ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 26

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Ogólna dyskusja
 Drukuj temat
Przenoszenie userów i postów z phpbb na php-fusion
morbo_o
Nie powiem, ?e zawsze lepiej jest jak s? dwie mo?liwo?ci Wink. Je?eli zacz??e? ju? prac? to ch?tnie bym na taki konwerter poczeka? i pó?niej go potestowa?.

Tak jak wy?ej pisali?my konwerter od Pieki jest dobry, ale niestety ma jeszcze kilka b??dzików które przy przenoszeniu wi?kszych for mog? da? si? nie?le we znaki.

A mo?e zamiast pisa? skrypt od podstaw spróbowa?by? doszlifowa? ten od Pieki? Np. nadal nie poradzi?em sobie z tymi szalej?cymi kodami BBCode.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:34:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
morbo_o
jesli te bcode jest zawsze takie samo to masz 3 wyj?cia :)

1. doda? takie znaczniki bbcode do funkcji parseubb(); w maincore.php
2. przepu?ci? wszystkie posty przez kod w stylu
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
gdzie zmienna $post to po kolei posty wyci?gane z bazy danych. To trzeba zrobi? dla ka?dego znacznika nie tylko dla [i ]
3. w funkcji parseubb(); w maincore.php na poczatku przed wszystkim wstawi? kody z punktu 2.

Twój wybór.
1 opcja mo?e by? zakr?cona z regEXP (wyra?enia regularne) ale s?dze ?e mo?e by? najszybsza w dzia?aniu skryptu
2 opcja przy du?ej ilo?ci postów mo?e nie zadzia?a? od razu i trzeba porcjami robi? bo czas wykonywania skryptu na serwerze moze by? ustawiony za krótki
3. opcja troch? wyd?u?y wy?wietlanie pojedy?czego posta gdy? najpierw bedzie te "krzakowate" znaczniki bbcode zamienia? na prawid?owe a pó?niej teks w prawid?owych odpowiednio parsowa? i wyswietla?.

Jak napisa?em wczesneij Twój wybór B)
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

Arti79
Jak zrozumia?em w przypadku konwertera trzeba by?oby zastosowa? pkt. 2, a czy mia?by? chwil? czasu, ?eby zmodyfikowa? konwerter który udost?pni? Pieka tak, ?eby podczas przenoszenia postów z phpbb2 do fusiona ta funkcja zamienia?a bbcode ? My?l? ?e ten konwerter to dobry pomys? i na pewno wielu osobom sie przyda.
Z góry dzi?kuj? za pozytywne rozpatrzenie mojej pro?by Wink

www.akacje8.pl
SebaZ
?e niby ja? szczerze mówi?c to mi si? nie cche, ale mam w planach zrobi? konwerter userów, postów z phpbb i IPB w obie strony Smile czy sie uda kiedys tam to ozbaczymy Cool
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

morbo_o
Dzi?ki za odpowied? SebaZ, pokombinuj? sobie Smile.

wiraz77
A ja mam taki problem- po u?yciu konwertera nie mog? si? zalogowa? :/

Macie mo?e jak?? rad? jak to poprawi???

Pozdrawiam!

emil98
witam czy moze mi ktos pomuc z konwertowaniem bazy my sql bo mi cos nie wychodzi wyskakuje mi blad

bardzo bym prosil
Edytowane przez emil98 dnia 11.07.2006 10:45:05

szymon
Witam. B??d mi wywala:

Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/accounts_g/gupik/public_html/phpbbconverter.php on line 28
[/code]
a pod spodem w ramce:

moje pytaniadotycz?ce tego:

co mam wpisa? w pole $phpbb_prefix ?
jak? da? liczb? zamiast 99999 ?

PS. Bawi?em si? sam i usun??em liste u?ytkowników na stronce:(( teraz jak zrobi? z siebie admina? bo nawet jego nie ma:(??
Prosz? o pomoc;)
Edytowane przez szymon dnia 21.07.2006 01:18:36

www.zloteskrzydlo.pl
proton
Z tego co wiem to on dzia?a tylko jak baza jest ta sama dla forum i strony.

Napewno to:

Jak ju? cos to w tym stylu:

http://www.mortek.pl
proton
Pozwoli?em sobie na od?wie?enie teamtu a wi?c a moze zrobi? tak:

Doda? to do maincore.php i ju? powinny dzia?a? znaczniki testwoa?em i u mnie dzia?a. :)

Jak b?de mie? czas to dodam wszystkie funkcje , a co do tej to j? troch? zmieni?em.
Edytowane przez proton dnia 31.07.2006 00:51:02

Mazter
a moze kto? to przerobi? aby convertowa?o w druga stron? czyli z php-fusion na phpBB

mam nadziej? ze tu kto? pomoze... bo na supporcie phpbb chc? kase za pomoc... :/

ale aby dzia?a?o na wersji php-fusion 6.00.305

bo tu jest http://sourceforg..._id=158171
ale do wersjii 5 fusiona

a moze kto? uaktualni? ten converter przerobic tamten aby dzia?a? w druga stron? lub napisze mo?e kto? nowy??
Edytowane przez Mazter dnia 31.07.2006 21:30:45

zolw
SebaZ napisa?/a:
morbo_o
jesli te bcode jest zawsze takie samo to masz 3 wyj?cia :)

1. doda? takie znaczniki bbcode do funkcji parseubb(); w maincore.php
2. przepu?ci? wszystkie posty przez kod w stylu
gdzie zmienna $post to po kolei posty wyci?gane z bazy danych. To trzeba zrobi? dla ka?dego znacznika nie tylko dla [i ]
3. w funkcji parseubb(); w maincore.php na poczatku przed wszystkim wstawi? kody z punktu 2.

Twój wybór.
1 opcja mo?e by? zakr?cona z regEXP (wyra?enia regularne) ale s?dze ?e mo?e by? najszybsza w dzia?aniu skryptu
2 opcja przy du?ej ilo?ci postów mo?e nie zadzia?a? od razu i trzeba porcjami robi? bo czas wykonywania skryptu na serwerze moze by? ustawiony za krótki
3. opcja troch? wyd?u?y wy?wietlanie pojedy?czego posta gdy? najpierw bedzie te "krzakowate" znaczniki bbcode zamienia? na prawid?owe a pó?niej teks w prawid?owych odpowiednio parsowa? i wyswietla?.

Jak napisa?em wczesneij Twój wybór B)

bbcode za kazdym prawie znaczkiem ma inne cyferki i litery. a ja mam ponad 2000 postow! nie bede raczej tego recznie robil. ustawienie wordpad na zamien [b*] na [b] nie dziala... jakiees pomysly? :@

proton
Przeczyta?e? mój post troch? wy?ej przecie? mamy ju? rozwi?zanie.

login
Sorka, ?e od?wie?am stare tematy, ale mam nast?puj?cy problem:
User Database Conversion

Table 'dudeck.users' doesn't existTable 'dudeck.users' doesn't exist0 users were converted.

Table 'dudeck.categories' doesn't exist
Category Database Conversion

Table 'dudeck.categories' doesn't exist0 categories were added to the database.

Table 'dudeck.forums' doesn't exist
Forum Database Conversion

Table 'dudeck.forums' doesn't exist0 forums were added to the database.

Table 'dudeck.posts' doesn't exist
Forum Text Database Conversion

Table 'dudeck.posts' doesn't exist0 posts were converted.

Table 'dudeck.topics' doesn't exist
Forum Thread Database Conversion

Table 'dudeck.topics' doesn't exist0 threads were converted.

Table 'dudeck.privmsgs' doesn't exist
Private Messages Database Conversion

Table 'dudeck.privmsgs' doesn't exist0 private messages were converted.

co mam zrobi????
Dzi?x za odp.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl