ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zmiana has?a super admina
Fasonsql
A zmieni? jej e-mail ? Bo jak nie to wystarczy zwyk?e przypomnienie has?a.
Aplikacje Windows Phone | Front-end Developer | Web-Designer

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:34:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
anglik1991
Zmieni? jej wszystko co tylko móg?. Mo?e zmiana md5 w bazie danych by pomog?a? S? nawet generatory online do generowania kodu md5...
Wpisuje si? tylko has?o i otrzymujemy gotowy kod.

jak my?licie da si? tak to zrobi??

oto link do strony z tym generatorem kudu md5: http://www.miracl...ls/md5.php

Z góry przepraszam za?og? za link. Wstawi?em go w celach pomocy w naprawieniu mojego problemu.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 05.07.2012 20:44

bogdan
Cze??.
Przeczytaj jeszcze ten w?tek, ??cznie z linkiem do FAQ z #7 postu -> http://www.php-fu...ost_108703.
Mo?e jako? Ci to pomo?e.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
herkules92
Witam. Dziwne, bo chwil? ju? nie wchodzi?em na moj? stron?, chcia?em doda? panel i wo?a?o o has?o administratora. Jestem userem i jednocze?nie adminem has?o nie by?o dobre. Próbowa?em ró?nych, które my?la?em ?e w ostateczno?ci b?d? pasowa?y. Niestety nici. Znalaz?em opis ?eby przez phpMyAdmin. No to przy user password ustawi?em MD5, a obok w warto?? wpisa?em has?o. Teraz nie mog? si? zalogowa? nawet jak u?ytkownik na stron?. Próbowa?em poprzez "odzyskaj has?o" i pisze ?e - "b??d spróbuj ponownie". Co mam dalej zrobi??
Je?eli nie ten dzia? prosz? o nieusuwanie tego tematu, ale wydaje mi si? ?e jest odpowiedni.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 18.09.2012 19:19

Edytowane przez bogdan dnia 18.09.2012 20:29:46

k@mil007
Nie jestem pewien, ale w PHP-Fusion od wersji 7 jest u?ywane chyba podwójne MD5 (chyba, ?e co? si? jeszcze po drodze zmieni?o).
Pozdrawiam

Anathor
Witam serdecznie!

Ja poprosz? jak do dziecka.

Jestem po migracji z EF na PF7 i wchodz?c na stron? wsz?dzie mam komunikat z pro?b? o ustalenie has?a administratora. Ok tu ustalam. Wchodz? w edycj? profilu, wpisuje swoje aktualne has?o którym si? loguje, po czym dwie tabelki ni?ej wpisuje i powtarzam nowe has?o administratora. Niby pomy?lnie zaktualizowano profil ale komunikat nadal widnieje i np. nie mog? dodawa? paneli, dodatkowych stron bo wsz?dzie wymaga tego has?a. Chcia?em zmieni? w PMA, ale nie wiem ?e jest podwójne szyfrowanie has?a w kolumnach:

user_admin_salt
user_admin_password

nie chc? tego rusza? bo sie nie znam

Jakie? pomys?y? Jak mog? w ko?cu zmieni? to has?o i robi? cokolwiek...

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 07.01.2013 08:21

Edytowane przez Anathor dnia 07.01.2013 16:09:04

www.sunriseave.pl
Resident
Musia?em odzyska? has?o administratora w moim PHP Fusion v7.02.05.
Skorzysta?em z opisu w FAQ ale nie chcia? zadzia?a?.
Uda?o mi si? zmieni? has?o administratora kopiuj?c sk?d indziej nie tylko password ale i salt. Dopiero wklejenie salt i password zadzia?a?o.

Has?o administratora zmieni?em tak:
W tabeli fusion_users skopiowa?em tekst z user_salt do user_admin_salt oraz z user_password do user_admin_password

Nie wiem, by? mo?e to jest oczywiste ale nie by?o to podane w FAQ i troch? si? nakombinowa?em by odzyska? has?o admina. Mam nadziej?, ?e tym moim uzupe?nieniem pomog? innym laikom takim jak ja. A najlepiej sugeruj? uzupe?ni? FAQ. Ten post mo?na potem usun?? lub przenie?? w odpowiedniejsze miejsce je?li to jest z?e.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 11.03.2013 15:32

http://www.bwportal.pl
Konto ukryte
Witajcie moi drodzy, próbuje wszystkiego aby zmieni? has?o admina ale nic nie dzia?a ;/
Mo?e co? ?le robi?, i? nie wiem co zrobi? i co to jest:
user_admin_salt bo w nim wpisa?em takie samo has?o przez MD5 jak w user_admin_password i nie dzia?a Sad prosz? o pomoc!

lui
Mam taki problem.
Zmieniam has?o admina w "edytuj profil". Jest komunikat "dane zaktualizowane". Niestety po wpisaniu has?a admina np. w dodatkowe strony mam info: "Uwaga: Podane has?o administratora jest nieprawid?owe lub puste.". Nast?pnie zmieni?em has?o poprzez baz? danych zamieniaj?c je na MD5 ale t? metod? te? nie dzia?a has?o tak jakby baza danych go nie zapisa?a [mimo ?e zosta?o zapisane]. Mo?na to jako? rozwi?za??
EDIT:
Zauwa?y?em przed chwil?, ?e jak wejd? w "edytuj profil", nic nie wype?ni? ale dam "zapisz zmiany" to mam info "Zaktualizowano profil" Shock
Moje rozwi?zanie problemu:
Wszed?em do bazy danych, w tabeli users wszed?em w edycj? swojego konta gdzie skopiowa?em has?o user_salt oraz has?o user_password i wklei?em odpowiednio w user_admin_salt i user_admin_password. To pomog?o :]
Edytowane przez lui dnia 04.09.2013 21:00:37

www.lui.ugu.pl
hakeryk2
Witam, chcia?bym tylko doda? ?e w wersji 7.01.xx oraz wcze?niejszych zmian? has?a przeprowadzimy tak?e przez PHPMyAdmin poprzez wej?cie do tabeli fusionprefix_user:
1. Wybranie swojego u?ytkownika i klikni?cie edytuj
2. W kolumnie user_admin_password usun?? obecn? warto?? zaszyfrowan? i wpisa? tam r?cznie swoje has?o np "superadmin" i wybra? z rozwijalnego pola "funkcja" opcj? "MD5".
3. Klikn?? na samym dole na "Wykonaj" i ponownie wybra? edycj? swojego u?ytkownika.
4. Jak wida? ci?g "superadmin" zosta? zast?piony szyfrem MD5, jednak PHP-Fusion v.07.01.xx korzysta z podwójnego szyfrowania MD5 wi?c musimy dla tego zamienionego ci?gu ponownie wybra? "funkcja" MD5 i ponownie klikn?? "Wykonaj".
5. Voila! Twoje has?o admina zosta?o zmienione - dzia?a to tak samo do zwyk?ego u?ytkownika.

Istnieje jeszcze druga, szybsza opcja:
1. W google wpisujemy "md5 generator", wybieramy pierwszy lepszy generator i wpisujemy tam swoje has?o. Otrzymujemy ci?g znaków, który wklejamy do pola user_admin_password i tak?e w funkcji wybieramy MD5, klikamy wykonaj. Zrobione.

Nie jestem pewien odno?nie v.07.02.xx poniewa? tam istnieje ju? tzw. sól czyli salt, jednak kto? ju? w tym temacie znalaz? do tego rozwi?zanie.

Pozdrawiam.
Sprawdzone i najta?sze meble tj. sto?y i krzes?a znajdziesz na MeblujDom.pl

http://meblujdom.pl
kowalsulik1
Próbowa?em tak?e z poziomu phpmyadmin ale tam nie ma mojej bazy te? to dla mnie dziwne
Edytowane przez kowalsulik1 dnia 01.01.2014 20:45:07

www.gim8.grudziadz.com.pl
khaman
Spróbuj jeszcze tym: http://www.php-fu...rowstart=0
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

sloniczeczek
Witam serdecznie.

Mam pewien problem ze strona opart? na PHP-Fusion v7.00.07
Nie dzia?a?em za bardzo na tym silniku wi?c nie wiem dok?adnie jak tam to wszystko dzia?a ale mam problem ze zmian? has?a G?ównego Administratora.

Znajoma przej??a piecz? nad stron? dosta?a od by?ego zarz?dcy konto G?ównego Administratora jednak ma problem ze zmian? has?a do swojego konta i usuni?ciem konta drugiego G?ównego Administratora które nie jest ju? potrzebne. Przy zmianie has?a wpisuje stare has?a + dwa razy nowe > aktualizuj profil. Strona si? prze?adowuje i tyle nie ma ?adnego komunikatu o zmianie has?a itp. dalej na konto mog? zalogowa? si? starym has?em. Nie wiem w czym problem. Prawa pliku na ftp s? z?e ? Czy mo?e co? innego ?

By?bym wdzi?czny za rad? co w tym przypadku mo?na zrobi?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 16.06.2014 15:50

Edytowane przez bogdan dnia 16.06.2014 18:41:07

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl