ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Tabela pi?karska
kefirek
piotrek1231 napisa?/a:
O ile dobrze pami?tam to wysy?a?em Ci instrukcj? jak to ma wygl?da?

Niech kto? napisze znaj?cy si? rzeczy czy tak powinien wygl?da? panel admina. Je?li nie to niech napisze jak powinien wygl?da?. Lub niech napisz co w tym przyk?adzie jest zle lub co doda? by by?o dobrze. Nie b?d? robi? na razie bo pó?niej si? oka?? ze znowu co? jest ?le .To jest przyk?ad penelu jaki poda? kolega piotrek1231

piotrek1231 napisa?/a:
Oto jak ja widz? panel admina i co b?dzie ustalane w poszczególnych kategoriach. W panelu admina wystarcz? 3 zak?adki: LIGI, DRU?YNY, Terminarz
Na pocz?tek nale?y doda? lig?.

www.gc.boo.pl/mecze.jpg

Tak powinien wygl?da? panel dodawania ligi. W miejscu wybierania ligi wybieramy ilo?? dru?yn w danej lidze. W ili?? miejsc premiowanych awansem; wybieramy ile dru?yn awansuje dalej. Np. Wybieramy tam 2 i pó?niej w tabeli pierwsze 2 miejsca b?d? oznaczone innym kolorem. Podobnie jest z miejscami spadkowymi wybieramy tam np. 4 i ostatnie 4 dru?yny b?d? oznaczone innym kolorem.

Gdy ju? utworzymy lig? wybieramy zak?adk? dru?yny. Tam wybieramy z której ligi dru?yny, gdy ju? wybierzemy lig? wcze?niej utworzon? widzimy.
Ilo?? okienek do wype?nienia jest taka jak? wybrali?my przy tworzeniu ligi w ilo?? dru?yn w lidze. Pierwsze okienko to moja dru?yna w przysz?o?? jej nazwa b?dzie zawsze pogrubiona.

www.gc.boo.pl/zligi.jpg

Gdy ju? wybierzemy lig? mamy co? takiego.

www.gc.boo.pl/druzyna.jpg

Ilo?? okienek jest oczywi?cie równa ilo?ci dru?yn wybranych przy tworzeniu ligi.

Gdy ju? utworzymy lig? i dodamy do niej dru?yny wchodzimy do kolejnej zak?adki jak? jest Terminarz. Tutaj uzupe?niamy dru?yny, daty i kto z kim gra. Jest to znowu zale?ne od ilo?ci miejsc w lidze.
Jako przyk?ad podaj?, ?e w tworzeniu ligi wybra?em np. 16 dru?yn, które tworz? t? lig?.

Przyk?adowo przyjmuj?my, ?e wybrali?my 16 dru?yn w lidze. To wej?ciu do terminarza ponownie wybieramy terminarz dla której lig

www.gc.boo.pl/termin.jpg

Gdy wybierzemy ju? lig?, któr? utworzyli?my. W naszym przypadku by?o w niej 16 dru?yn:
W tym wypadku automatycznie formowany jest terminarz:
Oto zasada dzia?ania:
Zale?no?? ilo?ci kolejek(czyli ile kolejek ma by? dodane do ligi) = ilo?? dru?yn * 2 - 2
W naszym przypadku b?dzie to 16 * 2 - 2 po wykonaniu tego dzia?ania zostanie dodane 30 kolejek.
A od czego zale?y ilo?? meczu w kolejce: Te? od dru?yn
Zale?no?? ilo?ci meczy w jednej kolejce = ilo?? dru?yn : (dzielone) na 2
W naszym przypadku wygl?da to tak: 16/2=8
Oto obrazek pokazuj?cy to w naszym przypadku

www.gc.boo.pl/termin.jpg

Takich formularzy w naszym przypadku b?dzie 30. Wynik b?dziemy wpisywa? i zapisywa? zmiany. W dodaj uwag? b?dzie mo?na doda? krótk? tre??, która b?dzie wy?wietlana pod danym meczem pochy?? czcionk?(s? rózne sytuacji w których opcja ta mo?e si? przyda?)
To chyba wszystko dotycz?ce panelu admina.

Teraz co ma by? wy?wietlane: w zarzadzanie panelami; lub poprzez wklejenie odpowiedniego kodu powinni?my mie? dostep do ogolnej tabeli lgi , drugi kod b?dzie wy?wietla? Terminazrz: w nim b?dzie widoczna kolejka wynik, data i uwaga. J?sli zostanie ona wprowadzona

Nie znam si? na pi?ce i si? nie interesuje ale wed?ug mnie jest to bez troch? bez sensu zrobione.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:34:49
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
BlockeR
W panelu admina powinno si? znajdowa?:
- daty meczów
- wyniki
- dodawanie zespo?ów
- edytowanie dru?yn (np. dodawanie informacji o nich)
- mo?liwo?? wypisania meczów na ca?y sezon
- uwagi do ka?dego meczu (np, aby wypisa? strzelców itp.)
- mo?liwo?? edytowania ca?o?ci (edytowanie wyników, daty spotka? itd.)

Mog?em czego? zapomnie? wi?c dopisujcie od siebie

GTW
Je?li mog? to wtr?c? "dwa s?owa".
Czy nie lepiej zainstalowa? gotowe skrypty, lub ewentualnie skorzysta? z nich przy tworzeniu nowego ?
Ja na swojej stronie korzystam z Tabelkownika, który znajdziesz tutaj: http://eee.ovh.or...belkownik/ a jak sie prezentuje zobaczysz tutaj: http://stalowcy.c...
Wcze?niej korzysta?em z tplLeagueStats, który znajdziesz tutaj: http://www.tpl-de.../index.php a wygl?da to np. tak: http://stalowcy.c.../index.php [wybierz dla próby sezon 2007/2008 oraz ustaw j?zyk Polski Smile
Problem mam z g?owy - skrypty s? super. Osobi?cie polecam Tabelkownik [wi?cej "bajerów"]

Pozdrawiam
Wojtek T.
www.e-Poniatowa.pl - widzisz b??dy ? ch?tnie przyjm? pomoc na PW - oczywi?cie $.
"Tu nie ma drogi Uzytkowniku demokracji, przykro mi..."

DarkRayne
Kefirek mam ma?y problem z Twoj? wtyczk? i prosi?bym o jak?? pomoc.
Zainstalowa?em utworzy?em lige doda?em dru?yny i tu sie konczy na przyjemnosciach poniewaza gdy dodaje spotkanie i zaznaczam z lewej druzyne "x1" a z prawej druzyne "x2" to w panelu pokazuje ze tego i o tej godzinie zagra druzyna "x2" VS "x2" i tak zawsze co bym nie zaznaczyl to pokazuje ze gram sam ze sob?!?

Zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostni? wybralem do dodania...

Pomo?esz?

z góry dzi?ki.

Mam PHP Fusion 7.00.05.
Edytowane przez Pieka dnia 11.06.2009 21:04:50

sedan
DarkRayne napisa?/a:
Zainstalowa?em utworzy?em lige doda?em dru?yny i tu sie konczy na przyjemnosciach poniewaza gdy dodaje spotkanie i zaznaczam z lewej druzyne "x1" a z prawej druzyne "x2" to w panelu pokazuje ze tego i o tej godzinie zagra druzyna "x2" VS "x2" i tak zawsze co bym nie zaznaczyl to pokazuje ze gram sam ze sob?!?

zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostni? wybralem do dodania...

Pomo?esz???

z góry dzi?ki

Mam PHP Fusion 70005

Mam ten sam problem. Mimo wyboru dwóch ró?nych dru?yn za ka?dym razem graj? ze sob? np. Team A vs Team A

Spaik
Naprawi ktos ten problem ? Kefirku ? Poradzisz cos na to ?

wojteqqq919
kefirek napisa?/a:
Na chwile obecn? zrobi?em wtyczk? na v7 gdzie mo?na dodawa? dru?yny ligi nadchodz?ce mecze potem gdy mecz jest rozegrany to wpisuje si? wynik w panelu admina. Wszystko pokazuje si? w panelu na stronie który mo?na w??czy? w panelu admina oraz zrobi?em statyki dru?yn po klikni?ciu na dru?yn?. Jestem w trakcie robienia ogólnych statystyk (ranking dru?yn) oraz ranking lig itp.
Instalacja jak normalna wtyczka.
Mile wdzianie propozycje jakie mog?y by si? znale?? w modzie.

A po jakim czasie mozna dodac wynik meczu?
Edytowane przez Pieka dnia 22.06.2009 14:21:12

bulwa11
Witam, jest szansa dosta? arkusz Excel z pierwszego posta Smile ??
Zaznaczam ?e wy??cznie do u?ytku w?asnego :]
Edytowane przez Pieka dnia 27.09.2009 01:09:03

Rafee
Witam,

Mam pytanie, jak zrobi? aby pierwsza dru?yna mia?a kolor komórki zielony a jedna ostatnia na czerwono?

link do tabeli:
http://www.sankow...tabela.php

Borek
sedan napisa?/a:
DarkRayne napisa?/a:

zauwazylem ze druzyna jaka pokazuje sie w panelu to zawsze druzyna ktora jaka ostni? wybralem do dodania...

Pomo?esz???

z góry dzi?ki

Mam PHP Fusion 70005

Mam ten sam problem. Mimo wyboru dwóch ró?nych dru?yn za ka?dym razem graj? ze sob? np. Team A vs Team A

Równie? poprosi?bym o napraw? tego, bo z tym wtyczka staje si? bezu?yteczna.Sad
Nie pomagam przez GG, PW itp. Tylko tutaj.
php-fusion-pl.jpg

www.ddadc.com.pl
Gismo_PL
Edytuj kolego plik: tabela_pilkarska_panel.php i w linii ~32 zmie? kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamie? na:

czyli zmianie ulega wy??cznie: ".$r['nazwa2']." na ".$r['nazwa1']."

Zapewne wynik?o to z pospiechu @kefirka, któremu i tak powinni?cie by? wdzi?czni :).

http://fsong.pl
Rafee
Witam ponownie, to jam taki problem ze jak wcisn? na staty dru?yny w tabeli to zamiast nazw dru?yn pokazuje mi si? numer id...

http://www.sankow...uzyna_id=1

Da si? to zrobi tak aby wy?wietla?y nazwy dru?yn zamiast id?

Plik druzyna_stat.php:

Edytowane przez Rafee dnia 07.03.2010 16:27:11

karoldinho
Bardzo fajna wtyczka Smile Troszk? uboga w funkcje, ale dla chc?cego nic trudnego... pobawi? si? tym i sobie przerobi? pod dodawanie i wy?wietlanie wyników z ligi F1 je?li mo?na...

Gismo_PL
@Rafee - nie wiem czy poprawnie to rozwi?za?em, ale dzia?a to w 100%. Edytujesz oczywi?cie plik druzyna_stat.php.
Pod kodem z linii ~83 o tre?ci:

dodajesz:

Nast?pnie kod z linii ~95 o tre?ci:

zast?pujesz kodem:

Rafee
Dzi?ki wielkie Smile

Wiadomo?? doklejona:
Witam ponownie,

Mam pytanie, czy jest mo?liwo?? wykolorowania nazwy dru?yny?
Chodzi mi dok?adniej o zastosowanie podczas dodawania dru?yny http://www.php-fu...pid=146052

A potem ?eby wy?wietla?o w tabeli....
http://www.sankow...tabela.php

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 21.04 - 16:29

Edytowane przez Rafee dnia 21.04.2010 16:27:17

Gismo_PL
Zmierzasz @Rafee do ubrania w indywidualne kolory ka?dy link zespo?u czy chodzi Ci po prostu o kolorowy link?

Rafee
Chce wyró?ni? tylko swoja dru?yn? (indywidualnie)

Ale ch?tnie tez by?oby zobaczy pierwsze dwie dru?yny by?y na kolor zielony a dwie ostatnie na czerwony, cho? to pewnie wi?cej roboty..
Edytowane przez Rafee dnia 21.04.2010 19:19:25

Gismo_PL
Oto kod pliku tabela.php, który zaznacza dwie pierwsze dru?yny na zielono a dwie ostatnie na czerwono:

Aby zobaczy? efekt wystarczy doda? do pliku stylu styles.css dwie klasy:

Mam nadziej?, ?e si? przyda.

polik
Witam, mam dwa pytania, jak moge usunac wczesniej dodany mecz oraz jak dziala folder logo?

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 12.05.2010 09:45:34

cristo
Witam mo?na by doda? do plików edit.php i dodaj.php mo?liwo?? dodania logo (herbów), bo widz?, ?e jest pole logo w tabeli tabela_pilkarska_druzyny w bazie danych lecz nie ma dodanego uploadu w wy?ej wymienionych plikach. Ja próbowa?em to zrobi? ale wywala mi b??dy, a nie znam si? na php na tyle dobrze by to poprawi?.
Mój kod:

Wy?wietla? si? wy?wietla ale to wszystko zapewne czego? brakuje np: gdzie dany plik ma zosta? zapisany, a mianowicie do folderu: loga.

Prosz? o pomoc.

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - foxi89 26.09 - 00:54

Edytowane przez konto usuniete dnia 26.09.2010 00:12:26

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl