ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Twoje plany w stosunku do Windows 7?
?wietnie, zamierzam kupi?! ?wietnie, zamierzam kupi?! 33%[13 głosów]
Kupiony i jest super Kupiony i jest super 18%[7 głosów]
Kupiony, ale nie jestem zadowolony/a Kupiony, ale nie jestem zadowolony/a 3%[1 głos]
Wystarczy mi moja Vista, XP Wystarczy mi moja Vista,  XP 28%[11 głosów]
Wole Linuksa Wole Linuksa 20%[8 głosów]
Głosów ogółem : 40
 Drukuj temat
Windows 7 - wra?enia, opinie, komentarze, porównania...
khaman
Windows 7, najnowsze dziecko Microsoftu, b?d? te? jak niektórzy uwa?aj? Service Pack 3 do Visty.

Macie, zamierzacie kupi?, jak wra?enia?

Testowa?em kiedy? na wirtualnej maszynie którego?-tam "Builda" i zapowiada? si? obiecuj?co, sporo "innowacji" zaczerpni?tych z innych systemów, nawet na wirtualnej maszynie chodzi? szybciej ni? w miar? ?wie?a Vista.

Osobi?cie nie przymierzam si? na razie do kupna, bo zainstalowana na laptopie Vista s?u?y tylko do gier a na co dzie? do wszystkiego innego u?ywam Ubuntu.
Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2009 12:25:06
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 02:19:42
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Ze wzgledu na coraz czestsze wyjazdy przymierzam sie do zakupu netbooka, ktory bedzie mial preinstalowanego Windowsa XP i w przypadku, ze Windows 7 na tym ruszy bez wiekszych strat na wydajnosci, to z pewnoscia predzej, czy pozniej zamienie XP na niego. Stad moje zainteresowanie w/w.
W chwili obecnej nawet jeszcze na zywo nie widzialem tego systemu, wiec wiem tylko to, co przeczytam w sieci.
Na obecnym sprzecie od dawna posiadam Ubuntu w wersji LTS i nie zamierzam go zamieniac na nic innego.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
piterus
Windows 7 jako jedyny system bez problemu przyj?? zmian? monitora bez problemu (przesiadka z Samsung SyncMaster 2443BW po??czonego za pomoc? DVI na telewizor Samsunga 37" pod??czonego za pomoc? z??cza D-SUCool. U?ywam Siódemki od wersji Beta i musz? powiedzie?, ?e jest znacznie przyjemniejsza w obs?udze od XP, który niestety jest za stary ju? na moj? konfiguracj?.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

ostry38
Moim zdaniem nast?pca XP wi?kszo?? programów z XP przyjmuje bez problemu Smile. Nie wiesza si?.

PS. Jak wpadnie co? 'wolnej' kasy to od razu po niego id? Smile
Edytowane przez Pieka dnia 30.10.2009 13:55:29
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
zezol
Niedawno po kupnie nowego komputera od razu wrzuci?em "siódemk?". Wcze?niej nie mia?em do czynienia z Vist? oprócz kontaktu z ni? u s?siada i dawno temu na starym kompie mia?em przez chwilk? testowo, bo stary pecet by? za s?aby na takie cuda Wink.

Osobi?cie bardzo mi si? podoba Windows 7, szczególnie nowy pasek zada? - jest ?wietny i bardzo intuicyjny! Smile Wi?cej chyba nie mam co pisa?, bo system jest bardzo fajny, a sam go poznaj? dopiero (jak pisa?em nie mia?em za bardzo styczno?ci z Vist?).
Edytowane przez zezol dnia 30.10.2009 14:01:33

lui
Musze si? zorientowa? czy mój komp to poci?gnie z wszystkimi wodotryskami jakie oferuje ten system. Je?li tak, to go bior? na 100% Smile

www.lui.ugu.pl
Borek
Ja za pierwszym razem mia?em Windowsa 7 i po tygodniu musia?em przeinstalowa? bo nie wykrywa?o mi Internetu. Teraz mam innego builda i dzisiaj zmieniam na XP bo na tym mam wiecznie jakie? problemy. Albo brak Internetu(jest tylko na trybie awaryjnym z obs?ug? sieci), albo inne b??dy. Raz mia?em taki przypadek ?e ca?kowicie pozbawi? mnie wszystkiego na pulpicie. Musia?em robi? przywracanie systemu i dopiero to pomog?o. Wcze?niej 2 lata mia?em XP i chodzi? bezproblemowo, dlatego te? dzisiaj przerzucam si? na XP.
Pozdro

www.ddadc.com.pl
Reyn
Jako nast?pce Visty, Windows 7 spisuje si? wr?cz rewelacyjnie. Nie mia?em jaki? wi?kszych problemów z systemem, prócz ma?ych zawiesze? z grami (po wgraniu sterowników wszystko wróci?o do normy). Mimo to nie kupi? Windows 7, poniewa? jest za drogi. Rozumiem, ?e jest godnym nast?pc? "boskiego"(to nie moje s?owa Wink ) XP, ale 499z? za OEM Home Premium to ju? jest przesada. Lecz i tak nie zmieni? na sta?e mojego ulubie?ca - Ubuntu ;P
Pozdro
Edytowane przez Reyn dnia 30.10.2009 15:10:06

szklaneczka
Mnie si? szykuje formatowanie dysku i wgranie systemu (tak od ponad pól roku), mam XP i SP2 (sp3 jako? nie chcia? si? przez co? zainstalowa?), zatem W7 mog? przetestowa?... tylko ?e kupowa? dla samych testów?
Kto? wie gdzie mog? znale?? jak?? wersj? demo czy co??
http://hagendis.pl/ - moja pierwsza stronka o WLO Smile

http://hagendis.pl/
EuGeN
Windows 7 mile mnie zaskoczy?, mia?em styczno?? z RC. Ale jako? nie mam zamiaru go kupi? chyba ?e b?d? kupowa? nowy komputer i dostane pre-install 7. Tak na chwile obecn? zostaje przy XP/Ubuntu.

szklaneczka, jest taka mo?liwo?? http://technet.mi...42495.aspx
Kocio Kocio

eugenq.eu
bartek124
Ja korzystam z W7 od pojawienia si? buildu 7100 (RC). B?d? na nim pracowa? pewnie do marca, bo wtedy ko?czy si? okres testowy.

Ogólnie system bardzo mi si? spodoba?, wcze?niej przez chwil? mia?em Vist? i przekona?em si?, ?e wi?kszo?? z?ych opinii o niej jest wyssanych z palca, ale jednak ró?nic? mi?dzy tymi systemami czu? od razu.

W7 dzia?a bardzo p?ynnie, odk?d go mam zawiesi? si? mo?e raz przy odpalaniu zbyt wymagaj?cej gierki. Wszystko chodzi elegancko, system jest intuicyjny, prosty w obs?udze, no i ?adny Smile

Jak wpadn? jakie? pieni??ki to chcia?bym kupi? ten system, je?eli nie dam rady przesi??? si? na Ubuntu/Minta.

Polecam w 100%, chyba rzeczywi?cie b?dzie to nast?pca XP i nie zgadzam si? z opini?, ?e to SP3 do Visty.
Edytowane przez bartek124 dnia 30.10.2009 16:52:44
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
ostry38
@szklaneczka o ile sie orientuje to na stronie Microsoftu mo?na za free pobra? wersj? 'RC' ale có? licencja jako? do maja przysz?ego roku.
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Pinhead
Hmm, z racji tego ?e zajmuj? si? "domowym helpdeskingiem" jestem zmuszony raz na jaki? czas zapoznawa? si? z nowo?ciami ma?omi?kkich, gdy? to Windowsy maj? wszyscy tzw. "normalni ludzie" Smile
Z mojej strony najwa?niejsza to konstrukcja systemu i dost?pno?? narz?dzi, zw?aszcza konsolowych (g?ównie ratunkowych, bo ludzie "przewracaj?" systemy masowo)
W7 prezentuje si? jak poprawiona Vista, co jest jak najbardziej ok - Vista bowiem okaza?a si? mega wtop?. Je?eli wersja finalna ??czy przyjemny i lepiej skonfigurowany GUI z lekko?ci? i intuicyjno?ci? XP to na pewno zast?pi w ko?cu starszego brata.
Niepokoi mnie tylko tendencja do preinstalowania systemów na dyskach, oraz udost?pnianie instalatorów w formie ukrytych partycji. Te instalacje uruchamiane z dysków maj? cz?sto bardzo uproszczone opcje instalacyjne (pomy?lane dla ma?o "znaj?cych" si? u?ytkowników, przez co ludzie masowo kasuj? sobie dane poprzez przywracanie kompów do stanu fabrycznego z preinstalatora)
Oczywi?cie, to nie wina MS tylko producentów sprz?tu, tym niemniej uwa?am ?e nic nie zast?pi instalacji z no?nika - pod tym wzgl?dem XP, jak dotychczas absolutnie rz?dzi. Wkurza mnie te? "mafijno?? sterownikowa" - czytaj, brak driverów pod starsze wersje systemów. To zmusza ludzi do przesiadki na nowsze wersje Okienek, bo do nowo kupionej, np. karty graficznej czy wifi na USB nie ma sterów pod XP. Te robione przez spo?eczno??, patchowane, itd, cz?sto dzia?aj? mocno niestabilnie.

www.altergothic.pl
Wooya
Testowalem RC pod VirtualBoxem. Generalnie uwazam, ze na pewno jest duuuuzo lepszy niz Vista, ktorej nawet patykiem nie tkne Wink Mimo wszystko nie kupie, gdyz Windowsa w obecnej chwili uzywam tylko w pracy. No w domu tez uzywam, ale tylko po to, by podlaczyc sie do VPN w pracy, jako ze nie znalazlem sposobu na Ubuntu (tudziez innym linuchu) podlaczyc sie do VPN przy pomocy RSA SecurID (moze ktos zna sposob? Smile ). Jak dla mnie najwazniejsze jest by system nie zzeral zasobow kompa na dzien dobry. Co niestety nawet XP z zainstalowanymi kilkoma dodatkowymi uslugami czyni. Zreszta panowie z Redmond chyba za szczytny cel postawili sobie wykorzystywanie pamieci wirtualnej kiedy tylko sie da i jak sie da. W pracy po uruchomieniu kompa z 2GB ramu wirtualka ma ok 500MB. Na koniec dnia 1,5GB i komp muli niemilosiernie. Z tego co zdazylem pod W7 zauwazyc sytuacja ma sie podobnie. Wsio laduje w wirtualce. Takze w zwiazku z moimi potrzebami, ktore zaspokaja Ubuntu, a XP udostepnia VPN, poki co nie skorzystam...

PS: post pisany z kompa w pracy podlaczonego z owego XP po VPN Wink
PS2: jakos mi sie wczesniej zapomnialo, a teraz przypomnialo Wink Zainstalowale VB pod Ubuntu, pod VB WXP, pod WXP RSA SID i mam RSAID pod Ubuntu Pfft
Edytowane przez Wooya dnia 30.10.2009 21:05:34
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

nmpministranci
Je?li o mnie chodzi to Windows 7 jest bardzo dobr? poprawk? Visty. Cool U?ytkuj? jednak od roku Vist? Ultimate i nic na ni? z?ego nie powiem. Bardzo mi si? podoba, jest intuicyjna, a co najwa?niejsze nie ?apie ?adnych zawiasów. Przy zakupie mia?em w?tpliwo?ci, ale teraz nie ?a?uj?.Grin Windowsa 7 narazie nie kupuj?(toleruj? tylko orygina?y), poniewa? uwa?am, ?e zmiana dobrego systemu po niespe?na roku by?aby szale?stwem.
PozdrawiamWink
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Pinhead
Wooya, pracuj? na Acerze 5220 (Celeron 2ghz), XP SP2 - z 512 mb ramu DDR533. Z us?ug uruchamiam na starcie tylko Avasta, ?ciank? i GG + obowi?zkowe us?ugi systemowe. Nic si? nie tnie, system od w??czenia do pe?nej gotowo?ci potrzebuje 1,5 minuty. XP po dobrym skonfigurowaniu jest naprawd? skalowalny do klasy sprz?tu. S?k w tym, ?e rzeczywi?cie s? sytuacje gdzie tych us?ug potrzeba wi?cej, no i bez du?ego ramu jest spory problem. Cz?sto widz? konfiguracje autostartu u klientów, od których si? w?os je?y - znaczna w tym wina producentów softu, którzy nie informuja usera, ?e instaluj?c ich soft doinstaluje sobie jeszcze od groma us?ug startowych, i potem do?? mocna maszyna ledwie dyszy od kilkunastu niepotrzebnych w?tków. Liderem w tej kategorii jest HP i ich sterowniki do urz?dze? wielofunkcyjnych.

/Przypomn?, ?e to temat o Windows 7 a nie XP i jego us?ugach //khaman
Edytowane przez khaman dnia 30.10.2009 20:17:31

www.altergothic.pl
ftcms
Windows 7 fajna sprawa widzia?em, bawi?em si? i powiem, ?e w ko?cu krok w dobr? stron? lecz przywi?za?em si? jako? do linuxa przez ten czas.

szymon
W?a?nie niedawno zainstalowa?em i prócz braku "?" (ma?e), jest wy?mienicie. Wsio gra i buczy. Mia?em troch? problem ze sterownikiem do karty wifi - ale na na sterach xp czy visty ?miga. By? te? problem z grafik - jaskrawy czerwony - ale to te? wina ustawie? karty graficznej. Prócz sterów do wifi ?adnych innych nie instalowa?em. Jestem pod wra?eniemWink

www.zloteskrzydlo.pl
Gander
Witam szanownych u?ytkowników. Ja z kolei jeszcze nie zainstalowa?em na swoim netbooku Win7, ale my?l? ?e zrobi? to przed ko?cem roku. Troch? si? obawiam tego systemu, gdy? mój komputer ledwo co spe?nia minimalne wymagania. Jednak?e je?li zadzia?a to ?mia?o uzupe?ni? pami?? RAM do 2 giga oraz kupi? sobie licencj? na Home Premium 32bit OEM. Tak, tak, ten temat traktuje o wra?eniach: otó? zainstalowa?em ten system siostrze na laptopie i tak jej si? podoba, ?e zamierza zakupi? licencj? OEM. Moja siostra tak strasznie nie lubi zmian w oprogramowaniu i systemach operacyjnych, ?e trzeba przyzna?, ?e jest to wi?c jakim? wska?nikiem jako?ci nowego systemu. Siostra mówi "Bardzo podoba mi si? ten system, kupi? go sobie". W pierwszej chwili, gdy jej pokaza?em bajer z [Win]+[Tab] to by?a zdezorientowana, ale po chwili jak sama to otworzy?a to powiedzia?a "Ale fajne". Bardzo si? ciesz? Smile

Wiadomo?? doklejona:
Dodam tylko ?e Doradca uaktualnienia Windows 7 w moim netbooku MSI Wind U120H nie wykrywa sterowników dla wbudowanego modemu Ericsson F3507g przez co pewnie b?d? musia? u?y? tych od Lenovo...
Edytowane przez Gander dnia 27.12.2009 16:13:11

gander.solutions
Konto ukryte
Kupi?em Win7 jeszcze w przedsprzeda?y (Home Premium BOX), dosta?em z ma?ym po?lizgiem ale sam system sprawuje si? na laptopie (HP z serii dv5) po prostu ?wietnie - zero problemów, wszystko dzia?a jak powinno. Zdecydowa?em si? na instalacj? wersji x64 i równie? problemów z aplikacjami x86 nie ma.

Wbrew temu co mówi marketing i osoby które da?y mu si? nabra?, system ten nie jest wcale du?o szybszy od Visty - w porównaniu Vista x64 SP2 i Windows 7 x64 wypadaj? pod tym wzgl?dem bardzo podobnie. Nie mówi? o syntetykach, bo te k?ami?, ale o moich wra?eniach z u?ywania obu systemów Smile

System polecam ka?demu Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl