ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Rejestracji stron www powiedz nie!!!
michal89
Witam. Od niedawna na ?amach rzeczpospolitej ukaza? si? artyku? odnosz?cy si? do obowi?zkowego rejestrowania ka?dej, nawet domowej strony www jako dziennik lub czasopismo. Poni?ej artyku?:

W?a?ciciele stron internetowych musz? je zarejestrowa?, je?li nie chc? by? ?cigani przez prokuratur?. To efekt ostatniego postanowienia S?du Najwy?szego
Prokuratorzy coraz ch?tniej ?cigaj? autorów stron internetowych za to, ?e nie zarejestrowali ich w s?dzie jako dziennik lub czasopismo. Przekona? si? o tym m.in. Leszek Szymczak, prowadz?cy serwis GazetaBytowska.pl, który zosta? oskar?ony o prowadzenie serwisu bez rejestracji. Organy ?cigania zaj??y si? nim, poniewa? nie usun?? z forum komentarzy internautów na temat komornika, o którym program wyemitowa?a TVN.
Szymczak czeka na wynik apelacji. W pierwszej instancji s?d w S?upsku co prawda umorzy? post?powanie ze wzgl?du na nisk? szkodliwo?? spo?eczn? czynu, ale jednocze?nie uzna?, ?e oskar?ony rzeczywi?cie z?ama? prawo, gdy? nie zarejestrowa? swej strony. To samo dotkn??o wydawców serwisu "Szycie po przemysku". Co ciekawe, oni próbowali zarejestrowa? serwis, ale s?d im odmówi?. A pó?niej prokuratura zacz??a ich ?ciga? za... brak rejestracji.
Ta sprawa doczeka?a si? niedawno postanowienia S?du Najwy?szego. Mo?e ono wstrz?sn?? polskim Internetem. Wprawdzie s?d oddali? kasacj? prokuratury, gdy? uzna?, ?e skoro wydawcom odmówiono zarejestrowania tytu?u, to nie mo?na ich teraz za to kara?. Z drugiej strony doszed? do wniosku, ?e strony WWW musz? by? rejestrowane tak samo jak czasopisma papierowe.
Co istotniejsze, dotyczy to zarówno profesjonalnych portali informacyjnych, jak i np. amatorskich stron ze zdj?ciami rodzinnymi. - Zgodnie z prawem prasowym tre?? nie ma znaczenia do uznania publikacji za pras? - t?umaczy "Rzeczpospolitej" s?dzia SN Jacek Sobczak, który by? sprawozdawc? w opisanej sprawie. W praktyce oznacza to, ?e je?li strona jest aktualizowana cz??ciej ni? raz w tygodniu, powinna zosta? zarejestrowana jako dziennik. Je?li rzadziej, ale przynajmniej raz w roku - jako czasopismo. Autorowi strony za brak rejestracji grozi grzywna, a nawet kara ograniczenia wolno?ci.

Wed?ug mnie i nie tylko wed?ug mnie jest to kolejny przyk?ad tego ze normalny, zdrowy cz?owiek nie mo?e byc normalny ?yj?c w naszym pi?knym poniek?d kraju, bo wszechobecne stany euforyjne i satysfakcja z prowadzenia strony www mo?e zosta? zm?cona przez decyzj? wysoko postawionych urz?dników, pos?ów czy prokuratorów. W?a?nie dlatego powsta?a strona http://www.rejest...
Zapraszam do obczajeniaCool

www.3gmobile.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 02:19:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JakubG
Ja ju? si? wpisa?em, nie chc? rejestrowa? strony, bo uwa?am ?e to bezsens, a poza tym nie mam 40 z?Grin
Dawniej znany jako Gucio.

www.gameshouse.info
szer
G?upi projekt i nie popre go... Dlaczego? Prawo prasowe w takim stanie jak teraz jest istnieje ju? ?adnych pare lat... Wi?c to co teraz jest obowi?zkiem, by?o i kilka lat temu... Dopiero teraz media wyci?gn??y to... Jak ju?, to ja bym by? za akcj? zmiany prawa prasowego! Bo w takiej formie, gdzie ma ma wzi?tego pod uwage internetu, nie mo?e by?!

michal89
@Gucio, z tymi 40 z? to serio mówisz? Wiesz mo?e gdzie mo?na znale?? jakie? info co, gdzie i jak odno?nie tej rejestracji?

www.3gmobile.pl
szer
Rejestrujesz strone www za 40z? plus musisz wnosi? coroczne op?aty na ni?...

Andiv
Moim zdaniem, powinni zrobi? nowelizacj?. Pismo nie mo?e by? przyrównywane do internetu. Internet ??dzi si? swoimi prawami.
szer ma racje, takie prawo obowi?zuje od dawna, tylko teraz si? w ko?cu kto? do tego doczepi?. To musi zosta? uregulowane bo jako? mi sie nie widzi rejestracja tych milionów (?) stron internetowych.
userbar304758pz3.gif
Pomagam przy stronie, przerabiam skórki do php-fusion, oczywi?cie komercyjnie.
Wszedzie dobrze ale na 127.0.0.1 najlepiej xD
Na mi?y Bóg, ?ycie nie po to tylko jest, by bra?
?ycie nie po to, by bezczynnie trwa?
I aby ?y? siebie samego trzeba da?

JakubG
@szer: dok?adnie. Dochodzi jeszcze do strata czasu na za?atwienie tego.
Dawniej znany jako Gucio.

www.gameshouse.info
michal89
Mo?ecie równiez podpisa? si? pod petycj? (w?tpie czy to co? da bo poziom demokracji w naszym kraju jest podobny do tego z czasów komunizmu ale spróbowa? nie zaszkodzi)
http://www.petycj...cjeid=2569
Edytowane przez michal89 dnia 03.09.2007 21:51:14

www.3gmobile.pl
szer
A po co podpisywac petycje? I tak to nic nie da, a nowelizacja prawa prasowego musi by?! Pozatym jak do dzisiaj nikt si? nie dowali? do nas za brak rejestracji strony (nawet komenda g?ówna policji nie ma zarejestrowanej) to mnie to tam zwisa Smile

Johny
Ju? widz? jak ludzie wpadaj? drzwiami i oknami ?eby 'zarejestrowa? stron?'... Kolejny bezsensowny wymys?, o którym wszyscy pewnie nied?ugo zapomn? (mam nadziej?).

www.dobre-filmy.pl
szer
Chocia? ja musze powiedzie?, ?e chyba jedn? tak? swoj?strone zarejestruj? Wink. Wtedy moge wyrobi? legitymacje prasow? i w?ala... Imprezy sportowe stoj? otworem xD

Piotrek
To nie przejdzie, postrasz?, postrasz? i zapomn? Wink

czarny_
By?o ju? takie prawo i nic si? nie dzia?o. Policja Ci nic nie zrobi to ich strona te? nie jest zarejestrowana. A zobacz ile taka rejestracja kosztuje. W dodatku jestem niepe?noletni.
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

szer
@Piotrek & @czarny_ - nie b?d?cie tacy pewni... Je?li znajdzie si? jaki? upierdliwy lud? to mo?e z?o?y? na Was donos i wtedy musz? si? zaj?? takim przypadkiem... I co z tego, ?e policja nie ma? Od dawna wiadomo, ?e pewne kr?gi w Polsce s? ponad prawem O.o

Fakt faktem, jest to g?upie prawo, ale starajcie si? do niecgo podchodzi? powa?nie... Tez na pocz?tku by?em nie?le wkurzony Frown. Bo z jakiej racji mam rejestrowa?. Ale po chwili namys?u przemy?la?em to i jest good

czarny_
szer napisa?/a:
@Piotrek & @czarny_ - nie b?d?cie tacy pewni... Je?li znajdzie si? jaki? upierdliwy lud? to mo?e z?o?y? na Was donos i wtedy musz? si? zaj?? takim przypadkiem... I co z tego, ?e policja nie ma? Od dawna wiadomo, ?e pewne kr?gi w Polsce s? ponad prawem O.o

Fakt faktem, jest to g?upie prawo, ale starajcie si? do niecgo podchodzi? powa?nie... Tez na pocz?tku by?em nie?le wkurzony Frown. Bo z jakiej racji mam rejestrowa?. Ale po chwili namys?u przemy?la?em to i jest good

W takim uk?adzie skoro mam ju? swój dziennik w internecie. Zak?adam tu przed blokiem swoje czasopismo @Milka co Ty na to. To co, ?e jestem niepe?noletni, i tak mog? by? prezesem, a krocie b?d? zarabia? jak si? o tym ludzie dowiedz? Smile

Masz racje mo?e by? kto? upierdliwy. Ale to tak samo jak np. z ta?mami o. Rydzyka kiedy si? ujawni?y ? Jak trafi?ly do mediów wcze?niej by?a cisza bo nikt nic nie wiedzia? teraz jest tak samo. Kraj schodzi? i schodzi na psy. A mój serwer ? A mo?e mam serwerownie w USA co wtedy siedziba czasopisma jest w USA ? Mo?e prawo mi?dzynarodowe na to dzia?a i mnie w stanach zamkn? za nielegaln? dzia?alno??, stwierdz? pranie brudnych pieni?dzy i dopiero b?dzie. Ciekawe, bo powinni uda? si? najpierw do siedziby firmy a nie szuka? prezesa zreszt? chyba tylko po IP i co dadz? nakaz do OVH ?e maj? poda? im IP moje bo nie zarejestrowa?em bloga ? ?a?osne.

k4
@ czarny_ to nie jest ?a?osne to jest w?a?nie Polska
Edytowane przez Piotrek dnia 04.09.2007 14:00:16

polven26
Ten przepis jest glupi i bez sensu. Ciekawe czy strony testowe te? trzeba rejestrowac. Mo?e podamy sejm.gov.pl do s?du? Bo m?otki pewnie te? nie s? zarejestrowani.

To pokazuje jak Polska jest zacofana.
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

szer
Czarny jakie czasopismo? Internetowe? Jesli chcesz na nim zarabi?? to musisz zarejestrowac dzia?alno?? handlow?. I nie mo?esz by? prezesem, bo jeste? niepe?noletni... O tym o czym mówisz pisze si? troche inaczej... Tutaj dyskutujemy o stronach domowych... Takich jak blogi, zdj?cia rybek Pfft

czarny_
szer napisa?/a:
Czarny jakie czasopismo? Internetowe? Jesli chcesz na nim zarabi?? to musisz zarejestrowac dzia?alno?? handlow?. I nie mo?esz by? prezesem, bo jeste? niepe?noletni... O tym o czym mówisz pisze si? troche inaczej... Tutaj dyskutujemy o stronach domowych... Takich jak blogi, zdj?cia rybek Pfft

Które s? wed?ug prawa pras?. To skoro to mog? mie? I MUSZE ZAREJESTROWA?, w takim uk?adzie zwyk?e czasopismo te?. Je?li mi?dzy stron? z rybkami a czasopismem jest jaka? ró?nica to powiedz jaka ?

A redaktorem naczelnym mog? by? b?d?c niepe?noletnim ?
Edytowane przez czarny_ dnia 04.09.2007 19:26:09

szer
Nie mo?esz do tego tak podchodzi?... Prawo prasowe jest z bodaj?e 1984roku... Wtedy jeszcze PRL by?... Frown... Znam wiele stron, które s? czasopismami i nie zarabiaj? na tym, ale nie rejestrowali tego... No bo po co? Wtedy nikt nic o tym nie mówi?. Teraz media to rozdmucha?y i zobacz co si? dzieje... I nic nie musisz rejestrowac. Mo?esz by? naczelnym nie b?dac pe?noletnim. W?a?ciciel strony ustala takiego redaktora naczelnego, który odpowiada prawnie za tre?ci umieszczone na stronie przez u?ytkowników.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl