Zobacz temat
Następny/poprzedni news w postaci strzałek w rozwinięciu newsa.
|
|
Lukiqq |
Dodany dnia 11.07.2008 17:32:32
|
Początkujący Postów: 179 Pomógł: 7 Data rejestracji: 05.11.2006 18:58 |
Modyfikację wprowadzamy do pliku news.php lub index.php, zależnie od używanego! Jeżeli nie robiłeś modyfikacji na usunięcie news.php i zastąpienie go index.php to wszelkie instancje index.php w kodzie zamień na news.php! Otwieramy index.php i tuż przed drugim wystąpieniem: dodajemy ten kod: Jak widzimy pod dwie nazwy, tj. $previous i $nextt przypisane są wiersze tabeli <td>. Przypisane nazwy wrzucamy w odpowiednie miejsce w theme.php(wiadomo, <table><tr>$previous....</tr></table>", zależnie od miejsca gdzie chcemy by modyfikacja występowała(tam gdzie mają pojawić się strzałki widoczne na screenie poniżej). By modyfikacja występowała wyłącznie w rozwinięciu newsa trzeba zrobić coś jeszcze - ja rozwiązałem to w ten sposób, iż w theme.php stworzyłem nową funkcję dla renderowania tylko i wyłącznie rozwinięcia newsa: i tak w index.php zamiast mam Ważne jest by w global znajdującym się pod tą funkcją dodać $previous,$nextt: Obrazki przedstawiające strzałki użyte chyba każdy będzie miał swoje ;) Domyślnie wrzucamy je do katalogu images (nie tego w themes!) i nazywamy odpowiednio prevarrow.png i nextarrow.png . Locale użyte w modyfikacji zostały dodane do global.php. Zrzut przedstawiający przykładowe miejsce umiejscowienia modyfikacji PS. Dla tych, którzy nie kojarzą o co chodzi z tymi wierszami <td> pokazuję jak można to rozwiązać: W każdym theme będzie inaczej, pozostaje próbować i zgłębiać HTMLa ;) Edytowane przez Lukiqq dnia 11.07.2008 18:20:46 itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :] Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 01:06:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
slawekneo |
Dodany dnia 11.07.2008 18:13:53
|
Bywalec Postów: 915 Pomógł: 41 Data rejestracji: 12.03.2006 07:28 |
Ehh nigdy sie nie naucza masz " WHOLE " w Twoim skrypcie Link do potwierdzenia powinien sie text nad strzalkami pokazac http://itvortal.p...EST_DZIURA Oto mala podpowiedz albo usun kropki z przed znaku "=" albo zdeklaruj na samym poczatku $previous $nextt jako puste zmienne !! Pozdro!! Ps mam na oku napisanie czegos takiego tylko ze w ajaxie Edytowane przez slawekneo dnia 11.07.2008 18:16:32 |
|
|
Lukiqq |
Dodany dnia 11.07.2008 18:21:17
|
Początkujący Postów: 179 Pomógł: 7 Data rejestracji: 05.11.2006 18:58 |
Dzięki Sławek Cały czas się uczę itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :] Pomoc na GG wyłącznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje się na forum. |
|
|
PatrykSpec |
Dodany dnia 17.12.2008 23:37:16
|
Przedszkolak Postów: 22 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 06.11.2007 20:35 Złamana licencja |
Edytowane przez Pieka dnia 17.12.2008 23:39:57 |
|
Przejdź do forum: |