ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Galeria uzytkownika
zszywak
Pieka, masz przeciez stron? opart? o fusion 5.00 - a ten mod, który instalowa?es by? pewnie do wersji 5.01, sprawd? i w razie czego wal do wwwolda - moze pomo?e Tobie przy przystosowaniu go do wersji 5.00.

http://z-themes.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 18:13:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pisalem mu, ze mam 5.0 .
Zaraz tam pedze!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieka
No i mina Sad
Moze sie ktos zlituje nad nami, biednymi zuczkami? Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieka
Niestety do tej pory nie ma leku na galerie dla usera.. Sad
Szkoda.. Jednak pojawily sie dwa inne problemy.
Pierwszy, to ten ktory juz sygnalizowalem, a mianowicie wielokrotnosc numeru fotki w galerii Zobacz!, oraz, co wyszlo dopiero teraz i jest zwiazane konkretnie z druga galeria autorstwa Zszywaka, dodawanie komentarza z jednej galerii do fotki o tym samym numerze w drugiej galerii.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieka
Pojawil sie kolejny problem dublowania, a mianowicie komentarz do zdjecia w jednej galerii jest przez skrypt automatycznie wyswietlany w drugiej galerii pod zdjeciem o tym samym numerze?!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
JazOOn
dok?adnie u mnie jest ten sam problem mimo ?e z baz? wszystko ok, po prostu dzi? w??czy?em foto albumy w panelu admina i patrze a tu "de?awu" w sortowaniu

Pieka
Wyglada na to, ze jestesmy osamotnieni z tym problemem...
Czyzby nikt niczego nie umieszczal w galerii? Wychodzi na to, ze jak jest wiecej zdjec to tak sie dzieje, bo przy malej ilosci (ogolem) jest OK.
Ewidentny blad CMS'a?!

@Shaolin:
Droga Pani w zadnym stopniu nie nabijam sobie postow!!
To ile ich mam na koncie, zawsze mialem i mam nadal w "glebokim powazaniu"!
Moim celem jest uzyskanie odpowiedzi.
Niestety z tego co zostalo napisane jasno wynika, ze nikt nie ma o tym bladego pojecia, trudno.
Fusion v.6? Nie, dziekuje juz teraz mam problem z przejsciem na 5.01.. Mimo postepowania zgodnie z instrukcja po przejsciu na 5.01 nie bylem w stanie siebie, ani nikogo innego zalogowac.

Je?li nie odpowiada Wam galeria z PHP-Fusion to zainstalujcie oddzieln? galeri?

To ma by? odpowiedz na moje pytania, czy te? jak kto woli zg?oszenie problemu?
Daruj sobie...

Edytowane przez Pieka dnia 03.05.2005 22:54:30
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Shaolin
@Pieka - nie nabijaj postów, edycja jest po to, ?eby jej u?ywa?... <_<

Je?li nie odpowiada Wam galeria z PHP-Fusion to zainstalujcie oddzieln? galeri?, chocia? nie wiem, czy to ma sens poniewa? do ko?ca maja powinien si? ukaza? PHP-Fusion v.6, wi?c mo?e ten b??d zostanie usuni?ty :].
working

zszywak
Shaolin, to nie jest tak jak myslisz - to nie b??d w fusionie, tylko b??d w moim modzie: Dodatkowa Galeria.

Tak jak Pieka i jazOOn napisali?cie: dodawane sa podwójnie komentarze, i to nie tam, gdzie trzeba, sprawdzam teraz co jest grane. W razie czego - podam rozwi?zanie tu na forum i trzeba b?dzie podmieni? dodatkow? galeri? w Laboratorium.

A co do galerii dla userów: ?ci?gn??em sobie z Beta-Fusion mod Photogallery Alpha, dzia?a on tylko cz??ciowo, ale jje?li dojd? z nim do ?adu, to w tej galerii userzy b?d? mogli sami wrzuca? fotki do galerii, a galerie s? chronione has?ami, mozna te? zastosowa? znak wodny na fotkach. Ale to nie jest prosta sprawa upora? si? z tym modem, nikt jeszce do konca si? z nim nie upora?. A je?li tak - to niech da zna?, ?eby inni u?ytkownicy skorzystali z dobrodziejstw tej fotogalerii.

Pieka
A co do galerii dla userów: ?ci?gn??em sobie z Beta-Fusion mod Photogallery Alpha, dzia?a on tylko cz??ciowo

Co masz na mysli piszac, ze dziala tylko czesciowo?
Od razu chcialem Ci podziekowac za zainteresowanie tym tematem Smile
Zdaje sie, ze inni "majacy pojecie" o tym CMS'ie maja to... Hmm.
Dziekuje.

P.S. Znowu nabijam, tak? Pfft
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jajaja
zszywak napisa?(a):
?adu, to w tej galerii userzy b?d? mogli sami wrzuca? fotki do galerii, a galerie s? chronione has?ami, mozna te? zastosowa? znak wodny na fotkach. Ale to nie jest prosta sprawa upora? si? z tym modem, nikt jeszce do konca si? z nim nie upora?. A je?li tak - to niech da zna?, ?eby inni u?ytkownicy skorzystali z dobrodziejstw tej fotogalerii.

Tylko po kiego takie cuda wianki. Ja nie znam sie na PHP, ale czytam kod i metoda prób i b?edów sprawdzam co mo?na a czego nie mo?na z galeri?.
A moja idea jest o tysi?ckro? prostsza. Tylko trzeba kogos kto przejrzy obecny kod. A sprawa wyglada tak.
Obecnie tylo admin mo?e dodawa? albumy i zdj?cia. Zosta? napisany mod z mo?liwo?cia dodawania gdj?c do istniej?cej galerii (jest to przeróbka pliku dla admina tylko skonfigurowana na Usera). I czy tak samo nie mo?na przorobi? dodawania albumów przez usera. Admin ma pe?na kontrol? nad galeriami, a User nr adam jak utworzy galerie Adam to tylko t? mo?e edytowa?.
Chyba idea jest prosta. Sprawdzanie usera i pokazywanie mu d edycji tylko jego galerii. To uniemo?liwi edycji galerii innych ludzi.
Mo?e te moje wypociny pomoga komu? w sprawdzeniu kodu, lub nakieruja mnie jak mam to zrobi? zeby zadzia?alo.
Pozdrzwiam

Pieka
Zosta? napisany mod z mo?liwo?cia dodawania gdj?c do istniej?cej galerii (jest to przeróbka pliku dla admina tylko skonfigurowana na Usera).

Tak, zgadza sie, ale to jest dla wersji 5.01, a nie tej, o ktorej mowimy, czyli 5.00.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zszywak
jajaja napisa?:
Tylko po kiego takie cuda wianki

s? userzy, którzy potrzebuj? w?asnie takich cudów wianków, dlatego nad tym troch? przysiad?em. Wiem o tym modzie, o którym napisa?e?, znalaz?em go na forum www.php-fusion.co... mam go i testuj?, na jego podstawie robi? mozliwo?? dodawania fotek przez userów do wersji 5.00.

Ale poza tym - tak czy siak, chcc? doj?? do ?adu z fotogaleri? alfa, jest pomys?owa, praktyczna i ma spore mozliwo?ci. Ale oczywi?cie nie ka?demu jest potrzebna, natomiast s?dz?, ?e na pewno znajdzie si? pare osób które chcia?yby mie? takie cudo.

Pieka
natomiast s?dz?, ?e na pewno znajdzie si? pare osób które chcia?yby mie? takie cudo.

Nie sadze, ze bedzie to "pare" osob (tylko cale rzesze!), ale ok Smile
Jest jeszcze pewnie za wczesnie, by o tym mowic, ale mam nadzieje, ze to, co zrobisz nie bedzie sie wiazalo z calkowita zmiana galerii, bo przy tej ilosci fotek, ktora jest u mnie, to... Uff, az boje sie myslec Grin
Tym bardziej, ze do tej pory bedzie ich sporo wiecej... Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Pieka
Fanfary!!
Czekamy Zszywak...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zszywak
Na forum www.php-fusion.co.uk - http://www.php-fu...4337#28695 znalaz?em taki modzik, który pozwala dodawa? fotki userom. Dzia?a z wersj? fusiona 5.00 i 5.01 - bez zarzutu, mozna to sprawdzi? na stronie Pieki. Poni?ej - w za??czniku jest plik: uploadphoto.php - trzeba go umie?ci? w g?ównym katalogu strony, a plik: admin_photos.php - nale?y umie?ci? do: fusion_languages/Polish/admin/

Je?li kto? posiada dodatkow? galeri? (mod) - photogallery2, to tak?e do??czam plik daj?cy userom mo?liwo?? dodawania w?asnych fotek - jest to plik: uploadphoto2.php i nale?y go wys?a? do g?ównego katalogu swojej strony.

?eby link do dodawania fotek dla userów pojawi? sie w menu, nale?y: wej?? w Panel Admina i na Menu Strony. W ?cie?ce wpisa?: uploadphoto.php lub uploadphoto2.php, jako nazw? - np: Dodaj fotk?, ustawi? dost?p dla userów i gotowe. Je?li nie ustawicie dostepu dla userów to oczywiscie nic takiego si? nie stanie.

To by?oby na tyle, je?li chodzi o mo?liwo?? dodawania fotek przez userów.
zszywak dodał/a następującą plik:
uploadphoto[93].zip [3.71kB / 527 Pobrane]

Edytowane przez zszywak dnia 05.05.2005 02:36:57

zszywak
aha, i bym zapomnia?: poni?ej uploadphoto2.php dla osób korzystaj?cych z dodakowej galerii

zszywak dodał/a następującą plik:
uploadphoto2[94].zip [3.04kB / 521 Pobrane]

Stora
Mo?e nie dok?adnie w tym temacie ale nie moge wybra? gdzie to napisa?:D
Pytanie mam takie zainstalowa?em t? dodatkow? galerie dzia?a dodaj? fotki z tym nie problem mam panel z losow? fotk? i teraz pytanie jak to napisa? ?eby wyswietla? fotki z drugiej galerii? Pierwsza wy??czylem wogóle

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jak to zmodyfikowa?? moze jaka? podpowiedz;)
zainstalowalem taka galeri?
INF_alternative_photogallery
Wersja 1.0(beta)

http://dolinamuminkow.dorota.duu.pl/news.php
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl