ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
INFUSION - nowy panel nawigacyjny.
Wooya
kidler napisał/a:
Chcę dodać ikonę a obok niej napis to jak to trzeba zrobić??

Ikonki mozna dodawac tylko do grup/podgrup linkow. Domyslnie dostepne sa 32 ikony (gif transparent). Definujesz nazwe linka a w adresie url wpisujesz --- (trzy myslniki). Pozniej z pulldown wybierasz ikone i to wszystko.
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 19:22:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kidler
Dzięki, mod jest cool. A mozesz mi powiedzieć w którym z plików mogę zmienić to tło co jest przy grupach w menu?? Lekko mi nie pasuje do tla bloku i chcę poprawić Smile

www.smsik.info
qpabomber
A ja nie wiem co sie dzieje - u mnie nie dziala Sad wlaczam wszystko, ustawiam mody, instaluje klikam we wtyczkach w new nav. i nie wiem gdzie okreslic nowa grupe. Mam kilka linkow, przypisuje paru identyczne ikonki i nic sie nie pokazuje. Jak zmieniam linki, to widac zmiany na stronie, ale nie wiem jak zrobic grupy. Cos musi byc nie tak. W ustawieniach mam obrazki+rozwijane. Nie wiem jak sie za to zabrac ....

Wooya
kidler napisał/a:
Dzięki, mod jest cool. A mozesz mi powiedzieć w którym z plików mogę zmienić to tło co jest przy grupach w menu?? Lekko mi nie pasuje do tla bloku i chcę poprawić :)

W pliku new_navigation_panel.php znajdz linie:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

klasy dla tagow < td > zmien na style, np.: < td style = 'background-color: #ffffff' > lub cos w tym stylu
koder_1.png

Wooya
qpabomber napisał/a:
A ja nie wiem co sie dzieje - u mnie nie dziala Sad wlaczam wszystko, ustawiam mody, instaluje klikam we wtyczkach w new nav. i nie wiem gdzie okreslic nowa grupe. Mam kilka linkow, przypisuje paru identyczne ikonki i nic sie nie pokazuje. Jak zmieniam linki, to widac zmiany na stronie, ale nie wiem jak zrobic grupy. Cos musi byc nie tak. W ustawieniach mam obrazki+rozwijane. Nie wiem jak sie za to zabrac ....

Mi przychodzi tylko jedna mysl. Gdzie zmieniasz linki i grafiki? W menu strony w panelu admina, czy w zakldace Infusiony w panelu New Navigation Panel? Jesli w pierwszym, to sie nie dziwie, ze nie dziala...
koder_1.png

qpabomber
Uzywam oczywiscie ustawien z wtyczek. Moj screen wyglada tak (nie wiem czy bedzie dzialalSmile ) . Moze mi czegos brakuje ? Jedyne co zmienialem w kodzie strony to dawalem flashowy banner, czyli modyfikowalem glowny plik php, ale to raczej nie powinno wplywac na dzialanie tej wtyczki.
Edytowane przez Wooya dnia 18.08.2005 09:34:19

qpabomber
OOO RANY ! PRZEPRZASZAM !! OOO blagam o wybaczenie !! nie chcialem w ten sposob !! Kurcze przyjmuje bicze i gwozdzie, nastawiam pokornie plecy !!

Wooya
qpabomber napisał/a:
OOO RANY ! PRZEPRZASZAM !! OOO blagam o wybaczenie !! nie chcialem w ten sposob !! Kurcze przyjmuje bicze i gwozdzie, nastawiam pokornie plecy !!

Ok. Nic sie nie stalo Wink Usunalem ta grafe. Z tego co widzialem nie miales zdefiniowanych grup, wiec nie ma prawa ci pokazac graficzek. Zdefinuj pierw grupy linkow. Jak to sie robi, masz wyjasnione gdzies wyzej w tym temacie.
koder_1.png

qpabomber
OK wujku dzieki wielkie udalo sieSmile Jakby ktokolwiek mial taki sam problem to "Definujesz nazwe linka a w adresie url wpisujesz --- (trzy myslniki). " !!

Wooya
qpabomber napisał/a:
OK wujku dzieki wielkie udalo sieSmile Jakby ktokolwiek mial taki sam problem to "Definujesz nazwe linka a w adresie url wpisujesz --- (trzy myslniki). " !!

Przeciez pisalem, ze jest to opisane u gory Shock
koder_1.png

spex
Znalazłem Buga w twoim skrypcie

A mianowicie jak jest takie drzewko:
Kat.Głów.1 [+]
>Pod.Kat.1[+]
>>Link 1

Kat.Głów.2[+]
>link 2
>Pod.Kat.2[+]
>>Link3

I tak w przypadku Kat.Głów.1 nie jest możliwe jego zwija, jest tylko możliwe zwinięcie Pod.Kat.1.
A w przypadku kat.Głów.2 jest możliwe jego zwiniecie

Czyli wniosek
Jak w katalogu niema żadnego linka, są tylko podkatalogi nie jest możliwe zwijanie jegoSad

OF:
Czy można dodać do Menu sam tekst nie będący Grupą?? Czyli coś jak link ale bez tego całego <a> w środku

OF2:
Czy da się jakoś kolorować i nie tylko (<b>,<u> itp.)linki
[img]http://www.firefox.pl/promo/banner1.png[/img]

Wooya
Buga sprawdze. Dzieki za info.
koder_1.png

erdei
uhm...
u mnie ten sam problem, albo sie nie otwiera, albo sie nie zamyka

ja mysle ze to jest problem tej wlasnej funkcji flipbox

http://erdei.aplus.pl
JazOOn
panel bardzo fajny, gratuluje...a co powiecie na mój panel - troche przbudowany z dołożoną javą...
http://power.port...
jedyny minus że trzeba ingerować w plik żeby zmienić zawartość.

crasch
JazOOn napisał:
jedyny minus że trzeba ingerować w plik żeby zmienić zawartość.

No wiesz, minusem bym tego nie nazwał, dzięki temu możesz zrobić ze danym linkiem co chcesz tzn. pogrubić, pochylić czy powiększyć lub zmienić kolor zwykły panel nawigacji jak wiesz nie daje nam takiej możliwości a dzięki temu że przy tym musimy ingerować w kod moim zdaniem jest tylko atutem bo daje nam nieograniczone pole do popisu, co prawda pochłania więcej cennego czasu ale ważniejsze jest to że nie tylko musimy dłużej przy tym posiedzieć ale to iż potem panel nawigacji prezentuje sie bardziej ewektownie od standardu. Smile

pozdro
Edytowane przez crasch dnia 20.08.2005 00:51:38
..i to by było na tyle.
28 listopada 2006

as
crasch napisał/a:...co prawda pochłania więcej cennego czasu ale ważniejsze jest to że nie tylko musimy dłużej przy tym posiedzieć

Ja lubię Fusiona i dla mnie czas poświęcony na grzebanie w jego jelitach wcale nie jest czasem cennym, ba... jego wartość spada na łeb na szyję - patrząc oczywiście z perspektywy wykorzystania czasu na inne niż Fusion przyjemności. Gdyby jednak spojżeć na to z drugiej, odwrotnej perspektywy... noooo!, to cena czasu rośnie niepomiernie... Szkoda tylko, że moja nie podziela tej opini - co tylko siądę przed kompem, to zaraz słyszę sakramentalne... zaś siedzisz przed tym pieronowym pudłem? i stały dodatek tekstowy... inne chopy już dawno mają szytko porobione, a ten chomąt yno siedzi i klacho na tyj pieronowej plotkuli!!! (chodzi pewnie o GG)...
as

JazOOn
crasch napisał/a:

No wiesz, minusem bym tego nie nazwał

pozdro

dla mnie też to nie minus. chodziło mi że ludzie nie obyckani z php lub bojący się grzebać w plikach mogą się odstraszyć Grin

erdei
Wooya wydaje mi się że ten kod (jscript)działa w explorerze ale nia bardzo w FF ...

Wooya
erdei napisał/a:
Wooya wydaje mi się że ten kod (jscript)działa w explorerze ale nia bardzo w FF ...

Niemozliwe. Sprawdzone pod IE i FF. Zreszta jscript jest pobierany ze standardowego zestawu funkcji PHP-Fusion.
koder_1.png

erdei
no to u mnie coś szwankuje, bo np. raz się rozwija, ale już nie chce si zwijać, albo czasami wogóle nie działa Sad(

no i kurdę odnowiłem FF i teraz otwiera listę ale nadał nia zamyka.
a w operze i explorerze wszystko w porzo.

Problem rozwiązany, żle ustawienie jawy...
Edytowane przez erdei dnia 24.08.2005 19:19:48

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl