ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Co chcieliby?cie zobaczy? w nowych wersjach Fusiona?
Therror
W?a?nie. Czego wam najbardziej brakuje w obecnej wersji PHP-Fusion? Nie chodzi mi tu o drobne elementy, które mo?na ?atwo modyfikowa? samemu, ale bardziej z?o?one.

Ja osobi?cie do wymiany da?bym ca?y system skórek. Obecny nie jest z?y, ale jest dosy? przestarza?y i niezbyt efektywny. Do tego trudny dla pocz?tkuj?cych u?ytkowników.

Po pierwsze: zbudowany jest na tabelkach. Tak jak kiedy? ramki, tabele odchodz? ju? w zapomnienie. Teraz przyszed? czas na CSS i divy Pfft

Po drugie: system nie daje kontroli nad uk?adem strony. Nie mo?na zrobi?, ?eby np. panele które domy?lnie s? na lewej stronie by?y u?o?one poziomo u góry. Oczywi?cie jest to do zrobienia, ale wymaga edycji plików ?ród?owych strony

Po trzecie: w skórce wyst?puje kod PHP. Wi?c w praktyce trzeba zna? (w stopniu podstawowym) PHP ?eby wykona? thema do php. Jest to niewygodne i typowy webdesigner nie wykona thema do Fusiona

To tylko niektóre powody. A ich rozwi?zanie? Podpowied?: SMARTY. Nie b?d? tu si? rozpisywa? co to jest i jak dzia?a. Ogó?em jest to system szblonów który pozwala oddzieli? prac? grafika i programisty. Google udzieli wam lepszego info Pfft

Zastosowanie rozwi?zania u?ytego w SMARTY by?oby du?ym u?atwieniem dla webdesignerów. Umo?liwia ono ?atwe przekszsta?cenie zwyk?ego szablonu w skórk? do PHP.

Nie jestem pewien, ale chyba co? podobnego jest te? w phpBB (ale nie wiem na 100% bo tylko raz instalowa?em phpBB dla kumpla). W ka?dym razie ch?tnie zobaczy?bym taki system szablonów w PHP-Fusion Smile

Zapraszam do pisania. Co wy chcielby?cie ujrze? w PHP-Fusion?
Macie zlecenia na wtyczki i themy do PHP-Fusion?
Pisa? na PW Grin

http://therror.xon.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 15:04:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Kutwo
jaki? ?adny zerarek Wink lepszy system download

Bananas
?eby kazdy móg? mie? wlasn? galerie avatrow no i lepszy download i upload i cos do reklam

http://www.gtamods.pl
as
Aby wraz z plikami Fusiona otrzymywa? darmowe miejsce na serwerze o pojemno?ci konta ok. 100GB, transferze ok. 150 GB/m-?c, w?asn? domen? za drmoch?, darmowego webmastera do prywatnego u?ytku na 24godz./dob? i jeszcze par? innych fajnych bajerów jak OS'a Visty, Photoshopa, Nortona i Macromedia za frico. Z reszty mog? zrezygnowa?, bo pazerno?? to nie moja domena...
as

Amda
Ch?tnie bym zobaczy? w li?cie u?ytkowników sortowanie wg daty dodania u?ytkownika, ostatniego logowania, itp...

Galeri? w takim stylu jak ta:
http://wspinka.ov...oto_id=255
?eby mo?na by?o doda? kilka (2, 3, 4, w zale?no?ci od potrzeby) zdj?? do jednego
(bo ja to rob? r?cznie a chcia?bym ?eby automatycznie)
o i ?eby po bokach by?y zdj?cia nast?pne i poprzednie
-----------------------------------------------
Biada mi gdybym nie g?osi? ewangelii!
?atwiej kijek pocie?kowa? ni? go potem pogrubasi?!

Moja strona

http://wspinka.ovh.org/
MeTeo
Ja bym ch?tnie doda? tak? skromn? rzecz jak w?asne prawa adminów Wink Czyli dodawa? takie jakby "grupy" z danymi prawami admina... nie zaznaczaj?c r?cznie praw... do tego mieliby mie? inne nazwy... Do tego system edycji stopki Wink ?eby mo?na by?o w ni? wstawia? linki itp bez ingerowania w kod Wink

EDIT: a i ?eby mo?na by?o dodawa? strony informacyjne z w?asn? nazw? tzn np MeTeo.php a nie viewpage... mog?oby by?, ?e je?li sie nie ustawi w?asnej nazwy to si? daje viewpage a jak ustali to tworzy takowy pliczek Wink
Edytowane przez MeTeo dnia 18.03.2007 21:28:17

09000
Jedyne co potrzebuje gruntownej zmiany to Forum! je?li zmieni? forum pododaj? kilka ma?ych rzeczy np. je?li usuniesz temat to posty automatycznie znikaj? u?ytkownikowi... itd. takie ma?e rzeczy a czasem wa?ne...

Wooya
Moja odpowiedz i wiesci z frontu Wink

Therror napisa?/a:
Ja osobi?cie do wymiany da?bym ca?y system skórek. Obecny nie jest z?y, ale jest dosy? przestarza?y i niezbyt efektywny. Do tego trudny dla pocz?tkuj?cych u?ytkowników.

Po pierwsze: zbudowany jest na tabelkach. Tak jak kiedy? ramki, tabele odchodz? ju? w zapomnienie. Teraz przyszed? czas na CSS i divy Pfft

PHP-Fusion bedzie w pelni XHTML 1.1 Transitional. System skorek bedzie nieco zmieniony, a co za tym idzie - niekompatybilny wstecz Smile

Po drugie: system nie daje kontroli nad uk?adem strony. Nie mo?na zrobi?, ?eby np. panele które domy?lnie s? na lewej stronie by?y u?o?one poziomo u góry. Oczywi?cie jest to do zrobienia, ale wymaga edycji plików ?ród?owych strony

Po trzecie: w skórce wyst?puje kod PHP. Wi?c w praktyce trzeba zna? (w stopniu podstawowym) PHP ?eby wykona? thema do php. Jest to niewygodne i typowy webdesigner nie wykona thema do Fusiona

Prace nad uelastycznieniem systemu skorek trwaja Smile

To tylko niektóre powody. A ich rozwi?zanie? Podpowied?: SMARTY. Nie b?d? tu si? rozpisywa? co to jest i jak dzia?a. Ogó?em jest to system szblonów który pozwala oddzieli? prac? grafika i programisty. Google udzieli wam lepszego info Pfft

Tutaj cie zawiode. Poniewaz PF ma zostac systemem light-weight takze smarty w rachube (poki co!) nie wchodzi.

@Jerzy_:
Jedyne co potrzebuje gruntownej zmiany to Forum! je?li zmieni? forum pododaj? kilka ma?ych rzeczy np. je?li usuniesz temat to posty automatycznie znikaj? u?ytkownikowi... itd. takie ma?e rzeczy a czasem wa?ne...

Forum w PF v7 zostalo gruntownie przebudowane Smile Zdziwicie sie Wink
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

piotrek99
A mozna wiedziec mniej wiecej kiedy wyjdzie nowa wersjia PF

Wooya
Wyjdzie jak wyjdzie Smile Brak konkretnej daty. Zbyt wiele zmian jest wykonanych i caly czas trwaja testy. Obecna faza ALPHA4 Smile
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

09000
Wiem ?e ju? wiele razy by?o to pytanie itd. za co przepraszam ale mo?e jeste? mi wstanie powiedzie? czy do ko?ca czerwca mo?emy si? go spodziewa?? Smile

Pieka
Jerzy_ napisa?/a:
Wiem ?e ju? wiele razy by?o to pytanie itd. za co przepraszam ale mo?e jeste? mi wstanie powiedzie? czy do ko?ca czerwca mo?emy si? go spodziewa?? Smile

O tym terminie mozesz zapomniec, jest totalnie nierealny.
Edytowane przez Pieka dnia 17.05.2007 12:37:57
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Dla fanów smarty mog? zaproponowa? Priamosa (frameworka opartego o PF) - wi?cej info w http://www.php-fu...d_id=12407.

http://jantom.info
Therror
Czyli moje marzenie, system szablonów si? spe?ni Grin. Fajnie... Jak wyczyta? mo?na z DevLog v7.0:
01.04.2007
- Started work on new theme engine, New system is much more flexible providing possibilities for either div or table based layouts. More details will be made available soon.
- Replaced files<:
- subheader.php
- footer.php
- side_left.php
- side_right.php
- New files (stored in themes/templates):
- admin_footer.php
- admin_header.php
- admin_header_mce.php
- div_layout.php
- footer.php
- header.php
- table_layout.php

Czyli powinno by? giecik xD.

Dla zainteresowanych: PHP-Fusion 7.00 Dev Log na angielskim supporcie.

Jeszcze s?ówko ode mnie, co bym chcia? zobaczy? w v7.0. Przyda?oby si? zastosowanie AJAXu w Panelu Administracyjnym. Podobnie jak jest w Wordpressie. Na pewno przy?pieszy?oby edycj? strony, nie obci??aj?c zbytnio serwera (je?li u?yje si? dobrej biblioteki, np. jQuery).

Z prostszych rzeczy mo?liwo?? przypisania element (newsa, artyku?u) do wielu kategorii, system ostrze?e? i takie du.perele Grin

Pozdro!
Edytowane przez Therror dnia 17.05.2007 13:28:59
Macie zlecenia na wtyczki i themy do PHP-Fusion?
Pisa? na PW Grin

http://therror.xon.pl
szymon
Hej.

A co s?dzicie o mo?liwo?ci wstawienia wi?kszej ilo?ci rang na stronie (SA, Admin, Moderator, Redaktor itp) mo?na co? takiego zrobi?, aby samemu wpisywa? nazw? rangi, która automatycznie przypisywa?aby si? u?ytkownika + jakie? prawa dla niego.... Nie sprawdza?em, ale np. ?eby mo?na by?o wysy?a? PW do tych grupSmile

www.zloteskrzydlo.pl
DJPromo
Na Pewno ten nowy system szablonów Smile na 100% i wprowadzenie AJAXu w jaki? tam stopniu

i wzbogacenie Forum Zawsze to u?atwi prowadzenie serwisu
NIo i najwa?niejsze ?eby by? jak najmniej podatny na w?amania Smile
Bezpiecze?stwo Pierwsze
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

konrad604
Jak dlamnie to by sie w nim przyda?a w pa wtyczka administracji team widoczna na www.fusion-lab.pl oraz jakies porzadne zabezpieczenia przed spamem - no i konwenter bazy danych z v6

DJPromo
konrad604 wiesz to na pewno b?dzie bo ile ludzi jako? musi przej?? potem na 7
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Gander
Ja bym chcia? super profesjonalne kreatory aktualizacji z v6 na v7

gander.solutions
Kysiu
Ja ze swojej strony chcia?bym do tego wszystkiego bardziej funkcjonalne forum. Wi?cej opcji z nim zwi?zanych.

Wy??czanie nabijania postów w wybranych tematach, inny sposób wstawiania grafik i oczywi?cie ich skalowanie np. mo?e by? takie jak w IPB Pfft.

Wbudowana miejsce na regulamin i jego akceptacje, je?li u?ytkownik go nie zaakceptuje nie mo?e si? zarejestrowa? i wiele innych mniej lub wi?cej potrzebnych rzeczy.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl