ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,396
Najnowszy użytkownik: Kelly Melody

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Ręczne dodawanie pól w profilu
zezol
Witam wszystkich mi pomocnych Smile

A więc mam(prowadzę) stronę klanową i chciałbym dodać do profilu parę nowych pól, które uzupełnią(wybiorą) użytkownicy, a później wynik tego(inaczej: zapytanie), zostanie wyświtlony w dodatkowej stronie.

I tutaj pytanie do Was. Które pliki należy edytować, żeby dodać dane pole? Wiem na pewno, że te:
- register.php (mam rejestrację bez weryfikacji przez E-Mail, którą może włącze, no ale jak coś, to z tym plikiem podobnie jak z edit_profile)
- edit_profile.php
- includes/update_profile_include.php
...jakieś jeszcze? Jeśli tak - gadać Smile.

Do uzupełnienia chciałbym dodać pola takie jak: imie, ranga(to ustawiałbym ja), bron1, bron2 i opis.
Jeśli chodzi o pole tekstowe, takie jak imie czy opis, chyba sobie poradzę, mogę przecież skorzystać z tych, które już są. Czyli podpatrzyłbym na chociażby aim i dodał nowe wpisy w plikach koło aim(lub gdzieś na końcu) i powinno się udaćWink.
Pozostałe pola listy wyboru. Z tym chyba sobie nie poradzę. Jeśli ktoś będzie chciał pomóc, podziękuję muWink

To chyba na razie tyle, jak coś, to będę pisałWink

Pozdrawiam

Wścibski Gość
Dodany dnia 01.11.2024 02:31:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A czy Extended profile nie wystarczy?

wlodekp.europa.pl
zezol
Nie, nie wystraczy. Testowałem go, ale mi się nie spodobał. Ta wtyczka ma małe możliwości i nie można wybrać jakiego typu ma być pole itd.

Jeśli w temacie(i poście) piszę i ręcznym dodawaniu pól, wiem co piszę Wink.

Gander
EEP » Extra Extended Profile
Jest to bardzo elastyczny moduł dodający dodatkowe pola w profilu. W przeciwieństwie do dostępnego w sieci Extended Profile umożliwia oprócz utworzenia pola text także pola textarea, select, radio, checkbox oraz checkbox-group.

img515.imageshack.us/img515/4628/profilxx0wd9.png

Skończę go za jakiś tydzień. Możesz mordować się sam lub poczekać Smile

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Skoro wiesz co mówisz to poczekaj na Gandera albo rób ręcznie choć to nie jedyna wtyczka ale ty wiesz i w podpisie masz szukajcie a znajdziecie napomknę zę jest też inna lepsza wersja australijska może też jednak nie pasić Ci.

wlodekp.europa.pl
zezol
Gander, normalnie spadłeś mi z nieba Smile. Mam pytanie co do wtyczki. Czy będzie możlwiość ustalenia gdzie będzie miał się wyświetlać wynik(zapytanie) do danego pola(na przykłąd ja chcę wyświetlić wynik w dodatkowej stronie)?
Edytowane przez zezol dnia 08.09.2007 23:19:54

Gander
Jasne!

Wczytywanie wybranych pól:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Otrzymujemy tablicę:
images21.fotosik.pl/409/c80364676d42f5f6.png

Wczytywanie danych danego użytkownika:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Otrzymujemy tablicę:
images26.fotosik.pl/77/8020439cc2fb50b0.png

Jeśli tylko wiesz jakie identyfikatory mają pola, których wartości chcesz pobrać to możesz użyć tego gdzie chcesz. Dane w tabeli bazy danych nie są zakodowane, więc sam też możesz wykonywać złączenia, grupowanie i agregacje.
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2007 02:01:19

gander.solutions
bch
I jak tam prace nad eep ?? Nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie.
P.S będzie taka opcja np. aby użytkownik sam wybrał do grupy jakiej należy zdefiniowanej wcześniej w PA ?? Bardzo mi na tym zależy. Lub jak mogę to sam zrobić (jestem zielony z php)

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl