ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
PHP Free Chat w PHP-Fusion
azot23
Bardzo wielkie dzieki Smile. Juz wiem czego mi brakowa?o g?upiego /rehash do pe?ni sukcesu Pfft ale cz?owiek uczy sie ca?e ?ycie wielkie dzieki Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:35:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Wieslaff
Witam,

przenosi?em Fusiona na nowy hosting, ale mam problemy z chatem. Ustawi?em chmody, jest te? plik tmp, ale gdy chc? wej?? na chata to wyskakuje komunikat b??du:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wszystkie pliki s? obecne. Nawet kilkakrotnie kopiowa?em je na nowo i teraz nie mam poj?cia, co jest przyczyn?.

Pieka
Wieslaff napisa?/a:
..Wszystkie pliki s? obecne. Nawet kilkakrotnie kopiowa?em je na nowo i teraz nie mam poj?cia, co jest przyczyn?.

Chmody lub prawa wlasnosci, wszystko zalezy od tego, gdzie masz teraz strone. Jesli to jakis serwer osiedlowy lub podobnie, to byc moze wine za ten stan rzeczy ponosza ustawienia serwera.
Edytowane przez Pieka dnia 30.07.2008 12:01:55
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Majero
xxxkowal napisa?/a:
img20.imageshack.us/img20/5521/xyzgn8.jpg

xxxkowal poruszy? ju? kiedy? ten temat a nie dosta? odpowiedzi, a mam to samo Smile Jak to zmieni? ?? Cool

http://www.uk2.bho.pl
Wieslaff
Pieka napisa?/a:
Chmody lub prawa wlasnosci, wszystko zalezy od tego, gdzie masz teraz strone. Jesli to jakis serwer osiedlowy lub podobnie, to byc moze wine za ten stan rzeczy ponosza ustawienia serwera.

Serwer ten sam co w tym temacie. Pochodzi ze sponsoringu i zacz??y si? b??dy pojawia? po przenosinach. Albo ja co? ?le zrobi?em, albo po prostu serwer stwarza problemy.

Pieka
Wieslaff napisa?/a:
...Serwer ten sam co w tym temacie. Pochodzi ze sponsoringu i zacz??y si? b??dy pojawia? po przenosinach. Albo ja co? ?le zrobi?em, albo po prostu serwer stwarza problemy.

W podanym temacie nie ma slowa na temat serwera, a okreslenie "sponsorowany" jest takim samym jak "problem", czyli totalnie nic nikomu nie mowi. Masz sprawdzic chmody i zapytac "sponsora", czy masz safe_mode On, czy tez Off.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wieslaff
Wiem ju? chyba co powoduje ten b??d, ale nie wiem zbytnio jak to naprawi?. Co do serwera to funkcja safe mode jest w??czona. Problem tkwi w tym, ?e jak wy?wietla ten b??d

to tam gdzie jest adres do stylu wy?wietlaj? si? dane starego konta. Dok?adnie to z?a nazwa konta (nazwa ze starego hostingu). Mo?e jakie? pozosta?o?ci w bazie danych zosta?y, ale zbytnio nie wiem jak to naprawi?.

Pieka
Wieslaff napisa?/a:
..Co do serwera to funkcja safe mode jest w??czona.....

Jesli jest tak jak piszesz, to mozesz zapomniec o tym czacie.

Wieslaff napisa?/a:
..Problem tkwi w tym, ?e jak wy?wietla ten b??d

to tam gdzie jest adres do stylu wy?wietlaj? si? dane starego konta. Dok?adnie to z?a nazwa konta (nazwa ze starego hostingu). Mo?e jakie? pozosta?o?ci w bazie danych zosta?y, ale zbytnio nie wiem jak to naprawi?.

Ten czat nie korzysta z bazy tylko z plikow tymczasowych. Sprawdz, czy w katalogu tmp w podanej lokalizacji sa jakies pliki. Jesli tak, usun je. Nie zapomnij wyczyscic pamieci przegladarki.
Edytowane przez Pieka dnia 06.08.2008 22:59:38
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rewil
A czy jest co? podobnego tylko ?eby to bardziej by?o podobne do sb? Np tak jak jest na forach ipb, phpbb przemo? Ew to przerobi? na ver. light i zrobi? mini chata na stronie g?ównej Smile

artek700
Jak wkleic ten chat w nowy panel? Jest taka mozliwosc?
Chcialbym poprostu umiescic pod newsami na stronie glownej.

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 13.11.2008 18:31:40

www.chr.rybnik.pl
Villa14
Witam

Zrobi?em wszystko tak jak w instrukcji i jak w??czam chat to wy?wietla mi si?:

Wczytywanie chata....
Momencik......

Czy kto? wie jak to naprawic z góry dzi?kuje

szymon
Bez sprawdzania stwierdz?, ?e ju? o tym pisali na wcze?niejszych stronach. Czytaj!

www.zloteskrzydlo.pl
Joint
Witam,
ja tak?e mam problem z tym czatem, lecz pisa?em do admina mojego serwerka (webd.pl) i dowiedzia?em si?, ?e sam mog? wy??czy? Safe_Mode w pliku .htaccess, tylko ?e ja nie mam poj?cia jak to zrobic, bo w tym pliku nic nie ma o Safe_Mode.

Mo?na prosi? o pomoc?

Gismo_PL
A czy tryb Safe_Mode nie jest aktywowany lub deaktywowany z poziomu pliku konfiguracji php.ini Frown ?
Edytowane przez Gismo_PL dnia 17.02.2009 16:47:02

http://fsong.pl
Joint
Nie mam poj?cia, oto wiadomo?? admina webd:
W zale?no?ci od potrzeb mo?e by? ON lub OFF. Ustawieniem tym mo?na zarz?dza? poprzez w?asny plik .htaccess

Edytowane przez Pieka dnia 17.02.2009 17:44:58

Gismo_PL
Z informacji, które uda?o mi si? znale?? trybem Safe_Mode mo?na manipulowa? przez dopisanie w pliku .htaccess:

Nie daje to jednak 100% gwarancji, ?e zadzia?a :|, ale skoro admin webd tak twierdzi to nic nie stoi na przeszkodzie, aby spróbowa?.
Edytowane przez Gismo_PL dnia 17.02.2009 18:08:57

http://fsong.pl
darorsa
Witam mam problem z czatem sie nie chce odpalic ca?y czas jest tak:
images38.fotosik.pl/128/751ae4dbdd1bd462m.jpg

W ktorym miejscu mam wpisac z instrukcji instalacji?
# Edytuj plik chat.php, gdzie wpisuj?c swoje dane - dodane zosta?y komentarze...
Edytowane przez Chemikpil dnia 26.05.2009 13:38:24
-=DarO=-

http://singiel-sanok.cba.pl
zimi27
Nagle przesta?y dodawa? si? wiadomo?ci w okienku g?ównym chata, dzia?a tylko na pw. chata.

Musz? co jaki? czas usuwa? to co w katalogu private ?eby chat dzia?a?.

Wiadomo?? doklejona:
Jak zrobi? ?eby moderatorzy z forum byli moderatorami-adminami na chacie?

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 20.06 - 23:13

Edytowane przez zimi27 dnia 20.06.2009 22:33:15

Matt777
No w?a?nie. Jak zrobi?, ?eby adminami na chacie byli u?ytkownicy z jakiej? grupy? Moja znajomo?? PHP jest kiepska, wiem ?e trzeba edytowa? t? linijk?:

Nie wiem tylko jak ma ona wygl?da? je?li zamiast super administratora chc? ustawi? grup? u?ytkowników :)
Edytowane przez Matt777 dnia 24.06.2009 21:18:25

oscar1993
A mi po zainstalowaniu i zrobieniu wszystkiego co napisane w pierwszym po?cie tego tematu wyskakuje b??d gdy chcem otworzy? chata.
Oto i on:

co? zrobi?em nie tak jak trzeba ? prosz? o pomoc

Wiadomo?? doklejona:
[quote]oscar1993 napisa?/a:
A mi po zainstalowaniu i zrobieniu wszystkiego co napisane w pierwszym po?cie tego tematu wyskakuje b??d gdy chcem otworzy? chata.
Oto i on:

Wiadomo?? doklejona:
[quote]oscar1993 napisa?/a:
Oto i on:

Wiadomo?? doklejona:
kto? pomo?e ? :) bardzo mi na tym zale?y co napisa?em powy?ej ^^

Wiadomo?? doklejona:
no pomó?cie..
Edytowane przez oscar1993 dnia 23.07.2009 21:36:47

www.yourmusic.c0.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl