ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
B??d: Nieznana kolumna field_group order clause w Polach Profilu
Drecha
Witam,
mam w zwyczaju wgrywa? ca?? mas? ró?nych modu?ów i pól profilu na raz i dopiero pó?niej instalowa? je. Po w/w czynno?ci znalaz?em dziwny b??d w Polach profilu. Próbowa?em sam si? z nim upora?, jednak nic to nie da?o.
Poni?ej tre?? b??du:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prosz? o pomoc i pozdrawiam.

Zapomnia?em doda?, ?e korzystam z multisite, to mo?e mie? chyba jakie? znaczenie w moim przypadku.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 03.10 - 01:24

Edytowane przez Drecha dnia 03.10.2010 22:23:16

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 18:13:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
No wi?c teraz szukaj które pole profilu powoduje b??d. Innego wyj?cia nie widz?, bo nawet nazwy pliku czy linii kodu nie ma. To SQLowy b??d.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Pieka
Kolejno wylaczac i odswiezac strone, innej mozliwosci dla Ciebie nie widze, skoro nie masz pojecia o tym, co robisz.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Drecha
Rozumiem, dzi?kuj?. ;]

slawekino
Witam, u mnie wyst?puje identyczny b??d tyle ?e ju? wy??czy?em wszystkie pola profilu a b??d:

nadal zosta?. Ma kto? jaki? pomys??
W?asnie zamieni?em wszystkie pliki odpowiedzialne za pola profilu na oryginalne a b??d pozosta?.
Edytowane przez slawekino dnia 05.02.2011 22:47:13

Drecha
Korzystasz z Fusionboard, prawda?

slawekino
Tak a ma to jakie? znaczenie?

Drecha
Ogromne. Fusionboard narzuca w?asn? podstron? z edycj? profilu. Poszukaj w temacie o Fusionboard pliku usercp. Jak nie b?dziesz móg? znale??, to podrzuc? Ci tutaj link.

slawekino
Ok. Dzi?ki.
Edytowane przez Pieka dnia 05.02.2011 23:22:40

Drecha
Na wszelki wypadek: http://www.php-fu...ost_153918

slawekino
Dodam ?e podmieni?em ju? wszystkie zmodyfikowane skrypty
jak i

Edytowane przez slawekino dnia 05.02.2011 23:46:39

Drecha
Przecie? w tej paczce masz tylko plik usercp.php, który musisz wgra? do folderu Fusionboard w katalogu wtyczek.

slawekino
Dla dope?nienia informacji podmieni?em wszystkie zmodyfikowane pliki na oryginalne, skasowa?em pododawane przeze mnie pliki i wyczy?ci?em MySQL.
Edytowane przez Pieka dnia 06.02.2011 12:53:17

Drecha
Nadal nie rozumiem. Prosi?em jedynie, aby? podmieni? podrzucony plik, to wszystko.

slawekino
Pozostaje wi?c tylko pro?ba do g?ównego administratora o pomoc lub podpowiedz w usuni?ciu b??du.
Je?li b?dzie to potrzebne to podam na PW dane do konta g?ównego administratora i dane do ftp.

Pieka
Miales podmienic tylko jeden wskazany plik z podanej paczki, a nie wszystkie inne, czy czyscic baze. Zrobiles to?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
slawekino
Zanim kolega o tym wspomnia? to ju? odinstalowa?em te pliki.Tak wi?c nie mia?em jak ich podmieni?.

Pieka
Blad byl od poczatku instalacji strony, czy pojawi? sie pozniej? Jesli pozniej to kiedy, po instalacji/modyfikacji czego?
Gdzie dokladnie wystepuje na stronie? Mowimy o stronie z profilu?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
slawekino
B??d pojawi? si? ju? po instalacji i dodaniu user_field, ale nie umie powiedzie? jakiego bo doda?em ich kilka.
B??d pokazuje si? w edycji profilu i po klikni?ciu na profil u?ytkownika.

Wiadomo?? doklejona:
Zapomnia?em doda? ?e wida? tylko dane takie jak nick, has?o, e-mail, awatar. Nawet po dodaniu jakichkolwiek danych do innego pola np.opcje dodatkowe czy dodatkowe informacje po prostu ich nie wy?wietla.
Edytowane przez Pieka dnia 10.02.2011 12:27:03

Pieka
Wejdz do zarzadzania polami profilu i wylacz wszystkie. Nastepnie wykonaj kopie katalogu user_fields, usun go z serwera i wstaw na jego miejsce nowy, ze swiezo pobranej paczki PHP-Fusion, wlasciwej dla posiadanej wersji.
Jezeli wczesniej nie usuwales zadnych plikow pol profilu to w/w pomoze na 100%.

Odnosnie fusionBorad, podczas instalacji podmienia sie plik update_profile_include.php w katalogu includes, wiec ten plik rowniez zastap oryginalnym, pobranym z tej samej paczki co wyzej. Idealnie byloby, gdybys sprawdzil, co zamieniles podczas instalacji w/w i wszystko przywrocil do stanu pierwotnego.

PS W PA => Zarz?dzanie u?ytkownikami => Kategorie pól u?ytkownika masz cztery podstawowe kategorie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl