ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 41

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Galeria użytkowników + zabezpieczenie kopiowania zdjęć
foka
Witam!
Jako nowicjusz mam problem: otóż jak zrobić dodatkowe albumy zdjęć w galeri, które każde przyporządkuję danemu użytkownikowi tak, by dany użytkownik mógł zarządzaj tylko swoją galerią, ale bym miał prawo jako super admin nimi moderować??
Druga kwestia, wiem, że była omawiana, ale wydaje mi się, że do końca nie rozwiązuję problemu, otóż blokadę prawoklika zrobiłem i ok - działa, ale po powiększeniu zdjęcia i otwarciu go w nowym oknie to już nie działa...
Z góry dziękuję za pomoc.
p.s. jeśli to już było omawiane to proszę mi tego nie wypominać, "szukajkę" odpalałem wiele razy, ewentualnie proszę o link z odpowiedzią.
pozdrawiam FokaWink;

http://mbt.yoyo.pl
Edytowane przez foka dnia 18.09.2006 15:46:22

Wścibski Gość
Dodany dnia 25.11.2024 05:49:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Jeśli chodzi o drugą część postu, to ja mam takie coś...

1. W sekcji <head> pliku "subheader.php" umieścić poniższą linijkę:

<script type='text/javascript' src='blokada.js' language='Javascript'></script>

2. W katalogu głównym strony umieścić plik "blokada.js"

3. Zawartość pliku blokada.js

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jeśli chodzi o pierwszą część postu, to może... Member Upload Photo to PhotoGallery v1.00 lub prywatne galerie zdjęciowe by @Grześ
as

foka
DziękiWink
Nie ukrywam, że ten skrypt zrobiłem już na dniach śledząc innym post i Twoja radę, ale jak wspomniałem po powiększeniu zdjęcia gdy wyskakuje w nowym oknie czar skryptu nie działa Sad
także liczę na dalsze sugestie na oba pytania
pozdro ;-)

as
~slawekneo się tu kajsi kręci w pobliżu (widziołżech go parę minut temu jeszcze), to napisz mu posta molesta a przerobi Ci plik photogallery.php (przynajmniej u mnie tak ten plik się nazywa), bo ten widok image w osobnym oknie jest do niczego nie potrzebny tak naprawdę...
as

slawekneo
co do powiekszonego zdjecia to wejdz w plik showphoto.php i jak to as opisal w head wstaw skrypt Grin
a co do pierwszego to napisz do mnie na gg powiesz mi dokladnie co chcesz (oczywiscie po zrobieniu kod wstawie tutaj) Grin
Pozdro!!

foka
dzięki ~slawekneo, showphoto pomogło, jednak ten skrypt działa tylko w IE i Firefoxie, zaś na Operę nie bardzo - co by mnie usatysfakcjonowało Frown

pozdrawiamWink

Gander
można by wstawić w body nowego okna: <body onClick='window.close()'>
co do blokady prawego klika to proponuję zapoznać się z treścią tej strony:
Kurs HTML - Ochrona strony WWW
Edytowane przez Gander dnia 20.09.2006 06:35:02

gander.solutions
slawekneo
co do blokady PPM* w operze to radze sie najpierw zapoznac z jej mozliwoscimi drogi panie Gander; zaden z podanych tam sposobow nie zablokuje PPM*
a i jak wstwisz w body onclick.... to i tak nie zamknie sie strona po nacisnieciu PPM* musisz to wywolac z
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
ale to i tak nie zadziala na operze bo opera nie korzysta z onmousedown (ani tym podobnych) tak jak wiekszosc przegladarek.
Opera ma jakies wlasne wywolanie na PPM*

*PPM-prawy przycisk myszki B)
Edytowane przez Pieka dnia 20.09.2006 10:32:12

foka
dzięki chłopakiWink
co do opery będę szukać wiedzy po świecie, jednak indywidualne galerie użytkowników swędzą mnie strasznie, a oni sami naciskają mocno...
Rozwinę moją prośbę: otórz chciałbym, by zarejestrowani użytkownicy mojej stronki mogli mieć możliwość zakładania swoich albumów zdjęć i mogli sobie sami wrzucać do nich zdjęcia, zaś ja jako super admin mieć pełną kontrolę na tym...
ewentualnie mogę im porobić foldery i tylko na dane foldery (albumy) dać im urawnienia do zarządzania fotami - a nie wszystkimi albumami, które mam na stronie...
uff, nie mam pojęcia, czy to jest wykonalne, ale dla mnie to czarna magia Cool

Sławko - help me Pfft
Foka

foka
vitam!

ponawiam powyższe pytanie / prośbę... !

Cool
Foka

as
No i tym sposobem przesądziłeś o dalszym istnieniu tego tematu. ZAMYKAM... domyśl się dlaczego
as

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl