki do albumu zeby utworzyło album i teraz są puste pola wejdzcie i zobaczcie bo juz nie wiem jak wytlumaczyć ;(
Deus Vult

www.lomza.oaza.pl
Pieka
lukaszmertin napisał/a:
Proszę wejdzcie na strone i zobaczcie, kliknąłem przed dodaniem miniaturki do albumu zeby utworzyło album i teraz są puste pola wejdzcie i zobaczcie bo juz nie wiem jak wytlumaczyć ;(

Z tej pozycji, z ktoreg dodales album mozesz go usunac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wooya
Wszystko da sie zrobic przez komende ftp_site() ale... No wlasnie. Ta komenda nie jest ustandaryzowana i wywolanie polecen przez ta komende jest zalezne od serwera na jakim mamy swoje PF. Jakby nie patrzac uniwersalny File Manager dla PF jeszcze nie powstal... Ale mnie w glowie juz cos swita Grin
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl