ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Custom contact v1.3 - Spersonalizowany kontakt
BenLomax
Hej.
Widz?, ?e sporo osób pyta o modyfikacj? formularza kontaktowego.
Za??czona wtyczk?, dzi?ki której stworzymy dodatkowy formularz kontaktowy jaki tylko chcemy. Mo?emy dodawa? w?asne pola, checkboxy, pola wyboru itp.
Wtyczk? jest spolszczona ISO (nie jest to rewelacyjne t?umaczenie).

INSTALACJA
------------
1. Przes?a? za??cznik 'custom_contact" do folderu infusions.
2. W PA zainstalowa? wtyczk?.
3. PA => Wtyczki => Costum contact - tutaj spersonalizujesz swój formularz kontaktowy.

PS Je?li nie zosta? automatycznie dodany link do nawigacji, zrób to sam:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
BenLomax dodał/a następującą plik:
v7-custom_contact_v1-3.zip [19.19kB / 1449 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2011 16:34:31

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:10:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieta
No niestety. Ja mam stron? w utf8 wi?c zapisa?em t?umaczenie w tym kodowaniu. I wysy?aj?c wiadomo?? za pomoc? tego kontaktu wysy?a mi krzaczki (zamiast polskich znaków). Niestety nie wiem co mam zmieni? w którym miejscu aby by?y polskie znaki Sad

Prosz? o pomoc.
Z góry dzi?kuj? Smile
Pieta. Ten znad morza Smile

www.epieta.pl
Pieka
Sprawdzilem na stronie z kodowaniem UTF8 i wszystko dziala prawidlowo, brak w e-mailu jakichkolwiek krzakow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieta
Dobra. Sprawdzi?em jeszcze raz i niestety to samo. Wrzuci?em obraz ?e s? krzaczki u mnie:
images43.fotosik.pl/169/7e649eddb5dca835.jpg

Opisz? to troszeczk? tak jak to si? objawia u mnie.
Otó? gdy wy?le wiadomo?? za pomoc? tego formularza wysy?a. Jednak gdy wejd? w poczt? aby odczyta? wiadomo?? to pokazuje si? tak jak na screenie. Dopiero gdy wejd? w Widok-> Zestaw znaków->Unicode (Utf8) w Mozilla Firefox to pojawiaj? si? normalne znaki. Ale w nast?pnej wiadomo?ci jest to samo.

Nie wiem czy to co? ?le robi? czy nie ale w IE to samo jest niestety Sad. Nie mam poj?cia co mo?e by? nie tak Frown
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2011 16:15:22

www.epieta.pl
Pieka
Ustaw zestaw znakow na automatyczny, powinno pomoc. To nie jest wina tego kontaktu, zobacz na screenie jak to sie prezentuje w Thunderbirdzie:
images47.fotosik.pl/170/457bbcbdae2b7626.png
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieta
OK. Dzi?ki. Pomog?o. Superrr Smile

www.epieta.pl
erlando
Czy kto? wie jak to zrobi? ?eby osoba wype?niaj?ca formularz mia?a mo?liwo?? wydrukowania lub chocia? podgl?du jego zawarto?ci po wype?nieniu.

Bardzo pomocna by by?a te? dla mnie informacja gdzie trzeba szuka? ?eby zmieni? ustawienia tak , aby wysy?ajacy otrzyma? potwierdzenie z tre?ci? wype?nionego formularza.
Pomo?e kto? ?
Edytowane przez erlando dnia 03.10.2009 12:20:55
Cierpliwy kamie? ugotuje ...

webstreet.pl
aQs
Zainstalowa?em to itd. Tylko mam ma?y problemik. Dodaj?c pola z polskimi znakami zamiast np. "?" mam "?". Jak to naprawi? ?

Pinhead
Je?eli komu? sie przyda - moje t?umaczenie zakodowane w utf-8
Sprawdzone, dzia?a.
Pinhead dodał/a następującą plik:
polish-utf8.rar [1.48kB / 1216 Pobrane]

Edytowane przez Pinhead dnia 21.10.2009 18:54:42

www.altergothic.pl
pasta20
Witam, jak zrobi? instrukcje warunkow? if() else() w tej wtyczce.
Chodzi mi dok?adnie o to mam gotowy formularz :) za?u?my

Dok?adnie chodzi mi o to ?e mam 2 programy i jak u?ytkownik wybierze 1 to po wype?nieniu formularzu :) w efekcie ko?cowym wy?wietla si?

Mail poprawnie wys?any

Dzi?kujemy

Czy mo?na w t?umaczeniu doda? instrukcj? warunkow? ??
No i jak to zrobi? aby by? wy?wietlany link do pobierania stronki :)
Hm chyba musi sprawdza? pozycj? z bazy ;/

Pozdrawiam.
Edytowane przez pasta20 dnia 06.12.2009 14:16:37

Borys_B
Gdzie mog? znale?? linijki kodu odpowiadaj?ce za tekst wys?any na maila?
Chcia?bym zmieni? w wiadomo?ci która do mnie przychodzi "Imi?" na "<h2>Imi?</h2>"

piotru
Ja mam taki problem ?e go?cie nie mog? wys?a? wiadomo?ci. W ustawieniach jest Dost?pny dla: go?ci
ale gdy go?? przepisuje kod z obrazka pisze "B??dny kod potwierdzaj?cy" po zalogowaniu i przepisaniu obrazka dochodzi, gdy natomiast obrazek wy??cz? to goscie spokojnie mog? wysy?a? posty/wiadomo?ci
Edytowane przez Pieka dnia 16.12.2009 18:13:30

Borys_B
piotru sprawdzi?em u siebie i te? mi pokaza?o dwa B??dne kody; jednak nie by?em pewny czy to 0 czy O (zero czy du?e o).
Bo pewnie zwróci?e? uwag?, ?e s? ma?e i du?e litery.
Nast?pne kody ju? wchodzi?y u mnie, jako go??.
Trzeba bardziej zwraca? na to co jest na obrazku, chod? nie powiem przyda?o by si? od?wie?anie obrazka. Kiedy nie jeste? pewny kodu, od?wie?asz go na inny (jak przy rejestracji do PHP-Fusion.

piotru
Borys_B Ale ja mam KOD POTWIERDZAJ?CY jako: Tekst wiec go mo?na skopiowa? i wklei?. Obrazek te? sprawdza?em i mi nie dzia?a?, kolege prosi?em by te? wys?a? i nie móg?....

kamdz
Pobugowana jest ta wtyczka troszk?. Jak si? dodaje checkboxy albo list? to trzeba zaznaczy?, ?e pole obowi?zkowe. Dodatkowo potem nie mo?na wysy?a? maila jak jest jaki? element z podanych wy?ej bo wyskakuje b??d.

Borys_B
kamdz sprawdza?e? czy maile Ci docieraj? mimo tylu b??dów?
Bo u mnie w 100% docieraj?.

Tylko nie zmienia to faktu, ?e na stronie pojawia si? b??d

pasta20
Witam czy jest mo?liwo?? zmiany w kodzie aby sprawdza? która opcja wyboru zosta?a wybrana.
Chodzi mi dok?adnie o pole wyboru programu.
Np. s? programy:
A
B
Je?li zostanie wybrany A to poka?e link i has?o do programu A a je?li B to link i hsa?o do B.
images47.fotosik.pl/1059/d936f9862d04b54f.jpg

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2011 16:43:27

Siwy_boros
Te zmiany s? fajne. I na pewno mi si? przydadz?. Ale czy kto? móg?by zapoda? jak zmodyfikowa? contact.php aby by?y tam podane moje dane kontaktowe np. telefon, fax, nr GG.
B?d? "d?wi?czny" za pomoc.

Wiadomo?? doklejona:
Ju? po sprawie Grin Wystarczy?o pokombinowa? z t? wtyczk?. Chocia? sam plik contact.php tez uda?o mi si? zmodyfikowa? tak, aby zawiera? moje dane. Wystarczy?o popróbowa? i nawet takiemu lamerowi w PHP jak ja uda?o si? to zdzia?a?.
Edytowane przez Siwy_boros dnia 04.10.2010 22:06:27

www.splyw.pl
tombab
Witam,
U mnie podobnie jak u Borysa B wyrzuca b??dy je?li w polach wyboru (checkbox) zostanie jakie? niezaznaczone pole. Je?li wszystkie zaznacz? wszystko jest ok.

grzechx
Po zaintalowaniu wtyczki, po klikni?ciu na link "kontakt" pojawia mi si?:

Jak to naprawi??
Edytowane przez grzechx dnia 17.02.2011 16:23:11
Portal Prl'u --->www.czas-prl.pl

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl