ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Panel szukaj
sikor
Witam

Mam takie pytanie. Jak zrobi? panel z polem szukaj, taki jak na stronie g?ównej supportu w lewym górnym rogu.

Pozdrawiam
Edytowane przez Pieka dnia 23.09.2008 12:26:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:34:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Moze nie taki sam, ale panel:

Table:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Div:

Edytowane przez Pieka dnia 23.09.2008 12:41:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sikor
Dzi?ki za tak szybk? reakcj? Smile panel dzia?a (wersja div jest dobra dla thema tabel) Pozosta? ma?y problemik... zamiast polskich znaków wywala krzaczory. Szukajka dzia?a bez problemów a z tego panela taki zonk, mo?e jeszcze jaka? podpowied? ?

pozdrawiam

ps. taki z wyborem gdzie ma szuka? te? by?by nieg?upi Smile ale zwyk?y te? mo?e by?.

Pieka
Ta szukajka korzysta ze standardowych locali, wiec jak moze "wywala? krzaczory"? Masz cos nie tak ze strona.
Po to sie ma raczki, glowe etc., zeby sobie dorobic mozliwosc wyboru miejsca szukania. Nie licz na manne.
Edytowane przez Pieka dnia 23.09.2008 15:54:49
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sikor
Gdybym lubi? facetów uca?owa?bym cie w czo?o ... Ale wole dziewczyny Smile wi?c dzi?kuj?... Zastanawiam si? co to za zonk z tymi krzaczorami :/ co? z ustawieniami serwera chyba, a na nie nie mam ?adnego wp?ywu. Mo?e ten myk z utf 8 ? Dobra walcz? dalej ..

mareczek-82
Witam, panele dzia?aj? super. Ale jakby mo?na by?o udost?pni? kod "szukajki" takiej, jaka jest na stronie http://pieka.unl.pl by?bym wdzi?czny.
Pozdrawiam!
Edytowane przez mareczek-82 dnia 13.10.2008 10:52:42

www.frampol.pl
Pieka
mareczek-82 napisa?/a:
..Ale jakby mo?na by?o udost?pni? kod "szukajki" takiej, jaka jest na stronie http://pieka.unl.pl ..

Mozesz konkretniej?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mareczek-82
Chodzi mi o to, aby j? umie?ci? w nag?ówku strony, a nie w panelu. Chyba jest to sekcja mainheader w pliku them.php.

www.frampol.pl
Pieka
mareczek-82 napisa?/a:
Chodzi mi o to, aby j? umie?ci? w nag?ówku strony, a nie w panelu..

Oj, to kolega w zlym dziale i temacie szuka, prosze (przyklejony..): http://www.php-fu...ost_105177
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mareczek-82
Dzi?ki Pieka, pytanie we w?a?ciwym dziale.

www.frampol.pl
navi93
A jak zrobi? tak? wyszukiwarke, tylko ?eby szuka?a w wynikach Professional Download System?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 10.02 - 14:50

Edytowane przez Pieka dnia 10.02.2009 14:50:50

Pieka
navi93 napisa?/a:
A jak zrobi? tak? wyszukiwarke, tylko ?eby szuka?a w wynikach Professional Download System?

Oczywiscie, ze sie da, z tym, ze musialbys stworzyc modul odpowiedzialny za wyszukiwanie w PDS, a nastepnie wlaczyc go do calosci. Wyszukiwarka w v7 ma budowe modulowa, wiec wystarczy dodac jeden plik, zamiast modyfikowac juz istniejace.
Edytowane przez Pieka dnia 10.02.2009 14:55:47
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
navi93
Wyt?umacz krok po kroku co trzeba zrobi?.
Edytowane przez navi93 dnia 19.02.2009 18:22:05

zanzi81
Szukajka dzia?a ?wietnie z poziomu panelu. Dzi?kuj? za skrypt Smile
Ale czy da si?, by po klikni?ciu szukaj wyskoczy?y tylko i wy??cznie wyniki wyszukiwania bez ca?ej górnej tabeli nowego wyszukiwania "Przeszukaj (nazwa strony)?

yasny
zanzi81 napisa?/a:
Szukajka dzia?a ?wietnie z poziomu panelu. Dzi?kuj? za skrypt Smile
Ale czy da si?, by po klikni?ciu szukaj wyskoczy?y tylko i wy??cznie wyniki wyszukiwania bez ca?ej górnej tabeli nowego wyszukiwania "Przeszukaj (nazwa strony)?

Do??czam si? do pro?by. A je?li chodzi o "krzaczory" to faktycznie mo?e by? problem w kodowaniu latin1 ... ona mo?e czyta? tylko to lub tylko latin2.

W tym skrypcie te? jest co? takiego gdy zada si? zapytanie dwu cz?onowe to wstawia znak + mi?dzy wyrazmi, oczywi?cie nie ma takiego tekstu w newsie nic nie znajduje.

Przyk?ad krzaczorów je?li chodzi o wyszukiwanie wstawiaj?c wyraz z polskimi znakami, a powinno znale?? bo taki artyku? jest : wpisuje : powód? a wyszukiwarka czyta : pow%C3%B3d%C5%BA i nic nie znalezione.

Przyk?ad zapytania dwucz?onowego : nasza fontanna szukajka ustawia to tak : nasza+fontanna i ponownie nic nie znalezione.

Pieka masz jak?? porad? ? Dzi?kuj? z góry za ka?d? podpowied?.

eldiablo
Krzaczki w tre?ci -> pomieszane kodowanie (bo kod podany przez Piek? nie wprowadza ?adnych zmian w temacie kodowania znaków), wiele tematów w tym temacie na forum ju? by?o.

pow%C3%B3d%C5%BA -> pow%C3%B3d%C5%BA a powód? to to samo, po prostu tak powód? i polskie znaki czyta fusion i jego wyszukiwarkowe zapytania, prosty test, wpisz powód? w Google.

nasza+fontanna -> tak czyta fusion twoje: "nasza fontanna", a dlaczego dodaje + bo nie mo?e by? spacji w zapytaniach.

Bez ca?ej górnej tabeli nowego wyszukiwania "Przeszukaj (nazwa strony)
Prosz? bardzo plik szukaj.php, bo jego nale?y edytowa? bez tej "tabeli":

Oczywi?cie nie b?dziesz mia? tej tabeli w ogóle! Czy szukasz przez panel czy bezpo?rednio po przej?ciu do wyszukiwarki.Je?eli to drugie (bezpo?rednio po przej?ciu do wyszukiwarki) ma by? z tabel? sklonowanie pliki serach.php, np: serach2.php bez modyfikacji - oryginalny plik.
Edytowane przez eldiablo dnia 17.07.2010 10:19:24

http://dropdire.pl
FiXik
W nawi?zaniu do wypowiedzi kolegi navi93 kod wyszukiwarki do PDS (nie pisz?c ?adnych dodatkowych plików jak opisa? kolega Pieka)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Jest to najprostsze rozwi?zanie i nie dodaje opcji wyszukiwania do ogólnej wyszukiwarki na stronie (o czym pisa? Pieka). Wymogiem jest posiadanie PDS na stronie. Pozdrawiam
Edytowane przez FiXik dnia 30.07.2010 16:49:38
mo?e ju? nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
pavlo91
Witam przepraszam za odkopywanie.
Czy da?o by si? w kodzie Div panelu od Pieki doda? ma?e rozci?gane pole wyboru miejsca wyszukiwania?
i ma?e pytanko. Gdzie zmienia si? miejsce wyszukiwania? standardowo jest to ca?a strona w tym panelu od Pieki a jak zmieni? by wyszukiwa?o w downloadzie. Bardzo by?bym wdzi?czny za wiadomo?? co i gdzie podmieni?

Pieka
Powinna wystarczy? zmiana stype z:

na:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pavlo91
Dzi?kuj? za pomoc. Jak zwykle, jak Pieka co? napisze to dzia?a bez zarzutów...
Edytowane przez bogdan dnia 20.01.2013 20:56:13

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl