ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodatkowa galeria (druga galeria)
miki3475
Witam, jest jaka? mo?liwo?? dodania dodatkowej galerii (albumu). Znalaz?em wtyczk? pozwalaj?c? to zrobi?, ale tylko dla v6 a ja mam v7.

Dzi?ki z góry za pomoc Smile

Wiadomo?? doklejona:
Ponawiam. Sprawa jest bardzo pilna.
Edytowane przez Pieka dnia 20.10.2009 07:27:50

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:35:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
scalp
Witam

Mam ten sam problem, zabra?em si? sam za robienie drugiej galerii. Próbowa?em to zrobi? analogicznie jak jest to wersji starszej. W zasadzie my?l? ze ju? wi?kszo?? zrobi?em, tabele w bazie, pozycja w panelu admina, wpis w maincore.php, problem pojawia si? gdy zaczynam zmienia? zawarto?? plików galerii, pojawia mi si? b??d typu

Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. Notice: Use of undefined constant db_photo_albums2 - assumed 'db_photo_albums2' in /home/dealer/main/pkg/preklamowe/misspomorskiego/html/photogallery2.php on line 189
  2. Table 'preklamowe_misspomorskiego.db_photo_albums2' doesn't exist
Zinterpretowano w sekund: 0.019, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Domniemam ?e w nowszej wersji cmsa jest mo?e jeszcze gdzie? oprócz pliku maincore.php definicja, czy co? innego do zmiany. B?d? wdzi?czny za pomoc.

Pozdr.
Edytowane przez Milka dnia 02.01.2009 11:54:41

kefirek
W za??czniku gotowe plik. Wysy?asz na ftp potem wchodzisz w twojastrona.pl/setup.php i instalujesz galerie
kefirek dodał/a następującą plik:
dodatkowagaleria.zip [26.09kB / 1052 Pobrane]

Edytowane przez kefirek dnia 27.03.2009 14:04:36

scalp
Dzi?ki, teraz dzia?a jak powinno Smile

miki3475
Musz? przyzna? dzia?a pi?knie, jednak?e czy ktokolwiek umie po??czy? to z Mass Uploader'em?
http://www.php-fu...d_id=19941

Wielkie podzi?kowania w stron? twórcy modyfikacji Wink

Podczas instalacji pokazuje mi si? b??d:

Tabela z dodatkow? galeri? pomy?lnie dodana.

Notice: Undefined variable: result2 in /home/zakgim2/domains/zakgim2.xsk.pl/public_html/setup.php on line 49

Niestety tabela do zdj?c nie zosta?a dodana.
Tabela z prawami admina uzupe?niona.

Wie kto? ja na to poradzi??
Edytowane przez miki3475 dnia 15.01.2009 14:47:46

kefirek
miki3475 napisa?/a:
Musz? przyzna? dzia?a pi?knie, jednak?e czy ktokolwiek umie po??czy? to z Mass Uploader'em?

Wielkie podzi?kowania w stron? twórcy modyfikacji Wink

Podczas instalacji pokazuje mi si? b??d:

Tabela z dodatkow? galeri? pomy?lnie dodana.

Notice: Undefined variable: result2 in /home/zakgim2/domains/zakgim2.xsk.pl/public_html/setup.php on line 49

Niestety tabela do zdj?c nie zosta?a dodana.
Tabela z prawami admina uzupe?niona.

Wie kto? ja na to poradzi??

Poprawi?em za??cznik wtyczka instalowa?a si? poprawnie ale b??d by? w if literówka Grin

nevton
kefirek moglbys wystawic jeszcze galerie 3?

Pozwolilem sobie wystawic przerobke trzeciej galeri
moze sie wam przyda.
Edytowane przez nevton dnia 18.01.2009 11:05:41

www.logosy.fajne.biz
miki3475
Modyfikacja teraz dzia?a super, jednak?e przy??czam si? to pytania nevtona

Gismo_PL
Kolego kefirek - dobra robota, gratulacje z mojej strony. Wszystko ?adnie si? instaluje i wy?wietla w galerii, ale .... niestety do pewnego momentu. Miniaturki s? pokazywane bez problemu, skalowane(pomniejszone)równie?. I tutaj zaczynaj? si? schodki poniewa? w momencie klikni?cia na zdj?ciu w celu jego otwarcia w pe?nym wymiarze otwierane jest zdj?cie o tym samym id jednak z pierwszej galerii. Prosi?bym o ewentualne wskazówki niezb?dne do skorygowania tego defektu Wink
Mo?na go zaobserwowa? na stronie pod adresem Galeria Ogólna

http://fsong.pl
Pieka
Autor modyfikacji zapomnial o pliku showphoto.php, ktory rowniez nalezy powielic i zmodyfikowac. Poza tym, w pliku photogaller2.php jest odnosnik do showphoto.php, zamiast do showphoto2.php. Popraw oba, a bedzie OK.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gismo_PL
Dzi?ki pi?kne Pieka za ukierunkowanie. Musz? przyzna?, ?e w dobr? stron? zmierza?em. Problem rozwi?za?em jednak nie oby?o si? bez edycji pliku showphoto2.php. Konieczne okaza?o si? dodanie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

oraz zmiana:
  1. DB_PHOTOS na DB_PHOTOS2,
  2. DB_PHOTO_ALBUMS na DB_PHOTO_ALBUMS2,
  3. PHOTOS na PHOTOS2,
  4. redirect("photogallery.php") na redirect("photogallery2.php")

Edytowane przez Gismo_PL dnia 12.02.2009 21:21:14

http://fsong.pl
DMac
Dzieki kolegom @Pieka i @Gismo_PL udalo mi sie dorobic brakujace rzeczy, ale pozostal jeden problem - ocenianie.
Jak dodam ocene na zdjeciu z tym samym id to zdjecia w roznych galeriach maja ta sama ocene.
Wie ktos moze jak to rozwiazac, aby kazde zdjecie miala swoja ocene?
Edytowane przez hoopak dnia 03.03.2009 20:27:37

www.alaskan.net.pl
Martini26
Czy moze ktos wrzucic finalne pliki aby dla mniej obeznanych w temacie nie bylo problemu z edycja plikow i nanoszeniem zmian?
Z gory bardzo dziekuje!
I jeszcze jedno, jesli chcialbym umiescic kolejne galerie na stronie to co bym musial zmienic!
Pozdrawiam
Martini26

kefirek
Martini26 napisa?/a:
Czy moze ktos wrzucic finalne pliki aby dla mniej obeznanych w temacie nie bylo problemu z edycja plikow i nanoszeniem zmian?
Z gory bardzo dziekuje!
I jeszcze jedno, jesli chcialbym umiescic kolejne galerie na stronie to co bym musial zmienic!

W za??czniku wy?ej da?em poprawione pliki.

miki3475
A mo?e próbowa? kto? zwi?za? Dodatkow? Galeri? z Mass Photo Uploader - masowe dodawawanie zdj?? do galerii

Niestety gdy ja próbuje co? przerobi? - sypie bug'ami :/

Pozdrawiam

// Galeria nr 2 dzia?a super, thx Smile
Edytowane przez miki3475 dnia 16.04.2009 15:39:46

bork
U mnie co? nie tak dzia?a. Po wrzuceniu zdj??, jak otwieram galeri?, to miniaturki s?, jak na nie klikam, to pojawia mi si? zdj?cie z galerii 1 a nie 2. Czary. Co schrzani?em?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Acha, kod troch? zmodyfikowany, by fotki otwiera?y si? na ?rodku na prze?roczystym tle. Tak jak tu
I jeszcze jedno. Tak samo dzieje si?, gdy wrzucam wszystkie pliki bez ?adnych modyfikacji
Edytowane przez bork dnia 23.04.2009 14:10:17

erlando
Bork . Jak zrobi? ?eby tak si? wy?wietla?y fotki po kliknieciu jak u Ciebie . Masz tak? wtyczk? ? B?d? wdzi?czny jak udost?pnisz. Wink
Cierpliwy kamie? ugotuje ...

webstreet.pl
bork
Mo?e w przysz?o?ci, ale to jest zwyk?e powi?zanie skryptu java z php i tyle. A mój problem póki co jest przeze mnie nie do okie?zania, gdy? po wrzuceniu dodatkowagaleria.zip po klikni?ciu na miniatur? wy?wietla si? zdj?cie z pierwszej galerii. Robi to si? zarówno gdy jest to czysta instalacja, jak i po modyfikacji (jak wy?ej opisywa?em). Nie wiem gdzie szuka?, który plik mo?e za to odpowiada?, gdy? w php jestem w stadium pocz?tkowym. Wi?c pomocy, hilfe, help, pamagitie i jeszcze jak chcecie w paru j?zykach napisz?, bo j? potrzebuj?! A mo?e kto? zna inny sposób na drug? galeri??
Edytowane przez bork dnia 27.04.2009 20:05:12

Gide0n
miki3475 napisa?/a:
A mo?e próbowa? kto? zwi?za? Dodatkow? Galeri? z Mass Photo Uploader - masowe dodawawanie zdj?? do galerii

Podmieniasz plik z za??cznika w /administration/photos2.php
Gide0n dodał/a następującą plik:
mass_photo_uploader_11.rar [6.71kB / 976 Pobrane]

Edytowane przez Gide0n dnia 16.10.2009 22:02:20

www.asgwroclaw.pl
Pietras1987
Witam mam taki problem mianowicie zainstalowa?em sobie drug? galerie niestety kiedy dodaje komentarz lub ocene pokazuje sie pod zdj?ciem :"komentarzy:1" ale komentarzu nie ma tylko Brak dodanych komentarzy. Mo?e czas doda? swój? to samo z ocen? nie pokazuje sie tabelka tylko ca?y czas Brak ocen. Mo?e czas doda? swoj?? POMOCY

www.zastraszacze.w8w.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl