ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Nie moge doda? zdj?cia
ram07
Pod??cz? si? pod ten w?tek bo mam troch? podobny problem.
Niedawno zainstalowa?em Fusion v6.01.11. Problem jest z galeri? zdj?? - nie da si? wstawi? zdj??. Album si? tworzy, ale miniaturki (albumu) nie da si? doda?. Nast?pnie podobnie jest przy dodawainu zdj?? do albumu - dodaj? ale si? nie pojawia. ?adnych komunikatów o b??dach. W katalogu images/photoalbum powstaj? podkatalogi album_1,... (bo robi?em wiele prób ) zawieraj?ce jedynie pusty plik index.php, których nast?pnie nie mog? usun?? przez klienta ftp (Windows Commander), ani zmieni? ich atrybutów. Co do serwera:
http://www.wcss.w...
biblioteki GD w porz?dku (wynika z phpinfo), safe_mode jest off. Adres strony:
http://www.sp3.wr...

Sprawa rozwi?zana po wymianie maili z administratorem serwera. Problem wynik? z konfiguracji php.ini.
Edytowane przez ram07 dnia 16.10.2007 19:35:09

www.sp3.wroc.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 20:35:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Suchoj
Witam, przepraszam za od?wie?anie tematu, ale w?a?nie mia?em problem opisany w tym temacie. Zrobi?em wg. Waszych rad i mam i miniaturki i zdj?cia...

Problem pojawi? si? inny: miniaturki s? niebieskie...

Na mojej stronie www.suc[cenzura].pl jest jedna galeria - i zarówno miniaturka galerii jak i zdj?cia jest niebieska.

EDIT. Adres strony taki jak mój nick. Smile
Edytowane przez Suchoj dnia 17.01.2008 00:47:18

www.suchoj.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Przeskoczy?em cenzur? i poogl?da?em ten niebieski efekt nawet fajnie wygl?da.
Przeniesienie to przerzucenie po ftp istniej?cych rozumi?, ?e efekt dotyczy nowo tworzonych i pytanie nie w temacie dlaczego stara wersja kiedy fakt przenosin jest doskona?? okazj? do zrobienia aktualizacji do najnowszej.
Za miniaturki odpowiada bibjoteka php o nazwie GD w pa jest gd1 i gd2 mo?e zamiana ich pomo?e?
Czy to jest standardowa galeria i dodawano tylko z pa bez u?ycia dodatkowych rzeczy typu mass-upload, watermark itd?

wlodekp.europa.pl
Suchoj
Dzi?ki wlodekp.

Rzeczywi?cie by?o to GD1. Gdzie? wcze?niej musia?em to zmieni? i nie zarejestrowa?em tego. Dzi?kuj? za zwrócenie mi na to uwagi. Zdj?cie dodawane by?y tylko przez PA.

Je?eli chodzi o wersj?, któr? ja posiadam, to w?a?nie jest od wczoraj 6.01.13... Bo chyba to jest najnowsza wersja? Sam update mi troch? namiesza?, bo chyba co? ?le zrobi?em, co wida? na samym dole strony.

www.suchoj.pl
W nocy wydawa?o mi si? ?e widz? 6.0.307.
Natomiast teraz nie wydaje mi si?, ale tak jest:
CRASH: PHP cpu time limit exceeded at main() in /maincore.php line 37

wlodekp.europa.pl
Suchoj
W?odek, przepraszam za zamieszanie. Poniewa? po update wyskoczy?o mi sporo b??dów to wychodz?c do pracy wrzuci?em sobie czyst? 6.01.13. Teraz mam chwilk? w pracy i sprawdzi?em, galeria znów nie dzia?a - ale jak stworzy?em katalog tmp z CHMOD 755 wszystko dzia?a jak nale?y. (Serwer na home.pl - mo?e komu? si? przyda, ?e to rozwi?zuje problem)

Co do samego skalowania, tak jak ju? wcze?niej pisa?em pomog?a zmiana na GD2 i kolorki s? prawid?owe.

Jeszcze raz dzi?kuj? za pomoc, pozdrawiam i ?ycz? mi?ego dnia.

www.suchoj.pl
krz_ost
W php info mam taki oto wpis:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pisz? w tym temacie gdy? problem jest dok?adnie taki jak tutaj opisywany: brak zdj??.
Edytowane przez bartek124 dnia 01.05.2008 13:21:24

bartek124
PHPInfo zablokowane. Pewnie te? nie masz jakich? bibliotek na servie i zdj?cia si? nie dodaj?.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
krz_ost
bartek124 napisa?/a:
PHPInfo zablokowane. Pewnie te? nie masz jakich? bibliotek na servie i zdj?cia si? nie dodaj?.

No pewnie tak, ale jaki? sposób rozwi?zania?

Poczytaj:
http://www.php-fu...post_93720

wlodekp.europa.pl
krz_ost
Kolejny problem: podczas rejestracji u?ytkownika (jak ma by? wys?any formularz otrzymuj? komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oczywi?cie dzi?ki serdeczne za pomoc.

B??dy w [ code]//bartek124
Edytowane przez bartek124 dnia 05.05.2008 07:05:00

W tym przypadku poszukaj mojej modyfikacji smtp gmail i przejd? na ni? przy emailach dzia?a b?yskawicznie i bezproblemowo.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl