Zobacz temat
SUPER-MOD: PHP Hypercacher (Szybkie Cache)
|
|
DJPromo |
Dodany dnia 12.04.2007 23:38:20
|
Bywalec Postów: 630 Pomógł: 41 v7.02.07 Data rejestracji: 13.06.2006 18:51 |
Umnie na IE, Opera, mozilla pisze cały czas Twoja przegladarka obsluguje kompresje GZIP |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 15.11.2024 19:16:13
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
wlodekp |
Dodany dnia 12.04.2007 23:49:36
|
Weteran Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
A ja powiem tak poczekamy zobaczymy coś nie wygląda mi różowo to PERPETUM MOBILE więc na razie nawet nie testuje bo nie jest to żadne stable-gwarantowane. W zupełności wystarcza m na raziei gzip php. |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 13.04.2007 18:37:39
|
Przedszkolak Postów: 45 Data rejestracji: 17.04.2006 15:57 |
----------------------------- OK, dobra nic już nie piszecie to idę spać. Miłych snów i błyskawicznie działających witryn !! ---------------------------- TFU: co ja mówię nic nie piszecie. Nie zauważyłem. A ja powiem tak poczekamy zobaczymy coś nie wygląda mi różowo to PERPETUM MOBILE więc na razie nawet nie testuje bo nie jest to żadne stable-gwarantowane. W zupełności wystarcza m na raziei gzip php. Więc tak. Hypercacher - Standard (GPL, bez GZIP, pobranie darmowe, płatny za profesjonalną instalację) jest w 101% stable już od dawien dawna- numeracja wersji 1.901. Hypercacher GZIP (GPL, płatny za pobranie i za profesjonalną instalację) powinien być stable, aczkolwiek wersja ma nadal numerację 0.982. Testy były już przeprowadzane na serwisie nowebiuro.pl i przez 1,5 miesiąca działał bez NAJMNIEJSZYCH problemów i nawet przy maxymalnym obciążeniu. Hypercacher Standard chodzi pieknie na nowebiuro.pl już 2 miesiąc (w tej chwili wersja 1.832), a wcześniej jego staaaara wersja (1.1) chodziła też na nowebiuro.pl od listopada do połowy grudnia. Generalnie obydwa programy są tak podobne w konstrukcji i funkcjonowaniu, że jeżeli jeden zadziała, to drugi też. Do tego Hypercacher GZIP jest w 100% kompatybilny wstecz z wersją Standard. Podsumowując: PHP-Hypercacher i PHP Hypercacher GZIP z powodzeniem działają na serwisie nowebiuro.pl już od prawie 5 miesięcy. Od tego czasu nie ma żadnych problemów z obciążeniem w godzinach szczytu. ---------------------- No dobra, teraz już na serio idę spać. Dobranoc. ----------------------- Aktualizacja 18:34 | 2007-04-13 : Chciałbym poinformować, że w pierwszej wersji dokumentacji PHP Hypercachera był "drobny" błąd, który mógł uniemożliwić korzystanie z PHP-Hypercachera. Mianowicie, jak pewnie niektórzy z Was zauważyli, nazwa katalogu pamięci podręcznej to "_cache" a nie "cache" - i taki katalog właśnie trzeba utworzyć (i nadać mu CHMOD 777) żeby PHP Hypercacher działał prawidłowo. W nowej wersji dokumentacji (1.02) błąd został już usunięty. Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
http://www.hypercacher.com |
|
|
slawekneo |
Dodany dnia 13.04.2007 19:59:39
|
Bywalec Postów: 915 Pomógł: 41 Data rejestracji: 12.03.2006 07:28 |
no musze przyznac fajne ale jeszcze nie testowalem tego w calosci no i nie powiem ze efektow szybkosci nie widac a zwlaszcza jak sie doda kompresje gzip (oczywiscie znam sie na php tak dobrze ze w 3 minuty dodalem sobie kompresje i teraz plik cache czystej strony glownej zajmuje nie 25,6k tylko 4,6k) i tu moge powiedziec ze takie cache sie przydaje ;] Pozdro!! |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 13.04.2007 22:12:37
|
Ja też jednak zainstalowałem + gzip php serwera bezpośrednio php.ini i zapisuje do cashe też skompresowane gzip-rzeczywiście jest widoczne przyśpieszenie tylko oczywiście liczniki wskazania z casche. Szkoda że przeglądarki nie czytają bz2 Edytowane przez wlodekp dnia 13.04.2007 22:14:24 |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 13.04.2007 22:54:42
|
(oczywiscie znam sie na php tak dobrze ze w 3 minuty dodalem sobie kompresje i teraz plik cache czystej strony glownej zajmuje nie 25,6k tylko 4,6k) i tu moge powiedziec ze takie cache sie przydaje ;] Pozdro!! Wiesz... gdyby wystarczyło DODAĆ sobie kompresję, to nie pobierałbym za pobranie wersji GZIP opłaty 500 złotych... Zapewniam, że wersja PHP Hypercacher GZIP jest 3 razy szybsza i 10 razy mniej obciążająca serwer niż ZWYKŁY ob_gzhandler. Nie macie nawet pojęcia ile setek godzin siedzenia kosztuje (wersja wciąż nie jest stabilna - nadal mam problemy) PERFEKCYJNE dopracowanie tego mechanizmu. Algorytm w nim zastosowany jest unikalny - bardzo skomplikowany ale zarazem prosty i efektywny. Pracuję po nocach nad tym projektem prawie odkąd zacząłem pracować w nowebiuro.pl - od 5 miesięcy. Jestem prawdziwym MANIAKIEM jeżeli chodzi o szybkość, efektywność i małe rozmiary kodu. Mój kod musi być najszybszy i najmniejszy. Zauważcie że CAŁY kod (po wykasowaniu komunikatów) można zmieścić na jednej stronie A4 tekstu OpenOffice o rozmiarze czcionki 12 punktów. Dlatego właśnie pobieram opłatę - inaczej nie miałoby to sensu. ------------------------------------------ W zasadzie to zastanawiam się jeszcze, czy nie pozostawić PHP Hypercachera Standard na licencji GPL i nie zamknąć PHP Hypercachera GZIP na licencji komercyjnej od wersji stabilnej 1.0. A to dlatego, że strasznie boję się wycieku kodu. Jak ludzie podłapią koncepcję mojego algorytmu, to zaraz pojawią się na całym świecie setki Hypercacherów pod różnymi nazwami. Co o tym myślicie ? Podzielcie się swoimi poglądami na ten temat. Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 00:48:55 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
Pieka |
Dodany dnia 13.04.2007 23:03:54
|
Postów: 19882 Pomógł: 767 v7.02.03 Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
SoofMan napisał/a: ..Dlatego właśnie pobieram opłatę - inaczej nie miałoby to sensu. A jednak oplata... A mialo byc GPL P.S. Pomijam fakt, ze obaj nie macie nawet odrobiny skromnosci. Takiego samochwalstwa i samouwielbienia juz dawno nie widzialem... Jestem jaki jestem
|
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 13.04.2007 23:10:53
|
Pieka napisał/a: SoofMan napisał/a: ..Dlatego właśnie pobieram opłatę - inaczej nie miałoby to sensu. A jednak oplata... A mialo byc GPL To że jest GPL, nie oznacza wcale że nie może być opłaty. Opłata nie może dotyczyć samego produktu, ale może dotyczyć USŁUGI związanej z produktem (np. za pobranie pliku). Polecam też bardzo ciekawy artykuł na portalu DOBREPROGRAMY na temat co można a czego nie można na licencji GPL. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6325 P.S. Pomijam fakt, ze obaj nie macie nawet odrobiny skromnosci. Takiego samochwalstwa i samouwielbienia juz dawno nie widzialem... Nie jestem samochwałą. Po prostu mówię jak jest, prosto z mostu nie owijając w bawełnę. Hypercacher jest szybki jak jasna cholera, i NIGDY jeszcze nie widziałem nic tak szybkiego w necie, może z wyjątkiem wyszukiwarki Google (serio !). ----------------------------------- Wycinek z artykułu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=140 GPL, wolność, licencja a dystrybucja "Wolne oprogramowanie" (a więc i GPL) w koncepcji FSF posiada następujące cechy: * użytkownik ma mieć wolność uruchamiania programu w jakimkolwiek celu * użytkownik ma mieć wolność w modyfikowaniu programu (stąd prawo dostępu do kodu źródłowego) * użytkownik ma mieć prawo do dystrybucji kopii programu za darmo lub za opłatą * użytkownik ma mieć prawo do dystrybucji zmodyfikowanych wersji ------------------------------------------- P.S. Pomijam fakt, ze obaj nie macie nawet odrobiny skromnosci. Takiego samochwalstwa i samouwielbienia juz dawno nie widzialem... Dodam jeszcze że mój brak skromności to tylko pozory. W rzeczywistości jestem w gorącej wodzie kąpany i strasznie EKSCYTUJĘ się jak mi coś fajnego się uda. Żebyś mnie widział w dniu kiery po raz pierwszy zobaczyłem efekty działania PHP Hypercachera parę miesięcy temu... wtedy to skakałem po ścianach Czasami może to wywoływać zewnętrzne wrażenie, że się popisuję i jestem samochwałą, ale jest to błędne wrażenie. Edytowane przez SoofMan dnia 13.04.2007 23:58:04 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
slawekneo |
Dodany dnia 14.04.2007 08:58:57
|
SoofMan napisał/a: Zapewniam, że wersja PHP Hypercacher GZIP jest 3 razy szybsza i 10 razy mniej obciążająca serwer niż ZWYKŁY ob_gzhandler. to chyba kazdy wie ze ob_gzhandler nie przyspiesza az tak ale funkcja gzcompress(); z maksymalnym levelem 9 przyspiesza i jest to bardzo widoczne a tak poza to po dokladniejszej analizie kodu to mod pozostawia wiele do zyczenia Pozdro!! |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 14.04.2007 11:14:30
|
slawekneo napisał/a: SoofMan napisał/a: Zapewniam, że wersja PHP Hypercacher GZIP jest 3 razy szybsza i 10 razy mniej obciążająca serwer niż ZWYKŁY ob_gzhandler. to chyba kazdy wie ze ob_gzhandler nie przyspiesza az tak ale funkcja gzcompress(); z maksymalnym levelem 9 przyspiesza i jest to bardzo widoczne No sorry, niestety muszę cię zasmucić. Hypercacher GZIP jest "w praniu" 3 razy szybszy i 10 razy mniej obciążający serwer niż gdybyś używał zwykłej funkcji gzcompress, gzwrite, gzdeflate, gzencode, gzputs czy jakiej tam chcesz + ob_gzhandler... Mówiłem że gdyby tak nie było to nie pobierałbym opłaty. slawekneo napisał/a: a tak poza to po dokladniejszej analizie kodu to mod pozostawia wiele do zyczenia Pozdro!! Ten "mod" to efekt setek godzin pracy i zapewniam cię, że 10 razy zastanowiłem się nad każdą literką kodu która w nim siedzi... Jest zrobiony dokładnie tak jak ma być zrobiony, kod jest obcięty i zoptymalizowany pod względem prędkości do maximum. Jak zmienisz jedną małą głupią rzecz to może zwolnić lub np. przestać działać z CMSem - "X"... BTW. Wnioskuję że sam napisałeś już dawno MODa tej klasy skoro tak marudzisz ?? BTW2. Skoro mówisz że napisałbyś to lepiej, to zapraszam na moje forum do DEVELOPMENTU. To projekt Open Source - każdy może dodać coś od siebie. Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 11:21:55 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
Wooya |
Dodany dnia 14.04.2007 14:09:48
|
Zaawansowany Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 |
Moze zakonczmy ten przydlugawi i przynodnawy temat. Kto bedzie chcial, procz ciebie SoofMan, jeszcze sie tu odezwac to sie odezwie. Nie podniecaj sie zbytnio takze, bo mozesz sie zawalu nabawic Gratuluje pomyslu, ale z tego co czytam duzo jeszcze do doskonalosci...
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ... |
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 14.04.2007 14:30:13
|
Początkujący Postów: 244 Data rejestracji: 07.08.2004 10:53 |
jak ktoś chcesz keszowanie zapytań i stron z prawdziwego zdarzenia - memcached. Przyśpieszenie wykonywania kodu PHP - kompilacja do bytecodu za pomocą xcache, apc czy dodatkami od Zenda. Rozwiązania te są sprawdzone (np. wikipedia) i poza Zendem na otwartych licencjach. Twoje rozwiązanie to skrypcik PHP i porównywanie go do powyższych binarnych rozwiązań byłoby śmieszne dodatkowo operuje na plikach a nie na pamięci RAM - http://pl.php.net...shmop.php, co jest znacznie wolniejszym rozwiązaniem. Również czary mary z kompresją są dla mnie raczej naciągane. Gdyby to było binarne rozszerzenie do PHP to nie byłoby aż takie podejrzane, ale skrypcikiem PHP nie prześcigniesz binarnych modułów apache i php również twoja strona http://hypercache... jest propagandowa i niezbyt profesjonalna - ten JS pytający o imię i nazwisko... LOL. a teksty Wątpili we mnie, kiedy zakupiłem PHP Hypercachera... ale kiedy koszty hostingu spadły o 40%, a witryna zaczęła działać kilkakrotnie szybciej... to już przegięcie |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 14.04.2007 14:52:41
|
Riklaunim napisał/a: jak ktoś chcesz keszowanie zapytań i stron z prawdziwego zdarzenia - memcached. Przyśpieszenie wykonywania kodu PHP - kompilacja do bytecodu za pomocą xcache, apc czy dodatkami od Zenda. Rozwiązania te są sprawdzone (np. wikipedia) i poza Zendem na otwartych licencjach. Twoje rozwiązanie to skrypcik PHP i porównywanie go do powyższych binarnych rozwiązań byłoby śmieszne . dodatkowo operuje na plikach a nie na pamięci RAM - http://pl.php.net...shmop.php, co jest znacznie wolniejszym rozwiązaniem. Naśmiewać to się możesz do woli, ale mnie to nie rusza. Bo widzisz. Moje rozwiązanie jest szybkie i niezwykle proste, nie wymaga grzebania w "binarkach", każdy może to zrobić sam, a co najważniejsze nie trzeba do tego dedyka ani shella i można je stosować w każdym, nawet najtańszym pakiecie hostingowym. Ty będziesz się śmiał, ale zobaczysz że KAŻDA strona, która zainstaluje sobie Hypercachera będzie hulać 5 razy szybciej niż wcześniej. I na pewno nie dużo wolniej niż kompilacja do binarek ZENDa. Poza tym PHP Hypercacher ma to do siebie, że jest rozwiązaniem wewnątrz - PHPowym, więc uwaga: można go do woli stosować w KOMBINACJI z innymi rozwiązaniami. Tak więc jak widzisz, to bez wątpienia jest rozwiązanie z prawdziwego zdarzenia. Również czary mary z kompresją są dla mnie raczej naciągane. NACIĄGANE ?? Ja siedziałem nad tym setki godzin i dla mnie nie jest to zbyt naciągane. I wiem JAK to działa w praniu. Jest szybkie jak jasna cholera. Naturalnie nie podam szczegółów, bo gdybym to zrobił, to sami zaczęlibyście sprzedawać podobne rozwiązania. Gdyby to było binarne rozszerzenie do PHP to nie byłoby aż takie podejrzane, ale skrypcikiem PHP nie prześcigniesz binarnych modułów apache i php również twoja strona http://hypercache... jest propagandowa i niezbyt profesjonalna - ten JS pytający o imię i nazwisko... LOL. 1. I tutaj też się mylisz. Bo widzisz. Kiedy peojektowałem Hypercachera, specjalnie przeanalizowałem koncepcję funkcjonowania niektórych przyśpieszaczy PHP i sterdziłem że jest niewydajna i można to zrobić szybciej. To w w samym algorytmie użytym w PHP Hypercacherze drzemie jego siła. Nawet najlepsza binarka, która ma mało wydajny algorytm będzie wolniejsza od skryptu z wydajniejszym algorytmem... Ale co tam będę się rozwodził. Do takich jak ty przemawiają tylko fakty. A fakty są takie, ze stronki z PHP Hypercacherem ładują się w godzinach szczytu prawie tak szybko jak statyczny HTML. a teksty Wątpili we mnie, kiedy zakupiłem PHP Hypercachera... ale kiedy koszty hostingu spadły o 40%, a witryna zaczęła działać kilkakrotnie szybciej... to już przegięcie Buhahahahaha. Tutaj akurat nie trafiłeś. Bo widzisz. Kłamstwo nie jest dla mnie (ani chyba dla nikogo) dobrym sposobem na sprzedaż. Na witrynie nowebiuro.pl [200.000 unikalnych użytkowników miesięcznie, kilka milionów odsłon miesięcznie], która działa na hostingu współdzielonym (to nie jest żaden DEDYK), używa PHP Hypercachera i to tylko w wersji Standard, każda strona ładuje się średnio w 2-3 sekundy. Za to wcześniej ładowała się w 9-15 sekund. Jak dla mnie to JEST kilkakrotnie szybciej. A co do transferu, to oszczędza się w granicach 50%, więc można spokojnie przejść na PAKIET HOSTINGOWY o 40 % tańszy. Co w tym dziwnego ?? --------------------------------- A z resztą co ja ci będę pisał - niedowiarku ? Zainstaluj Wersję standard na swojej (możliwie obciążonej) witrynie, to zobaczysz różnicę. Im bardziej witryna jest obciążona, tym bardziej ta różnica jest widoczna. --------------------------------- Dodam jeszcze, że stronę z PHP Hypercacherem można poznać po charakterystycznym komentarzu na końcu kodu HTML. Na nowebiuro.pl oczywiście też jest widoczny: <!--9v/ena-INFO: Using stored cache (1) (last cache time: 1691), CH_ON, Page generated in 4.02267694 seconds--> Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 15:06:41 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 14.04.2007 15:01:48
|
. Moje rozwiązanie jest szybkie i niezwykle proste, nie wymaga grzebania w "binarkach" Ale dla poważnych projektów, które wymagają wspomagania, to żaden problem poprawnie skonfigurować i zoptymalizować serwer HTTP i PHP. Zaleta że twoje rozwiązanie to skrypt PHP zaletą jest dla stronek na zwykłych przeciętnych serwerach, które tak na prawdę "wspomagania" nie potrzebują. Wikipedia czy Slashdot używają memcached, dzięki czemu bazy danych wyrabiają. Administratorów tych serwisów nie interesują półśrodki - biorą najlepsze sprawdzone rozwiązania w swoich kategoriach. |
|
|
wlodekp |
Dodany dnia 14.04.2007 15:02:32
|
Ja sądzę że może zakończmy temat kto chce niech używa-sprzedać go tu wątpię- więc markietingowo masz swoje forum na razie bez wpisów-i tam proponuję przenieść tą dyskusję bo przeciętny użytkownik tego forum oczekujący pomocy jest mało nią zainteresowany-DYSKUSJĄ i naszymi dywagacjami w tym temacie.
|
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 14.04.2007 15:08:13
|
Riklaunim napisał/a: . Moje rozwiązanie jest szybkie i niezwykle proste, nie wymaga grzebania w "binarkach" Ale dla poważnych projektów, które wymagają wspomagania, to żaden problem poprawnie skonfigurować i zoptymalizować serwer HTTP i PHP. Zaleta że twoje rozwiązanie to skrypt PHP zaletą jest dla stronek na zwykłych przeciętnych serwerach, które tak na prawdę "wspomagania" nie potrzebują. Wikipedia czy Slashdot używają memcached, dzięki czemu bazy danych wyrabiają. Administratorów tych serwisów nie interesują półśrodki - biorą najlepsze sprawdzone rozwiązania w swoich kategoriach. Gdyby polska wikipedia zainstalowała Hypercachera, gwarantuję że jej funkcjonowanie przyśpieszyłoby wielokrotnie i ładowałaby się podobnie szybko jak strona nowebiuro.pl ! -------------------------------- wlodekp napisał/a: Ja sądzę że może zakończmy temat kto chce niech używa-sprzedać go tu wątpię- więc markietingowo masz swoje forum na razie bez wpisów-i tam proponuję przenieść tą dyskusję bo przeciętny użytkownik tego forum oczekujący pomocy jest mało nią zainteresowany-DYSKUSJĄ i naszymi dywagacjami w tym temacie. Ja nie mam nic przeciwko zakończeniu tej dyskusji. Ciągniecie temat, więc po prostu odpowiadam. Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 15:09:38 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
Riklaunim |
Dodany dnia 14.04.2007 16:07:31
|
pobawiłem się tym wynalazkiem i żadnej ameryki tutaj nie odkryłeś - keszujesz całkowity wynik danej strony do pliku. Oczywiście że będzie to szybsze od generowania całej strony z kodu wraz z wykonywaniem zapytań ale wadą tego rozwiązania jest używanie "starej" wersji z cache mimo zmiany zawartości źródła Żeby to miało sens w przypadku PHP-Fusion trzeba by zmodyfikować wszystkie komponenty panelu admina czy m.in. forum czy shoutbox by przy dodawaniu nowej treści usuwały cache. Wiele skryptów jak np. wordpress posiada bardziej zaawansowane mechanizmy tego typu (posiadające możliwość aktualizacji cache przy dodaniu wpisu z PA). Podsumowując nie jest to żadna rewolucja |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 14.04.2007 16:55:57
|
Riklaunim napisał/a:Wiele skryptów jak np. wordpress posiada bardziej zaawansowane mechanizmy tego typu (posiadające możliwość aktualizacji cache przy dodaniu wpisu z PA). 1. Mój produkt też posiada możliwości aktualizacji wpisu. Tyle że nie są to jeszcze bardzo skomplikowane mechanizmy. Te planuję w wersji 2.0. 2. W mojej koncepcji cache automatycznie odświeża się, jeżeli użytkownik coś zmieni i będzie oczekiwał że to zobaczy na stronie. 3. Kto TAK NAPRAWDĘ potrzebuje contentu aktualizującego się co 30 sekund ? [chociaż przecież nikt z resztą nie zabrania ci ustawić czasu odświeżania 1 minuta] Chyba nikt oprócz Forów i chatów nie potrzebuje tak częstego odświeżania. PHP Hypercacher jest rozwiązaniem, które najwięcej korzyści przyniesie często-gęsto uczęszczanym serwisom informacyjnym, gdzie obciążenie serwera jest duże. Podsumowując nie jest to żadna rewolucja Jest to mała rewolucja, ale głównie pod względem PROSTOTY i czasu instalacji oraz łatwości konfiguracji... Te bardziej skomplikowane mechanizmy PHPowe posiadają co prawda wiele innych bajerów, ale żaden z nich nie działa wszędzie, na wszystkim, zawsze. U mnie robisz małe kopiuj wklej i już działa. Przy innych rozwiązaniach trzeba się bawić w binarki, konfiurację serwera, a myślisz że każdy ma hosting ze SHELLem i dostępem do ustawień PHP ? Chyba nie wiesz, ze większość serwisów w polsce (tzn. małych i średnich - bo takich jest najwięcej) korzysta z hostingu współdzielonego... EDIT: No już nie mówiąc, że trzeba do takiej artakcji specjalistę - Linuksiarza. A żeby zainstalować mojego MODa nie trzeba być nawet informatykiem... Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 17:41:39 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
|
slawekneo |
Dodany dnia 14.04.2007 19:46:46
|
a tak z okazji wolnych 5 minut dla kochanych userow php fusion dodalem do tego moda; auto refresh cache przy dodaniu wpisu do bazy danych przez innego usera ;) (ja osobiscie nimam czasu na to ale jak ktos potrafi to moze teraz sobie usunac z kodu opcje auto refresh cache po uplywie okreslonego czasu gdyz jest zbedna :)) najpierw przerabiamy fynkcje dbquery w maincore.php czyli zamieniamy z na teraz zmieniamy kod hypercachera w pliku maincore (pogrubieniem zaznaczam zmiany) i tyle ;) Pozdro!! |
|
|
SoofMan |
Dodany dnia 14.04.2007 20:22:00
|
@slawekneo Dobre !!!! Brawo ! Widzę że kolega nie na darmo (jak to powiedział Pieka) "nie ma nawet odrobiny skromnosci". Rozgryzienie tego kodu wymaga więcej niż początkującego programisty. Slawekneo, koniecznie zarejestruj się u mnie na forum i dodaj wpis w sekcji development. Nie chciałbym przypisywać wszystkich zasług samemu sobie. Po to jest właśnie OPEN SOURCE i GPL żeby współpracować i produkować takie atrakcje, a potem dzielić się efektami. ------------------------------------------ EDIT: Wiecie co ? GPL to jest jednak fantastyczna sprawa. Zdałem sobie właśnie sprawę, że pomimo niewątpliwej prostoty modyfikacji którą zaproponował Slawekneo, sam nigdy na to nie wpadłem (pomimo setek godzin zabawy z PHP Hypercacherem). GPL przyśpiesza rozwój oprogramowania jak cholera. Wobec czego postanowiłem pozostawić Hypercacher GZIP na GPLu. Decyzja nieodwoływalna. Edytowane przez SoofMan dnia 14.04.2007 20:52:39 Widziałeś kiedyś TAKIEGO moda ? Nie ?
|
Przejdź do forum: |