ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wtyczka Quizu
Grzoneeek
Czy da?o by si? zrobi? taki Quiz jak np. na http://www.quizer...545&k=?
Dodatkowo chcia?bym mie? mo?liwo?? ustalania pyta? i odpowiedzi
(w tym TYLKO 1 poprawna).
A i jeszcze ?eby admini widzieli wyniki u?ytkowników/

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - Pieka 28.09 - 19:06
  2. Przeniesienie tematu - Pieka 28.09 - 19:06

Edytowane przez Pieka dnia 28.09.2008 19:51:53

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kefirek
Da rade zwyk?y formularz. I potem strona na której b?d? przedstawione wynik lub wys?a? si? b?d? na pw lub email jak tam wolisz

Grzoneeek
Czy kto? by mi pomóg? taki formularz wykona??

kefirek
A jakie chcesz miec pytania to ci zrobi?

Grzoneeek
Znaczy si?...
Mo?esz napisa? cokolwiek, to sobie zmieni?, bo to jeszcze potrafi? Grin

Wiadomo?? doklejona:
A i jeszcze jakby da?o rad? ?e u?ytkownik mo?e tylko RAZ g?osowa? Smile
Edytowane przez Grzoneeek dnia 28.09.2008 21:25:34

DJPromo
Ja si? Do??cz? do Tego Tematu z ma?a Pomoc? dla was ju? kiedy? pisa?em Taki panel ale w po?owie go zostawi?em z braku czasu na dopisanie reszty
Tak wiec zosta?o dopisanie reszty Panelu Admina Wtyczki i ma?e modyfikacje Wy?wietlenie go

Je?li jest kto? kto ma czas na dopisanie reszty powodzenia Prosi? bym o zostawienie Info o Autorze cz??ci Kodu Thx
Pliki za??cznik

Ps./ Wersja pisana na 6 potem wystarczy przepisa? na 7 Wink
DJPromo dodał/a następującą plik:
quiz_panel.rar [4.92kB / 1242 Pobrane]

Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

kefirek
Grzoneeek napisa?/a:
Czy da?o by si? zrobi? taki Quiz jak np. na http://www.quizer...545&k=?
Dodatkowo chcia?bym mie? mo?liwo?? ustalania pyta? i odpowiedzi
(w tym TYLKO 1 poprawna).
A i jeszcze ?eby admini widzieli wyniki u?ytkowników/

Zrobi?em tak jak chcia?e? czyli:
- Admin widz kto kiedy wzi?? udzia? w quizie.
- Ka?dy mo?e wzi?? udzia? w quizie tylko raz.
- Admin ma mo?liwo?? uk?adania pyta? i odpowiedzi z poziomu strony
- Admin widzi ile u?ytkownik mia? z?ych/poprawnych odpowiedzi oraz ?redni? jak? uzyska?.
- Panel administracyjny gdzie Admin mo?e dodawa? edytowa? usuwa? pytania.
Zmiany:
- Poprawiony b??d z ograniczeniem d?ugo?ci pytania

No na razie to tyle.
Teraz instalacja

Zacznijmy od bazy danych wchodzimy w Panel Administracyjny > Dodatkowe strony
Nazwa: Wpisujemy baza
Zawarto??: wklejamy ten kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

i dajemy podgl?d.

Potem kasujemy zawarto?? i wklejamy ten kod:

i dajemy podgl?d.

Potem jeszcze raz kasujemy zawarto?? i wklejamy ten kod:

i dajemy podgl?d. Po tym wchodzimy z Panelu Administracyjnego przechodzimy do tworzenia plików.

Tworzymy sobie plik o nazwie test.php i umieszczamy go w g?ównym katalogu plik ten b?dzie s?u?y? do wy?wietlania quizu. Kod pliku to

Teraz tworzymy ostatni plik czyli quiz.php plik ten b?dzie s?u?y? do wy?wietlania wyników quizu. Plik ten umieszczamy w katalogu infusions/quiz/quzi.php, czyli w katalogu infusions tworzymy folder o nazwie quiz i tam dopiero umieszczamy plik quiz.php. Kod pliku to:

I to tyle.
Edytowane przez kefirek dnia 05.10.2008 21:23:28

Grzoneeek
Dzia?a Smile

Za zgod? Kefirk'a, posk?adam jego dzie?o w pliki i dodam do Labolatorium Modu?ów jako wtyczk? infusion Smile

piotrek1231
Witam. Dzia?a test.ph i dodaj.php , ale gdy chce zobaczy? wynik to wyskakuje mi b??d "HTTP 404 - Nie znaleziono pliku" Nie wiem jak powinna wyg?da? poprawna pisowania, bo
Plik ten umieszczamy w katalogu infusions/quiz/quzi.php, czyli w katalogu infusions tworzymy folder o nazwie quiz i tam dopiero umieszczamy plik quiz.php. Kod pliku to:
i s? ró?ne pisowanie na pocz?tku quiz/quzi.php Wed?ug mnie powinno by? infusions/quiz/quiz.php
Niestety nie dzia?a Frown
Prosz? po pomoc.
Z góry dzi?kuj?

kefirek
W folderze infusions tworzysz folder o nazwie quiz i dopiero w tym folderze quiz tworzysz plik quiz.php u mnie dzia?a mo?na zobaczy? na WWW.gc.boo.pl login kefir has?o vdkopec

piotrek1231
Robi?em tak jak mówisz i nie dzia?a. By? mo?e spowodowane jest to tym, ?e wcze?niej pobra?em jak? wtyczk? o nazwie "quiz_panel" i próbowa?em j? zainstalowa?, ale wyskoczy? mi jaki? b?ad. Gdy zainstlowa?em j? to pojawi?a si? ikona quizu w wtyczkach, ale nie dzia?a?a i wyskakiwa? taki sam b?ad jak teraz..

hmmm.....

DJPromo
@piotrek1231

Jeszcze raz ci zacytuje
W po?owie go zostawi?em z braku czasu na dopisanie reszty.
Tak wiec zosta?o dopisanie reszty Panelu Admina Wtyczki i ma?e modyfikacje Wy?wietlenie go

Wi?c nie dziw sie ze wywali?o b??dy Wink i nie dzia?a Doda?em te pliki w po?owie napisane bo by? mo?e kto? doko?czy

A co do Twojego problemu skasuj moje pliki czyli ten quiz_panel i zrób jeszcze raz tak jak jest Podane w Po?cie @kefireka Bo dzia?a

Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

piotrek1231
Po d?u?szych próbach uda?o si? mi rozwi?za? problem i dzia?.Grin
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Gdy chcia?bym np. wykasowa? pytania dotychczasowego quizu i wprowadzi? nowe. Gdzie mo?na wykasowa? stare pytania??

kefirek
piotrek1231 napisa?/a:
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Gdy chcia?bym np. wykasowa? pytania dotychczasowego quizu i wprowadzi? nowe. Gdzie mo?na wykasowa? stare pytania??

Nie by?o mo?liwo?? edycji i usuwania pyta? ale ju? jest. Ulepszy?em panel admina i teraz z panelu admina mo?na usuwa? dodawa? pytania oraz je edytowa? Plik dodaj.php ju? jest nie potrzebny mo?na go usun?? wystarczy teraz tylko zmieni? plik quiz.php na nowy. Kod poda?em wy?ej.

I tu si? mylisz za ka?dym razem masz inaczej wylosowane odpowiedzi i pytania wiec nie da si? quizu nauczy? na pami??. Wiec za ka?dym razem pytania i odpowiedz s? inaczej u?o?one to ?e wpisujesz jako odpowiedz w pole jeden nie oznacz ?e ona b?dzie w pytaniu pierwsz? odpowiedz?. Co do czasu pomy?l? jak to zrobi?
Edytowane przez kefirek dnia 03.10.2008 17:10:34

piotrek1231
Wszystko dzia?a prawid?owo. Grin
Nie chcia?bym by? wybredny, ale na uwadze mam nie tylko siebie jako jedyn? osob? korzystaj?c? z tego quizu.
Otó? zawsze odpowiedzi? poprawn? jest "odpowied? 1". By? mo?e mo?na jako? edytowa? kod, aby odpowied? poprawna by?a losowana i ró?na dla ró?nych pyta??

Dodam równie?, ?e ciekaw? opcj? quizu by?by ograniczony czas rozwi?zania np. 20 min.
Edytowane przez piotrek1231 dnia 03.10.2008 16:26:47

kefirek
piotrek1231 napisa?/a:
Wszystko dzia?a prawid?owo. Grin
Nie chcia?bym by? wybredny, ale na uwadze mam nie tylko siebie jako jedyn? osob? korzystaj?c? z tego quizu.
Otó? zawsze odpowiedzi? poprawn? jest "odpowied? 1". By? mo?e mo?na jako? edytowa? kod, aby odpowied? poprawna by?a losowana i ró?na dla ró?nych pyta??

Dodam równie?, ?e ciekaw? opcj? quizu by?by ograniczony czas rozwi?zania np. 20 min.

I tu si? mylisz za ka?dym razem masz inaczej wylosowane odpowiedzi i pytania wiec nie da si? quizu nauczy? na pami??. Wiec za ka?dym razem pytania i odpowiedz s? inaczej u?o?one to ?e wpisujesz jako odpowiedz w pole jeden nie oznacz ?e ona b?dzie w pytaniu pierwsz? odpowiedz?.

Odpal na swojej stronie plik test.php i zobacz jak s? u?o?one pytania i odpowiedzi i potem daj od?wie? i zobacz jak s? u?o?one pytania i zobaczysz ?e za ka?dym razem s? inaczej
Edytowane przez kefirek dnia 03.10.2008 17:20:15

Dagobah
Musz? pogratulowa? i przyzna? u?ytkowniku Kefirek ?e wykona?e? naprawd? kawa? dobrej roboty Smile

Jak najbardziej z Twojej "wtyczki" b?d? korzysta? - jednak?e musz? si? wpierw upora? z pewnym problemem.

Zauwa?y?em, ?e jest ograniczenie co do d?ugo?ci znaków w pytaniu. Da si? to jako? obej??? Podobnie jest w kwestii odpowiedzi...

piotrek1231
Te? zauwa?y?em ten problem z d?ugo?ci? znaków.

Grzoneeek
Faktycznie...
Edytowane przez ICEK dnia 04.10.2008 10:24:04

kefirek
Dagobah napisa?/a:

Zauwa?y?em, ?e jest ograniczenie co do d?ugo?ci znaków w pytaniu. Da si? to jako? obej??? Podobnie jest w kwestii odpowiedzi...

Co do ograniczenia d?ugo?ci pytania i odpowiedzi to naprawi?em to i teraz powinno by? ok. wystarczy zmieni? plik quiz.php na nowy kod pliku poda?em wy?ej. Jak kto? zauwa?y jakie? b??dy jeszcze co do dzia?ania lub ma pomys? na ulepszenie wtyczki to niech pisze.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl