ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
ZESTAW PC...
Marvin-Nekromanta
Kupuje sobie nowego kompa:

AMD Athlon64 X2 4200+ (jeden rdze? po 2,2GHz bez podkr?cania)
GOODRAM 2x1GB (667MHz - dual channel)
Gigabyte M55S-S3 (nForce50)
ATI readon X1950XTX
Dysk WD 250 i 80GB (pierwszy sata2, drugi ATA)
LG 2x nagrywarka DVD
nap?dzik FDD
Windows XP Home i Linux prawdopodobnie Suse
Epson Stylus - urz?dzenie wielofunkcyjne
Klawiaturka i Mysz (laserowa, bezprzewodowa) Logitech'a
Hmmm.... I wszystko czarne... A i jeszcze monitorek 19' LCD chyba BenQ
Zasilacz 400W

Dobry zestawik?? Na ile lat mi wystarczy??

I jeszcze jedno:

Czy warto sprzedawa? tego PC'ta czy mo?e zostawi? go jako serwer sieci domowej??

AMD athlon 1700+
GeForce 2
Monitor kineskopowy 17'
Dysk 30 GB (ATA)
Nagrywarka CD (LG)
Nap?d FDD
Analogowa Karta Telewizyjne na PCI
Modem 56k
Kata muzyczna 5.1
Zasilacz 300W

CZEKAM NA ODPOWIEDZI. Smile
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 04.05.2007 12:04:47

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 20:52:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Marvin-Nekromanta napisa?/a:
Kupuje sobie nowego kompa:

AMD Athlon64 X2 4200+
GOODRAM 2x1GB (667MHz - dual channel)
Gigabyte M55S-S3 (nForce50)
ATI readon X1950XTX
Dysk WD 250 i 80GB (pierwszy sata2, drugi ATA)
LG 2x nagrywarka DVD
nap?dzik FDD
Windows XP Home i Linux prawdopodobnie Suse
Epson Stylus - urz?dzenie wielofunkcyjne
Klawiaturka i Mysz (laserowa, bezprzewodowa) Logitech'a
Hmmm.... I wszystko czarne... A i jeszcze monitorek 19' LCD chyba BenQ

Zaslinilem sie caly, musze do lazienki... Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Na pó? roku... // wywalam
Na 2 latka je?li do gier.
Ja kupi?em ok 2 lat temu i ju? prawie ?adna nowa gra mi nie chodzi p?ynnie (sprzyja odwykowi).
Je?li zamierzasz robi? flash i zaawansowan? graf? to starczy ci mo?e na 5lat?
A jak masz zamiar robi? tylko strony internetowe to na d?u?ej.

Takie jest moje zdanie Grin
Edytowane przez Gander dnia 04.05.2007 12:00:53

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Pieka napisa?:
Zaslinilem sie caly, musze do lazienki...

4 tys. wpakowane, ale chyba warto Smile

@Gander: komp b?dzie s?u?y? do ogólnego u?ytku Smile Czyli wszystko i nic Grin

A co z tym drugim?? Warto sprzedawa? za te marne grosze?? Smile
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 04.05.2007 12:09:06

Gander
Zostaw sobie na serwa

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Tak te? uwa?a?em. Nie dostane za niego du?ej ilo?ci kasy, a swojego czasu... 5 lat temu kosztowa? z monitorem 3,6 tys. Poza tym przecie? nie oddam przyjaciela z którym sp?dzi?em tyle lat ?ycia.

Gander
Ksi??ka to najlepszy przyjaciel Grin

Dla niektórych, niestety, czasopismo z króliczkiem Frown

gander.solutions
Marvin-Nekromanta
Ksi??ka!! Id? z t? si?? jasno?ci!! Ja nie chce... No chyba, ?e ksi??ka w wersji elektronicznej Smile Najlepiej fantasty Grin No a ju? super ksi??ka to.... (brawa) leksykon Komputer ?wiata Smile

SebaZ
Przy wyciskaniu z niego 7-mych potów zasilacz mo?e nie wytrzyma?. Tak na moje oko Wink
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Marvin-Nekromanta
Hm...... Mo?e.... Zobacz? jutro albo w poniedzia?ek, bo wtedy dopiero przyjd? podzespo?y z hurtowni Smile Gdyby nie te ?wi?ta mia?bym go ju? wczoraj Angry

jantom
Zale?y jaki zasilacz - je?li jakiej? firmy krzak, to mog? by? problemy z utrzymaniem napi??, w ka?dym innym wypadku powinien da? rad?, no mo?e przyda?oby si? z jakie? 50-80 W wi?cej. Trzeba by by?o jakie? dok?adne wyliczenia porobi?...

nap?dzik FDD

A? si? rozczuli?em Wink ?e w nowych komputerach ludzie montuj? kochane floppy - teraz to chyba z przyzwyczajenia, ni? potrzeby.

http://jantom.info
Qbol
wed?ug mnie w takim kapie juz jest zasilacz ktory by wytrzymal najciezsze proby

Marvin-Nekromanta
jantom napisa?/a:
nap?dzik FDD

A? si? rozczuli?em Wink ?e w nowych komputerach ludzie montuj? kochane floppy - teraz to chyba z przyzwyczajenia, ni? potrzeby.

Wiesz ja korzystam jeszcze z Floppa. Co prawda rzadko, ale tak jak mówisz g?ównie z przyzwyczajenia. Aha i do listy w najbli?szym czasie dodam czytnik kart FLASH Smile

Co do zasilacza, to na pewno b?dzie wytrzymywa?, bo sprawdza?em w sklepach PC podobne zestawy i zasilacze w nich montowane. Jutro lub popojutrze b?dzie komp, jupi. Grin

Gander
Mam klawiatur? zachlapan? ?lin? przez ciebie, @Marvin...

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja powiem tak te dwa rdzenie w windowsie i tak ich za mocno nie wykorzystasz linux unix owszem nie widze a? takiego kopa przy dwóch owszem du?y cache mam wi?kszo?? w zdz inteli z p?ytami intela 2.8, 3 i cache 2X1024 zasilacz przy du?ym obci??eniu kompilacja wentylatory mocno prze?pieszaj? i s?ycha? je po 3szt.
czytnik kart zew usb2 rz?d 30 z?-6 rodzajów
A ja jeszce pami?ntam dyskietki 5,25' zx spektrum z gumowan? klawiatur? 65k RAM bez stacji magnetofon do wczytywania ta?m i na tym robi?em wstawki graficzne do filmów video to by?a sztuka.

wlodekp.europa.pl
Marvin-Nekromanta
wlodekp napisa?/a:
czytnik kart zew usb2 rz?d 30 z?-6 rodzajów

6 rodzajowy ju? mam. Teraz my?l? o uniwersalnym 55w1 chyba. Na allegro jest to sprawa 20z? (nowy).

Gander
ale jest ci to potrzebne czy te? kupujesz dla bajeru, ?eby?my si? ?linili?

gander.solutions
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Marvin mylimy chyba poj?cia jak Gander mówi jest Ci potrzebny?
Wyobra? sobie, ?e mog? mie? najnowszy wynalazek-bo ja je kupuje i decyduje np w zdz-kasa jest i pe?en komfort psychiczny. A dom to te? s?u?bowe.
A do tego co robi? teraz wystarcza mi dell 2.66 1024 RIM TYLKO INTEL chipsety zgodno?? systemów b??dy 900z?
i monitor simens nixdof 18' z g?o?nikami 490z?
Polizingowe markowe-optymalny dobór elementów fabryczny-a dowcip wcale nie polega na wywaleniu kasy.
A mo?e jeszcze jedno mog? wzi??? wszysko bez kasy i sprawdzi? czy to jest to i np karty do przetwarzania grafiki analogowej na cyfre-przetestowa?em kilkana?cie zanim otrzyma?em po??dane efekty.
Na koniec nie do ko?ca najdro?sze - najlepsze-a trzeba jeszcze uwa?a? na trefne serie szczególnie w nie sprawdzonych nowinkach.
Allegro? to jak z suportem ja potrzebuje online-gwarancji pomocy-a tam bywa ró?nie i za mark? i jej gwarancj? p?ac?.

wlodekp.europa.pl
Marvin-Nekromanta
Czytnik kupuje, bo jest mi potrzebny. Korzysta? g?ównie z kart SD, lecz zdarza mi si? czasami, ?e kumpel wpadnie z miniSD lub CompactFlash i co wtedy?? Ju? mia?em kilka takich sytuacji. Poza tym przy malej?cych cenach kart Flash urz?dzenie multi jest moim zdaniem potrzebne.
Co do allegro:
Kupi?em ju? troch? rzeczy np nagrywark? DVD, dysk 80GB, ram i nic do tej pory si? nie [cenzura]. A np kupi?em 3 lata temu dwie ko?ci ramu 256MB i 512MB w sklepie komputerowym (nazwy nie podam bo nie chce robi? antyreklamy). I ?adna nie dzia?a?a!! Sprawdzi?em je na dwóch PC'tach, ale wsz?dzie by?o tak samo.

PS. Wszystko kr?ci si? wokó? gier RPG takich jak Gothic 3 (fan ca?ej serii, wielokrotnie "przechodzonej"Wink i TES3 i 4.
Edytowane przez Marvin-Nekromanta dnia 05.05.2007 12:56:15

szer
Hmmmm te? si? po?lini?em... Ca?e wiadro ju? tego mam...

Komp bajer poprostu Grin. Mnie troche niepokoi wielko?c dysków. Ja bym odrazu bra? dwa dyski 300GB... S? teraz bardzo tanie. Gdybym móg? od?wie?y? kompa to now? p?yte g?ówn? bym kupi? by by?a z SATA II i wtedy oba dyski SATA II bym kupi?. Procka te? bym wymieni? bo mam Athlona 64 3000+. Wiem wiem stary, ale kompa sk?ada?em wtedy, gdy takie podzespo?y jak teraz mam by?y nowo?ci? Wink. A jak wiadomo komputer po pó? roku ju? jest stary, bo tak szybko nowo?ci wychodz? Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl