ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Albumy foto pytanie
Owad
Jaki plik musze wyedytowac zeby albumy foto, ktore dodaje mogly byc takie duze jak sa normalnie i zeby automatycznie byly zminimalizowane do rozmiarow miniaturki ? Uzywam domyslnej przegladarki graficznej, bo ta nowa cos nie trybi

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 02:19:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
kompletnie nierozumiem o co Ci chodzi SadSad
a wy??
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Owad
faktycznie troche zamotalem, chodzi mi o to czemu nie moge w albumach dodac zdjecia wyskakuje ze musi byc mniejsze. Chce zrobic tak zeby kazda fotka mogla dodac sie do albumu pomimo duzych domyslnych rozmiarow jak to zrobic ???

SebaZ
w ustawieniach zmieniasz dozwolon? wielkos? wielko??
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

BlackDog
hmm, ale co? czuj?, ze kolegi to mo?e nie zadowoli?, bo max wielko??, jak? mo?e tam ustawi?, to 999x999(ja tak mam przynajmniej)

badyl
ja mam w?a?nie ten sam problem a ze wzgl?du, ?e mam tam tapety to jest to uci??liwe ?e nie moga by? wi?ksze ni? 999x999 i musze je mie? w 800x600 a przy wi?kszej rozdielczo?ci jest to porozci?gane i s?aba jako??.
Frown

www.badyl.pl
badyl
a poza tym amm jeszcze jeden problem z galeria bo powinno by? tak z? wybieram fotke z kompa i on sam tworzy miniature i wysy?a i zapisuje wszystko na serwerze a tak nie jest bo musze wys?a? zdj?cia na serwer nazwe zrobi? tak? jakie jest ID i jeszcze sam musze robi? miniature to jest denerwuj?ce moze kto? potrafi mi pomóc

www.badyl.pl
MajsterBieda
A ja w?a?nie mam tak, ?e wybieram fotk? z kompa i system sam robi miniaturk? i.t.d. Smile

badyl
A ja w?a?nie mam tak, ?e wybieram fotk? z kompa i system sam robi miniaturk? i.t.d.
a jak? masz wersje PHP-Fusion, jakiej u?ywasz przegl?darki, i jak du?e masz szcz??cie heh to ?arcik.

www.badyl.pl
BlackDog
panowie, ten problem by? ju? przecie? poruszany na forum - sprawa rozbija si? o konfiguracje serwera na którym le?y sobie fusion.

badyl
a móg?by? powiedzie? mi jak to skonfigurowa? bo nie orientuje si? strone mam na serwerze www.pop.pl

www.badyl.pl
barek
OK
rozumiem, ?e jak pad?o automatyczne wrzucanie zdj?? to mo?na zrobi? to r?cznie....
ale jak zroci? r?cznie aby pojawia?a si? miniaturka przy ca?ym albumie?
mo?e mi kto? podpowie....

http://foto.e-vro.org/
badyl
by?o to podawane w wiel;u innych tematach polecam link Szukaj znajduje si? on na samej górze po lewo w Menu.

www.badyl.pl
badyl
to dopowie mi kto? co mam zrobi? ?eby sama si? robi?a minatura i zdj?cie wysyla?o na serwer.

www.badyl.pl
Wooya
badyl napisa?(a):
ja mam w?a?nie ten sam problem a ze wzgl?du, ?e mam tam tapety to jest to uci??liwe ?e nie moga by? wi?ksze ni? 999x999 i musze je mie? w 800x600 a przy wi?kszej rozdielczo?ci jest to porozci?gane i s?aba jako??.
:|

Jest sposob, aby ominac ograniczenia PHP Fusion w tym zakresie. W pliku fusion_admin/settings.php nalezy znalesc i wyedytowac te dwie linijki:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wartosci maxlenght='3' nalezy zmienic na maxlenght='4'.

nastepnie trzeba albo porzez phpMyAdmin poprawic wlasciwosci pol album_max_w i album_max_h na SmallInt(5) lub tez skopiowac ponizszy kod do np. pliku test.php i go uruchomic na serwerze (pozniej go oczywiscie usunac :) )

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Teraz fusion bedzie przyjmowal obrazki o rozmiarac do 9999x9999 :)
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

SebaZ
Alter table nie dzia?a przy uzyciu funkcji z php-fusion :/
musisz u?y? zwyczjnego zapytania do bazy danych. bez uzycia funkcji fusiona

badyl
znajdzie si? w ko?cu kto? m?dry który powie mi co mam zrobi? zeby zdj?cie samo si? wysy?a?o na serwer i robi?a si? minaiatur.

www.badyl.pl
SebaZ
skrypt robi to sam. a miniature rysuje z pliku u?ywaj?c bibliotek GD. Jak co? Ci nie trybi to ja nie wiem

badyl
ju? dosz?em musia?em zmieni? CHMOD katalogo Photoalbums na 777 bo by?o 775 i ju? teraz dzia?a tak samo mia?em z awatarami i katalog do którego powinny i?? avatary te? zrobi?em na 777 i dzia?a.

www.badyl.pl
BlackDog
oj stary, widzisz, trzeba czyta? readme zanim si? zainstaluje fusiona, bo tak to potem powstaj? b??dy trudne do wyt?umaczenia - czego przyk??dem by? w?a?nie Twoj problem(a jak nie to ty po prawej stronie w Elementarzu jest wszystko po polsku opisane co i jak)

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl