Zobacz temat
Panel ostatnie komentarze błędnie wyglądające linki
|
|
mariko |
Dodany dnia 15.07.2013 01:26:48
|
Przedszkolak Postów: 32 Ostrzeżeń: 4 v7.02.06 Data rejestracji: 09.04.2006 14:02 |
Linki jakie mi się pojawiają po dodaniu komentarza wyglądają tak: "[color=#ff3300]te...", " [bcolor=#ff0033]t...", [b]test[/... i tak dalej. Wszystkie bbcode jakie mam pod komentarzami, a które podczas dodawania komentarza wpisuję, sprawiają, że tak wyglądają linki. Czy mógłby mi ktoś napisać co muszę zrobić żeby te linki wyglądały normalnie w panelu "ostatnie komentarze"? Podaję obrazek, jak wygląda ten panel Edytowane przez mariko dnia 15.07.2013 15:32:32 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 08:19:36
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
MitaSashi |
Dodany dnia 15.07.2013 09:45:22
|
Przedszkolak Postów: 9 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 1 v7.02.06 Data rejestracji: 11.04.2012 19:51 |
Podaj adres strony : ) |
|
|
Apis |
Dodany dnia 15.07.2013 19:53:11
|
Bywalec Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 v9.03.80 Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
W panelu ostatnich komentarzy nie ma parsowania BBCode więc zawsze tak będzie wyglądać jeśli w komentarzu na samym początku ich użyto. Wyjścia są cztery: - wyłączyć niektóre BBCode w komentarzach (kolorowanie, pogrubianie, pochylanie tekstu) - zrobić panel centralny lub dodatkowa stronę z komentarzami (więcej miejsca niż w panelu bocznym i tagi BBCode nie wynaturzają tak wypowiedzi) - przepisać kod wtyczki (uzupełnić o parsowanie BBCode). Jest to jednak realne niebezpieczeństwo, że np. dodane w komentarzu obrazki rozwalą ci panel i stronę. - zrezygnować z tego panelu na rzecz RSS (demo) Uważam ponadto, że po prostu w komentarzach u Ciebie na stronie najnormalniej nadużywa się BBCode. Niestety - niektórzy userzy bez zacytowania (i to w całości) wypowiedzi bezpośrednio poprzedzającej, bez pogrubiania, kolorowania i stu milionów emotek nie potrafią niczego napisać... Niektóre durnoty przyszły z GaduGadu (podwójne pytajniki czy wykrzykniki, bo "siem krencom")... Twórca wtyczki takiego nadużywania BBCode nie przewidział. U mnie nie ma z tym problemu, bo mam regulamin serwisu (pkt.3 i 7 drugiej części). Jedynie czasem - gdy wypowiedź poprzedza link lub cytat - pojawiają się tagi ale to rzadkość. Edytowane przez Apis dnia 15.07.2013 20:48:59 |
|
|
mariko |
Dodany dnia 15.07.2013 20:50:26
|
Przedszkolak Postów: 32 Ostrzeżeń: 4 v7.02.06 Data rejestracji: 09.04.2006 14:02 |
Apis napisał(a): W panelu ostatnich komentarzy nie ma parsowania BBCode więc zawsze tak będzie wyglądać jeśli w komentarzu na samym początku ich użyto. Wyjścia są cztery: - wyłączyć niektóre BBCode w komentarzach (kolorowanie, pogrubianie, pochylanie tekstu) - zrobić panel centralny lub dodatkowa stronę z komentarzami (więcej miejsca niż w panelu bocznym i tagi BBCode nie wynaturzają tak wypowiedzi) - przepisać kod wtyczki (uzupełnić o parsowanie BBCode). Jest to jednak realne niebezpieczeństwo, że np. dodane w komentarzu obrazki rozwalą ci panel i stronę. - zrezygnować z tego panelu na rzecz RSS (demo) Uważam ponadto, że po prostu w komentarzach u Ciebie na stronie najnormalniej nadużywa się BBCode. Niestety - niektórzy userzy bez zacytowania (i to w całości) wypowiedzi bezpośrednio poprzedzającej, bez pogrubiania, kolorowania i stu milionów emotek nie potrafią niczego napisać... Niektóre durnoty przyszły z GaduGadu (podwójne pytajniki czy wykrzykniki, bo "siem krencom"... Twórca wtyczki takiego nadużywania nie przewidział. U mnie nie ma z tym problemu, bo mam regulamin serwisu (pkt.3 i 7 drugiej części). Jedynie czasem - gdy wypowiedź poprzedza link lub cytat - pojawiają się tagi ale to rzadkość. Ja dopiero jestem w trakcie tworzenia strony więc to jest dopiero wdrażanie pewnych paneli do użytku. Ale faktycznie, wszędzie tam gdzie widziałam PHP Fusion nie ma "ostatnich komentarzy", i stąd wniosek, że przy włączeniu bbcode pod komentarzami powoduje takie właśnie niespodzianki. Powiedz mi, czemu RSS po wejściu poprzez Google Chrome, nie pojawia się, tylko taka biała strona xhtml czy jakoś tak? Gratuluję stronki, jest bardzo ładna i przejrzysta. Też chciałabym taką mieć Czyli z tego wniosek, że mam kilka wyjść i muszę teraz wybrać co lepsze. A bbcode nie jest dobre dla strony z tego co piszesz? |
|
|
Apis |
Dodany dnia 15.07.2013 21:25:58
|
Bywalec Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 v9.03.80 Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Nawet Ty nie ustrzegłeś się zacytowania w całości mojej wypowiedzi, która jest bezpośrednio powyżej przed Twoją. Czytając wątek czyta się więc DWA RAZY TO SAMO pod rząd: moja wypowiedź, jej powtórkę i dopiero Twoje słowa. Bez sensu.... Dla mnie Chrome jest tylko troszkę lepsze od IE i nie używam takich śmieci - na dodatek szpiegujących Cie na każdym kroku. Dobra strona to dobra koncepcja i żelazne trzymanie się przyjętych zasad. Inaczej internetowa śmierć po roku. BBCode jako wynalazek jest pożyteczne, ale należy go używać z umiarem (patrz pierwsza uwaga wyżej). |
|
Przejdź do forum: |