ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Kolejność albumów w galerii
ICEK
Wszystko było ok robiłem tak jak było w jakims tam temacie o tym "desc" całym..dodałem album i się rypło...

www.modlinski.net
Wścibski Gość
Dodany dnia 26.11.2024 05:42:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
ICEK napisał/a:
Wszystko było ok robiłem tak jak było w jakims tam temacie o tym "desc" całym..dodałem album i się rypło...

Plik podany w tym poscie jest OK.
Nie sprawdzalem na serwerze, ale powinien dzialac.
Mam wrazenie, ze tylko Ci sie wydaje, ze go podmieniasz, bo na 100% na serwerze masz standard.
Zobacz post wyzej, co napisalem (dopisalem).

Edit: Kolege musialo oswiecic, bo widze na stronie wlasciwe ulozenie albumow Wink
Edytowane przez Pieka dnia 08.11.2007 19:29:02
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
OK Wszystko działa.. Zrobiłem tak: Przed każdym Limit dopisałem DESC w pliku photogallery.php oczywiście, następnie obecne albumy ponumerowałem w Panelu Administracyjnym od największego do najmniejszego no i gotowe. Teraz wszystkie nowe Albumy dodają mi się w Panelu Admina na końcu a w galerii "lądują" na sam początek... Temat myślę, że można "przycumować" bo może się komuś przyda Smile Dziękuję tym, którzy starali sie w jakikolwiek sposób pomóc hehe Smile Pozdrawiam Smile

www.modlinski.net
Pieka
ICEK napisał/a:
OK Wszystko działa.. Zrobiłem tak: Przed każdym Limit dopisałem DESC w pliku photogallery.php oczywiście, następnie obecne albumy ponumerowałem w Panelu Administracyjnym od największego do najmniejszego no i gotowe. Teraz wszystkie nowe Albumy dodają mi się w Panelu Admina na końcu a w galerii "lądują" na sam początek... Temat myślę, że można "przycumować" bo może się komuś przyda Smile Dziękuję tym, którzy starali sie w jakikolwiek sposób pomóc hehe Smile Pozdrawiam Smile

Po co wszedzie i co ma wspolnego kolejnosc albumow w galerii do ich kolejnosci w zarzadzania galeria?
Napisalem DOKLADNIE co i jak dodac i cala reszta Twoich kombinacji jest co najmniej bzdurna.
O recznym "numerowaniu" albumow nawet nie bede wspominal...
Skrypt ustawia wedlug standardowej kolejnosci (photo_order), ktora wystarczylo zmienic w jednym miejscu za pomoca DESC. To cala filozofia, do tego kilka razy opisana.
Edytowane przez Pieka dnia 09.11.2007 18:26:34
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ICEK
No tak, ale jak wpisałem DESC to wtedy albumy w galerii mi pozmieniały kolejność..owszem nowe dodawały się na sam początek ale te co już wcześniej były to się "przemieściły" to im poustawiałem kolejność w jakiej miały byc i teraz wszystko jest ok stare albumy są na swoich miejscach a nowe dodają się zawsze na początek Smile

www.modlinski.net
Pieka
ICEK napisał/a:
No tak, ale jak wpisałem DESC to wtedy albumy w galerii mi pozmieniały kolejność..owszem nowe dodawały się na sam początek ale te co już wcześniej były to się "przemieściły" to im poustawiałem kolejność w jakiej miały byc i teraz wszystko jest ok stare albumy są na swoich miejscach a nowe dodają się zawsze na początek Smile

Ty ciagle nie rozumiesz, ze plik tylko ustawia, a albumy maja swoje kolejne numery zalezne od czasu dodania, wiec nie ma cudow i po DESC musza sie wszystkie tak wyswietlac, a nie tylko nowe, czy wybrane. Koniec.
Edytowane przez Pieka dnia 09.11.2007 23:24:24
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl