Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
PHP-Fusion vs Joomla!
|
|
ziemowit_12 |
Dodany dnia 13.05.2008 15:19:54
|
Przedszkolak Postów: 34 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 08.09.2007 19:17 |
Joomla - fajny cms tylko że polski support jest do bani, ze spolszczeniem są dwie wersje do tyłu :/ . Jak się o coś zapytałem na forum o spolszczenie to mi wyjechał że jak zapłacę 300 zł to spolszczenie mi będzie działać. Nie ma to jak support fusiona , moderatorzy może za nadgorliwi ale zawsze pomogą. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 18:35:56
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Bogver |
Dodany dnia 21.02.2010 15:15:51
|
Przedszkolak Postów: 51 Ostrzeżeń: 2 v7.02.06 Data rejestracji: 12.02.2010 19:07 |
Ja zanim zacząłem bawić się sam w tworzenie stronek i bazy danych. Używałem strony kolegi i ją sobie edytowałem w panelu tylko administratora. Był to PHP-Fusion v5. Z czasem zacząłem szukać czegoś do stworzenia samemu. Dorwałem phpBB3. Same fora. Jako tako, ale nie widziało mi się to do stronek, bo to tylko do for. Trafiłem wszędzie reklamy joomli, że genialna, sporo darmowych grafik różnorodnych itp. łatwa w obsłudze. Zainstalowałem dumny na server i zacząłem jechać według poradnika. Zanim zrobiłem strone minął miesiąc jak te wszystkie opcje z poradnikiem rozkminiłem. Niestety nie był to przyjazny portal, powolny, ospały i ociężały, brak pomocy z strony supportu, jak i userów. Cięzko było kogoś dorwać by coś dopomógł, doinformował, polecił itp. Wróciła mi w pamięci strona kolegi. Wiedziałem że nazwa to v5. Tak też wpisałem w google. W końcu znalazłem tę stronke. Zainstalowałem PHP-Fusion v7 Na bank przejrzyste, czytelne, łatwo dostępne dla każdego, mimo iż wygląd jest zawsze jednakowy w układzie strony. (tabele i pozycjonowanie na skórkach) Ale największym plusem w jakim PHP-Fusion może się pochwalić to użytkownicy, którzy sobie pomagają. Baza danych supportu większa od biblioteki porad. Ponadto bardzo doskonały support z guru pod nickiem "Pieka". Naprawdę jestem za PHP-Fusion i za wami Bo to co tworzycie to naprawdę wielki kawał dobrej roboty. A jako CMS lidera w pojedynku PHP-Fusion vs JOOMLA zdecydowanie wygrywa PHP-Fusion. Pozdrawiam Wszystkich użytkowników PHP-Fusiona i Polski Support. Bogver |
|
|
niph |
Dodany dnia 07.06.2011 18:18:11
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 28.02.2010 02:53 |
Jak dla mnie Joomla! ma jedną zaletę - artykuły są wyświetlane wg kategorii, tzn kategorie są nadrzędne, nie mam tego w PF. Przy dużej liczby artykułów w PF mam długą listę na której ciężko cokolwiek znaleźć...
Edytowane przez Pieka dnia 07.06.2011 18:27:54 |
|
|
Obojetny78 |
Dodany dnia 02.03.2012 21:29:06
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 02.03.2012 21:01 |
Bogver napisał(a): Ja zanim zacząłem bawić się sam w tworzenie stronek i bazy danych. Używałem strony kolegi i ją sobie edytowałem w panelu tylko administratora. Był to PHP-Fusion v5. Z czasem zacząłem szukać czegoś do stworzenia samemu. Dorwałem php-bb3. Same fora. Jako tako, ale nie widziało mi się to do stronek, bo to tylko do for. Trafiłem wszędzie reklamy joomli, że genialna, sporo darmowych grafik różnorodnych itp. łatwa w obsłudze. Zainstalowałem dumny na server i zacząłem jechać według poradnika. Zanim zrobiłem strone minął miesiąc jak te wszystkie opcje z poradnikiem rozkminiłem. Niestety nie był to przyjazny portal, powolny, ospały i ociężały, brak pomocy z strony supportu, jak i userów. Cięzko było kogoś dorwać by coś dopomógł, doinformował, polecił itp. Wróciła mi w pamięci strona kolegi. Wiedziałem że nazwa to v5. Tak też wpisałem w google. W końcu znalazłem tę stronke. Zainstalowałem PHP-Fusion v7 a bank przejrzyste, czytelne, łatwo dostępne dla każdego, mimo iż wygląd jest zawsze jednakowy w układzie strony. (tabele i pozycjonowanie na skórkach) Ale największym plusem w jakim PHP-fusion może się pochwalić to użytkownicy, którzy sobie pomagają. Baza danych supportu większa od biblioteki porad. Ponadto bardzo doskonały support z guru pod nickiem "PIEKA". Naprawdę jestem za php-fusion i za wami Bo to co tworzycie to naprawdę wielki kawał dobrej roboty. A jako CMS lidera w pojedynku PHP-Fusion vs JOOMLA zdecydowanie wygrywa PHP-Fusion. Pozdrawiam Wszystkich użytkowników PHP-Fusiona i Polski Support. Bogver Zgadzam się z kolegą, joomla jest mało intuicyjna i trzeba spędzić nad nią sporo czasu by z łatwością ja obsługiwać. PHP-Fusion na pewno wypada lepiej przy joomli. |
|
|
voodoo_x |
Dodany dnia 06.10.2014 12:43:06
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 03.11.2008 15:31 |
Moim zdaniem PHP-Fusion ma czytelniejszy skrypt. Modyfikacja silnika jest o niebo prostsza niż w Joomla. |
|
|
Piotrroger |
Dodany dnia 06.10.2014 22:27:52
|
Bywalec Postów: 998 Pomógł: 19 v7.02.03 Data rejestracji: 27.04.2006 18:29 |
Wynika to z tego, że Joomla jet pisana obiektowo
|
|
|
voodoo_x |
Dodany dnia 07.10.2014 07:55:02
|
Przedszkolak Postów: 2 Data rejestracji: 03.11.2008 15:31 |
Jest. Ale chodzi mi o to, że w PHP-Fusion gdy chcę zmienić moduł artykułów odpalam kilka plików i zmieniam. W Joomla tak łatwo nie jest, najpierw należy poznać wewnętrzny framework, a dopiero później bawić się. Nie wiem czy jest sens porównywać te dwa systemy. Są to zupełnie inne światy. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |