ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
do admina strony
adonis
chce was powiadomi?,?e wasza strona jest chyba najwolniejsza w otwieraniu itd.jest to koszmar jakiego nigdzie nie spotka?em,?rednia czasu otwierania strony jest ok 30sek,a jak chce sie zalogowa? to czekam nstepne 30sek,widzia?em ciezkie strony co sie o wiele szybciej otwieraj?,dziwie sie administratorom strony ze olewaj? to,gdzie wy macie serwer?na ksiezycu?,i nie piszcie mi ze za ten serwer p?acicie,bo pewnie admin serwera wam dop?aca.ide teraz wcisnac buton dodaj temat,a miedzy czasie cherbatke sobie zrobiePfft

http://progwebsat.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 08:22:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
marpar
1. we? do r?ki s?ownik jak chcesz co? przekaza? ludziom
2. nie ?atwo jest utrzyma? strone gdzie jest ponad 7tysi?cy userów.
3. Strona wcale nie otwiera sie tak wolno...
4. G?upoty gadasz i tyle

zejdz cz?owieku na ziemie Pfft
pozdro!

userbar_marpar_20.jpg

www.judo.czechowice.pl
as
Co Ty nie powiesz ?... to chyba nie ogl?da?e? Koszmaru z ulicy Wi?zów i tak naprawd? nie wiesz co to jest prawdziwy koszmar. Informacja Twoja jest jednak bardzo cenna i winna spowodowa? prawdziw? rewolucj? sposobie parzenia herbaty na czas. Czas parzenia b?dzie mo?na teraz ustala? w Supportach/godz.
as

Lukeup
Czas ?adowania strony jest porównywalny z innymi stronami opartymi o php. Przy logowaniu jest nieco d?u?szy (góra 5 sec). By? mo?e na serwer logowa?o si? du?o ludzi, st?d mia?e? to opó?nienie.

lukeup.pl
JazOOn
a po 2 Smile powiedz przyjacielu jakiej ty przegl?darki u?ywasz Smile bo mi pod ff ani opera nigdy tak d?ugo nie wchodzi?a...

Grzes
JazOOn napisa?/a:
a po 2 Smile powiedz przyjacielu jakiej ty przegl?darki u?ywasz Smile bo mi pod ff ani opera nigdy tak d?ugo nie wchodzi?a...

D?ugo nie d?ugo - ka?da strona czasami d?u?ej sie ?aduje ale mog? tylko doda?, ?e strona g?ówna czasami naprawde d?ugo potrafi si? ?adowa? albo wogóle. Mam tak? sytuacje:
http://grzes.info...ion.pl.png
?aduje si? .. ?aduje i na dole w pasku statusu pojawia sie Zako?czono a strona pozostaje bia?a.
Mam to zasadniczo tylko na stronie g?ównej. Reszta strony ?adnie szybko si? ??duje.

Tak na marginesie teraz przy logowaniu mia?em co? takiego:
http://grzes.info...on.pl1.png
zda?a mi sie to tak?e czasami na forum ale to ju? kompletne wyj?tki.

Nie obierzcie mnie jako osob?, która znalaz?a sobie punkt zaczepienia bo tak niejest - chcia?em tylko da? zna? o tym co widze Smile

ps. przegl?darka chcia?a mi pobra? post.php przy próbie za?adowania podgl?du posta.
przy drugim podgl?dzie mia?em:
Unable to establish connection to MySQL
2002 : Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11)
trafi?em z tym pisaniem posta chyba poprostu na jakie? drobne problemy Pfft
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

SebaZ
Grze? nie jeste? sam. Ja te? to mam i nie dziwne, ?e wi?kszo?? tak ma. Poprostu wielce chwalone serwery xon.pl nie wyrabiaj? Sad i trzeba si? tylko smuci? z tego powodu. Mo?e php i parsowanie html jako, tako leci ale mysql juz pad? dawno temu.
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dzisiaj!!! to MONT EWEREST, po godzinie uda?o mi si? zalogowa?.
Pójdzie-nie pójdzie?

wlodekp.europa.pl
adonis
w?asnie to chcialem napisa?,a nie wysmiewa? sie itd,co as i marpar chcieli napisac swoje racje,dziwne ?e wszyscy tak maj? a oni nieWink

Pieka
Co mam Wam na to odpowiedziec...
Sami widzicie, co sie dzieje jak hosting obniza ceny (zwieksza parametry przy zachowaniu ceny).
Osobiscie mam juz dosyc, ale jakos musimy wytrzymac do listopada, bo tak mamy oplacone konto.
Kosztowalo nas okolo 500zl/6 miesiecy... To malo? (pyt.ret.)
Pozostaje mi przeprosic Was za zaistniala sytuacje i zapewnic, ze bedzie lepiej.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
adonis
Pieka nie musisz przepraszac,wstydzic powinien sie admin serwera.pozdroWink

Grzes
adonis napisa?/a:
Pieka nie musisz przepraszac,wstydzic powinien sie admin serwera.pozdroWink

dok?adnie.

Pieka skoro jeste?cie uwi?zieni to mo?e zainteresujcie si? tym http://webcity.pl...y.php/t/51 - dzia?a ca?kiem dobrze Smile

Pieka
Zastosowaliscie u siebie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Grzes
Tak. Jest z tym troch? roboty bo jakby nie patrze? niema to nic do fusiona, smarty chyba by?yby lepsze ale wko?cu to fusion i nie chodzi tu o zrobienie nowego cmsa.

Mo?e troch? cyferek:
Strona g?ówna: 28 zapyta? sql
widok rozszerzonej cz??ci newsa: 21
strona g?ówna forum: 50
lista kategorii artów: 18
widok tematów forum (http://extreme-fusion.pl/forum/forum,53): 43
widok tematu gdzie wy?wietlane jest pe?ne 20 postów na stron?:43
widok tematu z jednym postem (temat bez odpowiedzi): 24

to i tak dos? du?o ale za czasów v5 srtona g?ówna forum generowa?a 511 (czy cos ko?o tego) zapyta? Grin
Zapytania zliczam tak http://extreme-fu...ic,38,2747 (w samej klasie tego skryptu te? doda?em zliczanie - nie zlicza zapyta? które bierze z pliku)
Pozatym je?li chodzi o samo forum to liczby odpowiedzi w temacie, liczby tematów w danym forum i te inne cyferki widoczne na stronie g?ównej forum jak i w widoku tematów danego forum s? dodatkowo trzymane w bazie - skrypt nie zlicza ich przy ka?dej ods?onie a tylko przy dodawaniu postu/tematu czy jego usuwaniu.

ps. to liczby dla zalogowanego uzytkownika, dla go?cia na stronie g?ównej forum jest tego oko?o o po?owe mniej (dla go?cia nie s? oznaczane posty nieprzeczytane - jedna kategoria forum: jedno zapytanie)
Edytowane przez Grzes dnia 20.09.2006 10:40:48

slawekneo
hee ten sam skrypt zaczelem dostosowywac do fusiona ale jakos tak wyszlo ze zaczelem robic cos innego i calkiem mi wylecialo to z glowy Grin postram sie dzisiaj dokonczyc prace Grin no chyba ze juz (@grzes) zrobiles i udostepnisz to bedzie lepiej dlamnie bede mial wiecej czasu a inne zachcianki Grin
Pozdro!!
EDIT: oo jak pisalem moj post to Twojego @grzes nie bylo Grin
Edytowane przez slawekneo dnia 20.09.2006 11:00:49

Grzes
Dogada?em si? z S?awkiem na gg, popo?udniu mo?e uda si? zrobi? jaki? "uniwersalny" cache dla fusiona Smile

Pieka
Grzes napisa?/a:
Dogada?em si? z S?awkiem na gg, popo?udniu mo?e uda si? zrobi? jaki? "uniwersalny" cache dla fusiona Smile

Ciesze sie, bo jest nam to potrzebne jak sprawgnionemu woda Grin
Ponizej odnioslem sie do Waszych cyferek Wink

Strona g?ówna: 28 zapyta? sql - 48
widok rozszerzonej cz??ci newsa: 21 - 40
strona g?ówna forum: 50 - 88
lista kategorii artów: 18 - 39
widok tematów forum (http://extreme-fusion.pl/forum/forum,53): 43 - 40
widok tematu gdzie wy?wietlane jest pe?ne 20 postów na stron?:43 - 42
widok tematu z jednym postem (temat bez odpowiedzi): 24 - 42

Gdzie blue to my Smile

Jak sam widzisz nie jest tak zle. Powalczylismy juz swego czasu z Wooya.

Edit: Jednak wedlug xon'a, to nie jest kwestia tyle ilosci, co wartosci tych zapytan.
Przytocze:

1. "Jaka wedlug Was jest "wlasciwa" ilosc zapytan?" - nie chodzi tu o ilo?? (chocia? 115 to i tak jest du?o w stosunku to normy 10-15), tylko, co te zapytania wykonuj? tj. ile oblicze? si? na nie sk?ada.

(wtedy bylo jeszcze 115 zapytan na forum).

Gdzie glownie chodzi im o jedno:

Co do zapytania, to z tego co widzimy, sprawa ca?y czas dotyczy tego samego:
Copying to tmp table | SELECT tf.*, tt.*, tu.user_id,user_name, MAX(tp.post_id) as last_id, COUNT(tp.post_id) as count_post

To zapytanie jest zawarte w panelu Ostatnie aktywne tematy i wedlug nich sprawia najwieksze problemy, co doskonale widac podczas ladowania strony glownej.
Edytowane przez Pieka dnia 20.09.2006 11:22:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaZ
ja tylko dopowiem, ?e ten skrypt zosta? zastosowany bo grzes na nim uczy? si? cache'owania Smile ja zreszt? te?... Jednak uwa?am, ?e warto u?y? czego?...hmmm... wi?kszego w sensie kodu. Jakiej? powazniejsze klasy specjalnie dostosowanej do uzytku, nie g?ównie do nauki innych jak to dzia?a Smile

Nie mnie jjednak dzia?a i livenet nei pluje si? o zpaychanie serwera mysql przez nasza stron?... ale wiecie co by?o dobre w tym? przez pewien czas byli?my sami na serwerze Smile admin przenis? wiekszo?? stron z serwera gdzie my bylismy i tez smiga?o GrinGrin
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

SebaZ
Pieka napisa?/a:
Co do zapytania, to z tego co widzimy, sprawa ca?y czas dotyczy tego samego:
Copying to tmp table | SELECT tf.*, tt.*, tu.user_id,user_name, MAX(tp.post_id) as last_id, COUNT(tp.post_id) as count_post

To zapytanie jest zawarte w panelu Ostatnie aktywne tematy i wedlug nich sprawia najwieksze problemy, co doskonale widac podczas ladowania strony glownej.
no i maj? racj? bo jest kiulka zapytan po??czonych w jedno i to strasznie zapycha... samo MAX() COUNT() jest czasoch?onne, poza tym jeszcze ... as ... as ... Jak to kiedy? Riklaunim sam napisa?: nie zawsze lepiej jest ?aczy? zapytania i nie zawsze jest to lepsze, cho? teoria mówi inaczej...
Edytowane przez SebaZ dnia 20.09.2006 11:36:19

Pieka
Ja moge edytowac posty, a Ty nie? Trzymaj sie regul.
Masz racje, ale w tym wypadku nie widze innej mozliwosci niz zmniejszenie ilosci wyswietlanych postow lub, co gorsza usuniecie tej listy.
Po zmniejszeniu rozlegl sie taki lament, ze.... Wink
Oba rozwiazania sa tragiczne. Moze Ty masz lepsze?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl