Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Wtyczka Quizu
|
|
Dagobah |
Dodany dnia 05.10.2008 12:16:17
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
kefirek napisał/a: Co do ograniczenia długości pytania i odpowiedzi to naprawiłem to i teraz powinno być ok. wystarczy zmienić plik quiz.php na nowy kod pliku podałem wyżej. Jak ktoś zauważy jakieś błędy jeszcze co do działania lub ma pomysł na ulepszenie wtyczki to niech pisze. Teoretycznie ja mam jeden pomysł na ulepszenie tego Quizu. Nie wiem czy to dotyczy tylko mnie czy jest to ogólny "problem" tej wtyczki. Gdy któryś z użytkowników odpowiada na pytania to automatycznie nie ma możliwości ich poprawienia. Co z kwestią jeżeliby się chciało zrobić drugi quiz (z zupełnie innymi pytaniami). Wtedy pozostaje jedynie możliwość wyedytowania pytań i ich zmiana. Niby proste lecz ci, co już głosowali nie będę mogli wziąć drugi raz udziału. Mam nadzieje, iż wiesz Kefirek o co mi chodzi Druga kwestia - zapewne trochę bardziej pracochłonna. Czy jest szansa na stworzenie czegoś takiego jak "archiwum quizów" - chodzi mianowicie by pokazywało wszystkie quizy wraz z dobrymi odpowiedziami na stronie (to czy takie odpowiedzi zostałyby upublicznione zależałoby od administratora). Zapewne wymagam zbyt dużo, ale jak mieliśmy zgłaszać propozycje to zgłaszam ;-) Pozdrawiam, przede wszystkim autora tej wtyczki. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 20:51:43
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
Nie zdradze nicka |
Dodany dnia 05.10.2008 13:28:47
|
Przedszkolak Postów: 92 Pomógł: 3 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 13.09.2008 17:17 |
Mi by się tez ta wtyczka przydała, ale trzeba by poprawić trochę stabilność. Mam pytania- Czy to się da usunąć? Ponieważ mi to nie działa próbowałem instalować to trzykrotnie i w wtyczkach mam trzy razy "Quiz". Dobrze, że zainstalowałem to na stronie testowej. |
|
|
kefirek |
Dodany dnia 05.10.2008 13:43:29
|
Zaawansowany Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 v6.00.xxx Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
Dagobah napisał/a: kefirek napisał/a: Co do ograniczenia długości pytania i odpowiedzi to naprawiłem to i teraz powinno być ok. wystarczy zmienić plik quiz.php na nowy kod pliku podałem wyżej. Jak ktoś zauważy jakieś błędy jeszcze co do działania lub ma pomysł na ulepszenie wtyczki to niech pisze. Teoretycznie ja mam jeden pomysł na ulepszenie tego Quizu. Nie wiem czy to dotyczy tylko mnie czy jest to ogólny "problem" tej wtyczki. Gdy któryś z użytkowników odpowiada na pytania to automatycznie nie ma możliwości ich poprawienia. Co z kwestią jeżeliby się chciało zrobić drugi quiz (z zupełnie innymi pytaniami). Wtedy pozostaje jedynie możliwość wyedytowania pytań i ich zmiana. Niby proste lecz ci, co już głosowali nie będę mogli wziąć drugi raz udziału. Mam nadzieje, iż wiesz Kefirek o co mi chodzi :) Druga kwestia - zapewne trochę bardziej pracochłonna. Czy jest szansa na stworzenie czegoś takiego jak "archiwum quizów" - chodzi mianowicie by pokazywało wszystkie quizy wraz z dobrymi odpowiedziami na stronie (to czy takie odpowiedzi zostałyby upublicznione zależałoby od administratora). Zapewne wymagam zbyt dużo, ale jak mieliśmy zgłaszać propozycje to zgłaszam ;-) Pozdrawiam, przede wszystkim autora tej wtyczki. Co do robienia kilku quizów to postaram się to zrobić by można było tworzyć więcej niż jeden quiz. Archiwum quizów jak najbardziej da się stworzyć. Jak znajdę więcej czasu to pomyśle nad tymi dwoma opcjami Nie zdradza nicka napisał/a: Mi by się tez ta wtyczka przydała, ale trzeba by poprawić trochę stabilność. Mam pytania- Czy to się da usunąć? Ponieważ mi to nie działa próbowałem instalować to trzykrotnie i w wtyczkach mam trzy razy "Quiz". Dobrze, że zainstalowałem to na stronie testowej. Kod który wklejasz w dodatkowe strony dajesz tylko raz podgląd a nie trzy razy jak chcesz to usnąć to wklej ten kod
w dodatkowe strony i ci usunię wtyczkę w panelu Admina Edytowane przez kefirek dnia 05.10.2008 15:31:24 |
|
|
Dagobah |
Dodany dnia 08.10.2008 18:32:09
|
Początkujący Postów: 160 Data rejestracji: 15.08.2006 10:46 |
kefirek napisał/a: Co do robienia kilku quizów to postaram się to zrobić by można było tworzyć więcej niż jeden quiz. Takie nieśmiałe zapytanie mam czy już coś takiego stworzyłeś? |
|
|
jurek86 |
Dodany dnia 16.11.2008 04:04:12
|
Przedszkolak Postów: 3 Data rejestracji: 11.12.2007 01:19 |
Czy mógłby ktoś zamieścić linka do strony gdzie ten skrypt jest użyty bo na stronie kefirka quiz nie działa Bardzo proszę _____________________
Zielony - początkujący.... |
|
|
zalek |
Dodany dnia 31.01.2011 15:19:56
|
Przedszkolak Postów: 7 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 08.12.2010 18:35 |
Witam.. Mam takie małe pytanie.. jak zrobić by podanych możliwości odpowiedzi było więcej np.6 i poprawnych odpowiedzi np.3? |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |