ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z dodawaniem zdjęć
_KoSa_
W php fusionie jest taka opcja że użytkownicy mogą dodawać zdjęcia.

i gdy ktoś to próbuje robić to pokazuje się coś takiego
Warning: move_uploaded_file(images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 238

Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpxvAVaJ' to 'images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg' in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 238

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/submit.php on line 239

Warning: file_get_contents(images/photoalbum/submissions/393d9ae2002b61e045250592.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/maincore.php on line 412

a potem gdy ja (administrator) chcę je opublikować to jest coś takiego

Warning: copy(../images/photoalbum/submissions/tunn_421-web.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 343

Warning: chmod(): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 344

Warning: unlink(../images/photoalbum/submissions/tunn_421-web.jpg): No such file or directory in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/administration/submissions.php on line 345

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 22

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 23

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 45

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/includes/photo_functions_include.php on line 46

Fizycznie to zdjęcie jest dodane bo pokazuje się nowe miejsce w galerii z nazwą tegoż zdjęcia które dodaliśmy ale go nie widać a gdy klikam na nie to jest coś takiego

Warning: filesize(): Stat failed for images/photoalbum/album_3/tunn_421-web.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/drifting/domains/drifting.rwi.pl/public_html/photogallery.php on line 68

a więc co źle zrobiłem, bądź cały czas robie??FrownFrown

www.pb-c.yoyo.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 23:35:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przeczytaj: http://www.php-fu...post_41445
Edytowane przez Pieka dnia 23.04.2008 21:54:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
_KoSa_
ok dzienksGrin działaWinkCoolGrin

www.pb-c.yoyo.pl
Darth ZajceV
W moim przypadku metoda w podanym temacie jednak nie chce działac. Sęk w tym, że nie wyświetla mi się żadne bła a on po prostu nie chce dodawać fotek do galerii. Czy przyczyną, moze być też przeniesienie strony na inny serwer??

www.tdu.com.pl
Pieka
Tak, brak wpisu auto_increment w tabelach.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Darth ZajceV
Mam takie pytanko, w których dokąłdnie tabelach bo z MySQLem u mnie troche cienko.

www.tdu.com.pl
yasny
Ja też przenosiłem serwin na inny serwer i niestety mam problem z wyświetlaniem galerii. Miniaturek wyświetla się 1/3 a nowych zdjęć nie można dodać pisze iż w lini 64 jest błąd po dodaniu. Proszę rówmnież jeśli to możliwe o podpowiedź w miarę jasno co wyedytować jak i co gdzie wpisać. Dzięki za pomoc.

Wielki Fun phpFusion Wink

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wszystkie dane proszę: strona serwer, wersja fusion, komunikaty błędów, objawy szczegółowo. przenosiny serwer-jaki na jaki safemode-stary nowy???

wlodekp.europa.pl
yasny
Witam

Oto konkrety problemu :

Pod tym adresem jest kicha, po imporcie na własnoręcznie postawionym serwerze

Wersja serwera: 5.0.26
Wersja protokołu: 10
Serwer: Localhost via UNIX socket
Użytkownik: rzezba@localhost
System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

Brak polskich znaków, o dziwo po ponownym imporcie z fusiona z "Panelu administracji" pojawia się "ó" zamiast "?"
Brak wszystkich zdjęć w galeriach, miniaturki są ale też nie wszystkie.

Po próbie dodania nowej galerii :

Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/fusion/includes/photo_functions_include.php on line 19

Wszystkie chmody poprawnie 777

Adres serwisu gdzie jest źle po imporcie :

http://ept91.inte...n/news.php

Adres serwisu gdzie jest dobrze :

http://www.pyskow...n/news.php

Versja - v6.01.3

Proszę o jakąś informację.

Edytowane przez Pieka dnia 25.10.2006 11:23:01

Wiele jeszcze niewiadomych może po kiolei: komunikat niby mówi że nie ma zainstalowanej biblioteki GD-Call to undefined function imagecreatefromjpeg ta funkcja jest składową gd-i wymaga dwóch bibliotek x11 do kompilacji-jedna 31M druga 11M pliki żródłowe -parę dni temu kompilowałem. Polskie litery brak są objawem niezgodności-przy imporcie kodowania baz-pisałem o tym temat przyklejony instalacja. Na swoim serwerze możesz podejrzeć główne kodowanie bazy jakie-? Jeśli latin2-bo tak wygląda- to zastosujemy parę vistów i będzie po kłopocie. Kodowanie Twój serwer phpmyadmin->bazy danych-tabela nazwa bazy z prawej strony generalne kodowanie danej bazy Twoja jakie?
Przed 13 wychodzę dalej możemy koło 20 Więc?
Edytowane przez wlodekp dnia 25.10.2006 12:02:20

wlodekp.europa.pl
yasny
Już nic nie wiem Sad

Jak podglądam w myAdmin ogólny zestaw baz to tę baze kodowanie jest : latin1_swedish_ci

Jak wchodzę do tej bazy każda z tabel ma : MyISAM latin2_general_ci

To co stworzyć nową bazę z jakim : Systemem porównań dla połączenia MySQL:

Z jaką metodą porównywania napisów jak tworzę tabele. To odnośnie braku Polskich literek.

Ale przeraża mnie to iż zainstalowałem nowe świeże na serwerze fusion v6.00.305

i chcąc dodać zdjęcie mam :

Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/test/maincore.php on line 615
Edytowane przez yasny dnia 25.10.2006 14:57:14

Zrób import do tej bazy z wybraniem kodowania latin1_swedish_ci. Powinno być OK

wlodekp.europa.pl
yasny
Nie dało efektu Sad kurde brak Polskich czcionek, galeria sypnięta juz nic nie wiem.

Cytuje z instalacji:
Tą metodą można tylko wczytywać dane do istniejącej bazy, główne kodowanie jest zapisywane przy tworzeniu bazy-większość serwerów nie pozwala na wybór kodowania i tworzy ją z kodowaniem defoult-ustawionym przez admina serwera.
Sprawdziłem import z Latin2 do Latin1-są polskie znaki należy jednak przy tego
typu iportach usunąć wszystkie zapisy w kopii typu:
DEFAULT CHARSET=latin2
Baza musi przyjąć swoje ustawienie defoult i do niego przepisać zawartość tabel.
Przy imporcie należy wybrać właściwe kodowanie bazy bo jest różnica nawet między Latin1 a UTF8 i nie będzie wszystkich polskich liter.

A CO DO GALERII:
To proszę pokaż najpierw screna php.info z wpisem dotyczącym GD.
Edytowane przez wlodekp dnia 26.10.2006 05:56:18

wlodekp.europa.pl
yasny
MOge wybrać kodowanie przy tworzeniu bazy i wybieram latin 1 potem latin 2 .... przy imporcie również róże kombinacje :( Jak robie to na wersji fusiona 6.0.305 to nie ma polskich znaków ale jest tam opcja wczytania bekapu bezpośrednio z fusiona jak się kopiowało zawartość i wtedy mam polskie znaki :

O to przykład :

http://ept91.inte...l/news.php

To jest import z :

http://ept90.inte...l/news.php

Odnośnie albumu:
Proszę o informacje .... w miare czytelne bo "pokaż najpierw screna php.info z wpisem dotyczącym GD." nic mi nie mówi

Powiem szczerze już przeszedł bym na tą starszą wersję 6.0.035 ale galeria tu też nie chce chodzić. Mam propozycję. Może weźmy pod lupę jeden temat np. niech będzie ta starsza wersja fusiona gdzie moge poradzić sobie z polskimi literkami ( import bezpośrednio zaszyty w fusion) ale czemu nie mogę cholewcia dodawać zdjęć ? Po imporcie pokazały się ładnie wszyskie jak widać ale z chiny nie mogę dodawać. Nawet jak zainstaluje "swieżą" instalkę. To mnie martwi najbardziej. Więc już pal lich to 60.1 i te polskie tam literki. Może podpowiesz coś na temat dodawania do galerii zdjęć na 6.0.0.35 czemu tam za diabła nie moge po zmianie serwera dodać :(

Po próbie dodania zdjęcia :

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po próbie dodania albumu :

Przepraszam że tak dużo napisałem ale jakoś może chwyćmy się jednego tematu "album zdjęć na 60.0.305" Po imporcie wszyskie zdjęcia widać ładnie, można wyświetlać, Polskie czcionki są ale problem z dodaniem new foto.

Proszę o poradę.
Edytowane przez Pieka dnia 26.10.2006 19:04:27

Dobra dla Wyjaśnienia tylko-sądze że są to tylko i wyłącznie Twoje błędy związane
z nieznajomością zagadnień imstalacji serwera.
Do obsługi galeriii-tworzenie miniaturek-dodawanie zdjęc musi być zainstalowana w Twoim php biblioteka GD. Standardowa instalacja php-nie posiada tej biblioteki-pisałem już o tym wcześniej. Bez tej biblioteki nie utworzysz, żadnej miniaturki-tym samym nie dodasz zdjęcia. Stare albumu będą wyświetlane, bo wszyskie fotki i miniaturki do nich masz już na dysku-zostały utworzone na serwerze gdzie ta biblioteka była.
Plik php.info informuje o konfiguracji Twojego systemu php na serwerze. Jego zawartość wyświetlamy w Fusion: PA->Zarządzanie stroną->PHP-Info
Tam są pokazane wszystkie biblioteki php-zainstalowane na Twoim serwerze i wpis GD powinien wyglądać mniej więcej tak:
Jeśli nie ma zainstalowanej tej biblioteki to wpisu nie będzie-i nie będzie można dodawać nowych zdjęć-i błąd będzie takiej treści jak Twój.
Forum interpretuje kod więc stąd te błędne odwołania do obrazków
Więc ustalmy najpierw masz zainstalowaną GD na swoim serwerze czy nie? Później dopiero dalej.
Edytowane przez wlodekp dnia 26.10.2006 13:03:16

wlodekp.europa.pl
yasny
"Więc ustalmy najpierw masz zainstalowaną GD na swoim serwerze czy nie?"

Od wersji 5 powinna być dorzucona standardowo.

Tzn. nie widać w informacji :

http://ept91.inte...8cc028adb6

Ale jak sprawdzałem to zainstalowana jest :

To co wyrzucił serwer jak chciałem doinstalować gd

gd-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-devel-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-progs-2.0.33-6: equal version installed, skipped
gd-static-2.0.33-6: equal version installed, skipped

Pozdrawiam

Jakaś konfiguracja, dopis, uaktywnienie ?

Proszę o podpowiedź
Edytowane przez yasny dnia 27.10.2006 14:51:24

yasny
Przeniosłem całość na inny serwer i zdjęcia mogę dodawać. Więc czegoś brakuje na serwerze .... GD jak się domyślam ale opisuje problem wyżej.

yasny
OK MOŻE JESZCZE ZMIANA PLANÓW :
Zależy mi jednak na polskich fontach po imporcie. Galeria już wiem w czym leży problem. Ale po imporcie polskich fontów brak to jest dla mnie priorytet proszę o pomoc :

Tworzenie bazy :

Zestaw znaków dla pliku: utf8

System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci

utwórz nową bazę : metoda porównywania napisów - nie wybrałem

--------------------------------------------------------------
W podglądzie bazy tabele :

Tabele : latin2_general_ci

Wersja klienta MySQL: 5.0.26

Wersja serwera: 5.0.26
Wersja protokołu: 10
Serwer: Localhost via UNIX socket

Bezpośrednio po imporcie przykład :

STRONA G??WNA

Po imporcie z Panelu Admina :

STRONA G?ÓWNA

Czyli "Ó" wróciło

W panelu admina w niktórych miejscach :

Nadesłane News'y, Nadesłane Zdjęcia, Zarejestrowanych Użytkowników
Zarządzanie Użytkownikami
Zarządzanie Stroną

a w treści : i ?ó?ta kartka

Nie wiem w czym jest błąd gdzie go naprawić ....

Strona gdzie jest źle : http://ept91.inte...a/news.php

Strona z kąd robiłem import : http://www.pyskow...n/news.php

Tu wszystko spoko.

Nie wiem już jak to zaimportować Sad by były polskie czcionki. Jeśli chodzi o galerię zdjęć to wiem gdzie leży problem. Głównie
interesują mnie polkie fonty, by po imporcie na inny serwer były.

Ban na tydzien za flood./Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 27.10.2006 20:00:57

holohause
wow, ale sie napisałeś, respecto Pfft

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl