ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Wyświetlanie obrazka po najechaniu na tekst
DJKRSS
Nie wiem co Cię śmieszy... Po prostu nie wiem jak to zrobić w newsach i artach, więc może mi napiszesz?

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2024 08:35:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
DJKRSS napisał/a:
Nie wiem co Cię śmieszy... Po prostu nie wiem jak to zrobić w newsach i artach, więc może mi napiszesz?

Nie mam zamiaru, sam cos zrob.
Dodam tylko jako podpowiedz, ze zasady dotyczace kodu w panelu nie maja zastosowania w newsach i artykulach, wiec wystarczy kod bez poprawek typowo panelowych oraz bez echo.
Zacheta do dzialania: http://pieka.ugu.pl - pierwszy news.
Edytowane przez Pieka dnia 05.02.2008 23:13:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
DJKRSS
Możesz mi jeszcze napisać czy modyfikowałeś jakieś inne pliki poza subheader.php i wstawieniem tam jednej dodatkowej linijki?

MeTeo
Wyjątkowo się z Pieką zgadzam. Czekasz leniwie na gotowca. Sam to ostatnio szukałem by wykonać to u siebie. Nawet tworzyłem pod tym podkreślenie przerywane. Widzisz mój topic na forum? Nie, bo jasno wynika wszystko z tematów i linków w nich zamieszczonych.

Wchodząc pod wspomniany temat (klik)
Widzimy: tutaj

Na samym dole tej strony mamy do pobrania pliki. Wgrywamy je jak pisze w temacie do fusiona, najlepiej do include's i w subheader.php dodajemy w sekcji head

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jest to kod, gdy wrzucisz pliki do include's...

A potem przy pisaniu umieszczasz kod:

Możesz tego używać gdziekolwiek... Byś przeczytał tamte tematy to byś wiedział jak zrobić dymek znikający... Na stronie overlib masz kody z równymi wersjami. Mam nadzieję, że sie domyślisz iż w tym kodzie możesz edytować kolorystykę... I błagam Cię nie pisz "jak?"...

To nie ma prawa nie działać! Wycinek z mojej strony...

DJKRSS
Ehm jak widać ma takie prawo... Nie wierzysz? - Patrz http://img119.ima...531ch8.jpg

Jakby nie było oba pliki są w folderze includes a mój plik subheader.php wygląda tak:

...

MeTeo
Panie, z czym do ludzi? Kod podany do paneli. Wstaw taki kod:

To Ci się kod nie wyświetli... I od kiedy to takie zmiany sprawdza się w "podgląd"? Zapisz newsa i zobacz, że działa... Jak widać NIE ma prawa...

DJKRSS
Kolego, kod który mi podałeś działa w panelach oraz w stronach informacyjnych. W newsach oraz atrach niestety niet, a w nich overlib jest dla mnie najbardziej potrzebny.
Edytowane przez DJKRSS dnia 08.02.2008 16:58:25

MeTeo
Szlag mnie zaraz trafi. Człowieku, wstaw tą linijkę kodu do subheader.php, walnij te pliki do include/ i daj w newsach kod

Zapisz newsa i zobacz, a nie będziesz mi dowodził, że nie bo już 3 raz sprawdzam to co napisałem.

DJKRSS
Czytaj trzy posty wyżej - pisałem że wgrałem i nawet pokazałem ci skład subheader.php...

A ten kod mi nie działa w newsach i artach!

MeTeo
Sprawdzasz kod klikając "podgląd"?

DJKRSS
Zapisałem... i w newsach nie działa, w artach działa.
Edytowane przez DJKRSS dnia 08.02.2008 17:23:45

MeTeo
Jeśli wstawiłeś kod do subheader.php w sekcji head, wstawiłeś pliki do include (pliki luzem w tym katalogu), a potem wkleisz kod, który podałem wyżej i dasz zapisz, to na stronie głównej powinieneś ujrzeć:

http://img526.ima.../lluz4.jpg

Z tego co widzę, to masz firefoxa... Może noscripta masz włączonego...

DJKRSS
News: http://extraklasa...eadmore=11
Art: http://extraklasa...icle_id=47 (działa)

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w artach działa a w newsach niet?

____
Czyli nikt nie wie dlaczego tak jest :/
Edytowane przez DJKRSS dnia 14.02.2008 19:18:29

Grzes
W newsie wstawiłeś obrazek korzystając z apostrofów. Pamiętaj, że wstawiałeś to miedzy '' jako parametr dla funkcji overlib.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

DJKRSS
Chciałem powiedzieć a w zasadzie napisać "Grześ - dziękuję!" Dzięki Twojej pomocy udało mi się to zrobić!

Pieka
DJKRSS napisał/a:
Chciałem powiedzieć a w zasadzie napisać "Grześ - dziękuję!" Dzięki Twojej pomocy udało mi się to zrobić!

Zacytuje sam siebie:
Pieka napisał/a:
.. wiec wystarczy kod bez poprawek typowo panelowych oraz bez echo..

Nie bede dalej komentowal powyzszego...
Edytowane przez Pieka dnia 23.02.2008 20:42:58
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
DJKRSS
Pieka, ale ja nie jestem mistrzem php jak Ty i do mnie trzeba prostym językiem. Ty również mi pomogłeś ;]

Pieka
DJKRSS napisał/a:
Pieka, ale ja nie jestem mistrzem php jak Ty i do mnie trzeba prostym językiem. Ty również mi pomogłeś ;]

Alez to jest bardzo prosty jezyk, a do tego ja nie jestem mistrzem. Wystarczy czytac ze zrozumieniem, to cala filozofia.
Koniec off.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl