Zobacz temat
A Ty co chcesz zmieni? na Supporcie?
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.02.2012 13:26:04
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 290 Pomógł: 45 ![]() Data rejestracji: 24.10.2011 14:51 |
Na forum pojawia si? du?o zastrze?e? co do u?ywania przez u?ytkowników Szukajki. Proponuje stworzy? wtyczk? dla Supportu, która wy?wietla?a by np. 10 ostatnich hase? jakie dany u?ytkownik wyszukiwa?. Informacje te by?yby widoczne dla administratorów i moderatorów. Wtedy sta?oby si? wszystko jasne. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:35:41
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
LG Fan |
Dodany dnia 05.02.2012 15:51:10
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 65 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 26.08.2009 10:24 |
Przejrza?em sobie ca?y temat i kilka propozycji zainteresowa?o i mnie. Ze swojej strony najbardziej m?czy mnie "szukajka". Mimo i? staram si? kombinowa? na ró?nego rodzaju sposoby bardzo cz?sto wpisywanie problemów po mojemu ma?o pomaga. Jak mog? znale?? rozwi?zanie jak szukam czego? nie znaj?c "fachowych" nazw problemu. Co maj? powiedzie? naprawd? pocz?tkuj?cy dla których to ju? naprawd? czarna magia, przyk?ad w ?mietniku http://www.php-fu...d_id=34706. Kolejn? sprawa to nazewnictwo tematów. Wiele ostrze?e? otrzymuje si? za nazewnictwo, ok zgadzam si? z tym skoro taki regulamin. Mo?e w takim razie mo?na by nak?oni? u?ytkowników, którzy zak?adaj? tematy cho?by na cz??ci forum po?wi?conego PHP-Fusion v7 aby w dzia?ach Modyfikacje skryptów, Wtyczki i panele, Tematy graficzne aby w nazwie tematu dodawali wersje. Chyba zgodzimy si? i? 7.01.xx to nie to samo co 7.02.xx i wiele rzeczy ró?ni si? zasadniczo. Na pewno u?atwi?oby to wyszukiwanie. Nast?pny problem, który tu by? ju? poruszany to od?wie?anie tematów. Napisa?em do moderatora i grzecznie czekam na odpowied?. Gdyby jednak by? taki przycisk by? mo?e posz?oby to szybciej. Czasami ludziom zale?y na czasie. I jeszcze jedno co mnie nurtuje to dba?o?? o nasz j?zyk ojczysty na tym forum. Chwa?a za to. Pieka par? razy da? mi do my?lenia i staram si? teraz jak mog?. Chcia?bym jednak nadmieni? i? dzia?a to w obie strony. Skoro tak bardzo zwracana jest uwaga na spacje po znakach interpunkcyjnych, tak wa?ne jest zaczynanie zdanie z du?ej litery i ko?czenie go kropk? to mo?e zacznijmy pisa? u?ywaj?c polskich liter z ogonkami. Nie mo?na traktowa? naszego pi?knego j?zyka wybiórczo. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 05.02.2012 16:47:12
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Odno?nie wylogowywania, jest to temat poruszany ostatnio i widoczny jako 5 na stronie dzia?u b??dów (nie licz?c przyklejonych), wi?c wybacz, ale trzeba by? ?lepym by go nie dostrze?, tym bardziej szukaj?c. Dotyczy równie? wyszukiwarki. Co do moderatora, warto patrze? kiedy by? ostatnio, a nie pisa? na ?lepo. Chemika ostatnio nie ma, wi?c pisanie do niego wi?kszego sensu nie ma. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
LG Fan |
Dodany dnia 05.02.2012 17:41:49
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 65 Pomógł: 2 ![]() Data rejestracji: 26.08.2009 10:24 |
Szanowny kolego po co od razu taki ton wypowiedzi. Odno?nie wylogowywania to by? tylko przyk?ad, który mia? pokaza? problem z odnajdywaniem nawet prostych rzeczy. Co do patrzenia., nosz? okulary i nie ukrawam ?e mam problemy ze wzrokiem, jednak nauczy?em si? ju? na tej stronie i? zanim co? zrobisz pomy?l dwa razy albo nawet cztery. Moja wiadomo?? by?a wys?ana do moderatora, który by? na forum nawet dzisiaj. Dlatego te? wspomnia?em o tym i? warto stworzy? cho?by przycisk do zg?aszania tematów do od?wie?enia. Dalej cierpliwie czekam. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 05.02.2012 17:56:26
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
A co Ty chcesz od tonu mojej wypowiedzi? Mam wstawia? bu?ki i serduszka, ?eby by?o s?odziej? Pisz? normalnie, a interpretacja Twoja, czy innych jest wasz? i tylko wasz? i nie oznacza nic poza tym. Przyk?ad poda?e? bardziej ni? fatalny i wini? za to mo?esz tylko siebie. Posiadanie, czy te? brak okularów nie ma tu nic do rzeczy i niezbyt mnie interesuje. Metafora jest tylko metafor?. Odno?nie moderatora, b?dzie mial czas to od?wie?y, bo niby dlaczego mia?by tego nie zrobi?? Wystarczy cierpliwie czeka?, to wszystko. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Midori |
Dodany dnia 10.04.2012 14:59:02
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 13 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 06.01.2010 21:46 |
Posiadanie, czy te? brak okularów nie ma tu nic do rzeczy i niezbyt mnie interesuje To samo od siebie ukazuje twój agresywny styl wypowiedzi. Administracja jest tu raczej nieprzyjazna, pomimo ze pisa?em do go?cia ?e inne tematy nie rozwi?zuj? mojego problemu, to on uparcie wierzy? ?e jest inaczej, no ale jak od razu daje si? temat do ?mietnika i ostrze?enie tylko dlatego ?e rozwi?zania które s? na forum nie dzia?aj?, to ja dzi?kuje za takie wsparcie. Pr?dzej pomoc idzie znale?? na zagranicznym supporcie ni? tu. Zmiana stylu nic tu nie da, a zmiana ekipy ju? tak. Banowa? sobie mo?esz jak kto? ?amie regulamin, do tej pory nie wiem za co dosta?em ostrze?enie, jak nie z?ama?em regulaminu. A w?a?nie zosta?em je za szukanie pomocy na forum.
Prawda to cie? co k?amie w ka?dy dzie?, i tak to wszystko trwa ob?uda ci?gle jest, i ka?dy o tym wie, lecz nikt nie mówi ?e czerwie? zmienia si? w b??kit, idea ta sama tylko w gwiazdki na b??kitnym tle ubrana.
|
|
|
Xerxes |
Dodany dnia 10.04.2012 15:07:41
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 121 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 05.10.2010 18:24 |
Nie martw si?, ja te? wielokrotnie dosta?em i usuwali mi je za dobre sprawowanie. A co do ekipy, s? tu brutale ale i mili ludzie te? si? zdarz?. |
|
|
khaman |
Dodany dnia 10.04.2012 16:08:13
|
![]() ![]() Postów: 2511 Pomógł: 78 Data rejestracji: 26.06.2007 12:11 |
Administracja jest tu raczej nieprzyjazna, pomimo ze pisa?em do go?cia ?e inne tematy nie rozwi?zuj? mojego problemu, to on uparcie wierzy? ?e jest inaczej, no ale jak od razu daje si? temat do ?mietnika i ostrze?enie tylko dlatego ?e rozwi?zania które s? na forum nie dzia?aj?, to ja dzi?kuje za takie wsparcie. Co, ?e nie ma rozwi?zania? Zapewne o tym temacie piszesz. Zajrza?e? do regulaminu, cho? na chwil?? Mo?e tam po japo?sku pisze, ?e: 6.1.2 w przypadku odnalezienia w?tku o podobnej tematyce nale?y najpierw sprawdzi? podane w nim porady i/lub rozwi?zania, ewentualnie pó?niej dopisa? si? do niego, szczególnie je?li temat nie zosta? w Twojej opinii wyczerpany, nie podano rozwi?zania lub te istniej?ce s? nieskuteczne, Czyli rozwi?zania nie musi by?, ale masz si? dopisa? a nie tworzy? nowy? Wybacz ale nie czyta?e?, bo masz to gdzie?... PS. Jak maj? si? wasze wypowiedzi w takim razie do tematu w?tku "co by? zmieni?", bo ja naprawd? bym zmieni? okulary, skoro nie wymagacie od siebie nic. Inn? spraw? jest, ?e je?li nie zgadzasz si? z ostrze?eniem, masz spraw? wyja?ni? przez PW, wyja?nia?e?? Zak?adam, ?e nie. Lepiej pop?aka? w w?tku nie na temat jacy to admini s? bee i w ogóle.. Patrz?c na Twój wcze?niejszy post w tym temacie: A co administracji to troch? zbyt ostro jad? po userach, ale jak to kto? kiedy? mówi? twarde prawo, ale prawo wi?c trzeba to przebole?, albo szuka? pomocy gdzie indziej. Wymagaj od siebie cho? po?ow? tego czego wymagaj? od ciebie. Edytowane przez khaman dnia 10.04.2012 16:14:23 Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?
![]() |
|
|
Midori |
Dodany dnia 10.04.2012 17:22:49
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 13 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 06.01.2010 21:46 |
Czyta?em regulamin, ale skoro podobnych tematów by?o kilka to wed?ug ciebie ka?dy z?ama? regulamin bo powinien by? jeden, zgodnie z tym co pisze w regulaminie. Napisa?em nowy temat bo problem by? specyficzny i przed za?o?eniem tematu sprawdzi?em rozwi?zania z innych tematów wi?c nic. A ?e by?o tych tematów kilka sk?d mia?em wiedzie? pod który si? podpi??,wi?c za?o?y?em nowy temat. Po co mam pisa? z adminem jak to si? sko?czy banem. Jak kto? ma do mnie pisa? w takim tonie to ja dzi?kuje za dyskusj?. ewentualnie pó?niej dopisa? si? do niego, szczególnie je?li temat nie zosta? w Twojej opinii wyczerpany, nie podano rozwi?zania lub te istniej?ce s? nieskuteczne ja w tym punkcie co poda?e? widz? s?owo ewentualnie czyli albo tak albo nie, niema tu ?adnego s?owa musisz, wi?c sam widzisz regulamin nie jest precyzyjny w tej kwestii. Sam widzisz ?e zachowanie admina w tamtym temacie by?o agresywne. A jak podam link do tematu traktuj?cego o wylogowywaniu po klikni?ciu w link na stronie to co zrobimy? Pyskowa? jak widz? w shoucie potrafisz, wi?c jaki problem przekierowa? energi? w inne miejsce? Mo?e zaczniesz w ko?cu stosowa? si? do zasad? Co to ma by?, Pyskowa? jak widz? w shoucie potrafisz i to niby nie jest agresywny j?zyk uderzaj?cy w innego u?ytkownika,osob?. Patrz regulamin pkt. 6.1 i 6.2 . Mo ?eby tak zmieni? podej?cie do u?ytkowników, a nie traktowa? ich jak ludzi gorszej kategorii.
Prawda to cie? co k?amie w ka?dy dzie?, i tak to wszystko trwa ob?uda ci?gle jest, i ka?dy o tym wie, lecz nikt nie mówi ?e czerwie? zmienia si? w b??kit, idea ta sama tylko w gwiazdki na b??kitnym tle ubrana.
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.04.2012 18:24:01
|
Ewentualnie dopisa? si?, bo wi?kszo?ci wystarcza przeczytanie go i wyci?gni?cie wniosków. Ale zdarzaj? si? wyj?tki. St?d te? s?owo "ewentualnie", bo przymusu pisania nie ma. W ?adnym razie nie wolno zak?ada? kolejnych w?tków. Jak wida?, przeczyta?, a przeczyta? ze zrozumieniem to dwie ró?ne kwestie. PS Je?li jeszcze czego? nie rozumiesz, ?mia?o pytaj ![]() Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Midori |
Dodany dnia 10.04.2012 20:21:20
|
Sugerujesz ?e ma problem z analiz? logiczna tekstu czytanego, bo jednak w tej kwestii jest innego zdania. Równie dobrze mog? to zinterpretowa? tak ?e skoro tematy nie rozwi?zuj? twojego problemu,mo?esz odpisa? w temacie, b?d? za?o?y? nowy. Nigdzie niema s?owa musisz, co samo w sobie wskazuje ?e niema tam trybu rozkazuj?cego co? zrobi?. Wniosek prosty, zrobi? regulamin taki aby nie by?o takich w?tpliwo?ci. Skoro piszesz niewolno zak?ada? dalszych w?tków na ten sam temat, a jak patrzy?em by?o ich kilka, to w którym mam odpowiedzie?, i dlaczego by?o ich kilka jak zgodnie z tym co twierdzisz powinien by? jeden. Widzisz tu gdzie? logik? bo ja nie. Jakim prawem inni bez konsekwencji tworz? te same tematy, a inni ponosz? konsekwencj? we? mi to wyt?umacz.
|
|
|
Pieka |
Dodany dnia 10.04.2012 21:19:41
|
Nie ma, jak i nie wolno piszemy osobno. Czas sobie przyswoi? rodzime standardy. Owszem, zdarzaj? si? duble, które istniej? w danych dzia?ach. To celowe dzia?anie. Cz?sto w ten sposób zabezpieczamy dzia?y przed kolejnymi. A konkretnie zostawiamy jeden, najcz??ciej zablokowany z odpowiedzi? kieruj?c? do w?a?ciwego tematu. Autor przewa?nie zostaje nagrodzony stosownym wpisem w profilu. Wszystko zale?y od jego dorobku. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Midori |
Dodany dnia 10.04.2012 21:47:52
|
Czyli wed?ug tego co piszesz specjalnie zostawiacie tematy ?ami?ce wed?ug was regulamin, co to za manipulacyjny sposób moderowania. I b?d? tu cz?owieku m?dry, to bezsensu.
|
|
|
krystian1988 |
Dodany dnia 27.04.2012 12:57:22
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1187 Pomógł: 100 ![]() Data rejestracji: 07.05.2009 17:37 |
Ja nadal ponawiam o dodanie ostatnio dodanych plików z mods na php-fusion.pl Druga sprawa, wysz?a wersja v 7.02.05 i w edycji profilu nie ma aktualizacji o wersj?. Dzi?kuje ~krystian1988 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 27.04.2012 14:48:54
|
Dzi?kuj? za zwrócenie uwagi. Pole zosta?o zaktualizowane.
Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
bogdan |
Dodany dnia 29.04.2012 16:55:16
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
No to i ja co? napisz?, co by?o moj? zmor? i w sumie dalej jest. ![]() My?l?, ?e te? i inni maj? z tym problem, a co za tym idzie powoduje to problemy z powielaniem tematów i "ró?nic? zda?" pomi?dzy U?ytkownikami, a Ekip?. Chodzi mi nazwy tytu?ów dla nowych dodatków. Jest to polski Support, wi?c dominuj?cy powinien by? polski j?zyk. Mo?na przecie? nazwa? to co dodajemy po polsku, dodaj?c nazw? angielsk? jako dodatkow?. Na pewno by to wiele rozwi?za?o przy wyszukiwaniu fraz przez U?ytkowników. Jest wiele osób, m?odszych i starszych ( ![]() Przyk?adów nie podam, ?eby si? samemu w maliny nie wpu?ci?. ![]() Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
Borek |
Dodany dnia 30.04.2012 14:32:02
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 399 Pomógł: 64 ![]() Data rejestracji: 28.06.2009 19:38 |
bogdan napisa?(a): Jest to polski Support, wi?c dominuj?cy powinien by? polski j?zyk. Mo?na przecie? nazwa? to co dodajemy po polsku, dodaj?c nazw? angielsk? jako dodatkow?. To mo?e nazw? systemu te? zmie?my i nazwijmy Support: Polski Oficjalny Support PHP-Fuzja. Troch? s?abo, czy? nie? Dlatego ja zosta?bym przy zachowywaniu oryginalnej nazwy i podawaniu spolszczonej, jako dodatkow?. W?tpi?. Szukajka zajmuje si? nie tylko nazwami tematów, ale tak?e tre?ci? w?tków, wi?c zmiany tytu?ów tematów nie maj? wi?kszego znaczenia. |
|
|
Apis |
Dodany dnia 30.04.2012 15:37:06
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Borek napisa?(a): "PHP-Fusion" jest nazw? w?asn? wi?c nie podlega spolszczeniu. Nikomu nie przychodzi do g?owy nazywanie "IE" "Odkrywc? internetu" ani "Firefox'a" "Ognistym lisem". W powy?szym przyk?adzie raczej spolszczy? nale?a?oby s?owo "support", bo mamy pi?kny polski odpowiednik "wsparcie". To mo?e nazw? systemu te? zmie?my i nazwijmy Support: Polski Oficjalny Support PHP-Fuzja. Nazwy dodatków mog? by? "mi?dzynarodowe" z dodaniem nazwy polskiej. Pobieraj? je przecie? tak?e nasi go?cie zagraniczni identycznie jak my pobieramy ich dodatki. Gdyby napisali ich nazwy po turecku, niemiecku, w?giersku - wi?kszo?? u?ytkowników nie mia?aby poj?cie co to jest i do czego s?u?y. |
|
|
bogdan |
Dodany dnia 30.04.2012 15:56:31
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Borek napisa?(a): To mo?e nazw? systemu te? zmie?my i nazwijmy Support: Polski Oficjalny Support PHP-Fuzja. Troch? s?abo, czy? nie? Dlatego ja zosta?bym przy zachowywaniu oryginalnej nazwy i podawaniu spolszczonej, jako dodatkow?. Popadasz w skrajno?ci. ![]() Fajnie, ?e jeste? obeznany i bieg?y w temacie i rozwija si? dalej, ale miej na uwadze innych mniej do?wiadczonych. ?eby sobie poprawi? np. jako?? spania w ?ó?ku,nie trzeba demolowa? ca?ego domu. Gro osób szuka na forum po w?tkach, bo nie wie jak sprecyzowa? zapytania. Odpowiadaj?c w Twoim tonie, - to patrz?c na w?tek "Ji&Ha Gallery" i dalej nic..., mam domy?la?, ?e to Galeria Janosika i Harnasia?. Jak zauwa?y?e? pewnie, mnie nie chodzi o wykluczenia nazw angielskich, a o to, ?eby to nie by?y wy??cznie angielskie nazwy. Robi ró?nic?? W tym w?tku mamy chyba podsuwa? pomys?y pod rozwag?, bez zak?adania z góry, ?e dodatkowa opcja przy nazewnictwie tematu zrobi rewolucj? w PHP-Fusion. Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
Borek |
Dodany dnia 01.05.2012 00:27:10
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 399 Pomógł: 64 ![]() Data rejestracji: 28.06.2009 19:38 |
Otó? nie. Po co jest nazwa tematu? A no po to, ?eby kto? móg? si? zorientowa? o czym jest mowa. Czyta nazw? "Ji&Ha Gallery" i zastanawia si?, o co chodzi, wi?c otwiera tre?? w?tku, ?eby si? dowiedzie? i po kilku sekundach ju? wszystko wie. Po temacie. A nie, jak to jest (nie obra? si?) w Twoim przypadku, gdzie ca?y opis wtyczki znajduje si? w tytule. Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie nazwa tematu w ogóle si? nie mie?ci w ekranie i wszystko si? rozwala. Jeszcze troch? i nied?ugo pole "Tre?? tematu" b?dzie niepotrzebne, bo wszystko b?dzie w tytule. A co mówi Regulamin? "Temat ma odzwierciedla? tre?? w jego najszerszym spektrum". |
|
Przejdź do forum: |