ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Instalacja
 Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Pieka
To nie jest blad strony, czy serwera, po prostu hosting ze wzgledow bezpieczenstwa zablokowal mozliwosc przejrzenia informacji systemowych. Na darmowych jest to standardem.

P.S. Bledy i wszelkie inne kody prosze wstawiac w code.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:10:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jubathc
Czyli mimo to i? tam nie mog? zajrze? wszystko powinno nadal dzia?a? bez zarzutów?

Z góry dzi?ki za info,pzdr

www.trash.com.pl
Pieka
jubathc napisa?/a:
Czyli mimo to i? tam nie mog? zajrze? wszystko powinno nadal dzia?a? bez zarzutów?

Dokladnie, to tylko plik informacyjny Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
maad
Witam. Ja mam inny problem. Dlaczego po wykonaniu wszystkich czynno?ci podanych w temacie strona nie wy?wietla polskich znaków?

Pieka
maad napisa?/a:
Witam. Ja mam inny problem. Dlaczego po wykonaniu wszystkich czynno?ci podanych w temacie strona nie wy?wietla polskich znaków?

Bedziesz tak mily i podasz adres strony, ktorej dotyczy problem oraz hosting, na ktorym znajduje sie po przeniesieniu?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
maad
/
Edytowane przez maad dnia 06.03.2014 00:17:45

Pieka
Sprawdz metode podana przez wlodekp, ale tylko w kwestii wpisu w maincore: http://www.php-fu...ad_id=7780
W razie braku reakcji zamien latin2 na latin1. Pamietaj o F5.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
maad
Pieka napisa?/a:
Pamietaj o F5.

Jakie F5?

// Dzieki zadzialalo z latin1
Edytowane przez maad dnia 24.06.2008 13:49:25

mwaca
B??d

Wygl?da na to, ?e w twoim zapytaniu SQL jest b??d. W znalezieniu przyczyny problemu mo?e pomóc tak?e - je?li si? pojawi - poni?szy opis b??du serwera MySQL.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zapytanie SQL:

Wiecie moze co z tym zrobic?? :(

A code to pies zjad?? - Milka
Edytowane przez Milka dnia 24.06.2008 15:14:07

tymek88
Hejka!

Mam problem po przeniesieniu www.

Robi?em tak jak by?o napisane w tym temacie i wszystko dzia?a dobrze.. Prawie wszystko

Chodzi o to, kiedy ktos probuje sie zarejestrowac.. wpisuje wszystkie dane i ok. Pisze: "Rejestracja zakonczona" lecz nie pisze "ostatnio zarejestrowany u?ytkownik..." nie ma tam tej nowej osoby + ta osoba która sie zarejestrowa?a po przeniesieniu - nie mo?e si? zalogowac. "Niew???ciwe has?o/login".

Jak to naprawic??

(Nie ma potwierdzen na maila, osoby które by?y zarejestrowane przed przeneisieniem mog? si? logowac.)

Adres strony:

Edytowane przez tymek88 dnia 02.08.2008 02:44:16

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przeniesienie po mojemu tzn:
1.Przenios?e? idealnie 1/1 wszystkie stare pliki i w wersji jak? tam mia?e? na nowy serwer.
2. Kod aktywacyjny mail u?ywa adresu strony z ustawie? PA nowy serwer strona ma taki sam adres, je?li nie to administrator musi wej?? z pa i zmienic ten adres, poniewa?, bez prawid?owego aktywacja nie jest mo?liwa, dopisanie nowego u?ytkownika nast?puje dopiero po aktywacji mail.
Zobaczymy mo?e tyle wystarczy?
Je?li nie poci?gniemy dalej.

wlodekp.europa.pl
tymek88
Zmieni?em adres i nadal jest to samo..

Ale teraz zauwa?y?em pewn? rzecz..
to chyba moze by?wina bazy:

images31.fotosik.pl/338/8aec20c286e4beedm.jpg

Pieka
Oczywiscie, ze jest to wina bazy, a dokladnie zdublowanych wpisow. Potrzebne logowanie do phpMyAdmin.
Jak widac tabela users zostala niepoprawnie wyeksportowana i brakuje w niej auto_increment. Stad proba dodawania uzytkownikow od zera. Ostatni uzytkownik ma user_id=0, wiec aby to sprawdzic wlacz sobie sortowanie wpisow tabeli wedlug user_id, czyli po prostu kliknij w ten napis.
Dodaj w tablicy users podczas edycji struktury w polu dodatkowe "auto_increment", usun zdublolwany wpis (user_id=0), a nastepnie sprawdz, czy dziala rejestracja.
Edytowane przez Pieka dnia 02.08.2008 11:20:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
tymek88
Hmm sprawdzi?em to user_id=0, ale na ko?cu spisu tego nie by?o - by?o na pocz?tku ;>
Ale zmieni?em na "auto_increment" (teraz w ogole w spisie nie by?o user_id=0, ani na pocz?tku, ani na ko?cu- na pocz?tku by?o ju? user_id=1), ale po tej zmianie rejestracja dzia?a juz prawid?owo!

Thx! Smile

Pieka
tymek88 napisa?/a:
Hmm sprawdzi?em to user_id=0, ale na ko?cu spisu tego nie by?o - by?o na pocz?tku ;>..

A skad Ci przyszlo do glowy, ze bedzie na koncu, skoro wlaczyles sortowanie po id? Zero jest zawsze pierwsze Wink
Edytowane przez Pieka dnia 02.08.2008 11:54:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mundek
Prosi?bym szanownych kolegów o rozwi?zanie pewnego problemu. Stworzy?em sobie fajn? stronk? na lokalnym serwerze za pomoc? WebServ. Dzia?a pi?knie i bez zarzutu.:D Zgodnie z instrukcjami podanymi przez kolegów j.w dokona?em za pomoc? Total Commandera kopii plików na zewn?trzny serwer, gdzie znajduje si? ju? inna stronka. Baz? danych, która znajdowa?a si? w katalogu WebServ-a konkretnie "C:\Program Files\WebServ\mysql\data\" przenios?em na serwer do katalogu g?ównego. Nadmieniam, ?e nie posiadam takich narz?dzi jak np. cPanel. Serwer przej??em od kogo? innego i do plików dostaj? si? za pomoc? ftp lub Total Commandera. Po wej?ciu na stronk? ukaza? mi si? komunikat:

Plik config.php wygl?da tak :

W zwi?zku z tym moje pytanie: Co mam zmieni? w config.php ?eby wszystko chodzi?o. "root" to has?o do wej?cia na phpMyAdmin, ale na WebServie. Jak mam stworzy? now? baz? danych tylko za pomoc? Total Commandera bez innych narz?dzi ?.:) Na serwerze chodzi ju? stronka, ale w innym systemie ni? PHP. Chc? j? po prostu unowocze?ni?.:(
Jestem takim laikiem w tych sprawach, prosz? si? wi?c ze mnie nie pod?miewa?. Jednak chyba mnie to co raz bardziej wci?ga.

:(
Od 10-go ?adnej odpowiedzi ?. Urlopy, czy grzyby ?. Nikt mi nic nie podpowie ?
:o

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 10.09 - 00:08

Edytowane przez mundek dnia 14.09.2008 11:16:51

edit_profile.php?code=8f83bd729c8e5cbb54613ffb564a
Iwan_Wojtek
Koledzy mam problem. Wykupi?em sobie serwer na webd.pl, oferta Mini. Skopiowa?em wszystkie pliki, wykona?em kopi? bazy. Nast?pnie na webd.pl utworzy?em now? baz? danych, po czym edytowa?em plik config.php i wpisa?em dane do nowej bazy. Teraz kiedy chc? importowa? star? baz? w phpmyadmin wyskakuje b??d:
zapytanie SQL:

W ogóle w PHPmyAdmin pisze:
Utwórz now? baz? danych: Brak uprawnie?

W Cpanelu utworzy?em jedn? baz? i teraz kolejny error:
A mam tylko jedn? baz?. W phpmyadmin wy?wietla jeszcze jak?? information_schema ale nie da si? jej usun?c, access denied.
Edytowane przez Iwan_Wojtek dnia 11.10.2008 18:33:56

Pieka
Przeczytaj caly temat, a nie uparcie piszesz i brniesz w nonsensy. Wszystko jest tu opisane, nie bez powodu temat liczy kilka podstron i kilkanascie dziesiatek postow. Caly czas powtarzam, myslenie nie boli.
Edytowane przez Pieka dnia 11.10.2008 18:46:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Iwan_Wojtek
Przeczyta?em ca?y temat od deski do deski jednak nie mog? sobie z tym poradzi?. Opisz? to jeszcze raz:
1. Wykona?em kopi? bazy w PMA do pliku .sql
2. Skopiowa?em pliki PHP-Fusion na dysk
3. Wrzuci?em pliki PHP-Fusion na nowy serwer
4. Na nowym serwerze za?o?y?em baz?, edytowa?em plik config.php uzupe?niaj?c go o now? nazw? bazy i has?o.
5. Przy próbie importu bazy danych w PMA pojawia si? b??d:

5. Przy próbie wej?cia na stron? pojawia si? b??d:

Czy pomo?e mi kto? to zrobi?? Podam has?a i dane do PMA...

Madern
Ja po imporcie zamiast polskich znaków mam "?". Jak temu zaradzi? ?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl