ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przenoszenie strony na inny serwer
Konto ukryte
Hmm ja Ci wi?cej nie pomog?, a sprawd? w PA g?ówne ustawienia, jaki adres strony masz wpisany? mo?e domena serwera, na której jest strona jest inna, albo ?le jest wpisana.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
m@rkop
Cze??.
Wczoraj nagle przesta? dzia?a? hosting efuturo.pl. Na szcz??cie kilka dni temu skopiowa?em wszystkie pliki i wyeksportowa?em baz? danych. Postanowi?em przenie?? stron? na serwer polecany przez Piek? w pierwszym temacie tego dzia?u. Nie wiem, jakie mia?em kodowanie bazy na poprzednim serwerze. Czy mam post?powa? zgodnie z opisem w pierwszym po?cie, czy powinienem wykona? jakie? dodatkowe czynno?ci przed wgraniem plików i importem bazy na nowy serwer?

Pieka
Je?li masz problem z przeniesieniem etc. napisz do Marka z BH. Dodaj, ?e jeste? od nas i ja Ci? skierowa?em i prosisz o przeniesienie strony. Tak b?dzie szybciej i z pewno?ci? bezpieczniej Smile
Jestem pewny, ?e b?dziesz po wszystkim zadowolony OK Nie polecamy byle czego.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m@rkop
Dzi?ki za info. Wys?a?em ju? pro?b? o pomoc przez formularz na ich stronie www.

Pieka
Rozmawia?em z nim, zajmie si? Tob? od razu Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m@rkop
Dzi?ki Smile Ju? si? zaj?? Grin

bogdan
To si? nazywa obs?uga.OK Smile
Jeszcze nie musia?em korzysta?, ale za to serwer ?miga.Smile
Jedynie z "Gallery v3" mam problem z przeniesieniem, ale poradz?.
Od siebie - polecam.Smile
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Hos
Witam,

Mam nast?puj?cy problem poprzednia firma hostingowa wypowiedzia?a mi umow? u?yczenia serwera, po otrzymaniu nowego serwera w innej firmie chce postawi? stron? na nowo.
Problem polega na tym i? poprzedni hosting zrobi? to z dnia na dzie? bez ?adnej informacji zwi?zku z czym nie uda?o mi si? odzyska? plików z starego serwera ?eby je przerzuci? na nowy, jedyne co odzyska?em to baz? danych.
W zwi?zku z powy?szym na nowym serwerze b?dzie konieczna nowa instalacja php-fusion, moje pytanie jest jak wrzuci? t? odzyskan? baz? danych do nowej instalacji na nowym serwerze

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 12:39

lupozo
Wgrywasz wszystkie pliki PHP-Fusion na serwer, importujesz baz? danych i edytujesz plik config.php.
Wi?cej informacji masz na forum, wystarczy poszuka?.
http://www.php-fu...d_id=21215

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 22.03.2013 12:39

Hos
Mam pytanie. Po przeniesieniu strony na nowy serwer (pliki baza itp), po zalogowaniu si? do panelu admina wybija mnie z niego. Prosz? o pomoc.

Wyskakuje:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
a na dole strony

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 23.03.2013 08:57

Edytowane przez Hos dnia 22.03.2013 17:14:38

bogdan
Kody i b??dy podajemy w tagach "code" - "#".
Na temat wylogowania te? jest osobny w?tek - poszukaj.
Popraw posta usuwaj?c zb?dn? tre?? i odpowiednio wstawiaj?c b??dy.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Konto ukryte
Tutaj zobacz
Przekierowanie 301 i sprawd? pliki .htaccess.

paulek99
Witajcie. Przenios?em stron? z darmowego hostingu cba.pl na serwer webd.pl . Teraz chc? eksportowa? baz? danych z poprzedniej strony na now?, jednak tutaj pojawia si? oto taki b??d :

i40.tinypic.com/x4416t.jpg

Co robi? ?le ? Jaki? b??d ?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 09.08.2013 12:05

Gander
Mo?e usu? z importu polecenie

oraz nast?puj?ce zapewne po nim

i wykonaj tylko tworzenie tabel?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 09.08.2013 12:05

gander.solutions
Apis
Zwykle plik .sql bazy danych zawiera tzw. nag?ówek, oddzielony od reszty d?ugim rz?dem (lini?) my?lników. Otwórz wi?c plik np. WordPadem czy NotePadem++ i usu? wszystko co jest przed t? lini?. Zapisz zmiany i tak przygotowany plik .sql bazy zaimportuj na nowy serwer.
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
za piecem
Od ponad roku korzystam z darmowego hostingu. Zainstalowana wersja PHP-Fusion to 7.02.05. Wczoraj skopiowa?em stron? na p?atny hosting, gdzie mo?na by?o zainstalowa? PHP-Fusion tylko w wersji 7.02.06 (angloj?zycznej).
Wygl?da na to, ?e portal na nowym serwerze funkcjonuje prawid?owo, ale zauwa?y?em co? takiego, ?e w Panelu Administratora portalu wy?wietla si? wersja 7.02.05, natomiast Panel Administratora serwera wy?wietla aplikacj? PHP-Fusion zainstalowan? w wersji 7.02.06.
W zwi?zku z tym chcia?bym si? zapyta?, czy jest to jaki? du?y problem dla prawid?owego funkcjonowania portalu? Je?eli tak, to mo?na go jako? rozwi?za??
Edytowane przez za piecem dnia 27.12.2013 13:11:04

Pieka
Nie ma ?adnego problemu, to jak s?dz? tylko niezgodno?? numeracji.
Spokojnie mo?esz u?ywa?, skoro wszystko dzia?a prawid?owo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
za piecem
Tzn. na nowym serwerze zainstalowa?em PHP-Fusion w wersji 7.02.06, bo tylko taka by?a dost?pna. Nast?pnie baz? na nowym serwerze (7.02.06) zast?pi?em t? ze starego serwera (7.02.05). To samo zrobi?em z plikami z konta FTP.

Pieka
Mo?na i tak przenosi?. Twój wybór.
Odno?nie wersji, ró?nica jest tylko w kilku plikach i aby j? zniwelowa? wystarczy zaktualizowa? pliki na standardowych zasadach opisanych m.in. na forum.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
vico
Po przeniesieniu plików na nowy serwer, importowaniu starej bazy i poprawieniu pliku config.php strona dzia?a bez zarzutu, jedynie po zalogowaniu si? jako admin i klikni?ciu na odno?nik "panel administratora" wylogowuje mnie.
Bardzo prosz? o pomoc.

u-milki.vicosound.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl