Formularz wysyłający wiadomość na PW administratora lub maila
|
Free |
Dodany dnia 08.04.2008 09:11:54
|
Przedszkolak
Data rejestracji: 29.01.2008 22:52
|
Witam Piszę z sprawą następującą: a mianowicie potrzebuje skrypt na formularz(z kilkoma opcjami, ja sobie go później przerobie ; )). Ogólnie formularz potrafie robić ale potrzebuje takiego, że jak się wciśnie opcje "wyslij" to wiadomość idzie na prv do administratora. Może też być , że email idzie na maila tylko, że jak ja robiłem formularz to po naciśnięciu opcji "wyślij" włączał mi się E-Mail - Microsoft Outlook.
Wiem , że trochę dennie napisane ale chyba każdy będzie wiedział o co chodzi
Bardzo proszę o pomoc.
PW od moderatora:
- Zmiana nazwy tematu - jantom 08.04 - 09:59
Edytowane przez Free dnia 08.04.2008 17:02:35
|
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 20:04:38
|
Pan Kontekstualny
Data rejestracji: Zawsze
|
|
IP: localhost |
|
|
jantom |
Dodany dnia 08.04.2008 10:10:57
|
Weteran
Data rejestracji: 31.03.2005 20:10
|
No to skoro potrafisz działać z formularzami, to weź na warsztat ten od contact.php - on wysyła na maila, teraz dodamy jeszcze kod do PW. Natomiast, żeby wysłać pw do admina, to musisz skorzystać z takiego kodu (wstaw go w linii 38)
dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."messages (message_to, message_from, message_subject, message_message, message_smileys, message_read, message_datestamp, message_folder) VALUES('1','1','".$subject."','".$message."','0','0','".time()."','0')");
Nietestowane, choć myślę, że powinno zadziałać.
@Pieka - no patrz, zapomniałem o tym.
Edytowane przez jantom dnia 08.04.2008 10:29:12
|
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 08.04.2008 10:21:57
|
v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12
|
Temat od dawna istniejacy o nazwie: contact.php z powiadamianien na PW zamiast maila
Edytowane przez jantom dnia 08.04.2008 10:27:17
Jestem jaki jestem
|
|
|
|
Free |
Dodany dnia 08.04.2008 17:00:38
|
Przedszkolak
|
No dobra, kombinowałem w oparciu o contact.php ale jak próbowałem dodawać nowe pola do formularza to były błędy.. Czy mógłby mi ktoś dać przerobiony z kilkoma opcjami ?;p Wtedy byłoby łatwiej i wiedziałbym w czym robię błąd.
Edytowane przez Pieka dnia 08.04.2008 17:11:36
|
|
|
|
kefirek |
Dodany dnia 08.04.2008 20:32:27
|
Zaawansowany
v6.00.xxx Data rejestracji: 06.04.2008 21:59
|
Proszę bardzo kod gdzie formularz jest wysyłany na pw
Pogrubionym kolorem id użytkownika które zmieniasz
Jak nie będziesz wiedział jak pozmieniać pola itp. To napisz mi nazwy pól ja ci zrobię :D myślę że mój post okazał się pomocny :D
<?php
require_once "maincore.php";
require_once "subheader.php";
require_once "side_left.php";
opentable('PZW');
if (empty($_POST['submit'])) {
echo "
<table align=\"center\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" class=\"tbl\"><form method=\"post\">
<tr>
<td>Nazwa koła:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"nazwa\" style=\"width: 200px\" class=\"textbox\"></td>
</tr>
<tr>
<td>Opis koła:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"opis\" style=\"width: 200px\" class=\"textbox\"></td>
</tr>
<tr>
<td>Prezes koła:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"prezes\" style=\"width: 200px\" class=\"textbox\"></td>
</tr>
<tr>
<td width=\"100\">Zarząd:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"zarzad\" maxlength=\"50\" class=\"textbox\" style=\"width: 200px;\"></td>
</tr>
<tr>
<td width=\"100\">Informacje dodatkowe:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"informacje\" maxlength=\"50\" class=\"textbox\" style=\"width: 200px;\"></td>
</tr>
<tr>
<td width=\"100\">Adres i telefon okręgu PZW pod które przynależy koło:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"adres\" maxlength=\"50\" class=\"textbox\" style=\"width: 200px;\"></td>
</tr>
<tr>
<td valign=\"top\" width=\"90\">Podaj swój komentarz:</td>
<td><textarea name=\"tresc\" style=\"width: 320px;\" class=\"textbox\" rows=\"10\"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij formularz\" class=\"textbox\">
<input type=\"reset\" value=\"Wyczyść dane\" class=\"textbox\"></td></form>
</tr>
</table>";
}
elseif (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['nazwa']) && !empty($_POST['opis']) && !empty($_POST['prezes']) && !empty($_POST['zarzad']) && !empty($_POST['informacje']) && !empty($_POST['adres'])) {
$message = "Wysłane od: <br> $nazwa ($nazwa)<br>Temat: $opis<br><br>Wiadomość: $zarzad";
$result2 = dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."messages
(message_to, message_from, message_subject, message_message, message_smileys, message_read, message_datestamp, message_folder)
VALUES('1','[b]15[/b]','Formularz kontaktowy','".$message."','0','0','".time()."','0')");
echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</strong></div>";
}
else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>";
closetable();
require_once "side_right.php";
require_once "footer.php";
?>
Edytowane przez kefirek dnia 09.04.2008 17:09:00
|
|
|
|
Free |
Dodany dnia 09.04.2008 17:09:11
|
Przedszkolak
|
Dzięki ; ) Plusik
Edytowane przez Milka dnia 09.04.2008 18:24:31
|
|
|
|
kefirek |
Dodany dnia 09.04.2008 17:09:32
|
Zaawansowany
v6.00.xxx Data rejestracji: 06.04.2008 21:59
|
Proszę bardzo formularz o jaki prosiłeś
<?php
require_once "maincore.php";
require_once "subheader.php";
require_once "side_left.php";
opentable('PZW');
if (empty($_POST['submit'])) {
echo "
<table align=\"center\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" class=\"tbl\"><form method=\"post\">
<tr>
<td>Wpisz swoje imię i nazwisko:</td>
<td><input type=\"text\" name=\"nazwa\" style=\"width: 200px\" class=\"textbox\"></td>
</tr>
<tr>
<td>Ile masz lat?</td>
<td><input type=\"radio\" name=\"opis\" value=\"Tak\">Mniej niż 20<input type=\"radio\" name=\"opis\" value=\"Nie\">21-40<input type=\"radio\" name=\"opis\" value=\"Tak\">41-60<input type=\"radio\" name=\"opis\" value=\"Tak\">więcej niż 60</td>
</tr>
<tr>
<td>Podaj swoją płeć</td>
<td><input type=\"radio\" name=\"plec\" value=\"Kobieta\">Kobieta<br>
<input type=\"radio\" name=\"plec\" value=\"Mężczyzna\">Mężczyzna</td>
</tr>
<tr>
<td width=\"100\">Czy znasz któryś z języków kongresowych?:</td>
<td>
<select name=\"czy\" class=\"textbox\" style=\"width:200px;\">
<option>Angielski</option>
<option>Francuski</option>
<option>Niemiecki</option>
<option>Hiszpański</option>
<option>Rosyjski</option>
</select>
</td>
<tr>
<td>Czy znasz któryś z języków kongresowych?</td>
<td><input type=\"checkbox\" name=\"wyboru\" value=\"anglieski\">angielski<br>
<input type=\"checkbox\" name=\"wyboru\" value=\"francuski\">francuski<br>
<input type=\"checkbox\" name=\"wyboru\" value=\"niemiecki\">niemiecki<br>
<input type=\"checkbox\" name=\"wyboru\" value=\"hiszpański\">hiszpański</td>
</tr>
<tr>
<td valign=\"top\" width=\"90\">Wpisz swoje uwagi:</td>
<td><textarea name=\"uwagi\" style=\"width: 320px;\" class=\"textbox\" rows=\"10\"></textarea></td>
</tr>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij formularz\" class=\"textbox\">
<input type=\"reset\" value=\"Wyczyść dane\" class=\"textbox\"></td></form>
</tr>
</table>";
}
elseif (!empty($_POST['nazwa']) && !empty($_POST['opis']) && !empty($_POST['plec']) && !empty($_POST['czy']) && !empty($_POST['wyboru']) && !empty($_POST['uwagi'])) {
$message = "Wysłane od: <br> $nazwa ($nazwa)<br>Temat: $opis<br><br>Wiadomość: $opis <br>Podaj swoją płeć $plec <br>Czy znasz któryś z języków kongresowych? $czy <br>Czy znasz któryś z języków kongresowych? $wyboru <br> Wpisz swoje uwagi: $uwagi";
$result2 = dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."messages
(message_to, message_from, message_subject, message_message, message_smileys, message_read, message_datestamp, message_folder)
VALUES('1','15','Formularz kontaktowy','".$message."','0','0','".time()."','0')");
echo "<div align=\"center\"><strong>Wiadomość została wysłana poprawnie!</strong></div>";
}
else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>";
closetable();
require_once "side_right.php";
require_once "footer.php";
?>
|
|
|