Zobacz temat
Wyświetlenie grafiki w rogach strony bez paneli.
|
|
Zbigniew@ |
Dodany dnia 24.08.2024 22:47:09
|
Początkujący Postów: 134 Pomógł: 13 v9.03.80 Data rejestracji: 07.03.2021 11:36 |
Ponieważ zrobiłem wtyczkę, którą umożliwia dodawanie, różnych skryptów PHP, js CSS. Szukałem jakichś przykładów, aby użytkownicy mogli wstawiać.jako demo. Więc wpadłem na pomysł, aby wstawić kod, z panelu Świątecznego. Dopiero po wstawieni, zastanowiłem się, w jakim celu potrzebny jest do tego panel, skoro takie cuda można, wstawić bezpośrednio podczas pisania do dowolnego newsa,artykułu czy bloga, Zastosowanie obrazków w rogach strony w CMS PHP Fusion v9 Proste rozwiązaniem, które pozwala na umieszczenie obrazków w lewym i prawym górnym rogu strony w systemie zarządzania treścią (CMS). To rozwiązanie jest szczególnie przydatne w przypadku chęci dodania elementów graficznych, takich jak świąteczne życzenia, które będą widoczne niezależnie od przewijania strony. Jak to działa? Możemy użyć prostego kodu HTML, który można bezpośrednio wkleić do edytora WYSIWYG w naszym CMS. Oto przykład kodu, który można wykorzystać: Opis kodu: Klasa "lewa": Pierwszy div z klasą "lewa" umieszcza obrazek w lewym górnym rogu strony. Użycie stylu position: fixed sprawia, że obrazek pozostaje w tym miejscu, nawet podczas przewijania strony. Klasa "prawa": Drugi div z klasą "prawa" umieszcza obrazek w prawym górnym rogu. Podobnie jak w przypadku klasy "lewa", obrazek pozostaje na swoim miejscu dzięki zastosowaniu position: fixed. Zalety tego rozwiązania:
Koniec. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 10.11.2024 22:37:19
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |