Zobacz temat
MySQL Pomoc
|
|
RAW |
Dodany dnia 04.02.2007 19:35:12
|
Przedszkolak Postów: 56 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 29.08.2006 12:57 |
Witam jeszcze nie jestem aż tak w tajemniczony jeżeli chodzi o bazy danych i nie mogę rozgryźć tego zapytania: a dokładniej co oznaczają te fragmenty kodu które pogrubiłem i do czego się odnoszą:( Prosiłbym również bardzo o pomoc w poniższym wątku: http://www.php-fu...d_id=10364 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 23.11.2024 22:33:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 04.02.2007 23:19:01
|
Zaawansowany Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
to jest złożone zapytanie, a te coś co zazanczyłeś pozwala rozróżniać serwerowi o co w danej chwili chodzi (jaką tabele itd...)
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 04.02.2007 23:45:07
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
1.Rozróżnienia złączonych tabel-wybierasz tabelę z jej lewej strony przyklejasz drugą-odpowiednio dobraną i sumarycznie jest traktowana jako jedna z dodatkowymi kolumnami-sortowanymi wspólnie. Złączenie tabel, tutaj lewostronne-może być krzyżowe,przwo itd-oprócz tego można używać wirtalnego zapisu as jako i rozbijania do tablic-tworzonych chwilowo-czysty mysql i php. 2. tinyint nie może być puste(mysql) pisałem o tym to liczba całkowita i dodatnia więc najlepiej 0=zero nie '' u Ciebie jest i nie ma szans na stworzenie tabeli z błędnym zapisem. RADA Ja sobię radze w ten sposób że zmieniam nieco zapytanie i testuje w podglądzie dodatkowych stron-jeśli błąd wyświetli komunikat błędu mysql-php-jak ok wykona. |
|
|
RAW |
Dodany dnia 05.02.2007 14:40:06
|
Przedszkolak Postów: 56 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 29.08.2006 12:57 |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale to tp to jest jakas tabela tymczasowa, przypis wirtualny zrobiony dla serwera?? Dzisiaj mi przyszła książka "PHP i MySQL ... Vademecum Profesjonalisty" więc zaczynam ostro nauke Ale to chciałbym zrobić jak najszybciej i prosze o Waszą pomoc: Dajmy na to, mam tabele wczasy i kolumny w niej : wczasy_id, nazwa, typ, wlasciciel, adres itd... oraz wczasy_zdjecia kolumny : photo_id, photo_title, wczasy_id, itd... i chciałbym zrobić tak żeby kilka zdjęć było dodawanych do danej oferty (wczasy_id) jak w takim wypadku powinienem skonstruować zapytanie w skrypcie dodania zdjecia |
|
Przejdź do forum: |