ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Panele po prawej lub lewej stronie !
Martinez
Ja mam pomys? na moda, ma to wygl?da? tak, wszystkie panele po lewej stronie, zainteresowani ?? to jeszcze nie koniec GrinGrin
Przeprowadzi?em edycje plików z wersji v6.00.105 i mam panele po lewej stronie, wygl?da to tak:
...

Mam nadzieje ?e si? wam podoba i licze na komentarze GrinGrin

P.S. mode jeszcze nie istnieje Grin

Temat przenioslem. To nie jest problem, tylko reklama!!/Pieka
Edytowane przez Martinez dnia 01.04.2010 22:27:34
;]

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:54:15
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piteq
Hmm.Po pierwsze-wcale to zbyt estetycznie nie wygl?da.Zanim przesiad?em sie na Fusion mia?em stronke na jPortalu z identyczn? modyfikacj? lecz jako? nie przypad?a ona userom do gustu i prosili mnie bym wróci? do poprzedniego wygl?du.
Po drugie -Pieka ma ca?kowit? racje.Zamiast sie chwalic to móg?by? sie podzielc z innymi swoj? modyfikacj?.Ja osobi?cie z tego nie skorzystam ale inni...

Wooya
piteq napisa?/a:
Hmm.Po pierwsze-wcale to zbyt estetycznie nie wygl?da.Zanim przesiad?em sie na Fusion mia?em stronke na jPortalu z identyczn? modyfikacj? lecz jako? nie przypad?a ona userom do gustu i prosili mnie bym wróci? do poprzedniego wygl?du.
Po drugie -Pieka ma ca?kowit? racje.Zamiast sie chwalic to móg?by? sie podzielc z innymi swoj? modyfikacj?.Ja osobi?cie z tego nie skorzystam ale inni...

OOOOO! Milosnik Amigi? He he. Dopoki moja 1200 (z PowerPC) sie nie spalila tez mialem. Eh, fajny komputerek, szkoda, ze odszedl w zaswiaty Sad
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

crasch
Webmartin napisa?/a:
Ja mam pomys? na moda, ma to wygl?da? tak, wszystkie panele po lewej stronie, zainteresowani ?? to jeszcze nie koniec :D:D
Przeprowadzi?em edycje plików z wersji v6.00.105 i mam panele po lewej stronie, wygl?da to tak:
http://powernet.f...

Mam nadzieje ?e si? wam podoba i licze na komentarze :D:D

P.S. mode jeszcze nie istnieje :D

Temat przenioslem. To nie jest problem, tylko reklama!!/Pieka

Ooo samochwa?a (sam sie chwali) :D:D:P..

To ja Wam powiem jak to zrobi?, moim zdaniem modem to tego do ko?ca nazwa? nie mo?na :P
Tak wi?c w ka?dym oryginalny pliku Fusiona:

To:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prze?uci? na pocz?tek tego samego pliku, nad:

Koniec, trzeba to zrobi? z ka?dym oryginalym plikem w katalogu g?ównym fusion i forum - po tej zmianie wszysystkie bloki b?dzie poprzenosi? na inn? strone, poniewa? od tej pory b?d? na odwrót :D Zreszt? zobaczycie o co chodzi z tymi blokami jak ju? to zrobicie :)

btw. ja na swojej www te? mam wszystkie bloki po jednej stronie, oczywi?cie nie oby?o sie bez ingerencji Webmartina - który wszed? na moj? www i powiedzia? ?e jestem pi pi pi - bo to on jedyny w ?wiecie mo?e takie co? stosowa? na swojej stronie, jak to okre?li? "Prawa Autorskie" Ooo LOL :D Ale mnie ubawi?...

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

Pieka
crasch napisa?/a:
...To ja Wam powiem jak to zrobi?, moim zdaniem modem to tego do ko?ca nazwa? nie mo?na Pfft...

Hmm, ciekawe Wink To w takim razie co nazwiesz modem?
MOD'em nazywamy kazda modyfikacje (jak sama nazwa wskazuje Grin), bez wzgledu na ilosc i jakosc tej modyfikacji Smile
Zmiana w pliku majaca na celu zmiane funkcjonalnosci=modyfikacja tegoz pliku Pfft

Przepraszam za OFF'a..
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
crasch
Pieka, pieka.. Znów mnie zjecha?e? Grin.
Ale jak by? przeczyta? uwa?nie, zauwa?y? by? ?e napisa?em tam jedno magiczne s?owo - "...moim zdaniem...".

Sorki za offtopa.

pozdro

Dlaczego? Przeciez skomentowalem wlasnie to "Twoje" zdanie Grin /Pieka
Ta, ale moje zdanie to moje zdanie i prosze od niego zdala/crasch

Edytowane przez crasch dnia 21.10.2005 17:11:32
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

piteq
bo to on jedyny w ?wiecie mo?e takie co? stosowa? na swojej stronie, jak to okre?li? "Prawa Autorskie" Ooo LOL
Hehe.A licencja GPL?

OOOOO! Milosnik Amigi? He he. Dopoki moja 1200 (z PowerPC) sie nie spalila tez mialem. Eh, fajny komputerek, szkoda, ze odszedl w zaswiaty

Tak,tylko ?e...systemu w bardzo du?ym stopniu kompatybilnego z AmigaOS 3.x na tanich (w stosunku do maszyn z prockiem PPC) komputerach klasy PC.
Edytowane przez piteq dnia 21.10.2005 16:37:39

crasch
piteq napisa?/a:
bo to on jedyny w ?wiecie mo?e takie co? stosowa? na swojej stronie, jak to okre?li? "Prawa Autorskie" Ooo LOL
Hehe.A licencja GPL?

Tiaa, ale on nie okresili? ?adny praw - po drugie to on nie da? mi ?adnego gotowego moda który on zrobi? itd. Po prostu dowiedzia?em sie gdzie trzeba wyci?? a potem wklei? kawa?ek kodu, wszystko zrobi?em sam on mi niczego nie udost?pnia?.

Sorki za offtopa Grin

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

JazOOn
skoro crasch wyja?ni? jak dokona? tej MODyfikacji i ?eby?cie si? nie pobili o prawa autorskie albo nie powlekli oftopem to temat nale?a?oby zamkn??...

piteq
crasch sory ale opacznie mnie zrozumia?e?.Skoro kto? dokona? modyfikacji kodu na licencji GPL to ma chyba obowi?zek (stosuj?c restrykcyjno?? tej licencji) go udost?pni?.St?d moje wcze?niejsze s?owa
.Zamiast sie chwalic to móg?by? sie podzielc z innymi swoj? modyfikacj?.Ja osobi?cie z tego nie skorzystam ale inni...
jak i pytanie pod cytatem z Twojego posta.

//edit do posta poni?ej

Bardzo dobrze ?e poda?e? kod.W?a?nie chyba na tym polega idea Otwartego OprogramowaniaSmile
Edytowane przez piteq dnia 21.10.2005 19:01:22

crasch
Czyli co uwa?asz ?e nie powinnienem poda? tego jak to sie robi?? Grin

pozdro

..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

mateusz1824
Podepne si? pod temat, gdy? mój problem równie? dotyczy prawej belki menu

Przejde odrazu do senda problemu:
Strona http://www.pzs-c [cenzura]now.pl/ <-- nie wiem czemu ale wstawia napis cenzura wi?c adres stronki ze spacjami (spacje usun??) w w w . p z s - c h o j n o w . pl
By?a uszkodzona, poczym zosta?a naprawiona (przywrócone orginalne pliki) i zaktualizowana do najnowszej wersji php fusion. Po tej aktualizacji i naprawieniu prawa belka menu wskoczy?a na ?rodek, jak j? przywróci? na swoje stare miejsce czyli praw? stron? Smile
Edytowane przez mateusz1824 dnia 18.06.2006 22:55:42

Pieka
Pierwsze nadpisz plik side_right.php, a jesli nie pomoze, to usun, a nastepnie ponownie dodaj panele, ktore masz po prawej stronie.
Edytowane przez Pieka dnia 18.06.2006 23:49:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pawkow
otwieramy plik side_left.php

dodajemy to co jest pogrubione :)
pawkow dodał/a następującą plik:
side_left.rar [923Bajtów / 827 Pobrane]

Edytowane przez pawkow dnia 20.01.2007 06:48:58
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
jantom
W odniesieniu do innego tematu:
MeTeo napisa?/a:
Witam.

Przejd? od razu do sedna. Chodzi mi o podmian? plików side_left.php i side_right.php tak jak ma to przyk?ad w panelach v-panel'e (bodaj?e przeróbka Jantom'a [jak mnie pami?? nie myli, jak tak to przepraszam]). Chodzi mi jednak oto by nie by?o one po prawej stronie, tylko po lewej. Wiem, ?e mog? ka?dy plik przerabia? ale strona nie b?dzie si? opiera?a tylko o te pliki ale i inne wi?c to potrwa troch? poza tym zapewn? co? omin? i bym musia? po jakiejkolwiek aktualizacji znów modernizowa? pliki. Wi?c prosi?bym o przeróbk? takich paneli (je?li to nie problem) lub ew. wyt?umaczy? jak takow? zrobi? bo ogl?dam kod i generalnie nie rozumiem go (za wysoka szko?a jazdy jak na razie dla mnie).

Z góry dzi?kuj? i pozdrawiam
jantom dodał/a następującą plik:
panele_1.zip [1.64kB / 813 Pobrane]

http://jantom.info
Gander
A ja mam swój pomys? na to:

Wersja I - panele po lewej stronie:

1) otwieram plik side_right.php i wycinam kod od linii 23 do linii 39 (w??cznie):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

2) zapisuj?.
3) otwieram side_left.php i wklejam w linii 22:

4) zapisuj?

img413.imageshack.us/img413/3007/obapanelezjedejstronylefy2.th.png

Wersja II - panele po prawej stronie:

1) otwieram plik side_left.php i wycinam kod od linii 4 do linii 21 (w??cznie):

2) zapisuj?.
3) otwieram side_right.php i wklejam w linii 22:

4) zapisuj?

img413.imageshack.us/img413/9499/obapanelezjedejstronyprkg8.th.png

UWAGA! Numeracja linii w oryginalnym pliku mo?e by? ró?na od przedstawionej w przyk?adzie. Numery linii zosta?y podane w celu u?atwienia znalezienia bloków kodu w oryginalnym pliku, poprzez porównywanie ich z podanym przyk?adem.

Na skórce Valencia odst?p mi?dzy panelami jest nie za ciekawy wi?c warto zamieni? nazwy klas side-border-right na side-border-left i na odwrót.

img243.imageshack.us/img243/923/obapanelezjedejstronypoas1.th.png
Edytowane przez Gander dnia 20.08.2009 23:58:28

gander.solutions
szer
Gander ciekawy sposóbi powiem.... dobry i skuteczny Wink

Gander
Dzi?kuj? Grin

gander.solutions
szer
Pami?tam, ?e wiele razy by? ten temat poruszany i chyba nigdy tego rozwi?zania nie by?o Grin. Tylko edytowanie plików i przenoszenie kodu z pocz?tku na koniec Grin

maq
Na skórce Valencia odst?p mi?dzy panelami jest nie za ciekawy wi?c warto zamieni? nazwy klas side-border-right na side-border-left i na odwrót.

W jakich plikach? bo u mnie w css tego nie ma ...
"Ró?nica mi?dzy seksem i mi?o?ci? jest taka, ?e seks roz?adowuje napi?cie, a mi?o?? je wywo?uje" // Woody Allen

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl