ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
[v2-testowa]MOD F-URL for php-fusion v6.01.10 by slawekneo
DrVaNs
Ja mam takie pytanie bo mam troch? dziwny problem z plikami których tre?? jest pobierana z innych serwisów a mianowicie mam kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wy?wietla si? co? takiego:

img67.imageshack.us/img67/7892/walerroroj9.png

A jak klikn? tam gdzie powinno by? logo money i dam poka? obrazek mam 404 i error:

The request /\"http:/www.money.pl/i/loga/moneypl_pp2.gif\" was not found on this server.

Serwer Home to jest je?eli zmienia to co?.
Z include te? si? sypie. Co powinenem w mod rewricie zmieni??

Pozdro
Edytowane przez DrVaNs dnia 16.06.2008 22:16:30

www.enemy-territory.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
nikt89
Co je?li mam

a chc?

Wie kto? jak to zmieni?? sam troch? próbowa?em na podstawie tego co tu jest napisane ale mi jako? nie wychodzi ;[
B?d? wdzi?czny za pomoc.

http://www.piraci.osa.pl
szulcu
No i mamy swego rodzaju b??d. W sumie nie jest to jako? tak szczególnie upierdliwe, ale mnie denerwuje. ;)
Mianowicie chodzi mi o to, ?e jak np. album w galerii nie ma miniaturki to jest

A jak dodam to zostaje

Jak wida? odrobink? zmodyfikowa?em pod siebie ten mod. Zast?pi?em tylko znaki "_" znakami "-" i na tym moja modyfikacja polega?a. Ale wypada?oby naprawi?, ?eby tego nie by?o ;)
Edytowane przez szulcu dnia 19.06.2008 14:29:24

http://www.xptips.xon.pl
kuba_bed
A czy ta modyfikacja dzia?a poprawnie przy eXtreme-fusion?

www.dvbnews.pl
bartek124
Mod by? tworzony z my?l? o PHP-Fusion. Spróbuj na EP, mo?e b?dzie dzia?a?. Jak nie, to b?dziesz mia? robot? na wakacje...
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
kuba_bed
1. Dosta?em odpowied?, ?e dzia?a, ale info panel musi by? wy??czony, efekty po w??czeniu widzia?em.
2. Nie mam EP, tylko EF. EP, tak mo?na nazywa? wersje I, II i III, ale IV to ju? EF.
3. Nie znam si? na tym na tyle, aby to jako? dostosowa?.

A teraz... mam problem. Otwieram stron? g?ow?, widz?, ?e linki do newsów s? takie jakie powinny by? po zastosowaniu modyfikacji, ale kiedy wejd? np. w któr?? z kategorii to od razu wszystkie linki zmieniaj? mi si? na "stare" czyli takie jak oryginalnie "przewiduje" EF, to samo jest je?li wejd? na nast?pn? stron? newsów. Nie wiem czy to moja wina, czy mo?e ta modyfikacja jednak nie zdzia?a zbyt poprawnie na EF?
Je?li poruszam si? "na starych linkach" (czyli bez modyfikacji) i wchodz? w kategori?, czy na nast?pn? stron? newsów to wszystko jest ok i linki do nich s? normalne, ale jak poruszam si? z modyfikacj? to wszystko si? sypie i zamiast linków z modyfikacji mam oryginalne jakie s? w paczce.

Rozumiecie o co mi chodzi, czy mo?e mam jako? inaczej spróbowa? to wyt?umaczy?, bo nie wiem czy napisa?em jasno. Wink

www.dvbnews.pl
slawekneo
To raczej cos z EF jest nie tak bede musial sie przyjzec dokladniejtemu przypadkowi.

DrVaNs
A jak wogóle rewrite'a skonfigurowa? dla plików pobieranych z zewn?trznych serwisów aby nie psu? ich odnosników?

www.enemy-territory.pl
edi199
U mnie na EF wszystko dzia?a oprócz info_panel.

kuba_bed
Wiem, ?e info_panel nie dzia?a, ale to nie wa?ne na razie.
Zobaczcie TU, na tym te?cie te linki ?le dzia?aj? i nie wiem dlaczego... Angry Nie tylko newsy s? nie tak jak by? powinny, zdaje si?, ?e i galeria powinna inaczej wygl?da?, nie wiem co jest. Prosz? o sprawdzenie.
Nic nie zmienia?em w tych plikach.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 23.06 - 22:32

Edytowane przez kuba_bed dnia 11.11.2008 12:47:59

www.dvbnews.pl
Pieka
Od kiedy ten dzial jest rowniez dla EP/EF? Prosze pisac zgodnie z opisem i regulaminem. Jesli nie masz PHP-Fusion to dziekujemy za zainteresowanie i prosimy o pisanie we wlasciwym dziale.
Edytowane przez Pieka dnia 23.06.2008 22:29:20
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kamyk
Ja mam wielki problem! Wszystko zrobilem pokazuja sie na stronie np. Rejestracja.html ale jak we wszystko to klikam to nic nie ma znaczy nie ma takiej strony.. Co mam robic?!
Edytowane przez bartek124 dnia 10.07.2008 12:01:22

bartek124
Server obs?uguje mod_rewrite? Gdzie masz stron?? Daj adres.

www.bartek124.net
kamyk
www.czerwonediabl...

Co mam zrobic zeby mi dzialalo?/ helP!

Z
araz stopke dodam.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - bartek124 10.07 - 12:10
  2. Ogólna Uwaga - Pieka 10.07 - 12:54

Edytowane przez Pieka dnia 10.07.2008 14:41:48

piwowar
A ja mam jeszcze pytanko odno?nie Viewpage. Co zrobi? by zamiast "c-44_blablabla.htm" bylo samo "blablabla.htm"??

http://www.4funsite.ovh.org
kuba_bed
Witam ponownie.

Czy kto? spojrza? na problem, który przedstawi?em wy?ej? Troch? czasu min??o, ale mo?e kto? pami?ta, je?li nie to pó?niej przypomn?, o ile zajdzie taka potrzeba.

www.dvbnews.pl
bartek124
To jest wersja testowa, wi?c ma prawo co? nie dzia?a?.

www.bartek124.net
veto
Elo. Zwracam si? do was bo nie mog? sobie z tym poradzi?. Jak wywali? to
? Jak wywal? to \\2 niezale?nie czy chodzi o viewpage czy inne pliki, wszystko ?adnie sie wy?wietla ale zostaj? przekierowany na stron? g?own?.

// Custom page --------------------------
$buf = preg_replace('#a href=(\'|")'.BASEDIR.'viewpage\.php\?page_id=([0-9]*?)(\'|")(.*?)>(.*?)</a>#sie', "'a href=\\1'.BASEDIR.'c-\\2_'.furl_char('\\5').'.htm\\3 \\4>\\5</a>'", $buf);

~slawekneo - ?wietna robota i baaaardzo mi pomog?e? bo b. du?o wykorzysta?em z tego co wykona?e?.

Pozdrawiam ;)

// EDIT

Ofc w pliku htaccess wszystko usun??em co ma zwi?zanego z wy?wietlaniem poszczzególnego id...
Edytowane przez veto dnia 04.08.2008 19:48:01

slawekneo
Kasuje kod z przyczyny nowych rozwiazan Grin
Edytowane przez slawekneo dnia 27.08.2008 15:14:58

Goroman
Do??czam si? do pro?by, jak usun?? "c-1_" i zamieni? my?lnik "-" na pod?og?/podkre?lnik "_" ?
Tak ?eby powsta? taki url:

U?ywam skryptu przepisywania slawekneo: http://www.php-fu...#post_9558
Edytowane przez Pieka dnia 21.10.2008 21:35:39

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl