Zobacz temat
Integracja Php-fusion z phpbb
|
|
Qbeneuss |
Dodany dnia 05.01.2008 15:05:32
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 17.12.2007 17:28 |
Temat poruszany więcej niż wiele razy :) Pomimo tego w żadnym z tematów traktujących o tej integracji nie znalazłem rozwiązania problemu, szukam już 2 tyg i chyba czas zwrócić się do szanownego supportu :) Mój problem jest hmm... nowy :P Mianowicie, do integracji użyłem następujących modów: - Phpbb autoreg 3.3 - Skrypt pobierający tematy z forum phpbb - Page wrapper Phpbb autoreg Spisuje się świetnie oprócz jednoczesnego logowania userów na fusionie i phpbb (nie miał tego robić więc jest ok, nie mniej jednak byłoby miło gdyby to robił, więc jeśli ktoś zna jakieś rozwiązanie oprócz czekania na release v4 to jestem otwarty na wszelakie propozycje) Page wrapper Wyświetla stronę z podanego adresu "w panelu" heh nie wiem jak to dokładnie opisać więc może lepiej pokażę :) http://neko.info1...apper_id=1 Skrypt pobierający tematy z forum phpbb To jest pierwsza część mojego problemu mianowicie skrypt ten pobiera nazwy tematów z tabeli w bazie danych i wyświetla je jako link w panelu do tego przeznaczonym. Treść w/w skryptu Problem wiąże się z "wrapperem" który wyświetla stronę www na dodatkowej podstronie. W moim przypadku jest to forum phpbb2. Wiem że efekt podobny do tego uzyskanego przez wrappera można uzyskać przez wstawienie: Z kolei tutaj występuje problem co do wielkości o ile wrapper dostosowuje wysokość wyświetlanego hmm.. panelu do wysokości strony, to tutaj jeżeli dam height="100%" to efektem jest panel o wysokosci tak na oko 100px T_T co mniej nie satysfakcjonuje :P Teraz problem, gdy kliknie się w panelu "Na Forum" w jakiś odnośnik przenosi on do odpowiedniej podstrony na forum. A ja bym chciał żeby przenosił on do podstrony tylko nie na osobnej stronie forum tylko tej "embedowanej" wrapperem (wyświetlanej między panelami. Strona to neko.info123.pl/f... Forum phpbb jest postawione "obok" neko.info123.pl/f... Co do niej samej to jest w trakcie budowy więc nie ma co liczyć że zobaczy się tam coś wybitnie konstruktywnego ;) No to chyba by było na tyle. Postarałem się przedstawić wszystkie informacje mogące być użyteczne :P Możliwym jest że zapomniałem czegoś jeśli tak to krzyczcie walcie drzwiami i oknami :D Mi pozostaje czekać :) |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 22:17:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |