ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
W galerii po dodaniu nie wy?wietlaj? si? zdj?cia
Pieka
Zapoznaj sie z Poradnikiem oraz artykulami: http://www.php-fu...rowstart=3. Jak sam widzisz wystarczy ruszyc swoje szanowne cztery litery, aby uzyskac podstawowe informacje dotyczace wlasnej strony.
Linki z serii "Dodaj..." sa dla uzytkownikow, Ty jako administrator masz do dyspozycji swoj panel, ktory wypadaloby poznac na poczatku, zamiast zakladac nowe tematy. Regulamin jest po to, aby go stosowac, a nie olewac.
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2009 00:47:19
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:06:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
mikgorski
Witam,

Zrugany przez Pieka, (zreszt? s?usznie) podklejam si? do powy?szego tematu.

Problem mo?e wyda? Wam si? banalny lecz dla mnie taki nie jest, od dwóch tygodni szukam rozwi?zania na forach i wszystkie opisywane przez Was sposoby u mnie nie dzia??j?.

- Zmiana CHMOD na 777
- dodanie katalogów tmp
- r?cznie utworzenie albumów w odpowiednim folderze
- wczoraj pozamienia?em pliki na nowe photoalbum

Jedn? galerie uda?o si? doda? bez problemów i za??dowac do niej zdj?cia. Wczoraj jednak j? usn??em i ju? nic nie mog? doda?.
W panelu administracyjnym dodaj? kolejne galeria wraz z miniaturkami (i one s? widoczne)natomiast dodaj?c zdjecia do poszczególnych galerii nie widac ich mimo, ?e ?adne b??dy nie wyskakuj?.

Wchodz?c na stron? jako go?? widac tylko jedn?, pierwsz? galeri? po reszcie nie ma ?ladu mimo, ?e w panelu je wida?. Widoczno?? galerii jest ustawiona dla go?ci wi?c teoria mówi, ze powinna by? widoczna. (od wcozraj nie ma ju? nawet tej galerii)

Ch?tnie udost?pni? osobie, która zechce mi pomóc loginy i has?a zarówno do storny jak i do serwera.

Prosz? o pomoc z góry dzi?kuj?.

Sprawa jest dla mnie bardzo wa?na i jestem gotowy osobie która pomo?e kupi? 6 paczek piwka
(przelac symboliczn? kwot? 20 z? na konto).

Wiadomo?? doklejona:
1. Co to za hosting?
ibc.pl

2. Pod tym adresem znajduje sie wymieniona galeria?
www.kslegionovia.pl

3. Pod adresem, ktory wczoraj byl podawany byly widoczne 4 albumy, z czego tylko pierwszy zawieral zdjecia.
Tak tylko do pierwszego uda?o si? za?adowa? zdj?cia.
Szukaj?c wczoraj informacji na forum, natrafi?em na post, który nak?ania? do wymiany plików na ""czysta" photogallery. Usuna?em wi?c z poziomu PA wszystkiego galerie, wymieni?em pliki na serwerze, i próbowa?em ponownie doda? zdj?cia bez skutku. Do ?adnej galerii nie uda?o si? doda? zdj??.

Rzeczywi?cie mam wersj? 7, rozumiem, ?e nieodpowiednio si? podpi??em za co przepraszam.

Je?li b?dziesz chcia? zajrze? na serwer lub w PA ch?tni? podam has?a, je?li ju? teraz mozesz powiedzie? w czym tkwi problem to prosz? o opisanie.

Z IBC korzystam od ponad roku, i nigdy nie mia?em problemu z wrzucaniem grafik. Nigdy wcze?niej nie pracowa?em na php fusion. Do?wiadczenie jakie posiadam opiraj? si? na PRESTA SHOP. www.bmglobal.com.pl

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 10.09 - 10:03

Edytowane przez Pieka dnia 10.09.2009 11:20:15

Pieka
Dziekuje za uzupelnienie informacji.
W dniu wczorajszym widoczne byly 4 albumy, z czego tylko pierwszy zawieral zdjecia. Dzisiaj widze, ze sa dwa, ale rowniez bez zdjec. Rozumiem, ze wszystko zostalo sprawdzone i dodano brakujace elementy jak:
  1. Katalog tmp w glownym katalogu strony badz konta, bo i tak czasami trzeba.
  2. CHMOD-y maja wartosc 777 na katalogach images i photoalbum.
  3. Pliki nie zawieraja zadnych znakow specjalnych ani spacji.
  4. Serwer pracuje stabilnie i posiada wymagane biblioteki GD.

Jesli odpowiedzia na w/w jest tak, prosze o dane. W wolnej chwili postaram sie sprawdzic.

PS Jakie CHMOD-y maja katalogi albumow tworzone podczas ich zakladania? Powinny miec 755, w przeciwnym razie zawsze beda problemy, o ile nie bedziesz ich kazdorazowo recznie zmienial na 777 po dodaniu nowego albumu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
latino
Witam mia?em ten sam problem z galeri? zdj?? na mojej stronie. Rozwi?za?em go w prosty sposób. Podmieni?em pliki galerii na nowe czyste i wyczy?ci?em rekordy w bazie danych. Problem znikn?? i mog? cieszy? si? moj? galeri? zdj??.
Edytowane przez Chemikpil dnia 10.09.2009 17:04:46

InterStacja.pl - Twoja Muzyczna Wibracja
...:::eminiu87@wp.pl:::...
...::: GG: 9722099 :::...

www.InterStacja.pl
kedzior92
Pieka prosze pomó?... Mam taki sam problem jak wszyscy tylko dodatkowo mam problem ?e nie mog? nawet stworzy? nowego albumu.
Wszystko ?adnie ale jak dodaje do albumu miniaturk? to ?aduje zdj?cie na serwer i jak sko?czy ca?a strona robi si? bia?a i nic Sad Nie dodaje albumu Sad
Prosz? pomó?

Pieka
Jestes pewny, ze sprawdziles wszystkie opisane warianty w tym temacie, pliki, CHMODy etc.? Sprawdz jeszcze raz i jesli po wyeliminowaniu wymienionych problemow nadal bedziesz mial problem, napisz pownie w tym temacie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kedzior92
No wsz?dzie gdzie trzeba by?o da?em CHMODy na 777 i stworzy?em katalog tmp niestety w dalszym ci?gu wyst?puje ten problem.

Pieka
Kilka postow wyzej jest spis najwazniejszych informacji. Czytales i sprawdzales swoj hosting pod tym wzgledem?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kedzior92
Do punktu 3 wszystko zrozumia?em, ale ?e jestem pocz?tkuj?cy i zielony w tym wszystkim niestety niewiem jak sprawdzi? punkt 4 :-(

Dodam ?e hostuje na prv.pl

I jak co? to mog? na maila wys?a? dane do zalogowania Smile
Edytowane przez kedzior92 dnia 09.11.2009 18:03:18

Pieka
Wrzuc sobie fraze "prv" do wyszukiwarki i zobacz sam, co Ci zwroci... Jedno pewne, w kwestii galerii jest problem z prawami katalogow na prv, o czym czym pisza koledzy i przeczytasz np. tu: http://www.php-fu...ost_133484. Osobiscie nie testowalem tego hostingu, wiec nie majac zadnego z nim doswiadczenia, nie moge sie wypowiadac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Los Adminos
Mam stronk? na ugu.pl safe mode wy??czone. Zdj?cia si? nie wy?wietlaj? wraz z nimi miniaturki. Po klikni?ciu na napis Brak miniatury wy?wietla mi taki komunikat w miejscu zdj?cia
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy to problem z safe mode ? Zauwa?y?em, ?e link do zdj?cia powinien wygl?da? tak :
a nie tak jak w tym komunikacie

Przepraszam je?li co? zle napisa?em... Z góry dzi?ki za pomoc.

Edit. Dodam, ?e pliki maja odpowiedni? "wag?"
Edytowane przez Los Adminos dnia 22.12.2009 20:40:41
si? nie znam... przepraszam =)

lui
Na prv.pl jakim? cudem nie trzeba ustawia? chmodów. Wszystko dzia?a od razu po wgraniu PF na serwer. Obrazki w galerii nie mog? by? w formacie .jpg. Ten host akceptuje tylko .png i.gif.

www.lui.ugu.pl
Mustava
Mój post dotyczy usuni?cia "niemo?no?ci" uploadowania plików do galerii zawieraj?cych w nazwie polskie znaki, spacje.

Do pliku /maincore.php doda?em funkcj?(nieco zmodyfikowany orygina?)

w pliku /submit.php po linii

doda?em:

Wydaje si? by? OK - np za?adowanie pliku "Za?ó?? g??l? ja??.jpg" nie stanowi problemu (za?adowany plik to"zazolc_gesla_jazn.jpg").
Pewnie mo?na to "dopie?ci?" - ja zrobi?em to na tyle, na ile umiem.:)
Edytowane przez Mustava dnia 28.07.2010 11:56:42

sloniczeczek
Mam podobny problem z galeri?, jednak nie do ko?ca taki sam tzn.

Po instalacji silnika od razu dorzuci?em lightbox photogallery (ajax photo gallery). Nie sprawdza?em, przed wrzuceniem tego czy galeria dzia?a?a prawid?owo.
Doda?em równie? mass photo uload.

Kilka dni temu chia?em uzupe?ni? galeri? o zdj?cia.
Zdj?cia bez problemu si? wrzuci?y czy to pojedynczo czy masowo.
W galerii dzia?aj? miniatury wszystkich zdj?c niby ok.
Ale po klikni?ciu w zdj?cie by zosta?o powi?kszone lightbox odpala to swoje bia?e okienko chwile ?aduje zdj?cie po czym zmniejsza rozmiar tego okienka do bardzo ma?ego z nazw? zdj?cia tylko i przyciskiem "close".
Próbowa?em odinstalowac ajax photo gallery no ale wygl?da to tak samo du?e zdj?cie nie pokazuje si?.

chmody na images sa 777
photo_upload ma 777

mam w public_html folder tmp i ca?y czas nic nie mam powi?kszonych zdj?? (powi?kszonych w sensie w oryginalnym rozmiarze).

Co jest nie tak ?
Edytowane przez Drecha dnia 13.01.2011 16:20:37

Scania1994
Witam,
Podobny problem, jak kolega wy?ej, tj.:
Dodaj? zdj?cia poprzez panel nawigacyjny. Akceptuj? fotki. Niby wszystko ok, wy?wietlaj? si? miniaturki tylko full screen nie dzia?a. Strona to tutaj http://www.ti.ele...allery.php
Chmode ustawiona na 777
Mo?e wiadomo jak to rozwi?za??
EDIT:
Po dog??bnym przeczytaniu forum uda?o mi si? rozwi?za? problem wraz z http://www.php-fu...d_id=31280
Aby poprawnie si? wy?wietla?o nale?y usun?? znak wodny.
Przepraszam za problem.
Edytowane przez Scania1994 dnia 17.01.2011 20:19:42

www.ti.elektroda.eu
kamilok1965
Za to ja dalej mam problem.

Po dodaniu zdj?cia (normalnie przez PA, bez jakichkolwiek dodatków) wy?wietla si? pusta strona. Dzieje si? to tylko przy du?ych zdj?ciach. Co ciekawe, zdj?cia te s? na FTP, ale ani w Galerii, ani w Bazie danych nie. Je?li r?cznie dodam w bazie to zdj?cie, to i tak si? nie wy?wietla.
Zrobi?em wszystko, w??cznie z ponown? instalacj?, co by?em w stanie.

Na serwerze Safe Mode jest wy??czony, hosting to artcom.pl, darmowe konto, (bo mam od nich neta) co? wi?cej mo?ecie sobie poczyta? TU.

P.S Aha, no i Fusion v7.00.07
Edytowane przez kamilok1965 dnia 06.03.2011 15:43:21
Pisz? poprawnie po Polsku!

Ale nie zawsze mi wychodzi Pfft

dhapollo83
Witam..

Mam bardzo podobny problem do waszego a mianowicie nie mog? doda? zdj?? powy?ej 1,5MB do galerii. Oczywi?cie w ustawieniach mam ustawione na 6MB rozmiar zdj?cia.

Jak dodaje zdj?cie powy?ej 1,5MB to pisze ze zdj?cie zosta?o dodane ale tak nie jest. dodaje si? sam opis i dopisek brak obrazu. Plik nie zostaje zapisany na serwerze oraz nie ma do niego ?cie?ki w bazie. Chmod-y mam ustawione na 777, doda?em katalog tmp w folderze g?ównym, zamieszczane foto nie ma polskich znaków oraz spacji a rozszerzenie to jpg. Wszystko pracuje na moim serwerze, gdzie nic nie jest blokowane. Prosz? o pomoc w tej sprawie. Je?li potrzeba wi?cej danych mówcie co to podam.

Pieka
Zglosic do hostingu, bo to nie jest wina PHP-Fusion, tylko ograniczen nalozonych na serwery. Zapewne chodzi tu nie tyle o wage pliku, co czas wykonywania skryptu. Ale niech sie wypowiedza administratorzy serwera.

Zobacz, na potrzeby demonstracji wrzucilem plik 1.7 MB: http://test7.php-...photo_id=4
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
dhapollo83
Witam, Twoje foto si? doda?o ale moje, które ma 2,9mb ju? nie chce:(

Id?c za twoj? rad? na serwerze (linux debian 6) w pliki /etc/php5/apache2/php.ini ) ustawi?em

Nast?pnie restart i niestety nic si? nie zmieni?o, czy jeszcze jakie? pomys?y?

Problem rozwi?zany!!!!!!

W ustawieniach serwera (php.ini) mia?em wpisane
upload_max_filesize= 2mb
Zmieni?em na 10MB i dzia?a

Dzi?ki za podpowied?
Edytowane przez dhapollo83 dnia 29.03.2011 16:24:49

Pieka
Prosze, zdjecie o wadze 3.5 MB: http://test7.php-...photo_id=5
Poszlo w ciagu chwili, az sam bylem zaskoczony. PHP-Fusion v7.01.05.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl