Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Wysyłanie maili za pomocą zewnętrznego serwera
|
|
sorand |
Dodany dnia 07.11.2010 23:22:09
|
Przedszkolak Postów: 4 Data rejestracji: 27.09.2010 21:15 |
Witam. Z tego co powyżej wywnioskowałem, że mając pocztę na o2.pl nie będę miał możliwości odbierania e-mail'i ze strony. Próbowałem kilka razy zmieniając ustawienia, mam na serwerze zablokowaną funkcję fsockopen(). Wykorzystując adres z o2.pl i konto na gmail, udało mi się skonfigurować ustawienia tak, że bez problemu działa wysyłanie wiadomości z panelu kontakt z użyciem formularza na darmowy adres na o2.pl. w głównych ustawieniach podałem adres w różnych ustawieniach dodałem jak napisał wyżej PIEKA: 1. Adres serwera SMTP: ssl://smtp.gmail.com:465 2. Użytkownik SMTP: 3. Hasło SMTP: Twoje haslo Zadziałało, wiadomości na darmowe konto o2.pl działają. |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.11.2024 08:01:52
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
neotronik |
Dodany dnia 20.10.2011 03:37:35
|
Przedszkolak Postów: 4 v7.02.03 Data rejestracji: 20.10.2011 03:15 |
Witam. To początek przygody więc proszę o wyrozumiałość. Mam na serwerze zablokowaną funkcję fsockopen, ale tworząc użytkownika przez admina wysyła maila na podanego w nowym koncie. Taka wiadomość powitalna że konto zostało utworzone i masz taki login a takie hasło. Oba konta są na wp.pl a serwer na darmowym prv.pl. Oczywiście kontakt nie działa, odzyskiwanie hasła też, informacja że mail jest wysłany ale nic nie dochodzi do celu. Ja jestem zielony bo zacząłem przygodę ze stronami i PHP od zera 3 dni temu, ale może będziecie mieli pomysł jak wykorzystać tą formę wysyłania maila do kontaktu a przynajmniej odnowieniem hasła. Jutro będę kombinować jak wkleić bramkę orange http://sms.orange... w kontakt ewentualnie zamiast fomulaża mailowego i pozmieniać trochę tekst. To moja stronka jeżeli będzie pomocne neotronik.prv.pl. Edytowane przez neotronik dnia 03.11.2011 11:37:49 |
|
|
tomek0o7 |
Dodany dnia 18.01.2012 18:48:13
|
Przedszkolak Postów: 14 Ostrzeżeń: 1 v7.02.05 Data rejestracji: 06.01.2012 03:29 |
Funkcja wysyłania mail'i jest możliwa, ale tylko z wewnętrznych adresów mailowych. Dodam, że maile dotyczące aktywacji, przypomnienia hasła dochodzą, nie dochodzą maile z formularza kontaktowego. :| Jeśli zostawiam puste pole konfiguracji to też nie działa i wyskakuje Jesli wpisze adres SMTP to wyskakuje A wpisuje tak: Już mi brakuje pomysłów. Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże rozgryźć ten problem. Z góry dzięki ;) |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |