ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Problem z chmodami podczas instalacji
Taex
Wrzuci?em wszystkie pliki php-fusion na serwer ustawi?em chmody tak jak TUTAJ a podczas instalacji wyskoczy? mi komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez Pieka dnia 18.09.2006 23:03:44

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:56:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
daros
masz swoj serwer czy na bezplatnym jesli tak to na jakim bo na osemce nie zainstalujesz bo brak bazy Smile

www.et.kantyna.info
Taex
Mam na skip.pl i mam bazy MySQLSmile

wlodi
Sprawd? czy napewno plik config.php ma ustawiony chmod 777. Jak by co to zg?o? sie do mnie na gg, postaram sie pomóc

@daros-zupe?nie inny komunikat by sie pojawia? gdyby nie by?o bazy danych. Nie wprowadzaj w b??d

http://telegram.revo.la
Taex
wlodi napisa?/a:
Sprawd? czy napewno plik config.php ma ustawiony chmod 777

Jak sprawdza?em to niemog?em znaje?d? pliku config.phpShock pobra?em na nowo php-fusion ?eby uzupe?ni? ten plik ale tak te? go niemaShock Oco w tym chodzi?

Gardner
Bo w instalce jest plik blank_config.php, który trzeba przemianowa? na config.php i nada? mu CHMOD, ale to ju? chyba jasne Wink

http://userbarz.ovh.org
Taex
Ju? zainstalowa?emSmile
Ale niewiem czemu niechc? mi si? wy?wietla? napisy na buttonach - jak naprzyk?ad pisz? jakiego? neswa i chc? go zapisa? to na dole mam 2 ma?y buttony na których nic nie pisze Sad
Edytowane przez Taex dnia 14.08.2006 15:46:44

bogo
A ja moze zaczne od czego? innego. Mój pierwszy post ale co tam.
Zainstalowa?em sobie fusiona na YOYO (www.keeway.yoyo.pl)
Cz?sto pojawia mi si? komunikat mysql..blebnle ble zako?cozny (2)...
Czytaj?c fora podpowiadano mi ?e moze mam loclahost zamiast mysql.yoyo.pl, ale ja mam wszystko poprawnie. Zda?a?y si? sytuacje ?e storna nie wchodzi??, a wystaczy?o od?wiezyc i ok. Zwala?em to na serwer...ale szuka?em innych ?róde?..zmieni?em tak dla jaj uprawnienia dla pliku config.php na 777 i jako? teraz chodzi...ale nie wiem czy d?ugo wytrzyma :/ i czego to wina...zupe?nie si? na tym nei znam i dopiero zaczynam Grin

as
Tu nie ma co dywagowa? i g?owy ?ama? po pró?nicy... wszystkiemu s? winne darmowe yoya i temu podobne pseudoproffesionalserwy
as

bogo
Unable to establish connection to MySQL
2002 : Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

Oto ten b??d który nadal si? wyswietla...heh..no trudno..moze który? z userów kiedys podpali YOYO za to ze nie moze wejs? na stronke..heh

Mam tak? pro?b?...o link do instrukcji lub wyt?umaczenie w punktach co mam zrobic by wgra? na nowo php fusion ale nie straci? tre?ci czyli artyku?ów i forum etc.
Edytowane przez Pieka dnia 01.10.2006 14:30:04

SebaZ
to nic nie da. Pad? serwer MySQL , chyba ze grzeba?e? w pliku config.php lub zmienia?es has?a do bazy danych to ustaw je we wspomnianym juz pliku
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Vak
A co mam zrobic jezeli nie moge zmienic CHMOD-ów ?
ak daje zeby zmienic to wyskakuje mi takie cos "Unable to open data socket"
Serwer mam na strefa.pl Smile
Prosze o pomoc Smile

as
A jakiego programu u?ywasz do zmiany warto?ci CHMOD ?... wydu? z siebie co? wi?cej ni? tylko j?k o pomoc
as

Vak
Tak wiec uzywam ACEftp...
Wczesniej nie mialem z tym problemow, na innych serwach.
A czy bez zmiany CHMOD da sie jakos obslugiwac php fusion ?

as
Mo?e to w?a?nie wina tego programu lub kwestia jego ustawie?...
as

Pieka
Vak napisa?/a:
Tak wiec uzywam ACEftp...
Wczesniej nie mialem z tym problemow, na innych serwach.
A czy bez zmiany CHMOD da sie jakos obslugiwac php fusion ?

Czytales?
http://poczta.str...c/?cat=179
http://poczta.str...c/?cat=254

a przede wszystkim:
http://poczta.str...79&inf=616

Ja mam za Ciebie szukac informacji o TWOIM hostingu??
Edytowane przez Pieka dnia 01.10.2006 14:40:25
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Vak
Wielkie dzieki Smile
No wiesz, ja dopiero zaczynam i jeszcze nie zabardzo sie na tym znam a ze jestem leniem to wole sie zapytac niz szukac Smile

Pieka
Vak napisa?/a:
Wielkie dzieki Smile
No wiesz, ja dopiero zaczynam i jeszcze nie zabardzo sie na tym znam a ze jestem leniem to wole sie zapytac niz szukac Smile

Chyba nie chcesz wiedziec, co ja robie z leniami...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Emeryt
Dajesz im zaj?cie w Supporcie <joke> Wink

MeTeo
co? gdyby ekipa supportu by?a leniwa by? nie otrzyma? tu odpowiedzi. Poza tym pami?taj, ?e to te? s? ludzie (wbrew pozorom ^^) i maja swoje zaj?cia. Poza tym rol? forum nie jest pisanie ci?g?ych odpowiedzi przez ekipe userom tylko wymienianie si? nawzajem wiedz? tyle ?e wi?kszo?? osób przychodzi tu tylko o pomoc a sama nie pomoze... Smile pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl