ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
MySQL Pomoc
RAW
Witam jeszcze nie jestem aż tak w tajemniczony jeżeli chodzi o bazy danych i nie mogę rozgryźć tego zapytania:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

a dokładniej co oznaczają te fragmenty kodu które pogrubiłem i do czego się odnoszą:(

Prosiłbym również bardzo o pomoc w poniższym wątku:
http://www.php-fu...d_id=10364

http://www.kopan.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 22:33:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
to jest złożone zapytanie, a te coś co zazanczyłeś pozwala rozróżniać serwerowi o co w danej chwili chodzi (jaką tabele itd...)
Zadawanie pytań na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego każdy może być pozbawiony jeżeli nie będzie umiał z niego korzystać. Nie wymagaj więc natychmiastowej odpowiedzi.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
1.Rozróżnienia złączonych tabel-wybierasz tabelę z jej lewej strony przyklejasz drugą-odpowiednio dobraną i sumarycznie jest traktowana jako jedna z dodatkowymi kolumnami-sortowanymi wspólnie.
Złączenie tabel, tutaj lewostronne-może być krzyżowe,przwo itd-oprócz tego można używać wirtalnego zapisu as jako i rozbijania do tablic-tworzonych chwilowo-czysty mysql i php.
2. tinyint nie może być puste(mysql) pisałem o tym to liczba całkowita i dodatnia więc najlepiej 0=zero nie '' u Ciebie jest i nie ma szans na stworzenie tabeli z błędnym zapisem.
RADA
Ja sobię radze w ten sposób że zmieniam nieco zapytanie i testuje w podglądzie dodatkowych stron-jeśli błąd wyświetli komunikat błędu mysql-php-jak ok wykona.

wlodekp.europa.pl
RAW
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale to tp to jest jakas tabela tymczasowa, przypis wirtualny zrobiony dla serwera??
Dzisiaj mi przyszła książka "PHP i MySQL ... Vademecum Profesjonalisty" więc zaczynam ostro nauke Grin

Ale to chciałbym zrobić jak najszybciej i prosze o Waszą pomoc:

Dajmy na to, mam tabele
wczasy i kolumny w niej : wczasy_id, nazwa, typ, wlasciciel, adres itd...
oraz
wczasy_zdjecia kolumny : photo_id, photo_title, wczasy_id, itd...

i chciałbym zrobić tak żeby kilka zdjęć było dodawanych do danej oferty (wczasy_id)

jak w takim wypadku powinienem skonstruować zapytanie w skrypcie dodania zdjecia

http://www.kopan.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl