ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
25.12.2024 23:55:09
Z okazji końca świąt życzę, abyście nie musieli zbyt długo czekać na kolejne! Niech radość i smakołyki wrócą jak najszybciej! Wesołych Świąt! 🎉

piterus
25.12.2024 20:00:55
A to już minęło dwa lata... Ech... Co ten wiek robi z człowiekiem...

JazOOn
25.12.2024 18:17:53
Rany jeden news na 2 lata...

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak wstawić AVATAR w panelu Advanced_Welcome_Panel
skris
Po zainstalowaniu panelu powitania w zakładce Informacje widnieje napis Brak AVATARA. Co zrobić aby jednak tam umieścić AVATAR?

Wścibski Gość
Dodany dnia 16.01.2025 05:51:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Proponuje pierwsze wstawic sobie avatar, a pozniej wymagac jego widocznosci Wink
Ten panel wyswietla avatara osoby zalogowanej, wiec jesli przeglada go gosc, to nie ma prawa wyswietlac sie avatar.
Dla mnie to logiczne.

Zobacz, ze wszystko dziala: http://pieka.ugu.... - login: user ; haslo: fusion.
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 00:13:41
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Widziałem na tej stronie działa. U mnie faktycznie może nie działać bo go nie wstawiłem i nie wiem jak wstawić. Podpowiesz jak to zrobić...Wink Czy dla każdego użytkownika muszę wstawiać inny czy można by dać każdemu taki sam...Wink

Pieka
skris napisał/a:
Widziałem na tej stronie działa. U mnie faktycznie może nie działać bo go nie wstawiłem i nie wiem jak wstawić. Podpowiesz jak to zrobić...Wink ..

Pewnie, a co mi tam.. Wstaw go sobie w profilu, to bedziesz mial i tam.
Ta czesc panela przy ustawieniach "standard" pobiera dane ze strony.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
A co do drugiej części pytania - czy mogę tak zrobić by każdemu kto nie wybrał sobie AVATARA przypisać taki nazwijmy go rezerwowy, który pokazywałby się użytkownikowi zamiast napisu Brak AVATARA?

Pieka
skris napisał/a:
A co do drugiej części pytania - czy mogę tak zrobić by każdemu kto nie wybrał sobie AVATARA przypisać taki nazwijmy go rezerwowy, który pokazywałby się użytkownikowi zamiast napisu Brak AVATARA?

Oczywiscie, wystarczy zmodyfikowac kod odpowiedzialny za standardowe info.
Przykladow na to jak ma wygladac taki kod masz na forum cale mnostwo, wystarczy poszukac chocby tematow o wstawianiu panela usera w logo, czy podobnych.

Podpowiedz: Edytujesz plik informations.php i zamiast:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wstawiasz kod do dowolnej grafiki, ktora ma pelnic funkcje zastepczego avatara.
Przyklad dzialania: http://pieka.ugu....
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 01:06:44
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Dziękuję. Chyba będzie mi teraz łatwiej.:)

Nie zadajemy pytan, ktore nie sa zwiazane z tematem. Usunalem te czesc/Pieka

AVATARA w moim profilu nadal nie przyjmuje choć spełnia warunki: Max. rozmiar pliku: 30Kb / Max. rozmiar grafiki: 100x100 pikseli i jest plikiem *.gif. Dlaczego? Zastanawia mnie rozmiar pliku 30kb (małe b to przecież bity). Czy faktycznie chodzi o max 30 kilobitów czy kilobajtów? Próbowałem plik 2,5kB (kilobajta). :(

Kombinuję czytam forum i nic nie wychodzi.
W pliku informations.php było tak:

Zrobiłem tak:

i nic to nie dało, a dodatkowo zniknęły wszystkie newsy.

Znalazłem błąd. Teraz jest tak:

Pokazały się newsy, a avatar dalej nie.
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 17:31:18

Pieka
Temat nie dotyczy wstawiania avatara w profilu.
Poczytaj forum, to znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. Sprawdz CHMOD'y.
I uwaga na przyszlosc, bledy, kody etc. wstawiamy w tagi jak np. code.
Twoj post za chwile zostanie wyczyszczony.
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 12:13:02
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Może jeszcze nie czyść mojego posta bo coś drgnęło. Wszyscy użykownicy mogą już dodawać swoje avatary, ale pokazują się tylko w profilu - nadal ich nie widać w tytułowym Advanced_Welcome_Panel (ja też tam nic nie mam - jest puste okienko).

Przyczyną były źle poustawiane CHMOD'y, bo jak się okazało kiedyś administrował ta stroną kumpel - przegrał na dysk całą zawartość php-fusion, a potem z dysku na serwer i nie pozmieniał chmodów.

Wiesz co jeszcze mógłbym zrobić by te awatary pojawiły się w końcu w tym panelu...?

Pieka
skris napisał/a:
Może jeszcze nie czyść mojego posta bo coś drgnęło. Wszyscy użykownicy mogą już dodawać swoje avatary, ale pokazują się tylko w profilu - nadal ich nie widać w tytułowym Advanced_Welcome_Panel (ja też tam nic nie mam - jest puste okienko). ...

Nie ma takiej mozliwosci. Jesli masz avatar w profilu, to tam rowniez bedzie.
Dlaczego podajesz adres do pliku noav.gif, ktory mam nadzieje masz na serwerze, z niepoprawna sciezka?
Umiesc ten plik w katalogu images/avatars, a sciezka do niego bedzie wygladala tak:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Zainstalowałem panel jeszcze raz. Wszystkie pliki są oryginalne. Nic w nim nie zmieniałem - Także te moje nieudolne próby modyfikacji kodu usunąłem - a w Panelu nadal nie ma avatara (pojawia się tylko w profilu).

Czytałem sporo na podobne tematy na forum.

Szukając odpowiedzi natrafiłem na taki wątek że [trzeba/nie trzeba] w profilu podać URL Twojej Strony:. Jeżeli musi to być podane to co tam wpisać (ale ja myślałem że jest to adres jakiejś prywatnej strony użytkownika i nic tu nie wpisałem bo według mnie to nie ma znaczenia)

Więc trzeba ten adres podawać? A może w profilu użytkownika wogóle jest za mało danych dlatego nie pojawia się awator w panelu powitania.

Może prościej byłoby mi podać Tobie adres mojej strony abyś to sam zobaczył.Sad Nie wiem czy takie rzeczy są wogóle praktykowane Frown. Jeśli nie to przepraszam.
Na www.keei.cba.pl zarejestrowałem użytkownika aaaaaa z hasłem aaaaaa.

Więc jak możesz mi pomóc to sprawdź lub sam się zarejestruj to zobaczę co należy tam wpisać i czy będzie już OK. Smile
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 18:04:49

Pieka
skris napisał/a:
...Może prościej byłoby mi podać Tobie adres mojej strony abyś to sam zobaczył.Sad Nie wiem czy takie rzeczy są wogóle praktykowane Frown. Jeśli nie to przepraszam.
Na www.keei.cba.pl zarejestrowałem użytkownika aaaaaa z hasłem aaaaaa.

Więc jak możesz mi pomóc to sprawdź lub sam się zarejestruj to zobaczę co należy tam wpisać i czy będzie już OK. Smile

Na temat tych bzdur z adresem nawet nie bede sie wypowiadal... I nie cytuje.
Wszedlem na podana strone, zalogowalem sie i mam avatar w profilu, ktory jest rowniez widoczny w tym panelu.
Teraz pytanie, o co jeszcze chodzi?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Dziwne. Jestem zalogowany jako aaaaaa jest awatar w profilu nie ma go w panelu.

Nie wiem dlaczego u Ciebie widać a u mnie nie.

Kiedyś opisywałem Ci że to co robię na jednym komputerze np. w domu jest niewidoczne w pracy. I może właśnie o to chodzi.

Pieka
skris napisał/a:
Dziwne. Jestem zalogowany jako aaaaaa jest awatar w profilu nie ma go w panelu.

Nie wiem dlaczego u Ciebie widać a u mnie nie.

Kiedyś opisywałem Ci że to co robię na jednym komputerze np. w domu jest niewidoczne w pracy. I może właśnie o to chodzi.

Wszystko jest OK, wiec nie kombinuj.
Odswiez strone kilka razy, a jak to nie pomoze, to zmien przegladarke na FF i sprawdz. Jesli nadal nie bedzie, to masz paskudne proxy i musisz zaczekac na aktualizacje, poniewaz na te chwile otrzymujesz stary obraz strony.
Ok, teraz wykonaj to, co opisalem w tym poscie i bedzie git Smile

Edit: Zalaczam screena. Jak widzisz pozwolilem sobie na zmiane avatara Wink
Pieka dodał/a następującą grafikę:
skris.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 18:30:18
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
skris
Zauważyłem jeszcze że gdy zmieniam zakładki w panelu powitania pojawiają się na pasku IE różne komunikaty: m. in. Błąd na stronie .

Mam już dość całą niedzielę straciłem na znalezieniu rozwiązania. I Ty chyba też. Jak chcesz możesz już zamnąć tego posta. Dzięki

Pieka
skris napisał/a:
Zauważyłem jeszcze że gdy zmieniam zakładki w panelu powitania pojawiają się na pasku IE różne komunikaty: m. in. Błąd na stronie .

Mam już dość całą niedzielę straciłem na znalezieniu rozwiązania. I Ty chyba też. Jak chcesz możesz już zamnąć tego posta. Dzięki

Na IE tez jest wszystko OK. Wlasnorecznie sprawdzilem, wiec daruj sobie..
Zajmij sie lepiej swoim komputerem, bo widze, ze masz zdrowo namieszane.
Strona dziala ok, avatar jest widoczny, wiec ja koncze w tym temacie.
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2007 18:39:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl