Zobacz temat
Edytor plików przez PA (My File Edit). Błąd kodowania i komunikatów zapisu
|
|
bogdan |
Dodany dnia 25.03.2012 14:13:16
|
Ekspert Postów: 2451 Pomógł: 164 v7.02.07 Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Siemanko Walczę już z tą wtyczką 2 tygodnie z przerwami i im więcej walczę, tym mniej wiem Bardzo fajny infusion, pobrany ze strony -> Grimloch Najpierw opiszę do czego służy wtyczka, a później wyjaśnię z czym jest problem. Dodam, że z tymi błędami z tego co próbowałem robić, to pracuje, tylko bardziej chodzi o estetykę i w błąd wprowadzające info Nazwa: My File Edit version 1.0 Skrypt napisany przez: Egon Jessen Strona: http://www.MyPhp.dk Konwertował: Terry Broullette(Grimloch) Email: Strona: http://www.whispe... Opis: Wtyczka pozwala na przesyłanie i edycję plików na naszym serwerze, bezpośrednio przez Panel Administracyjny. Typy plików które mogą być edytowane: htm, html, xml, txt, CSS i JS. Na tą chwilę nie można edytować i przesyłać plików graficznych i nie można tworzyć folderów. Tak zrozumiałem Readme. PA wtyczki: Instalacja: Prześlij wszystkie pliki i foldery do wybranych katalogów na swoim serwerze. Przejdź na swojej stronie do PA -> zarządzanie stroną -> wtyczki -> wybierz z rozwijanej listy "My File Edit" i zainstaluj. Automatycznie utworzy się w nawigacji pionowej link - "Edytor plików" widoczny tylko Głównego Admina. A teraz o błędach. Jak widać na screenach jest problem z kodowaniem ISO. Pliki są zakodowane, ale je wyświetla właśnie w tym kodowaniu. Próbowałem już zapisywać przez ftp na serwerze, zmieniać kodowanie w bazie i dalej kiszka Drugi problem, to błędne podawanie komunikatów przy akcjach. Na przykład, gdy wysyłam plik, załóżmy "polish.php" po dodaniu, a przed wgraniem jest komunikat - "B³±d Typ pliku nie jest dozwolony Plik ju¿ istnieje, nie mo¿na przes³aæ " (tu też kodowanie). Ale wysyła go poprawnie. Może ktoś znajdzie czas i ochotę, żeby zobaczyć o co w tym chodzi. Wtyczka jest bardzo fajna, ale na tą chwilę denerwująca. A nie znam na tyle angielskiego, żeby na stronie autora wyłuszczyć o co mi chodzi W załączniku paczka polskimi localami iso i utf i niedokończone Readme_pl. Jeśli źle umieściłem wątek, proszę o przeniesienie . PW od moderatora:
bogdan dodał/a następującą plik:
Nie szukaj Szczęścia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 25.11.2024 07:59:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |