ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Testy gimnazjalne 2007/2008
MeTeo
Witam,

zapewne mi?o?ciwie nam panuj?ca Milka zaraz si? tu zjawi i b?dzie chcia?a us?ysze? moj? opini? na temat testów, tak wi?c zak?adam ten topic, bo obawiam si?, ?e miejsca w SB mo?e zabrakn?? Wink Oczywi?cie, je?li s? tu obecni jeszcze inni zdaj?cy to zapraszam to wypowiedzenia si? Wink

Tematyka testu humanistycznego to by?o - dorastanie. Gdy zobaczy?em ten temat to si? ucieszy?em, bo pó? sukcesu - czyli odpowiadaj?cy mi temat - by?o za mn? Wink Czemu mi odpowiada?? Bo cz?sto na ten temat si? wypowiadam i pisz? artyku?y. Jednak?e ku mojemu zdziwieniu ostatnie zadanie pisemne (16 pkt. !!! na 50) by?o... nie, nie rozprawka, której ucz? nas przez ca?e gimnazjum tylko - uwaga... Charakterystyka! By by?o tego ma?o, to na temat ksi??ek Syzyfowe prace lub Kamienie na szaniec. Gdyby to mia?a by by? rozprawka - to nie ma problemu. Pami?? mam dosy? dobr?, tyle ?e... W sprawach rozumienia i logicznych. No i scharakteryzowa?em g?ówn? posta? Syzyfowych prac tyle, ?e za nic nie mog?em sobie przypomnie?, ?adnego imienia. To jest moja bol?czka. Fakty dobrze ??cz? i dobrze rozumiem jednak?e daty, liczby czy imiona do zapami?tania dla mnie to katorga.

Ogólnie test by? do?? przyjemny (na ile to si? oka?e). By?o kilka pyta?, które zale?? od interpretacji (cho?by prze?egnanie ziemi przez ch?opca z wiersza), czy co oznacza?o zgrubienie mamy w kontek?cie...

Test g?upi jak zawsze. Bynajmniej nie dlatego, ?e trudny tylko dlatego, ?e ogranicza twórcze my?lenia i wolno?? interpretacji - bo przecie? o to w literaturze chodzi, by samemu do swoich reali "przet?umaczy?" wiersz.

No ale pytanie co do sztuki - to wiadomo - perspektywa i intonacja kolorów... Chyba wystarczy jako "przynajmniej jedno poj?cie ze sztuki" ;D

Jeszcze z tym pasowaniem, co oznacza?o dla Bolka a co dla ch?opca... Dla Krzywoustego oznacza? to zaszczyt i symbolik?, a dla ch?opca? A sk?d ja mam to wiedzie?? Zinterpretowa?em to po swojemu, ale zapewne w kluczu b?dzie inaczej...

Milko - to jest moja recenzja ;D

P.S Jak by? mog?a, podaj mi najwa?niejsze wzory z chemii Wink No i mo?e domy?lasz si?, o co mogliby zapyta??

Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 01:39:25
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ralf-92
Test byl spoko na wszytko odpowiedzialem tylko ta durna charakterystyka i ogloszenie!

Lalem wode i tyle. obydwoch lektur nie przeczytalem tylko kamienie na szaniec streszczenie i to w drugiej klasie xD

Z probnego bylo w sumie 72 teraz moze z 60 xD
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 12:07:25

bartek124
Do du** z takim testem! Pó? gimnazjum si? uczy?em o rozprawce a tu dali charakterystyk?! Nie napisa?em ani jednego zdania o tych bohaterach, zawali?em 16 punktów!

Reszta by?a do?? prosta, ale z charakterystyk? przegieli.

Oko?o 12 b?dzie rozwi?zanie na gazeta.pl.

EDIT: Og?oszenie by?o banalne Grin. Wszystkie otwarte by?y jako takie Wink.
Edytowane przez bartek124 dnia 22.04.2008 11:58:54
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
jantom
O co wam chodzi? ?e charakterystyka? Wypracowanie jak ka?de inne. Ja wszystko pod rozprawk? podci?ga?em i jako? to przechodzi?o. Tylko inne argumenty trzeba wyci?ga? Pfft Nie pytajcie mnie, jaki temat mia?em - to z jakie? 5 lat temu by?o...
Edytowane przez jantom dnia 22.04.2008 12:07:12

http://jantom.info
piotrek199214
Ja tam charakterystyk? napisa?em na temat Rudego, lecz nie wiedzia?em jak on si? nazywa naprawd?. Ja tam pisa?em takie g?upoty ?e szok w tej charakterystyce. Trzeba by?o pisa? takie g?upoty zawsze mo?e 1 pkt by sie dosta?o Wink. Jak kto? znajdzie rozwi?zania to podajcie link Wink.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:04:29
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
MeTeo
Tak jantom, tylko jak podci?gn?? charakterystyk? pod rozprawk?, je?li mamy przedstawi? bohatera w kontek?cie dojrzewania. Podci?gn??em jak najbardziej mog?em ale nie da rady ;D

Og?oszenie by?o proste Wink To akurat wy?wiczone. 2 zadania zamkni?te mnie zaskoczy?y, to z gestem i opisem osoby mówi?cej w wierszu... a, no i czym by?o dla kogo pasowanie na rycerza Wink Ja licz? na 10 pkt z ostatniego i ok. 40 pkt z humana... Musze mie? przynajmniej 80 z testów ;D

Johny
Te? pisa?em g?upoty w charakterystyce. Pami?ta?em jednego bohatera z Syzyfowych Prac i pami?ta?em te?, ?e wszyscy z tej ksi??ki (prawie) byli bohaterami, patriotami... Wiadomo Wink. Co do reszty, to my?l? podobnie jak MeTeo... Co z tego, ?e ja sobie zinterpretuje jako? - tak jak ja uwa?am jaki? kawa?ek wiersza, skoro i tak Ci co to sprawdzaj? mog? my?le? inaczej i moja praca b?dzie ?le ;/. Ogólnie jestem niezadowolony...

www.dobre-filmy.pl
MeTeo
Nie oni uznaj? tylko klucz. W nim maja schemat odpowiedzi i je?li si? w nim nie mie?cisz to 0 pkt. Nikogo nie interesuje twoje twórcze my?lenie ;D

Ja pami?ta?em w miar? Syzyfowe Prace tylko nie pami?ta?em imion i jego wygl?du Wink

P.S bartek124 - jak b?d? testy na gazecie to zarzu? linka ;D

Life is brutal and full of zasadzkas

Edytowane przez MeTeo dnia 22.04.2008 12:14:48

Pieka
Mnie czeka gimnazjum od przyszlego roku szkolnego... Ale bedzie jazda ShockWink
Juz sie ciesze na te egzaminy koncowe....
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piotrek199214
Jak b?d? mia? ponad 50 pkt z tych testów to b?dzie dobrze Wink. Najgorzej b?dzie jutro z matmy, chemii, fizyki, geografii Wink

www.piocom.eu
MeTeo
Ja Ci powiem, ?e wol? ?cis?y ni? humana... Tam bynajmniej za rozpisanie wzorów itp, albo przekszta?cenia lub rozwi?zanie po swojemu masz pkt. Z humana jak czego? nie wiesz to 0... Tam masz bynajmniej jakie? pkt ;D

Ja do szko?y potrzebuje ok. 140 pkt tak wi?c dla mnie te 80 b?dzie na styk ;D

piotrek199214
Ja mam zamiar i?? do techników informatycznego i o ile mi wiadomo nie trzeba mie? a? tak du?o pkt. Wa?ne ?eby mnie przyj?li i b?dzie dobrze. Bo chc? mie? zawód w tym kierunku Wink. Lecz prac? w innym Grin

Ju? s? odpowiedzi http://serwisy.ga...43362.html
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:19:52

www.piocom.eu
bartek124
http://bi.gazeta....143912.pdf

www.bartek124.net
Pieka
No to czekamy na nieoficjalne wyniki. Bartek nawijaj jak Ci poszlo, bo nie wiem, czy mam chwalic, czy bata szukac? Grin
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 12:29:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piotrek199214
Ja z pyta? zamkni?tych mia?em 17/20 pkt. Nie wiem jak oni to b?d? ocenia? z otwartych. Ale licz? max 30 pkt z humana, i z matmy jakie? 25 i b?dzie bardzo dobrze Wink.

www.piocom.eu
bartek124
Zamkni?te: Góra 2 pomy?ki - z dynastiami (wiem, wstyd, mialem dobrze ale zmienilem na zle Grin) i z t? narratork?(?) Kujonk?.

Otwarte: Og?oszenie to piku?, par? by?o takich... po prostu nie zrozumia?ych, trzeba by?o chwyci? sens Wink. Przy tym mog?em si? machn??, ale my?le ze jest ok. Co do charakterystyki - nawet nie ruszy?em, jak mowilem wczesniej Wink. I tak by?o dobrze, bo jeden chyba anarchie narysowa? na tamtej kartce Grin.

www.bartek124.net
MeTeo
18/20 z zamkni?tych... to mamid?o mam ?le (jednak) no i ta kujonka... by?em pewny, ?e ta Fox bo pisa?a "ja"...

W og?oszeniu b?d? mia? chyba punkt mniej, bo nie poda?em godziny ;/ Z t? tradycj? odno?nie obrazu mam inaczej ni? w kluczu, ale zale?y... Ten gest... Mam wzmiank? o b?ogos?awie?stwie... no zobaczymy... No i ostatnie gdzie? ko?o 10/16 (jak zawsze) to licz? 40 pkt ;D

piotrek199214
Ja jak policzy?em to mi wychodzi 33 pkt. Pytania zamkni?te: 17/20 pkt. Pytania otwarte: 7. Og?oszenie: 2. Charakterystyka 7. Hehe mo?e troche przesadzi?em nie wiem to si? oka?e dopiero jak przyjd? wyniki Wink.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 22.04.2008 12:46:00

www.piocom.eu
Johny
Hm a ja w zamkni?tych mam tylko 1 ?le... Si? zdziwi?em Grin W otwartych b?dzie 4-5 a tych reszty to nie wiem Pfft

www.dobre-filmy.pl
MeTeo
18/20 - to na pewno
11/14 - naliczy?em -2 pkt ale wiadomo, liczymy na najgorsze ;D
10/16 - te? za?o?enie, licz? na wi?cej
--------- +
39/50

Ale mam nadziej? na 40... No dobra, nie chwalmy dnia przed zachodem s?o?ca ;D Jutro pewnie b?dzie miazga ;D
Edytowane przez MeTeo dnia 24.04.2008 18:31:43

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl