ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
PHP Free Chat w PHP-Fusion
goracemajtki
Witam chat chodzi komu? na netarteria.pl?? Bo mi nie chceSad

www.civic-4wd.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
goracemajtki napisa?/a:
Witam chat chodzi komu? na netarteria.pl?? Bo mi nie chceSad

I nie bedzie, poniewaz domyslnie wszystkie konta u nich zakladane pracuja w trybie safe_mode On.
O ile sie nie myle, to zaznacza sie to podczas zamawiania.
Jednak wystarczy poprosic admina o zmiane, zrobi to od reki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
janisz
Witam mam kilka pyta? (przedstawionych i ponumerowanych obrazowo na rysunku).

1. Co nale?a?o by zmieni? aby po klikni?ciu na nick u?ytkownika zamiast numeru ip wyskakiwa?y inne dane z profilu, b?d? ewentualnie otwiera?o si? w nowe okno z profilem danej osoby. Ewentualnie co nale?y usun?? aby nic si? nie pojawia?o ?

2. Jak wy?rodkowa? animacj? informuj?c? o wczytywaniu czata ? Mi owa animacja pojawia si? w lewym górnym rogu ?

3. Gdzie mo?na zmieni? tekst " enter the text to fomat" na jaki? inny ?
Screen: http://www.fotosi...f70e1.html

B?d? wdzi?czny za wszelkie sugestie z waszej strony !!!
Edytowane przez Pieka dnia 16.02.2008 18:49:07

Saya_jin
Hmm ja mam ma?y problem z tym chatem :/
Wczoraj jest zainstalowa?em i ?miga?o przez ca?y dzie? dobrze :]
Jak dzisiaj tylko odpale tego czata to wy?wietla mi si? taki komunika: http://efotek.pl/...jy8fzc.JPG
I ca?e php-fusion nie|dzia?a dopóki nie|nadam uprawnie? u?ytkownikowi w mysql :/ Wiecie co si? sta?o?

Po prostu ?al//bartek124
Edytowane przez Pieka dnia 16.02.2008 18:51:16

arturg
Sk?d pobra? jakie? inne style do tego czatu ??

http://www.wedkarze.info
djemate
Odpali?em czata, wszystko dzia?a ok, mo?na pisa? itd. ale gdy przestaniemy pisa? to po paru minutach pojawia si? komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jednak jak ju? napisa?em wy?wietla on si? dopiero po paru minutach bezczynno?ci (czyli nie pisania).

Nada?em chmody na katalogi: tmp, chat>data>private, public, w katalogu chat tmp.

Serwer to: nazwa.pl
Safe_mode Off Off

Adres: http://matador98....y/chat.php

Czy to mozliwe aby serwer nazwa.pl blokowa??
Edytowane przez Pieka dnia 16.02.2008 18:34:51

www.matador98.nazwa.pl/tychy/
Pieka
Mozliwe, aczkolwiek watpliwe, tym bardziej w przypadku nazwa.pl .
Usun wspomniane katalogi, dodaj raz jeszcze tym razem nadajac odpowiednie chmody przez odpaleniem chata.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
arturg
Pieka a wiesz co? mo?e na mój temat ? Odno?nie tych innych themów do tego czatu ?

http://www.wedkarze.info
djemate
Pieka napisa?/a:
Mozliwe, aczkolwiek watpliwe, tym bardziej w przypadku nazwa.pl .
Usun wspomniane katalogi, dodaj raz jeszcze tym razem nadajac odpowiednie chmody przez odpaleniem chata.

Jednak problem jest w czym innym:
Otó? up?ywa zbyt wcze?nie time out bo jest ustawiony na 2000 ale gdy znowu zmieni? time out na wy?sz? warto?? to osoba która po opuszczeniu czata, nie wylogowa?a si?, zostaje na li?cie u?ytkowników obecnych na czacie. Troch? g?upie rozwi?zanie z tym.

Mo?e ma kto? jaki? pomys? co z tym zrobi??

Pieka
djemate napisa?/a:
..Mo?e ma kto? jaki? pomys? co z tym zrobi??

Na Twoim miejscu zainstalowalbym jeszcze raz ten chat.
Wszystko powolutku, krok po kroku, bo nie masz prawa miec takich jaj na tym serwerze.
Przetestowalem na ugu.pl i innych darmowych i wszystko bylo ok.

Jednak Ty masz zdecydowanie wiekszy problem na stronie:
Kaspersky Internet Security 7.0

The requested URL http://www.matado....pl/tychy/ is infected with Trojan-Clicker.HTML.IFrame.is virus

Mysle, ze pierwsze powinienes sie tym zajac.
Chodzi tu o plik index.php.
Edytowane przez Pieka dnia 16.02.2008 21:33:13
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
djemate
Ja ju? sie poddaje, zrobi?em wszystko od nowa i to samo, nie wiem czy co? przeoczy?em, czy to wina serwera, czy po prostu jestem niezdara :(

Je?li kto? ma ochot? to mo?e przetestowa?:
Link: http://matador98....y/chat.php
User: tester
Pass: tester
Serwer: nazwa.pl

Chat dzia?a ale po bezczynno?ci kilku minut (czasami wystarczy kilka sekund) wy?wietla komunikat:

Nada?em chmody katalogom tmp (g?ówny katalog oraz w folderze chat), cache, chat logs (w katalogu private).
Mój plik chat.php wygl?da tak:

Pieka
Przede wszystkim usun tego linka z aidlink z nawigacji Shock

Poza tym wszystko dziala, wiec nie wiem w czym problem?
Edytowane przez Pieka dnia 17.02.2008 00:53:21
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
djemate
No tak dzia?a ale jak ju? pisa?em wcze?niej, bardzo szybko wy?wietla (timeout), gdy zmieni? warto?? z 20000 na wi?cej (np. 15 minut), to u?ytkownik który opu?ci czat bez wylogowania si?, zniknie z listy dopiero po 15 minutach, od czasu opuszczenia czatu.
Standardowa konfiguracja timeout (20000), wyloguje zbyt wcze?nie, czasami po paru sekundach od za?adowania sie czata.

Edit:
Hmm to moze inaczej, czy da si? wy??czy? timeout?
Poniewa? zwi?kszenie czasu nic nie daje, bo wtedy u?ytkownik mimo opuszczenia czata nadal jest na li?cie u?ytkowników obecnych na czacie.
Edytowane przez djemate dnia 17.02.2008 01:26:00

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja nie mog? pisa?-wys?a? po zalogowaniu, bo nie ma mnie na li?cie, potestowa?em co nieco u siebie i co ciekawe chodzi mi we wszyskich 3 pzegl?darkach podstawowych normalnie jako zalogowany lub nie z obrazkiem rejestracji jednak warunek u?ycie jakiejkolwiek = nie mo?na by? zalogowanym w ?adnej innej, bo informuje, ?e nik jest ju? w u?yciu i dopiero wpisanie innego nica z kapelusza wpuszcza na takim samym logowaniu jak w poprzedniej, na li?cie s? te dwa niki.
Edytowane przez wlodekp dnia 17.02.2008 02:23:37

wlodekp.europa.pl
djemate
No tak, ale ja np wczoraj bylem zalogowany na dwóch nickach, na dwóch ró?nych przegl?darkach, na jednej jako admin na drugiej jako zwyk?y u?ytkownik. Wy??czy?em wszystkie przegl?darki, wraz z komputerem, rano wchodz? patrze i pisze ?e nick jest ju? w u?yciu, czyli od wczoraj te nicki s? na tej li?cie i nie chc? opu?ci? czata.

Ci??ko jest wyja?ni? ten problem tutaj na forum, je?li by kto? mia? ochot? potestowa? ze mn? to prosz? o kontakt.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Logowanie to ciacha cookie ich ?ywotno?? ustala system i ich usuni?cie z cache jest 100% pewno?ci? wylogowania, bez klikania na wyloguj.
Ja np w IE7 mam ustawiony automat usuwaj?cy wszysko w momenie opuszczenia przegl?darki.
Dodatkowo serwer yoyo.pl nie nadaje si? do normalnej pracy przez swoje ograniczenia i reklamy.
Jakiekolwiek testy na tym serwerze nie s? dla mnie wyk?adnikiem sprawno?ci Fusiona i jego dodatków.
Yoyo mo?na traktowa? jedynie, jako przej?ciówk?, do nauki, poznania Fusiona, a nie jako serwer docelowy normalnej strony, chocia? bardzo dobrze, ?e taki jest i mamy gdzie na szybko zak?adanych kontach po?wiczy?.
Moim zdaniem je?li ju?, to ovh jest zdecydowanie bardziej przyjaznym serwerem dla naszego systemu.
Edytowane przez wlodekp dnia 17.02.2008 13:16:53

wlodekp.europa.pl
futter
Cze??. Mam problem na serwerze boo.pl wcze?niej mi dzia?a? bez problemów a teraz jest napisane Wczytywanie chata... Momencik... i dodawa?em te pliczki tmp i ten drugi zmienia?em chmody i nic Sad. Mo?e wina serwera?!

Pieka
futter napisa?/a:
Cze??. Mam problem na serwerze boo.pl wcze?niej mi dzia?a? bez problemów a teraz jest napisane Wczytywanie chata... Momencik...

Skoro wczesniej dzialal prawidlowo, to zwroc sie do hostingu z pytaniem co zmienili, ze nagle przestal dzialac.
Popros aby od razu podali sposob naprawienia w/w.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
azot23
Witam mam pytanko jak dodac wiecej emotek do tego chata w którym miejscu i w jakim pliku to zrobic ??
Pozdrawiam

Pieka
azot23 napisa?/a:
Witam mam pytanko jak dodac wiecej emotek do tego chata w którym miejscu i w jakim pliku to zrobic ??
Pozdrawiam

Zacznijmy od usuniecia katalogu chat/themes/default/smileys.
Nastepnie sciagnij zalacznik, rozpakuj i umiesc w miejsce usunietego.
Zaloguj sie na stronie i wejdz na chat jako admin, a nastepnie wklej w pole tekstowe i wykonaj:

Wyjdz, wejdz i ciesz sie zdecydowanie wieksza iloscia emotek :)
Zapozyczylem wszystkie z mFusion by Wooya.

Zobacz jak wyglada pliki themes.txt. W ten sposob mozesz dodac jeszcze wiejsza ilosc emotek.

Zalacznik mozesz obejrzec w akcji na: http://pieka.ugu....
Pieka dodał/a następującą plik:
more_smileys_php-free-chat.zip [213.3kB / 1069 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl