ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Usunięcie obrazka kategorii newsa
majki
Jak usunąć obrazek z kategorią newsa z jego wyglądu? Niestety nigdzie na forum tego nie znalazłem.

Dzięki.

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 01:04:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
nie rozumiem Smile

majki
images4.fotosik.pl/180/dbc840e043150960.png

Na obrazku jest obrazek kategorii ( FILMY Pfft ) i chcę to wyłączyc - tak aby nie dodawało tego do żadnego newsa.
Edytowane przez majki dnia 24.10.2006 16:45:16

MeTeo
czyli chcesz by dawac kategorie newsa ale nie chcesz dodawac obrazu? Smile najprosciej albo nie dawac kategori albo dac pusty obrazek Smile ale na upartego jak chcesz by sie tylko obraz nie wyswietlal to opdaj twoj news.php (z glownego katalogu)... teraz tego nie zrobie bo nie mam czasu a musialbym popatrzec w kod bo raczej siedze w innym Smile pzdr

majki
Ok pliczek wysłany na meila. Chodzi mi dokładnie o to aby go całkowicie wyłączyć, bo jak dodaje tabele do newsa to tabela jest pod obrazkiem (jak do kategorii newsów nie dodam obrazka to i tak zostaje wolna przestrzeń w miejscu obrazka i nie moge nic zrobic. No dobra ale chyba mnie już rozumiesz Smile . chodzi o to aby w newsach wyłączyc wyświetlanie tych obrazków. wWielkie THX.

MeTeo
coz.. kod miales wstawic tutaj ale ok :) jednak znalazlem chwile czasu... ale juz mykam... nie wiem czy bedzie dzialac tak jak tego oczekujesz wiec zrob kopie pliku. a oto przerobka:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

to ja lece. cu :)

majki
Wielkie dzięki. Do tego momentu też doszedłem Pfft. W tym momencie to wygląda tak:
images3.fotosik.pl/217/38726ab9960b5139.png.
Jeżeli dam bez kategorii wszystko jest ok, natomiast z kategorią wszystko wygląda jak na zdjęciu. Niestety w 99% newsów będą takie tabele wiec ... Tak samo jest jak dam obrazek kategorii o rozmiarach 1 x 1 px.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zobacz to możeCię zadowoli: nic nie usuwałem oryginalny 6.01.6 przyblokowałem jedną sekcję znakami /*..........*/ 5 linijek znajdziesz sobie.
wlodekp dodał/a następującą plik:
news_1.zip [2.66kB / 236 Pobrane]

wlodekp.europa.pl
majki
Niestety. Bez Tabeli wszystko jest ok, ale z tabela na zdjęciu wyżej.

Z jaką tabelą a skąd niby ja mam wiedzieć co Ty masz u siebie-jakie podałeś dane, chcesz to mogę walnąć Ci tu kilkustronny wykład teoretyczny-w czym Ci to pomoże. Nawet nie wie jakiego używasz theme, wersji fusion, funkcji z tym związanych do obsługi news i wiele innych szczegółów. I na koniec ja już poświęciłem sporo czasu na sprawdzenie tego i u mnie chodzi bezproblematycznie zarówno w 2 jak i 1 kolumnie. Nie jest mi to do niczego potrzebne i nie wiem czy dalej nie lepiej iść spać?

wlodekp.europa.pl
majki
majki napisał/a:
Wielkie dzięki. Do tego momentu też doszedłem :P. W tym momencie to wygląda tak:
images3.fotosik.pl/217/38726ab9960b5139.png.
Jeżeli dam bez kategorii wszystko jest ok, natomiast z kategorią wszystko wygląda jak na zdjęciu. Niestety w 99% newsów będą takie tabele wiec ... Tak samo jest jak dam obrazek kategorii o rozmiarach 1 x 1 px.

PHP Fusion - 6.01.6

Theme - Generation X ( Gen-X ).

Oto treść newsa :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mniej więcej takie tabelki mają być.

Sorka że nie podaję linka do strony ale dopiero sie tworzy.
Edytowane przez majki dnia 25.10.2006 01:30:42

Dodaje nowy plik z wyłączonymi dwoma wierszami 1-newsy w 1kolumnie
2-newsy w 2 kolumnach. Wyłączenie tych obrazków nie ma nic wspólnego z nie możliwością wstawienia normalnie tabeli. Przetestowałem news.php od 302 do obecnej-nie można wstawić tej tabeli nawet z obrazkami. Ale patrząc w żródło kodu na podglądzie strony-wyczaiłem że WYŁĄCZENIE AUTOMATYCZNEGO ŁAMANIA WIERSZY przywraca tę możliwość, theme też nie gra zbytnio roli testowałem na standardowych-paru-od 6.01.6
wlodekp dodał/a następującą plik:
news_1_2.zip [2.65kB / 249 Pobrane]

wlodekp.europa.pl
majki
Wielkie dzięki. Wszystko działa tak jak tego chciałem. Jeszcze raz - DZIEKI!!!

tritone
mogli byscie podeslac cos podobneo tylko zeby obrazek istnial, ale po prawej stronie byl widoczny a nie po lewej
Edytowane przez tritone dnia 23.12.2006 14:37:03
[img]http://i45.photobucket.com/albums/f75/deseczka/300xiles.png[/img]

Pieka
tritone napisał/a:
mogli byscie podeslac cos podobneo tylko zeby obrazek istnial, ale po prawej stronie byl widoczny a nie po lewej

Zajrzyj:
http://www.php-fu...post_24932
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl